Gode restauranter i Barcelona 17. april 2024 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Barcelona

Der er masser af gode restauranter i Barcelona – og her kan du læse om, hvor du finder dem! Barcelona ligger i det nordøstlige Spanien helt ud til kysten og omgivet af bjergkæden Serra de Collserola. Oversat til menukortet betyder det på den ene side bjergkøkken med tunge gryderetter og på den anden et middelhavskøkken med masser af skaldyr og blæksprutte.

Banner - Spanien - Lær sprog

Byen har en overflod af Michelin-restauranter, men de lokale holder også af at gå ud og spise tit, og ofte bare en hurtig snack. Derfor finder du over hele byen restauranter og barer med tapas, pintxos og bocadillos. Tapas er små deleretter, pintxos et stykke flute med topping og en bocadillo en sandwich.

I Barcelona kan du derfor også godt forvente at kunne få al den skønne tapas, du kender fra resten af Spanien. Skinke, Manchego og patatas bravas fylder godt på menuen, og det kan du roligt vælge. Men faktisk har Barcelona også sit helt eget køkken. Som hovedbyen i regionen Catalonien byder Barcelona også på catalanske specialiteter. Ser du et menukort med català i overskriften, så er det her, du kan spise noget, du måske ikke har smagt før.

Catalanske specialiteter

Blandt de catalanske retter, som du bare må prøve at spise, er der:

  • Fideuà – paella med pasta i stedet for ris
  • Botifarra – en krydret pølse, der minder om vores medister (bare bedre!)
  • Pa amb tomàquet – en skive brød med tomat, hvidløg og olivenolie
  • Arròs negre – skaldyr og sorte ris, farvet med blæksprutteblæk
  • Creme Catalana – lidt som crème brûlée, men lavet på mælk

Du kender sikkert også allerede den spanske croqueta, den lille sprøde kugle med fyld af skinke eller svampe. Her i Barcelona kan du alle steder få en bomba, som ligner en croqueta, men er lavet på kartoffelmos. Den må du også prøve!

Lidt tips til restauranterne i Barcelona

Inden vi går videre til at fortælle om restauranterne i Barcelona, er det vigtigt lige at få spisetiderne på plads. De fleste morgenmadscaféer begynder at åbne ved 8-9-tiden. Frokost spises mellem 12 og 14, og aftensmaden fra klokken 20 og aftenen ud. Det giver god mening i en by, der er meget varm om sommeren, og hvor folk holder sig i skyggen fra frokost og frem til sidst på eftermiddagen.

Og lige herunder kan du læse vores anbefalinger til de restauranter i Barcelona, som vi nåede at spise på. Restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før. Så ved du det, når du skal beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Og lad os så sætte os til bords!

7 gode restauranter i Barcelona

Can Paixano i Barcelona - SidderUnderEnPalme

Pink cava på Can Paixano

Can Paixano

Can Paixano ligger nede ved havnen i byens gamle fiskerkvarter, Barceloneta. Den lille bar serverer sandwich med et himmelsk fyld af skinke, pølse og peberfrugt, men du skal især komme der for stemningen. Fra frokost og frem er baren fuldstændig pakket med gæster, der står op og spiser og drikker. En uendelig strøm af sandwich og tapas bliver langet over disken, og der bliver snakket og grinet højt på catalansk.

Can Paixano har også sit eget Cava-brand. Den boblende let søde vin kommer her også i en rosa udgave, som smager af… mere! Køb bare en hel flaske med det samme. Vil du også have noget Cava med hjem som souvenir, finder du en lille vinbar i bunden af lokalet.

Banner - Spanien - Sprogspil

Pintxos-gaden – en hel gade med den lækre snack

Pintxos, eller pinchos som det også kaldes, er helt kort fortalt et stykke flute med topping af skinke, gedeost, croquetas, laks etc. Kombinationerne er uendelige, og det samme er udvalget. De små pintxos bliver sirligt linet op på baren lange rækker til både frokost og aftensmad.

Systemet med pintxos varierer lidt fra bar til bar. Nogle steder er der tag-selv, men på de fleste barer peger du på de pitxos, som du kunne tænke dig. Tjeneren luner dem så og bringer dem ned til dit bord. De lokale spiser meget gerne pitxos og drikker et stort glas Cava, Vermut eller øl til og lidt sjældnere vin.

De fleste pintxos koster mellem 1,5 – 3 euro, og der afregnes pr. pind, du har liggende tilbage på din tallerken. Og vælg gerne kun 2-3 pintxos, for der skal være plads i maven til at gøre som de lokale og trille videre ind på den næste pintxos-bar, hvor udvalget er helt nyt og anderledes.

Pintxos-barer i Carrer de Blai

I Barcelonas El Poble Sec-kvarter finder du en hel gade kun med pintxos-barer, Carrer de Blai. Vi blev så vilde med konceptet, at vi blev nødt til at besøge gaden to aftener i træk. Derfor vil vi derfor også gerne fortælle lidt om de forskellige pintxos-barer, vi spiste på.

Start ved den lille og hyggelige L’Atelier de Blai, hvor deres gedeost med peber bare må prøves. Lidt længere oppe ad gaden spiste vi også på La tasca de Blai 12. Det var det billigste sted i gaden med tag-selv, lidt kaotisk men også ret sjovt og meget lokalt. Derfra gik turen til den lille og hyggelige bar La Esquinita de Blai. Stedet var så proppet med catalanere, at det var næsten umuligt at få en siddeplads.

Pintxos på Pincho J i Carrer de Blai - SidderUnderEnPalme

Pintxos på Pincho J

Det bedste sted har vi gemt til sidst. Køen til Blai 9 kan godt være lang, og det er fuldt forståeligt. Deres pintxos er flot pyntede, friske og virkelig delikate. Hvis du har tid til at prøve ét sted her i gaden, så vælg Blai 9. Kom gerne tidligt, så du er sikker på at få en plads.

Opdatering:

I 2024 var vi tilbage i Pintxos-gaden igen, som den er kommet til at hedde her. Denne gang var det Pincho J, som virkelig fangede os. Her måtte vi tilbage to aftener i træk for at få deres lækre brie-pintxos med peanuts. Også bao-bollerne med svinekæber og filodejsskålen med sobrasadapølse var udsøgte.

Generelt går det op og ned for pintxos-barerne i Carrer de Blai. Helt sikkert er det, at Blai 9 stadig er den bedste, stærkt efterfulgt af Pincho J – så der kan du roligt gå ind og spise. Men gå forbi klokken 21.30 og kig, om der sidder spaniere på stedet. Hvis der gør, så er det godt!

Salts på Montjuïc i Barcelona - SidderUnderEnPalme

Salts på Montjuïc

Salts

Salts ligger lige ved svævebanen op til bjerget Montjuïc. De fleste turister kommer med metroen og passerer derfor ikke forbi, så det er et lidt hemmeligt sted. Men der ligger altså en restaurant lige her, som klart er et besøg værd. Ikke så meget for maden, som dog er lækre og velsmagende hapsere, men fordi den lange terrassebar har den mest forrygende udsigt udover Barcelona.

Faktisk blev restauranten bygget som et svømmestadion til OL i 1992. Imens du spiser din botifarra-pølse eller dine patatas bravas, kan du kigge lige ned i det bassin, som svømmerne landede i efter deres flotte udspring. Det må have været fuldstændig fantastisk at overvære konkurrencen herfra!

Bilbao Berria Barcelona

I Det Gotiske Kvarter, lige ved Cathedral de Barcelona, ligge restauranten Bilbao Berria Barcelona. Alene navnet giver et hint om, at her er vi på en baskisk restaurant, en anden af Spaniens nordlige regioner.

Bilbao Berria Barcelona - SidderUnderEnPalme

Catalanske retter på Bilbao Berria Barcelona

Menukortet byder dog på en masse catalanske specialiteter, og vi smagte blandt andet albondigas de rabo (kødboller af oksehale), blomkålspopcorn, huevos rotos con chistorra, (pomfritter og spejlæg toppet med en krydret pølse) og en lækker gang creme catalana.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Barcelona

Artiklen her er skrevet, efter vi i januar 2023 var på en forlænget weekend i Barcelona. Restauranten Bilbao Barria endte vi på en søndag aften, hvor mange andre steder var lukket – og heldigvis for det! Men vi oplevede generelt, at mange af restauranterne i Barcelona er lukket lørdag aften, hele søndagen og ofte også mandag. Måske var det, fordi vi rejste udenfor højsæsonen, eller måske er det bare sådan året rundt, men vi vil i hvert fald lige slå et slag for, at du ikke gemmer de rigtig gode restaurantoplevelser til søndag aften.

Husk under alle omstændigheder at tjekke på restaurantens hjemmeside, om der er åbent. Det er vores erfaring, at åbningstiderne, som du finder på Google Maps, alt for tit ikke er korrekte. Så brug de links har sat ind her og tjek selv, om restauranten nu også er åben, når du er sulten. Og husk endelig også at bestille bord med det samme.

Fàbrica Moritz Barcelona - SidderUnderEnPalme

Fàbrica Moritz Barcelona

Også lige et godt tip til specialøl

Fàbrica Moritz Barcelona, der ligger lige ved metrostationen “Universitet” er virlelig også værd at besøge. Vi kom forbi på vejen med hjem fra Pintxos-gaden og drak kun øl fra deres mikrobryggeri. Vi kunne dog se, hvad de andre gæster fik serveret, og her skal vi helt klart spise, næste gang vi er i Barcelona!

Bryggeriet Moritz, hvor ølbaren er indrettet, tappede den første øl i 1856. I dag er det et af de hippeste steder i Barcelona, og der brygges stadig i de store kedler. Det giver ofte sig selv, når man drikker øl, men husk endelig at besøge toilettet i kælderetagen, hvor du får et godt kig ind i bryggeriet. Her kan du rigtig fornemme fortidens stolte bryggetraditioner.

Boblere

Fordi vi kun havde så kort tid til at spise os igennem Barcelona, har vi allerede besluttet, at vi skal tilbage igen. Inden vi tog afsted, spurgte vi ud i vores netværk efter anbefalinger til gode spisesteder i Barcelona. Og så væltede det ellers ind med beskeder om de bedste restauranter, tapasbarer og bodegas i byen!

Vi nåede som sagt slet ikke det hele denne gang, så nedenstående liste er lige så meget en huskeseddel til os selv, til næste gang vi kommer forbi Barcelona. Vi har ikke selv spist på stederne herunder, men vi glæder os til at gøre det. Anbefalingerne kom nemlig fra vores venner, der elsker mad lige så højt, som vi gør – så du kan godt allerede nu booke et bord på et af stederne. Husk også at bogmærke siden her, for den bliver opdateret, når vi har været tilbage i Barcelona.

Her skal vi spise næste gang…

Bar Cañete – meget populær! Book bord i god tid, gerne allerede når du bestiller hotel. Spansk tapas i den dyrere ende

Tapas24 – en af Barcelonas mest populære tapasbarer

Quimet & Quimet – en af Barcelonas ældste og bedst kendte tapasbarer

Granja M Viader – gammeldags konditori med churros og crema catalana

La Cova Fumada – familiedrevet tapasbar gennem generationer i Barceloneta ved havnen, hvor du skal spise bomba

Madmarkeder i Barcelona

Og lige til sidst: når du er i Spanien, skal du selvfølgelig også besøge et lokalt madmarked. La Boqueria ligger lige ud til La Rambla, den store shoppinggade. Madmarkedet er ét stort mylder, og lige så mange sanseindtryk. Her kan du få små hapsere med østers, croquetas og skinke og købe en lille souvenir med hjem. Husk også at beundre den store mosaik, Pla de l’Os, af kunstneren Miró, der markerer indgangen til markedet.

La Bouqueria består fortrinsvis af madboder med tilberedt mad. Den spises stående, da der er lidt langt imellem siddepladserne. Vil du hellere besøge de autentiske madmarkeder, hvor de lokale køber deres fisk, frugt og grønt, så tag ud til Mercat de Sant Antoni eller Mercat de l’Estrella.

Flere tips til din ferie i Barcelona

Find et godt hotel i Barcelona

Barcelona er en stor by, og det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvilket hotel du skal vælge. De fleste turister vælger at bo i det gamle kvarter i nærheden af alle de store seværdigheder. Hvis du klikker ind på det hotel, vi boede på, B&B Boutique Ca La Maria, og så klikker på “Vis på kort”, er det let at se. Find området imellem vejene Avinguda Diagonal, Avinguda del Paral·lel og Arc de Triomf. Det er dette område, der er mest populært til en ferie i Barcelona.

Som du kan se, ligger det hotel vi boede på, i kvarteret Eixample, lige ved metrostationen Provença. Herfra var det let at komme ud til alle bydele og seværdigheder, og da vi boede for enden af Ramblaen var det også nemt at finde hjem igen. Det er et nyere kvarter, som er pænt og relativt stille, og hvor du lige er lidt væk fra det værste mylder.

Om B&B Boutique Ca La Maria

B&B Boutique Ca La Maria var et helt perfekt hotel til vores familieferie med en teenager. Det lille boutique-hotel ligger i en gammel herskabslejlighed med stuk og uendelig højt til loftet. I vores lejlighed var der et lille entré med udgang til det store badeværelse. Entréen førte også ind til vores private opholdsstue og videre ind til to kæmpestore soveværelser med hver sin virkelig gode seng. Vi havde den største lejlighed i hotellet, men vi mødte også flere par, som var på kæresteferie – så det kan hotellet også.

Ud over vores egen stue, så har hotellet også et fælles opholdsrum, som du kan se på billedet herover. Her blev der serveret en dejlig morgenmad, og resten af dagen var der gratis drikkevarer, frugt og kage. Alt i alt kan vi ikke anbefale hotellet nok!

Læs mere om hotellet her B&B Boutique Ca La Maria og se alle de andre hoteller i Barcelona ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Barcelona lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Barcelona her!

« Castelldefels: Bo billigt tæt på Barcelona
Seværdigheder i Barcelona – 12 attraktioner du skal se! »