Tips til din ferie i Huelva, Spanien – seværdigheder, shopping og restauranter 19. marts 2024 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Huelva – masser af af attraktioner i den gamle mineby

Christoffer Colombus - Huelva - SidderUnderEnPalme

Christoffer Colombus sejlede ud fra Huelva

Kun en times kørsel fra Sevilla og også fra grænsen til Portugal ligger den gamle mineby Huelva. Den nærliggende Sevilla overgår måske nok Huelva i både størrelse og charme, men byen har masser at byde på af både historie, kultur, shopping og virkelig meget god mad! Er du på ferie på Costa de la Luz eller i en af de mindre byer i det sydvestlige Andalusien, så er det Huelva, du skal tage til for masser af storbystemning og oplevelser.

Banner - Spanien - Lær sprog

Her fortæller vi lidt om, hvad du skal se, opleve og spise i Huelva!

Huelvas historie

Huelvas historie strækker sig langt tilbage i fortiden, og byen har været beboet af både fønikere, grækere, romere, visigoter, muslimer og kristne, som alle har efterladt deres præg på dens landskab og kulturelle arv. Byen udviklede sig over mange tusind år fra en simpel fæstning ved floden Odiel til den moderne havneby, du går rundt i i dag.

Byens rige historie omfatter både romerne, opdagelsen af Amerika og de store Rio Tinto-miner. Et besøg i Huelva omfatter derfor et kig ned til romerne i museer og på gaden, den store Christoffer Columbus-statue på Plaza de las Monjas og den lange minebro ud i Ría de Odiel, hvor mineraler fra minerne blev afskibet.

Seværdigheder i Huelva

Museo de Huelva - SidderUnderEnPalme

Museo de Huelva

Start dit besøg i Huelva med at hilse på Christoffer Columbus på byens centrale plads, Plaza de las Monjas. Mange byer i både Spanien og Italien gør krav på den store opdagelsesrejsende som en del af netop deres historie. Med sikkert er det, at det var her fra Huelva, eller nærmere betegnet den lille by Palos de la Frontera, han sejlede ud fra med sine tre skibe i 1492. Vil du vide mere om Columbus, så kan du se kopier af de tre skibe i den lille havneby eller besøge klostret La Rabida, hvor Columbus boede, inden han sejlede ud.

Fra statuen er der en kort gåtur ned gennem gågaderne til byens museum, Museo de Huelva. Museets 3.000 m² er fordelt med en udstilling til billedkunst, en for arkæologi, og en tredje huser den etnologiske samling. Der er gratis adgang for EU-borgere. NB! Alle de forklarende tekster står på spansk, så du skal kunne læse spansk eller have en større viden om historie og arkæologi i området, før de udstillede genstande giver mening. Er du bare lidt med, så er udstillingen god og fortæller om byens spændende historie; fra romernes minedrift til og op til nutidens industriby.

Efter museet skal vi nu ud og nyde byens fantastiske lys. Bag den gamle tyrefægterarena kan du komme op til det dejlige udsigtspunkt ved Mirador Conquero. Her har du en smuk udsigt ud over byen, og kommer du på det rigtige tidspunkt, kan du her tage de perfekte solnedgangsbilleder. Øverst er der en åben udstilling om romernes vandforsyning, og går du ned ad bjerget igen ad trætrappen til Fuente Vieja, kan du se romernes gamle akvædukt, hvor vandet stadig løber.

Kirker i Huelva - SidderUnderEnPlame

En af Huelvas mange pragtfulde kirker, som også er et besøg værd!

Slut dagen af på Muelle del Tinto – den flotte gamle minebro, se billedet øverst. Her kan du nyde aftensolen og den flotteste solnedgang, imens du slentrer en tur langt ud på vandet. Herfra broen lastede de store skibe mineraler, og jernbanen løb dengang 80 km ind i landet og hele vejen hen til Minas de Rio Tinto. I dag er minen er et stort udflugtsområde, hvor du kan få en rundvisning. Broen stod færdig i 1876 og var i brug i næsten hundrede år.

Gode restauranter i Huelva

Sæt gerne et par dage af til dit besøg i byen, alene for de mange gode restauranter! Byens mest populære restaurant hedder Azabache og ligger i en af de små sidegader i centrum. Her er rift om pladserne, og du skal komme, når de åbner, hvis du gerne vil have en plads. Tapasbaren har også et restaurantlokale inde bagved, med stivede duge og en høflig stilhed. Det blev et nej tak herfra, og vi nåede at spise i det muntre og livlige forlokale på Azabache to gange – så godt er det. Vælg imellem de traditionelle tapas og bestil en øl eller et godt glas vin til.

I den billigere ende, men stadig med velsmagende traditionelle tapas finder du La Teja. Den lille hyggelige restaurant ligger også i gågaderne. Vi kom til frokost og spiste sammen med de lokale. Der blev serveret croquettas, berenjenas con miel, tun, revuelta – og det var ærlige tapas helt uden dikkedarer.

Banner - Spanien - Sprogspil

Vi er jo tæt på havet, og skaldyr er derfor en populær spise i byen. Bedst får du det serveret hos Paco Moreno, som ligger tæt på tyrefægterarenaen. Her får du friteret fisk og skaldyr – og faktisk ikke så meget andet. Det smager fuldstændig himmelsk, men husk vådservietter!

Er du mere til mad med kniv og gaffel, og måske en gang tapas med et moderne twist, så skal du besøge den livlige restaurantgade Av. Martín Alonso Pinzón, som ligger i forlængelse af gågaderne. Her spiste vi på den ultrapopulære Kalaka og fik serveret både gedeost, friteret kylling og den lækreste dessert. Der er mange, der gerne vil spise lige her, så bestil et bord eller kom, når de åbner.

Leder du efter et godt sted til kaffe og kage, så må du endelig besøge det store konditori Panadería Granier på Calle Gravina. Her kan du nyde livet i gågaden, imens du fylder shoppingbenene op med kaffe og de skønneste kager!

Shopping i Huelva

Mercado del Carmen - Huelva - SidderUnderEnPalme

Fra Mercado del Carmen, hvor du finder de berømte Huelva-jordbær

Bor du i en af de mindre byer i denne del af Andalusien, vil du nemlig elske Huelva for de mange shoppingmuligheder! Gågaderne Concepción, Palacio, Pérez Carasa and Berdigón er hyggelige og med mange spanske kædebutikker. Hvor broerne fører over til Odiel ligger også et større shoppingområde på Av. Molino de la Vega. Her kan du mod betaling også parkere, hvis du skal ind og handle et par timer inde i byen. Endelig er der også det kæmpestore shoppingcenter, Centro Comercial Holea med 115 butikker.

Hyggeligt og meget autentisk er dog også det store madmarked, Mercado del Carmen. Skal du have lidt skinke eller chorizo med hjem eller måske smage de berømte Huelva-jordbær, så er det her, du skal handle. Der er åbent fra 8 – 15, og markedet er kæmpestort og fyldt med handlende. Går du ud ad udgangen ved Av. de la Ría er der både cafeteria og friske churros om formiddagen.

Vandreture i Huelva

Trænger du til at komme lidt væk fra bylivet, kan du gøre som os og begive dig ud på en vandretur, der er lidt ud over det sædvanlige. Det er nemlig muligt at gå henover den ene af de to broer, der fører over til det gamle mineområde ved Odiel. Du kommer op på broen ved det store indkøbsområde på Av. Molino de la Vega. På vej over broen kan du se flamingoer og endnu en minebro, Muelle Tharsis.

Udover den gamle mineby og damplokomotivet foran caféen er der ikke så meget at se på ovre på den anden side – men naturen er helt igennem pragtfuld. Området er et meget populært udflugtmål for hundeluftere og mountainbikere.

Sådan kommer du til Huelva

Lige ved siden af de store madmarked ligger byens busstation. Herfra afgår der busser ud til de mindste småbyer i regionen, og du finder din bus her: Damas. Mellem Sevilla og Huelva kører der også et tog et par gange om dagen, og du kan finde din afgang her: Renfe.

Hvor skal du bo i Huelva?

Vores besøg i Huelva var en del af den langtidsferie, vi var på i 2024. Her boede vi i et charmerende lille byhus, Flor de Sal, ude i Ayamonte lige ved grænsen til Portugal. Engang imellem havde vi lige brug for lidt storbystemning, og her var det skønt at have Huelva indenfor rimelig køreafstand. Vi besøgte byen flere gange, både på dagsture og med overnatning.

På vores weekendtur i Huelva boede vi på Hotel Exe Tartessos. Hotellet liger i den festlige restaurantgade, ja faktisk lige overfor Kalaka, hvor vi spiste. Og der var rigeligt råd til at gå ud i byen og vifte med ørerne: for 500 danske kroner pr. nat fik vi et dejligt dobbeltværelse og dertil en skøn morgenmadsbuffet med alt i skinke, ost og små kager. Og det var 500,- for to personer for både hotelværelse og morgenmad. Det kan man nærmest ikke engang gå ud og spise en brunchbuffet for hjemme i Danmark!

Læs mere om hotellet her: Hotel Exe Tartessos og se alle de andre hoteller i Huelva ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Huelva lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs alle de andre artikler om Ayamonte her!

« Hold ferie i Isla Canela, Isla Cristina & Punta del Moral
En dagstur til Tavira, Portugal – tips til seværdigheder og gode restauranter »