Gode restauranter i Siracusa og Ortigia, Sicilien 5. januar 2023 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Gode restauranter i Siracusa

Der går nemt en hel uges ferie i Siracusa, men sæt i hvert fald mindst to dage af til besøget, hvis du er på rundrejse. Der er mange ting at se – og rigtig mange lækre restauranter! Book gerne et bord eller kom tidligt på aftenen, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Banner - Italien - Lær sprog

Også I Siracusa betaler du coperto. Det er en standard kuvertpris på et par euro pr. person, som dækker over dug, opdækning og brød. Skal du bare have en lille snack, er der også masser af fastfood-boder, som sælger arancini, knytnævestore kugler af ris med fyld af ost, kød eller svampe.

Se flere rejsetips til Siracusa og Ortigia – klik her!

Anbefalinger til restauranter i Siracusa

Bedste sandwich på Sicilien

Uanset hvad du ellers skal fylde maven med, imens du er i Siracusa, så skal du prøve en sandwich fra Caseificio Borderi. Det er den, du kan se på billedet øverst. Du finder den ved fiskemarkedet – bare gå efter den lange hale af mennesker, der står i kø ud af butikken. Det er uden sammenligning den bedste sandwich, vi har fået: med lokal Ragusano-ost, skinke og grillede auberginer, pakket nænsomt ind i det sprødeste brød. Du kan betale coperto for at sidde ned eller tage din sandwich med op på den nærliggende bro og nyde udsigten.

Franske middelhavs-delikatesser

Vi havde fire overnatninger i Siracusa, og første aften spiste vi på Le Vin de L’assassin Bistrot. Her får du fransk inspireret mad, men stadig med det sicilianske køkken som base. Til forret fik vi Burratta con Gazpacho og Tortino Melenzane, aubergineskiver lagt sammen med tomatsauce og riccotta. Hovedretten var tunlasagne og en ombrina, en lokal fisk der minder om havørred, serveret med pistaciesovs. Det var et spændende og lækkert måltid, og vi ville gerne have spist dessert, men maverne var fyldte.

Byens bedste pizza

Næste aften satte vi os til bords på Era Ora, der ligger med udsigt til havnen. Vi har fået mange gode pizzaer rundt omkring, men det her var nok nogle af de bedste, vi har smagt. Efter en pizza med mortadella og pistacienødder og en med parmaskinke, burratta og gule cherrytomater var vi igen mætte til bristepunktet. Heldigvis var der en god gåtur hjem, så inden sengetid fik vi et glas vin på den lækreste vinbar, Enoteca Solaria.

Fiske-fastfood i kræmmerhuse

Lige overfor vinbaren ligger Pane di Mare, en fiske-fastfoodbar hvor du også kan sidde udenfor. Da vi gik forbi en lørdag til frokost, var der stuvende fyldt med lokale. På vores tredje aften i byen besluttede vi os for at give den et skud. Deres store Sicilien-formede antipasti-bræt havde både arancini, små sandwich og stegte sardiner. Efter en lang dag med seværdigheder var det lige, hvad vi trængte til.

Mest populært er dog deres kræmmerhuse med stegte fisk, en hurtig og lækker snack. Og fordi det hele er så ukompliceret, er det et ret godt sted til både børnefamilier og til dig, der lige er landet i byen og hurtigt skal finde noget at spise den første aften.

En restaurant i Siracusa

På vores sidste aften besluttede vi os for at gå på eventyr ovre “på den anden side”. De lokale bor jo ikke i Ortigia, men i de nyere huse i Siracusa – og ergo måtte der også være gode restauranter her. Og det var der! Faktisk så mange, at vi havde svært ved at vælge. Går du over Ponte Santa Lucia og holder til venstre, når du kommer over i Siracusa, så åbner der sig et hipt kvarter kun med restauranter og barer.

Det var skønt at komme lidt ud af den ferie-kulisse, som Oritigia jo også er og se, hvordan de lokale egentlig lever. Området er ikke kun for de unge, for da vi endelig besluttede os for at spise pizza på Piano B, var det med en skøn forsamling af ældre herrer  ved nabobordet.

Banner - Italien - Sprogkursus

Et godt tip til en cocktail i solnedgangen

Når dagen går på hæld og solen sænker sig i havet, så søger alle turisterne ud mod vestsiden af Ortigia. Her finder du den smukkeste solnedgang – og et væld af gode barer, hvor du kan nyde en dejlig cocktail. I forhold til havudsigten så er priserne stadig rimelige, men dog en del højere end inde i den gamle bydel. Men det er det hele værd! Her er skønt og hyggeligt her i Sicilens aftensol.

Hotel Alla Giudecca - Siracusa - Sidder Under En Palme

Vores hotel i Ortigia, Siracusa – Alla Giudecca. Klik på billedet for at læse mere.

Find et godt hotel i Siracusa

På sådan en rigtig kæresteferie, som vi var på, skal man selvfølgelig bo i det historiske centrum på halvøen Ortigia, hvor der er masser af små, hyggelige hoteller. Vi boede på det super-romantiske Hotel Alla Giudecca i den gamle jødiske bydel.

I de gamle 1400-talsbygninger finder du et charmerende hotel, smukt indrettet med lidt gammeldags værelser omkring i en atriumgård. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan middelalderbygningen oprindeligt så ud, for væggene i underetagen er rå helt ind til de store kalksten, og lige under de store buer er der kig til de fritlagte bjælker.

Vi blev opgraderet til et dobbeltværelse med udgang til egen tagterrasse, dvs. ud over vores eget soveværelse med himmelsengene i smedejern (som du kan se på billedet), så havde vi lige et ekstra soveværelse. Fra værelset havde vi også kig ned til den græske brønd, der ligger ved indgangen til den jødiske mikva.

Morgenmaden blev serveret i spisesalen fra middelalderen, og der var lidt af det hele og små lune retter. Vi kunne også selv have lavet mad på hotelværelset i det lille te-køkken, men hotellet ligger i hjertet af Ortigia og så tæt på en masse af de rigtig gode restauranter, at vi aldrig fik brugt så meget som en gaffel.

Læs mere om hotellet her: Hotel Alla Giudecca

Hvis du synes, hotelpriserne inde i Ortigia er fuldstændig ublu, så kan du sagtens bo ovre på den anden side af de to små broer i selve Siracusa og så spadsere over til Ortigia. Du kan se hotellerne i Ortigia og Siracusa ved at klikke her – eller lav din egen søgning efter skønne hoteller på Sicilien:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Sicilien her!

« De bedste tips til en ferie i Catania, Sicilien
Seværdigheder i Siracusa og Ortigia, Italien »