En dagstur til Ærøskøbing 13. juni 2023 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

En dag i Ærøskøbing – tips til shopping, mad og seværdigheder

Ærøskøbing ligger kun en lille færgetur fra havnen i Svendborg ved siden af Runes bar, Kammerateriet. Det tager ca. 70 minutter at komme fra havnen i Svendborg og over til Ærøskøbing. Ærø er en af de større øer i Det Sydfynske Øhav, og på færgeturen kan du nyde den smukke udsigt med alle de mindre øer spredt rundt i havet. Husk at booke din rejse på forhånd på: Ærøfærgerne. Og lad bilen blive være på fastlandet. Busserne på Ærø er gratis, og du kan leje en cykel og let komme rundt på øen.

Landbogården Ærøskøbing Ærø

Landbogården i Ærøskøbing, Ærø

Når du ankommer til Ærøskøbing, bliver du mødt af de yndigste miniaturehuse. Selv os tre, der er vant til at se på de gamle huse i Svendborg, blev betaget af den lille landsby fra en svunden tid. Det er som at træde ind på sættet til Matador – bortset fra det faktum, at der rent faktisk bor mennesker i små, maleriske byhuse.

Og når nu vi er her: Undgå venligst at sætte næsen helt op mod glasset, når du kigger ind i husene. Ærøskøbing er ikke et levende museum. I husene bor der mennesker, og de synes, det er meget uhøfligt, når folk glor ind. Hvis du vil se et af husene indvendigt, kan du besøge et af museerne i Ærøskøbing. Bortset fra det kan du frit vandre rundt i byen. Om sommeren er mange af gårdene åbne for offentligheden – følg bare skiltene.

Her er det, du skal nå at se på en dagstur i Ærøskøbing!

Seværdigheder i Ærøskøbing

Kogehuset Ærøskøbing Ærø

Kogehuset i Ærøskøbing

Da vi kun havde en enkelt dag, blev vi bare i Ærøskøbing. Det meste af tiden spadserede vi rundt i byen og glædede os over de smalle, brostensbelagte gader og husene og besøgte de små butikker. Om eftermiddagen gik vi ned for at se de berømte badehuse, en række farverige træhuse på kysten.

Fra tidligere ture til Ærøskøbing kan vi kun anbefale at medbringe badetøjet, da øen er én stor sandstrand. Tag dig også tid til at besøge FlaskePeters Samling, flaskeskibsmuseet, og Ærø Museum.

Shopping i Ærøskøbing

Du kan faktisk slet ikke undgå shoppinggaderne i Ærøskøbing! Bare følg de andre turister op til Vestergade og drej af ved Søndergade. Her finder du mindre butikker med tøj, souvenirs og legetøj, som du ikke kan købe andre steder. Besøg også Blåbær Gårdbutik syd for byens centrum. Leder du efter dagligvarer, har Netto en stor butik lige ved havnen.

Et godt sted at spise i Ærøskøbing

Og nu til den del, vi var mest begejstrede over. På denne tur blev der spist, og spist – og drukket! Hele dagen! Især om sommeren er der masser af dejlige spisesteder, der frister med lokale råvarer. Hvis vi skulle have været rundt på alle steder, var ferien nok blevet et par uger lang.

Ærøskøbing Røgeri

Frisk fisk fra Ærøskøbing Røgeri

Vi startede med et besøg i Købmandsgården, hvor du kan smage den lokale Ærø Whisky. Både før OG efter frokost købte vi kager i det, der nok må betegnes som Sydfyns bedste bageri, Ærøskøbing Bageri. På turen hjem måtte Rune og Ivan slæbe på en tung sæk rugbrød. Trine, der jo havde fødselsdag, havde på forhånd valgt at spise hos Ærøskøbing Røgeri.

Vi har alle tre en særlig plads i hjertet til nyrøget fisk. Det kommer der af at være vokset op med havet konstant indenfor synsvidde. Deres udvalg er fremragende, men køen er lang. Træk et nummer og gå en tur rundt på havnen for at se det gamle kogehus imens. Vi valgte en røget makrel, røget regnbueørred og røget sild, alt sammen med rugbrød og smør. De små fiskeben blev skyllet ned med lokal æblemost og Ærø Øl.

Efter frokost får du den bedste is på Cafe Aroma, hvor du også kan købe lakridskonfekt fra Hattesen’s Konfektfabrik. Hvis du tror, du ved, hvordan lakridskonfekt skal smage, så har du ikke prøvet denne slags! Det er helt eventyrlig lækkert.

Et godt hotel i Ærøskøbing

Ærøskøbing har et stort udvalg af hoteller, bed & breakfast og hyggelige pensionater. Vi passerede det yndige Hotel På Torvet ved Rådhuset og blev enige om, at vi på næste besøg er nødt til at prøve at tilbringe en nat eller to på Ærø. Se selv alle de hyggelige overnatningsmuligheder her ved at foretage en søgning på Booking.com:



Booking.com

Resume

Ærøskøbing er perfekt til en dagstur, men hvis du virkelig vil have skuldrene ned, skal du medbringe din tandbørste og tage en miniferie. På Ærø er der masser at se – men du kan også bare gøre som de lokale og bruge dagene på at solbade, smage på den lokale øl og få en bid frisk fisk. Ærøskøbing også en turistmagnet, og de lokale beboere gør meget for, at du skal føle dig velkommen.

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs mere om rejser her!

« Gode restauranter i Catania, Sicilien
Sejl med træskib – en familieferie for børn og voksne »