Kom rundt i Barcelona – med bus, tog og metro 6. februar 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Kom rundt i Barcelona med offentlig transport

Skal du rundt i Barcelona, er den bedste måde til fods! Selv om Barcelona er en storby, er den ikke større, end du kan gå fra La Sagrada Familia til Plaça de Catalunya og La Rambla på en halv time. Ellers kan du komme rundt i hele byen med offentlig transport, og det er både nemt og billigt. Her kan du læse om, hvordan du kommer fra seværdighed til seværdighed i Barcelona med bus, tog og metro.

Banner - Spanien - Lær sprog

NB! Priser og oplysninger nævnt i artiklen var gældende, da artiklen blev skrevet. Brug de links, vi har sat ind til at tjekke, om informationerne stadig er korrekte.

Sådan kommer du til og fra lufthavnen

Det tager ca. 2½ time at komme med fly fra København eller Billund til Barcelona. Barcelona-El Prat Airport ligger 7 minutters kørsel med metro fra centrum. I lufthavnen kan du tage metrolinje L9, som har sin endestation ved Zona Universitària. Det er helt ude ved Camp Nou og stadig et godt stykke fra centrum. Du kan dog skifte til flere andre metrolinjer her og på de forrige stationer. Se et metrokort over Barcelona her.

Fra lufthavnen kan du også vælge at tage toget, linje R2, som kører helt ind til Passeig de Gràcia. Her er der mange muligheder for at skifte til andre linjer.

Endelig kan du også vælge lufthavnsbussen, Aerobús Barcelona, som kører hele døgnet rundt mellem Terminal 1 og 2 og Plaça de Catalunya. Klik på “Trip” på hjemmesiden for at se køreplaner.

Endelig kan du også tage en taxa. Prisen for en tur fra Barcelona og til lufthavnen kan variere. I dagtimerne skal du regne med 35-40 euro. Aftal gerne prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind. Da vi skulle rejse hjem og med taxi ud til lufthavnen, var det nok på ugens dyreste tidspunkt, dvs. natten mellem søndag og mandag. Her gav vi 55 euro (2023).

Rundt i Barcelona – sådan planlægger du din tur

Skal du rundt til seværdighederne i Barcelona, er det bedste tip at lade de pæne sko blive hjemme og pakke et par ekstra travesko. Der er så mange smukke bygninger i Barcelona, og dem ser man bedst til fods.

Når du skal fra A til B i Barcelona, er det godt at bruge Google Maps til at planlægge din tur. Der er både bus- og metrolinjer på kortet, du får vist den hurtigste vej og får også samtidig et kort.

Metroen starter med at køre fra klokken 5.00 og frem til midnat, fredag til 2.00, og lørdag hele natten. Busserne kører fra 6.00 til 23.00, og herefter kan du tage en natbus. Lufthavnsbussen kører døgnet rundt.

Og det næste kan ikke siges for tit: Barcelona har ry for at have mange lommetyve, så pas godt på dine ejendele. Tag rygsækken af inde i metroen og hold den foran dig. Og læg pengepungen i brystlommen og ikke i baglommen.

Banner - Spanien - Sprogspil

Sådan køber du billet til bus, tog og metro i Barcelona

På alle metrostationer står der automater, hvor du kan købe alle typer billetter nævnt her. Du kan betale med både kontanter og kort. Skal du kun fra A til B, kan du købe en enkeltbillet til 2,40 euro. Når du har stemplet den, gælder den i to timer. Du kan også købe en dagsbillet, som gælder i 24 timer, og den koster 10,50 euro. På TMB kan du se de forskellige billettyper.

Skal du være i Barcelona i flere dage og rejse med både metro og bus, er det allernemmeste dog at købe et Hola Barcelona Travel Card. Dette gælder til både bus, metro og også til den Funicular (sporvogn), der kører op til Montjuïc. Udover det slipper du også for at betale det ekstra tillæg, der er for at køre med metro helt ud til lufthavnen.

Du kan købe rejsekort fra 2-5 dage, og priserne starter fra 16,30 euro. Hola BCN-kortet gælder til alle offentlige transportmidler i zone 1. Da det også er her, langt de fleste seværdigheder ligger, er det ikke noget, du behøver at tænke nærmere over.

Metro i Barcelona

I Barcelona er der 11 metrolinjer, som kan tage dig hele byen rundt og ud til lufthavnen. Udover til fods er det den allernemmeste måde at komme rundt i byen på. Der er normalt ikke aldrig mere end fem minutter til det næste tog.

Skal du ud til lufthavnen med metroen, skal du købe en tillægsbillet til den almindelige billet. Det koster i alt 5,15 euro.

Bus i Barcelona

Barcelonas bussystem har over 100 ruter. Klik her for at se et kort over busruterne i Barcelona.

Skal du med bussen, er det smart at have købt din billet i forvejen. Har du et Hola BCN-kort, så kan du validere det på scanneren forrest i bussen. Du kan ikke betale med kontanter i bussen, men du kan betale med et kreditkort på scanneren. Læs mere her: Validation with bank card

Har du købt en billet i TMB-app’en, kan du validere din billet ved at holde telefonen hen til scanneren, så QR-koden kan aflæses.

Tog i Barcelona

Vi har samlet regionaltog, sporvogne og Funiclar’en i dette afsnit. For turister er det hele jo bare tog, men Barcelona har faktisk også seks sporvognslinjer, markeret på metrokortet som T1-T6. Har du købt et Hola BCN-kort, gælder kortet også til rejser her.

Det samme gør sig gældende for den Funicilar-linje, der kører fra Paral·lel-stationen og op til svævebanen ved Montjuïc. Du skal dog købe en særskilt billet til svævebanen.Gør du det online og her, kan du spare 10%.

Skal du på udflugt udenfor Barcelona, for eksempel til romerbyen Tarragona, kan regionaltogene, som Renfe står for, tage dig ud i landet. Regionaltogene kører fra Barcelona Sants, hovedbanegården i Barcelona. Hvis du kigger på metrokortet, ligger Sants Estació i midten og lidt til venstre. Metrolinjerne L3 og L5 kører hertil.

Bemærk, at når du klikker på linket til Renfe, kommer du direkte ind i søgemaskinen, hvor du kan planlægge din rejse. Her kan du også købe en billet, da et Hola BCN-kort som sagt ikke gælder udenfor zone 1.

Flere tips til din ferie i Barcelona

Find et godt hotel i Barcelona

Barcelona er en stor by, og det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvilket hotel du skal vælge. De fleste turister vælger at bo i det gamle kvarter i nærheden af alle de store seværdigheder. Hvis du klikker ind på det hotel, vi boede på, B&B Boutique Ca La Maria, og så klikker på “Vis på kort”, er det let at se. Find området imellem vejene Avinguda Diagonal, Avinguda del Paral·lel og Arc de Triomf. Det er dette område, der er mest populært til en ferie i Barcelona.

Som du kan se, ligger det hotel vi boede på, i kvarteret Eixample, lige ved metrostationen Provença. Herfra var det let at komme ud til alle bydele og seværdigheder, og da vi boede for enden af Rambla’en var det også nemt at finde hjem igen. Det er et nyere kvarter, som er pænt og relativt stille, og hvor du lige er lidt væk fra det værste mylder.

Om B&B Boutique Ca La Maria

B&B Boutique Ca La Maria var et helt perfekt hotel til vores familieferie med en teenager. Det lille boutique-hotel ligger i en gammel herskabslejlighed med stuk og uendelig højt til loftet. I vores lejlighed var der et lille entré med udgang til det store badeværelse. Entréen førte også ind til vores private opholdsstue og videre ind til to kæmpestore soveværelser med hver sin virkelig gode seng. Vi havde den største lejlighed i hotellet, men vi mødte også flere par, som var på kæresteferie – så det kan hotellet også.

Ud over vores egen stue, så har hotellet også et fælles opholdsrum, som du kan se på billedet herover. Her blev der serveret en dejlig morgenmad, og resten af dagen var der gratis drikkevarer, frugt og kage. Alt i alt kan vi ikke anbefale hotellet nok!

Læs mere om hotellet her B&B Boutique Ca La Maria og se alle de andre hoteller i Barcelona ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Barcelona lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Barcelona her!

« Hold ferie i Nerja
Shopping i Barcelona – her finder du alle de gode butikker! »