Seværdigheder i Barcelona – 12 attraktioner du skal se! 17. april 2024 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Turistattraktioner i Barcelona

I Barcelona, Spaniens andenstørste by, er der så meget at se, at du helt sikkert ikke kan nå det hele på ferien. Alene den tid du kan bruge på at slentre rundt i de hyggelige gader og bare tage alt det ind, der sker rundt omkring, er nok til at få en hel weekendtur til at gå. Men når du er i Barcelona, er der også en masse spændende seværdigheder, som skal opleves, faktisk er der rigeligt til en hel måneds ferie.

Banner - Spanien - Lær sprog

Så hvad skal du egentlig se, hvis du bare er på en forlænget weekend i byen – og hvad kan du nå at se? Og er det fint bare at beundre den ufærdige katedral, La Sagrada Familia, udefra, eller skal den også opleves indvendig? Og hvilke andre af Gaudis værker må du også bare besøge? Alle de spørgsmål får du besvaret her, hvor vi tager dig med på sightseeing i den skønne nordspanske by!

Et lille tip til billetkøb

Inden vi fortæller om de mange spændende seværdigheder i Barcelona, har vi lige en opfordring. Barcelona er en toptunet turistby, og det betyder, at du ofte kan købe billetter online. Det betyder, at du allerede hjemmefra kan begynde at planlægge, hvornår du vil se de forskellige attraktioner.

Når du køber billetter online, kan du både spare penge og slippe for nogle af de alenlange køer, som de mange turister skaber. Selv om vi besøgte byen i januar, så var der stadig mange turister, for i Barcelona er der turistsæson året rundt. Men bare rolig, byen er gearet til det, og køerne afvikles hurtigt og professionelt.

Når du skal bestille billet online, så følg de links, vi har sat ind ved de forskellige attraktioner. Bemærk, at de priser, vi har skrevet, var gældende i 2023 og kan have ændret sig.

12 seværdigheder i Barcelona, du skal se

Barcelona har mange spændende attraktioner at byde på, og her kommer en liste over de seværdigheder i Barcelona, som du helt sikkert skal se, når du er på ferie i byen. Måske når du ikke dem alle, men La Sagrada Familia, Det Gotiske Kvarter og Park Güell er dog alle tre et must.

Når du skal rundt mellem seværdighederne, er det hurtigst at snøre traveskoene og gå rundt. Der er kun en halv times gang fra La Sagrada Familia og til Park Güell. Barcelona har dog også 11 metrolinjer, som kan tage dig alle steder hen i byen, og det kan du læse mere om her: Kom rundt i Barcelona – med bus, tog og metro. Og lad os så komme ud og se noget!

1. La Sagrada Familia

Den imponerende katedral knejser stolt over byen. På trods af sin ufuldendthed er det et skønt syn, som kun bliver flottere, jo tættere du kommer på. For ja, La Sagrada Familia skal opleves både udefra og indeni. Det er lidt pebret at komme ind – 26 euro og 36 hvis du vil op i et af tårnene – men også helt fantastisk og overvældende!

For lige så ufærdig katedralen er udefra, lige så smuk, organisk og fuldendt er den indeni. Antoni Gaudi, der overtog projektet i 1883, ønskede at kombinere gotikkens spidsbuer med de bløde bølger fra Art Nouveau. Dette bliver især tydeligt, når du kigger op, og lyset falder i tusind farver gennem de mange mosaikker, og de svungne linjer giver dig en følelse af, at katedralen kunne være et levende væsen.

Når du køber billet, har du mulighed for at tilkøbe adgang til et af de to tårne: Nativity eller Passion. Fra Natavity-tårnet kan du se byen og bjergene, og fra Passion-tårnet endnu mere af byen og også Middelhavet. De fleste vælger Nativity-tårnet med bjerg-udsigten, fordi det blev bygget af Gaudi selv, men vi valgte Passion-tårnet pga. den smukke udsigt udover byen og Middelhavet. Uanset hvilket tårn du vælger, skal du være klar på at gå ca. 504 smalle trappetrin ned, efter du har taget elevatoren op.

Banner - Spanien - Sprogspil

2. Barri Gòtic – Det Gotiske Kvarter

I Ciutat Vella, den gamle bydel, ligger kvarteret Barri Gòtic. Det var lige her ved Cathedral de Barcelona, at romerne lagde de første sten til deres koloni, Barcino, nutidens Barcelona. Står du foran katedralen, kan du til højre for den se resterne af romernes akvædukt.

I dag er det dog mest sporene efter middelalderbyen, der kan imponere. I Det Gotiske Kvarter kan der bruges mange timer på bare at slentre rundt og nyde de smukke bygninger. I labyrintens smalle gader kan du indånde den antikke middelalderhistorie og fare vild ind i de talrige antikvitetsbutikker, boghandlere, historiske bygninger og små tapasbarer.

3. Park Güell

Barcelona er en storby med alt hvad det indebærer af biltrafik, og derfor er det også skønt at komme lidt udenfor byen. Park Güell ligger dér, hvor bjergene starter, med den skønneste udsigt udover byen. Det er endnu en af Gaudis mange mesterværker, og hele parken emmer af hans kreativitet og fantasi.

Det koster 10 euro at komme ind i parken, og du kan nemt bruge 1-2 timer på at se det hele. De Tre Viadukter i den østlige ende af parken er virkelig flotte. Har du gode ben den dag, er udsigten fra De Tre Kors oppe på bjerget i den anden ende af parken fuldstændig mageløs.

Vil du have dét berømte panoramabillede udover Barcelona ved den store ovale plads og det græske teater, så kom tidligt om morgenen, når parken åbner. På den måde slipper du for den store kø hen til de berømte blå fliser.

4. Montjüic og svævebanen dertil

Et andet fantastisk udsigtspunkt udover Barcelona finder du på bjerget Montjüic. I den store park, som omgiver bjerget, er der masser at se på. Udover de mange smukke haver, er det også her, du finder Miró-museet.

De fleste kommer her dog for at tage svævebanen op til kastellet på toppen. Fra Plaza d’Espanya tager det ca. en halv time at gå hen til starten på svævebanen, men ellers kører metroen lige til døren. Vælger I at gå derop, så kommer I lige forbi Salts, restauranten der er anlagt i det olympiske svømmestadion. Læs mere om det her: Gode restauranter i Barcelona

Teleferieco de Barcelona eller Aeri del Port - SidderUnderEnPalme

Teleferieco de Barcelona / Aeri del Port

Du kan købe billetter online til svævebanen på Telefèric de Montjüic. Du kan med fordel bare vælge en enkelttur til 10 euro, for det er en sand fornøjelse at gå ned ad bjerget. På vejen ned kan du også gøre et stop i Parc del Mirador del Poble Sec. Her finder du også en forrygende udsigt udover Barcelona og havnen.

4a. Endnu en svævebane: Fra havnen til Montjüic

Da vi kom tilbage til skønne Barcelona i 2024, var endnu en svævebane åbnet, nemlig den fra havnen og hen til det lave stykke af bjerget Montjüic. Svævebanen Teleferieco de Barcelona, eller Aeri del Port som den også kaldes, kører mellem Sant Sebastia-stranden i La Barceloneta-kvarteret og så udsigtspunktet i Parc del Mirador del Poble-sec.

Det koster €12,50 for én vej, og så bliver du fragtet tværs over havnen og alle seværdighederne og op på Montjüic. Herfra er der et kvarters gang hen til den næste svævebane Telefèric de Montjüic.

MNAC, Museu Nacional d'Art de Catalunya - Barcelona - SidderUnderEnPalme

MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya

5. MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya

Du kan sagtens gå ned ad bjerget Montjüic, og på vej ned skal du næsten lige slå vejen forbi pragtslottet Palau Nacional of Montjuïc, som blev bygget til Verdensudstillingen i 1929. Slottet huser i dag kunstmuseet MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, hvor du kan se catalansk kunst fra middelalder til moderne tid.

Mange kommer dog for at nyde den pragtfulde udsigt ud over Barcelona. Herfra kan du se både La Sagrada Familia og mange andre af byens ikoniske bygninger. Er du heldig, kan du også få en plads i solskinnet i museumscaféen og nyde en dejlig frokost.

6. Gaudis huse

Tilbage i byen igen er det blevet tid til at se på noget mere Gaudi, Barcelonas berømte arkitekt. Gaudi levede fra 1852-1926, men det var dog først i 1950’erne, at verden for alvor fik øjnene op for hans brug af stærke farver, kakler og svungne linjer. I dag er Park Güell, La Sagrada Familia og mange af hans andre værker på UNESCO’s verdensarvliste.

Dette gælder også to af hans mest berømte bygninger, Casa Batlló og Casa Milà (La Pedrera). Casa Batlló ligger på Passeig de Gracia, og her er der trængsel ude foran huset på alle tidspunkter af dagen. Casa Milà ligger lidt nord for, lige ved metrostationen Diagonal.

Begge steder koster det ca. 200 kr. at komme ind. Fordi vi kun var i byen på en forlænget weekend, prioriterede vi at bruge tiden på nogle længere besøg i La Sagrada Familia og Park Guëll og nøjedes med kun at nyde de to smukke huse udefra. Men efter hvad vi kan læse os til, og fra de billeder vi kan se på nettet, så er et besøg indenfor i begge huse noget, vi kommer til at opleve, næste gang vi er i byen.

7. Havets Katedral – Església de Santa Maria del Mar

Har læst middelalderromanen Havets Katedral af Ildefonso Falcones, har du måske også lyst til et besøg i katedralen, som danner rammen om fortællingen. Katedralen er en smukt eksempel på den særlige catalansk-gotiske byggestil, og i romanen følger vi opførelsen af katedralen i 1300-tallets Barcelona.

Església de Santa Maria del Mar ligger i Ribera-kvarteret mellem Det Gotiske Kvarter og Triumfbuen fra Verdensudstillingen i 1888. I gamle dage var det her i kvarteret, at byens fiskere, sømænd og købmænd boede. Med Havets Katedral i tankerne er det ikke svært at forestille sig, hvordan livet så ud i de snævre gader i middelalderen.

Madonna-statuen, som Arnau beder sine bønner til, finder du ved alteret. Tag dig også tid til at nyde udsigten fra kirkens tag. Et besøg i kirken koster 5 euro og 10 euro, hvis du vil op på tagterrassen.

8. MUHBA – Museu d’Historia de Barcelona

For turister som os, der kan falde i svime over en romersk ruin, så kan Barcelona godt virke lidt for ny og moderne – i hvert fald på overfladen. For træder du ned i kælderen på MUHBA, Barcelonas historiske museum i Palau Major, træder du samtidig også lige ned i byens begyndelse.

Lige under torvet foran Cathedral de Barcelona ligger resterne af den romerske koloni, Barcino. I år 100 f.Kr. blev de første sten lagt til den lille bosættelse, som i dag er vokset til at være Spaniens andenstørste by. Her kan du i den 4.000 km² store udgravning bl.a. se de massive bymure, garumfabrikken og de gamle kloakker under gaderne.

I en by hvor mange af seværdighederne koster spidsen af en jetjager at komme ind på, så får du rigtig mange timers underholdning for kun 5 euro her på MUHBA. Når du er færdig med de romerske ruiner i kælderen, så fortsætter udstillingen nemlig også ovenpå med resten af paladset og udstillinger om blandt andet middelalderens Barcelona.

Sinagoga Major de Barcelona - SidderUnderEnPalme

Sinagoga Major de Barcelona

9. Den jødiske synagoge

Når du nu er i denne del af byen, så skal du næsten også lige se den oldgamle jødiske synagoge, Sinagoga Major de Barcelona. Synagogen er blevet beskrevet som en af de ældste i Europa og helt sikkert den ældste i Spanien. Så tidligt som i det 3. århundrede menes der at have været en jødisk menighed her, hvilket de arkæologiske spor også vidner om.

Helt sikkert er det dog, at jøderne i 1391 blev var ofre for en massakre. Alene i det jødiske kvarter i Barcelona blev 400 dræbt, og de overlevende blev tvunget til at bære et rødt mærke på tøjet.

I dag er synagogen i brug igen, og indimellem Bar Mitzvah’er og andre religiøse cermonier er det muligt at få en interessant rundvisning i de to små lokaler.

10. Camp Nou

For foldboldentusiaster er Camp Nou en kæmpe oplevelse. Men om du er fodboldfan eller ej, så har du med garanti hørt om FC Barcelona og holdets mange stjernespillere: Messi, Ronaldinho og selvfølgelig vores egen Michael Laudrup. Det er deres og hele klubbens historie, der bliver fortalt på Camp Nou-museet.

Klikker du ind på linket, kan du købe billet til både museet og en tur på stadion. Leder du efter billetter til fodboldkamp i Barcelona, skal du klikke her: Football Tickets – FC Barcelona Official Channel. Priserne for en hjemmekamp starter ved ca. 500 kr. og går op til 1.500 kr.

Strandene i Barcelona - SidderUnderEnPalme

Ivan på stranden i Barcelona

11. Strandene

Uanset hvornår på året du besøger Barcelona, skal du næsten også lige ned til vandet. Barcelona har 4,5 km strandpromenade, og det giver mulighed for at kombinere en storbyferie med en badeferie. Badesæsonen i Barcelona går fra 15. marts til 15. november, men selv om vinteren kan det være solrigt nok at sidde udenfor og nyde et måltid på en af restauranterne ved havet.

Der er ikke helt enighed om, hvilken af Barcelonas ni strande, der er den bedste. Nogle foretrækker Platja de la Barceloneta, fordi den ligger i gåafstand fra byens centrum, mens andre gerne vil lidt længere nordpå, f.eks. til Nova Icaria og strandens mange barer og sportsaktiviteter.

12. Flamencoshow i Los Tarantos

Slut gerne ferien af med et flamencoshow i Barcelona. Der er mange forskellige barer og klubber, hvor du kan se flamenco. På byens ældste flamencobar, Los Tarantos, får du for 17 euro 40 minutters intenst flamencoshow.

Der er tre shows hver aften med skiftende kunstnere. Vi så et show med tre forskellige palos, flamencostilarter, udført af to kvindelige flamencodansere, en sanger og en guitarist.

Og nu lufter vi lige fordommene, når vi fortæller, at med flamencobarens placering lige ved den meget turistede La Rambla, så var vores forventninger ikke sådan helt oppe og ringe. Men showet var alle pengene værd, og vi havde lyst til at blive siddende til endnu en runde, da lyset blev tændt igen. Det er et must på næste ferie!

Flere tips til din ferie i Barcelona

Find et godt hotel i Barcelona

Barcelona er en stor by, og det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvilket hotel du skal vælge. De fleste turister vælger at bo i det gamle kvarter i nærheden af alle de store seværdigheder. Hvis du klikker ind på det hotel, vi boede på, B&B Boutique Ca La Maria, og så klikker på “Vis på kort”, er det let at se. Find området imellem vejene Avinguda Diagonal, Avinguda del Paral·lel og Arc de Triomf. Det er dette område, der er mest populært til en ferie i Barcelona.

Som du kan se, ligger det hotel vi boede på, i kvarteret Eixample, lige ved metrostationen Provença. Herfra var det let at komme ud til alle bydele og seværdigheder, og da vi boede for enden af Ramblaen var det også nemt at finde hjem igen. Det er et nyere kvarter, som er pænt og relativt stille, og hvor du lige er lidt væk fra det værste mylder.

Om B&B Boutique Ca La Maria

B&B Boutique Ca La Maria var et helt perfekt hotel til vores familieferie med en teenager. Det lille boutique-hotel ligger i en gammel herskabslejlighed med stuk og uendelig højt til loftet. I vores lejlighed var der et lille entré med udgang til det store badeværelse. Entréen førte også ind til vores private opholdsstue og videre ind til to kæmpestore soveværelser med hver sin virkelig gode seng. Vi havde den største lejlighed i hotellet, men vi mødte også flere par, som var på kæresteferie – så det kan hotellet også.

Ud over vores egen stue, så har hotellet også et fælles opholdsrum, som du kan se på billedet herover. Her blev der serveret en dejlig morgenmad, og resten af dagen var der gratis drikkevarer, frugt og kage. Alt i alt kan vi ikke anbefale hotellet nok!

Læs mere om hotellet her B&B Boutique Ca La Maria og se alle de andre hoteller i Barcelona ved at klikke her. Barcelona er dog en ekstremt dyr by at bo i, hvor hotelpriserne bare er steget og steget de sidste par år. Hvis du derfor leder efter mere overkommelige hotelpriser, har vi skrevet en artikel om at bo billigt i Castelldefels, en charmerende kystby lige uden for Barcelona.Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Barcelona lige her:



Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Barcelona her!

« Gode restauranter i Barcelona
En dagstur til Tarragona – tips til seværdigheder, shopping og restauranter »