Gode restauranter i Catania, Sicilien 9. august 2023 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du spise i Catania?

De gode restauranter i Catania er fordelt med rund hånd ud over hele byen. De rigtig gode spisesteder finder du dog på strækningen fra Via Crociferi og de små sidegader, under paraplyerne ved Piazza Santa Maria dell’Indirizzo og ud til Castello Ursino. De virkelig gode og også dyre restauranter er klumpet sammen i slutningen af den hyggelige festgade, Via Santa Filomena.

Banner - Italien - Lær sprog

Gør du som os og bevæger dig ud på eventyr rundt i byen, vil du også hurtigt finde små, hyggelige spisesteder, hvor de lokale holder til. Her venter masser af store kulinariske oplevelser! Mange turister holder sig dog til “Paraplytorvet”, og selv om der her også er meget god mad, skal du lige vogte dig for de allerværste turistfælder.

Hvad skal du spise i Catania?

Maden i Catania er ligesom på resten af Sicilien fuldstændig fantastisk. Blandt de specialiteter, som du bare må prøve at smage, finder du Pasta alla Norma, hestekød og Cassatella di sant’Agata. Pasta alla Norma er opkaldt efter bysbarnets Bellinis opera, Norma. Det er en simpel no-nonsense pastaret med pasta, aubergine, tomat og pecorino-ost.

Overalt hvor du går i byen, vil du støde på de store rygende grill-riste. Det dufter lækkert – men måske kun indtil du finder ud af, hvad det er. I Catania spises der nemlig hest i meget store mængder. Er du i stedet sulten til en snack midt på dagen, så bestil en Cassatella di sant’Agata. Grunden til at den hvide kage med det røde bær ligner et bryst, er for at ære Sankt Agatha. Den katolske martyr nægtede at gifte sig med den romerske præfekt Quintianus og fik til straf skåret brysterne af.

Eftermiddagskaffe og masser af kage

Det fine konditori Pasticceria Savia er netop dér, hvor du skal spise sådan en kage. Når du er færdig med at shoppe på den lange gågade, så slut af med en kage og bestil også en Etna-kaffe. Kaffen er sød og fyldt med likør og pyntet med flødeskum på toppen. Synes du, det er lidt for dyrt, ligger der lige rundt om hjørnet et billigere bageri. Hos Pasticceria Ficarra Luigi kan du få alle slags kage og brød, og der er åbent hele dagen.

Hest på fem måder

Når aftenmørket falder på, myldrer de lokale ind på restauranterne. Vi prøvede i flere dage at få et bord på den ultra-populære Trattoria da Mario, som ligger på Via Crociferi, men uden held. Vi gik lidt rundt på må og få, indtil vi fik øje på en rygende grill langt oppe på bakken. Du har nok gættet det, men på Macelleria equina Licciardello serveres der hest. Vi kastede os ud i det og smagte hest på fem forskellige måder. Flere af de lokale gik ombord i en heste t-bone steak, men den skal du nok kun bestille, hvis du ikke har spist i en uge.

Tunpanini og vafler

Næste aften forsøgte vi os igen med et bord hos Mario, og da også det løb ud i sandet, endte vi inde ved siden af hos Pizza & Waffle. Det lyder som en trist fastfood-restaurant på Strøget, men vi endte faktisk med at spise der to aftenener i træk. Deres tunpanini er fuldstændig uovertuffen, med lokalt fanget tun, mozzarella, søde cherrytomater og friskbagt brød. Er du i Catania med børn, så vil de elske det her sted!

Pasta alla Norma

På vores sidste aften i byen spiste vi på Artù Ristorante, som vi havde læst godt om. Her kan du få lov til at smage dig frem i Catanias køkken, for menukortet er stort og fristende. Der serveres også hest, men vi syntes, vi skulle prøve noget nyt og endte med en Pasta alle Norma og en Pasta Carbonara med panchetta.

Festgader og barer i Catania

Gem gerne lidt plads i maven, for efter middagen er det blevet tid til at bevæge sig ud i Catanias natteliv. Især lørdag aften er gaderne ét stort mylder af sicilianere, der i deres allerbedste tøj spadserer op og ned ad gaderne på jagt efter et bord til den obligatoriske lørdagscocktail. Selv om der er mange mennesker, er det meget civiliseret og trygt, og der er ikke nogen, der er fulde. Man drikker en cocktail eller to og går hjem lige efter midnat. Men festen stadig noget af de sjoveste, vi har prøvet – det er ret vildt!

De fleste turister finder hurtigt “Paraplytorvet” eller Piazza Santa Maria dell’Indirizzo, som det populære torv ved fiskemarkedet hedder. Her er der et festligt mylder hele dagen, og drik gerne din cocktail hos Lettera 82. Lidt derfra og ved siden af Restaurant Artù ligger Gammazita. Den hyggelige bar, som også er et kulturhus, havde livemusik på programmet, da vi var forbi.

Banner - Italien - Sprogkursus

Den helt store fest starter ved vinbaren Razmataz, som ligger i en sidegade til gågaden. I den lille gade ligger flere andre små barer, og det lidt roligere område er kun et forvarsel om, hvad der venter. Efter et godt glas vin, kan du gå videre op mod Black cocktail beer bar. Baren markerer starten på den festligste gade i byen, og om du er forbi tirsdag eller lørdag, er der et væld af unge mennesker her.

Festgaden forstsætter hele vejen op til Via Umberto I. På det sidste stykke skiftes barerne dog ud med virkelig lækre restauranter, noget vi dog først opdagede den sidste aften. Men så må vi jo komme tilbage en anden gang!

Find et godt hotel i Catania

Liberty Hotel - Catania - SidderUnderEnPalmeNår du booker hotel i Catania, skal du være opmærksom på, at det er en by, hvor man ikke har noget imod larm. Sørg for at booke et hotel, der ligger væk fra de store veje og væk fra de sjoveste festgader. Det rejsetip havde vi heldigvis fundet på nettet, inden vi bookede, og den viden blev vi ret glade for.

Vi boede på Liberty Hotel i et af Catanias pænere kvarterer. Det smukke hotel i koloni-stil ligger i en rolig gade, men med kun fem minutters gang til den store gågade og den smukke Bellini-park. Samme afstand er der også til det store benediktiner-kloster og til den ufærdige kirke, San Nicolò.

Det lille boutique-hotel har kun 18 værelser, og der var ikke trængsel ved morgenbuffeten. Værelserne er smukt indrettet og meget klassisk italienske. Det er helt sikkert et hotel, vi kommer til at bo på igen, næste gang vi er i Catania!

Læs mere om hotellet her: Liberty Hotel

Se alle de andre dejlige hoteller i Catania ved at klikke her eller lav din egen søgning efter skønne hoteller på Sicilien:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Sicilien her!

« Seværdigheder i Catania, Sicilien – 8 ting du skal opleve!
En dagstur til Ærøskøbing »