De bedste tips til en ferie i Catania, Sicilien 6. januar 2023 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvad skal du se, opleve og spise i Catania?

Catania ligger ved foden af Etna og har oplevet både jordskælv og flere vulkanudbrud. Byen har en intens og helt hysterisk puls, som gør det til en ret sjov by at besøge. Men det er måske nok ikke en by, som alle vil sætte lige stor pris på.

Banner - Italien - Lær sprog

Catania er nemlig også modsætningernes by. Her er virkelig, virkelig klamt og beskidt og samtidig så uendelig smukt. Med skrald over det hele, bilos og huller i vejen. Og med sicilianere, der i deres allerbedste tøj spadserer op og ned ad gaderne på jagt efter et bord til den obligatoriske lørdagscocktail. Og sæder i det græske teater, der er hugget ud af sorte lavasten og markeder med friske fisk og grøntsager og og og… Catania har det hele!

Seværdigheder i Catania

De fleste turister besøger måske nok Catania i forbindelse med en tur op på vulkanen Etna. Alle vores rejsetips til en Etna-udflugt har vi derfor samlet i en artikel for sig: Vulkanen Etna – de bedste tips til din udflugt.

Der er dog mange andre spændende seværdigheder i Catania, hvor både romere, grækere og maurere har sat deres præg på byen. Du kan læse om nogle af de største seværdigheder i Catania her: Seværdigheder i Catania, Sicilien – 8 ting du skal opleve!

Gode restauranter i Catania

Maden i Catania er ligesom på resten af Sicilien fuldstændig fantastisk. Blandt de specialiteter, som du bare må prøve at smage, finder du Pasta alla Norma, hestekød og Cassatella di sant’Agata. Pasta alla Norma er opkaldt efter bysbarnets Bellinis opera, Norma. Det er en simpel no-nonsense pastaret med pasta, aubergine, tomat og pecorino-ost.

Overalt hvor du går i byen, vil du støde på de store rygende grill-riste. Det dufter lækkert – men måske kun indtil du finder ud af, hvad det er. I Catania spises der nemlig hest i meget store mængder. Er du i stedet sulten til en snack midt på dagen, så bestil en Cassatella di sant’Agata. Du får alle vores bedste tips til restauranter her: Gode restauranter i Catania, Sicilien

Festgader og barer i Catania

Gem gerne lidt plads i maven, for efter middagen er det blevet tid til at bevæge sig ud i Catanias natteliv. Især lørdag aften er gaderne ét stort mylder af sicilianere, der i deres allerbedste tøj spadserer op og ned ad gaderne på jagt efter et bord til den obligatoriske lørdagscocktail. Selv om der er mange mennesker, er det meget civiliseret og trygt, og der er ikke nogen, der er fulde. Man drikker en cocktail eller to og går hjem lige efter midnat. Men festen stadig noget af de sjoveste, vi har prøvet – det er ret vildt!

Shopping i Catania

Catania er efter vores opfattelse nok den bedste shoppingby på hele Sicilien. Tværs gennem centrum løber den store gågade, Via Etnea, som er næsten tre kilometer lang, og her ligger der butik efter butik. Du finder alle de kendte mærker, f.eks. H&M, Levi’s og Tezenis. Leder du efter noget, som ingen andre har, så skal du ud på Via Umberto I og de små gader inde bagved.

Via Etnea slutter nede ved Piazza del Duomo. Går du tværs over torvet, kommer du ned til fiskemarkedet. Drejer du til højre lige inden, kommer du op på Via Giuseppe Garibaldi, hvor du finder små souvenirshops og butikker med unika kunsthåndværk. Er du ikke blevet træt af at shoppe, finder du alle de mere eksklusive butikker på Corso Italia. Catania har også to store shoppingcentre: La Rinascente, som svarer til vores Magasin, og så den helt store shoppingby Porte di Catania, som du finder tæt ved lufthavnen.

Du skal dog også lige prøve at besøge Catanias største udendørsmarked, Fera ‘o Luni. Det store marked strækker sig langs hele Piazza Carlo Alberto. Her er alt, hvad hjertet kan begære af frisk frugt, kastanjer, fisk på dåse, ost og også tøj og sko. Markedet er åbent hver dag fra 6.00 – 12.00, undtagen lørdag hvor der er åbent til 17.00. Markedet er lukket om søndagen.

Banner - Italien - Sprogkursus

Find et godt hotel i Catania

Liberty Hotel - Catania - SidderUnderEnPalmeNår du booker hotel i Catania, skal du være opmærksom på, at det er en by, hvor man ikke har noget imod larm. Sørg for at booke et hotel, der ligger væk fra de store veje og væk fra de sjoveste festgader. Det rejsetip havde vi heldigvis fundet på nettet, inden vi bookede, og den viden blev vi ret glade for.

Vi boede på Liberty Hotel i et af Catanias pænere kvarterer. Det smukke hotel i koloni-stil ligger i en rolig gade, men med kun fem minutters gang til den store gågade og den smukke Bellini-park. Samme afstand er der også til det store benediktiner-kloster og til den ufærdige kirke, San Nicolò.

Det lille boutique-hotel har kun 18 værelser, og der var ikke trængsel ved morgenbuffeten. Værelserne er smukt indrettet og meget klassisk italienske. Det er helt sikkert et hotel, vi kommer til at bo på igen, næste gang vi er i Catania!

Læs mere om hotellet her: Liberty Hotel

Se alle de andre dejlige hoteller i Catania ved at klikke her eller lav din egen søgning efter skønne hoteller på Sicilien:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Sicilien her!

« En forlænget weekend i Barcelona – de bedste tips!
Gode restauranter i Siracusa og Ortigia, Sicilien »