En forlænget weekend i Barcelona – de bedste tips! 2. februar 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Barcelona – perfekt til en weekendtur

Barcelona ligger på Spaniens nordøstkyst, kun 2½ times flyvetur væk fra Danmark. Den pulserende storby er et oplagt valg til en weekendtur, for her sker der altid noget! Der er masser af restauranter og unikke seværdigheder – og så har byen også kilometervis af hvide sandstrande.

Banner - Spanien - Lær sprog

Det er derfor oplagt af kombinere en storbyferie i Barcelona med en badeferie. Netop det gør byen til et oplagt feriemål for familier med børn. Også kærestepar, der leder efter en romantisk ferie, vil elske Barcelona for de snævre gader, der indbyder til hyggelige slentreture hånd i hånd. Gåturene slutter selvfølgelig på en af byens utallige barer, til en lækker cocktail i byens festlige natteliv.

Hvad kan du nå på en forlænget weekend i Barcelona?

Barcelona er på alle måder en by for livsnydere. Du kan let bruge en hel weekend på bare at spise god mad, drikke Cava og dase ved stranden. Barcelona byder dog også på en masse flotte seværdigheder – faktisk så mange at der er nok til en hel måneds ferie!

Men en weekendtur handler jo mest om hygge og afslapning, så du skal heller ikke planlægge for meget. Når du læser vores liste over Seværdigheder i Barcelona, skal du vide på forhånd, at du ikke kan nå dem alle. La Sagrada Familia, Park Güell og Det Gotiske Kvarter er dog alle et must.

Har I lyst til at se noget mere, er en tur med svævebanen op på bjerget Montjüic også en dejlig oplevelse for både børn og voksne. Især om søndagen er bjerget et populært udflugtsmål, og udsigten ud over Barcelona er da også helt enestående. Læs mere om alle de skønne seværdigheder i Barcelona her.

Hvor skal du bo i Barcelona?

Barcelona består af 10 distrikter. Indenfor hvert distrikt er der flere kvarterer og også bydele. De fleste turister bor i eller lige omkring Ciutat Vella, den gamle bydel. Det er her, du finder de mest populære turistkvarterer: Barri Gòtic, El Raval, El Born og Barceloneta. Barri Gòtic er den ældste bydel med snævre og hyggelige gader, Raval lige syd for med masser af natteliv, Born nord for med de mange museer og Barceloneta ved havn og strand.

Som du kan læse mere om nederst, boede vi i kvarteret Eixample, som ligger lige udenfor det gamle kvarter. Her er du stadig tæt på La Rambla og mange af de andre seværdigheder – og med en metrostation to minutters gang fra vores hotel, B&B Boutique Ca La Maria.

Hvor skal du spise i Barcelona?

Barcelona byder på masser af gode restauranter og tapasbarer. Byen har en overflod af Michelin-restauranter, men de lokale foretrækker at gå ud og spise tit, og ofte bare en hurtig snack. Derfor finder du over hele byen restauranter og barer med tapas, pintxos og bocadillos. Tapas er små deleretter, pintxos et stykke flute med topping og en bocadillo en sandwich.

Især når I er flere på tur, er det oplagt at vælge et af disse steder, for her er der med garanti noget, som alle kan lide. Også på madmarkedet La Boqueria, som ligger lige ved Ramblaen, er der noget for enhver smag. Du kan læse vores anmeldelser af gode restauranter i Barcelona ved at klikke på linket.

Bemærk, at man spiser meget sent i Spanien, og at køkkenet på restauranterne ofte først åbner klokken 20. Det er også godt at vide, at mange restauranter har lukket søndag og mandag. Er der derfor en restaurant, som I gerne vil spise på, så husk at tjekke, hvornår den er åben og bestil gerne bord med det samme.

Banner - Spanien - Sprogspil

Hvordan er temperaturen i Barcelona?

Vi tog en forlænget weekend i Barcelona i januar 2023. Dagtemperaturen holdt sig omkring de 10 grader, og selv om det var køligt til hue og handsker, så var der masser af sol. Barcelona kan dog blive rigtig varm, med 30-35 grader i sommermånederne.

Har du lyst til at lave noget andet end at ligge ved stranden om dagen og drikke cocktails om aftenen, er det derfor en god ide at besøge byen udenfor højsæsonen, der går fra juni-september. Det er dog altid skønt at kombinere byferien med en badetur, og derfor er det også godt at vide, at badesæsonen i Barcelona går fra 15. marts til 15. november.

Find et godt hotel i Barcelona

Som vi nævnte tidligere, så bor de fleste turister i det gamle kvarter i nærheden af alle de store seværdigheder. Hvis du klikker ind på det hotel, vi boede på, B&B Boutique Ca La Maria, og så klikker på “Vis på kort”, er det let at se. Find området imellem vejene Avinguda Diagonal, Avinguda del Paral·lel og Arc de Triomf. Det er dette område, der er mest populært til en ferie i Barcelona.

Som du kan se, ligger det hotel vi boede på, i kvarteret Eixample, lige ved metrostationen Provença. Herfra var det let at komme ud til alle bydele og seværdigheder, og da vi boede for enden af Ramblaen var det også nemt at finde hjem igen. Det er et nyere kvarter, som er pænt og relativt stille, og hvor du lige er lidt væk fra det værste mylder.

Om B&B Boutique Ca La Maria

B&B Boutique Ca La Maria var et helt perfekt hotel til vores familieferie med en teenager. Det lille boutique-hotel ligger i en gammel herskabslejlighed med stuk og uendelig højt til loftet. I vores lejlighed var der et lille entré med udgang til det store badeværelse. Entréen førte også ind til vores private opholdsstue og videre ind til to kæmpestore soveværelser med hver sin virkelig gode seng. Vi havde den største lejlighed i hotellet, men vi mødte også flere par, som var på kæresteferie – så det kan hotellet også.

Ud over vores egen stue, så har hotellet også et fælles opholdsrum, som du kan se på billedet herover. Her blev der serveret en dejlig morgenmad, og resten af dagen var der gratis drikkevarer, frugt og kage. Alt i alt kan vi ikke anbefale hotellet nok!

Læs mere om hotellet her B&B Boutique Ca La Maria og se alle de andre hoteller i Barcelona ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Barcelona lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Barcelona her!

« Shopping i Barcelona – her finder du alle de gode butikker!
De bedste tips til en ferie i Catania, Sicilien »