Shopping i Barcelona – her finder du alle de gode butikker! 3. februar 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du shoppe i Barcelona?

Skal du på shopping i Barcelona, får du her en guide til de gader i den smukke by, hvor du kan finde de rigtig gode butikker. I Barcelona er der flere rigtig gode shoppinggader, og de ligger alle sammen i Ciutat Vella, den gamle bydel. Her finder du både La Rambla med sit festlige turistmylder, Passeig de Gracia med alle de kendte mærker og dertil alle de små, hyggelige gader i Det Gotiske Kvarter.

Banner - Spanien - Lær sprog

Barcelona har også flere store shoppingcentre og dertil en outletby. Med andre ord er byen en drøm for dig, der elsker at shoppe. Så lad være med at fylde kufferten helt hjemmefra, for i Barcelona finder du helt sikkert noget, du ikke kan leve uden!

Las Ramblas i Barcelona

Vi starter på La Rambla – ligesom alle de andre turister. Her er alle verdens nationaliteter samlet i én skøn blanding med gadesælgere og gøglere, forgyldte mimekunstnere, souvenirboder og tøjbutikker. Det er ikke her, du finder de lokale, for La Rambla er ikke lige deres kop sangria.

Men selv om det da også lyder som en rigtig turistfælde, så er Ramblaen noget, der bestemt skal opleves på en ferie Barcelona. Stemningen er sjov og skøn, og her sker der altid noget. Tag også en masse afstikkere ned ad alle de små sideveje, for her ligger der mange små og spændende butikker.

Jo længere du kommer mod nord, jo hyggeligere bliver det. Når du har passeret Plaça de Catalunya, og La Rambla bliver til den anden Rambla – Rambla de Catalunya – er der pludselig fyldt med fortorvscaféer og masser af lokale butikker. Her er der bare hyggeligt!

Madmarkeder i Barcelona

Undervejs på La Rambla kan det være, at du pludselig får øje på den store mosaik, Pla de l’Os, af kunstneren Miró. Mosaikken i fortovet markerer også indgangen til madmarkedet La Boqueria. Det hyggelige madmarked er ét stort mylder af turister, og med lige så mange sanseindtryk. Her kan du få små hapsere med østers, croquetas og skinke og købe en lille souvenir med hjem.

La Bouqueria består fortrinsvis af madboder med tilberedt mad. Den spises stående, da der er lidt langt imellem siddepladserne. Vil du hellere besøge de autentiske madmarkeder, hvor de lokale køber deres fisk, frugt og grønt, så tag ud til Mercat de Sant Antoni eller Mercat de l’Estrella.

Passeig de Gracia

Efter et par hapsere i La Bouqueria er vi klar til at shoppe videre. Nu går turen op til Plaça de Catalunya, hvor du kan dreje mod øst og op på Passeig de Gracia. Ud over to af Gaudis huse, Casa Batlló og Casa Milà,  finder du her også masser af mærkevarebutikker på det brede strøg. Hvor La Rambla er souvenirs og highstreet, finder du her de dyrere mærker, f.eks. Jimmy Choo og Michael Kors.

Det Gotiske Kvarter

Det er dog i alle de små, snævre gader i Det Gotiske Kvarter, at du kan købe de rigtig sjove ting, som du ikke kan få andre steder. Her er både kunsthåndværk, genbrugsbutikker og sjove t-shirts. Start fra Plaça de Catalunya og gå mod syd ad Avinguda del Portal de l’Àngel. Følg vejen rundt indtil du kommer til Carrer de la Portaferrissa. Herfra kan du gå ned ad Carrer de Petritxol eller en af de andre små gader.

Shoppingcentre i Barcelona

Barcelona har flere store shoppingcentre i centrum. Besøg f.eks. Las Arenas de Barcelona lige ved Plaça d’Espanya eller El Corte Inglés ved Plaça de Catalunya. Nord for Barcelona og ca. 40 minutters kørsel med shoppingbussen ligger outletbyen La Roca Village. Måske kender du allerede konceptet fra Ringsted eller Neumünster i Tyskland, for her finder du de samme små huse med masser af gode tilbud i sidste års farve. Klik her for at booke en plads i shoppingbussen, der kører lige til døren.

Banner - Spanien - Sprogspil

Åbningstider i Barcelona

De fleste butikker i Barcelona har åbent fra 10 – 20, de store shoppingcentre dog til 22. Mange mindre butikker holder siesta og kan være lukket fra 13 – 17. Lørdag er butikkerne åbne om formiddagen og indtil ca. kl. 14. Søndag er det kun butikker i turistområderne i bymidten samt storcentre og små supermarkeder, der har åbent.

Flere tips til din ferie i Barcelona

Find et godt hotel i Barcelona

Barcelona er en stor by, og det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvilket hotel du skal vælge. De fleste turister vælger at bo i det gamle kvarter i nærheden af alle de store seværdigheder. Hvis du klikker ind på det hotel, vi boede på, B&B Boutique Ca La Maria, og så klikker på “Vis på kort”, er det let at se. Find området imellem vejene Avinguda Diagonal, Avinguda del Paral·lel og Arc de Triomf. Det er dette område, der er mest populært til en ferie i Barcelona.

Som du kan se, ligger det hotel vi boede på, i kvarteret Eixample, lige ved metrostationen Provença. Herfra var det let at komme ud til alle bydele og seværdigheder, og da vi boede for enden af Ramblaen var det også nemt at finde hjem igen. Det er et nyere kvarter, som er pænt og relativt stille, og hvor du lige er lidt væk fra det værste mylder.

Om B&B Boutique Ca La Maria

B&B Boutique Ca La Maria var et helt perfekt hotel til vores familieferie med en teenager. Det lille boutique-hotel ligger i en gammel herskabslejlighed med stuk og uendelig højt til loftet. I vores lejlighed var der et lille entré med udgang til det store badeværelse. Entréen førte også ind til vores private opholdsstue og videre ind til to kæmpestore soveværelser med hver sin virkelig gode seng. Vi havde den største lejlighed i hotellet, men vi mødte også flere par, som var på kæresteferie – så det kan hotellet også.

Ud over vores egen stue, så har hotellet også et fælles opholdsrum, som du kan se på billedet herover. Her blev der serveret en dejlig morgenmad, og resten af dagen var der gratis drikkevarer, frugt og kage. Alt i alt kan vi ikke anbefale hotellet nok!

Læs mere om hotellet her B&B Boutique Ca La Maria og se alle de andre hoteller i Barcelona ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Barcelona lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Barcelona her!

« Kom rundt i Barcelona – med bus, tog og metro
En forlænget weekend i Barcelona – de bedste tips! »