Uforglemmelige seværdigheder på Rarotonga, Cook Islands 20. september 2020 – Kategori: Cook Islands, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Seværdigheder på Rarotonga, Cook Islands

Glæd dig til de underskønne seværdigheder på Rarotonga! Stillehavs-øen byder ikke på seværdigheder i den traditionelle forstand. Her er ingen forlystelsesparker eller noget størst, vildest, højest – til gengæld er der den pragtfulde natur og Stillehavet. Det er dét, du skal tage til Cook Islands for at opleve!

Når du ankommer til lufthavnen, bliver du som det allerførste mødt af en stor stander med masser af flyers for alle de seværdigheder på Rarotonga, som du kan opleve. De fleste af dem relaterer sig til oplevelser i naturen: her kan du både svømme, dykke, snorkle, ro i kajak, surfe, leje cykler, komme på fisketur efter blue marlin, hike, se øen fra en beach buggy eller flyve henover den. Faktisk er det kun pengepungen, der sætter grænsen.

Udover det byder Rarotonga også på kulturelle oplevelser. Se de flotte danseshows med de rituelle danse eller oplev øens historie på et af museerne eller på den oldgamle vej, Ara Metua, anlagt af de allerførste indbyggere.

Den største oplevelse, du kan få på Cook Islands er dog mødet med Det Store Tomme Ingenting. I en verden, der er så forjaget, er det meget stort at opholde sig på en ø, hvor tiden står stille, og hvor du er så langt væk fra alting. Planerne om at komme op på det næste bjerg bliver skubbet til i morgen, imens Stillehavet hypnotiserer dig med sin evige brusen. Rarotonga er en fredfyldt plet på jorden, hvor du virkelig kan komme helt ned i gear!

Stillehavet

En af de største seværdigheder på Rarotonga er vandet. Uanset hvor du befinder dig på øen, så er Stillehavet evigt nærværende. Du kan nyde udsigten fra terrassen eller kaste dig ud i bølgerne til en kølende dukkert (medbring badesko!). Har du husket snorklen, er der mange flotte tropiske fisk omkring korallerne. Der arrangeres også snorkel, dykker- og sejlture, hvor du kan se skildpadder, rokker og pukkelhvaler.

De-fantastiske-bountystrande-på-Rarotonga - Sidder Under En Palme

De fantastiske bountystrande på Rarotonga

Hike til Te Rua Manga (The Needle)

En populær vandrerute er turen henover øen, hvor du undervejs kan komme op på The Needle, et af øens højeste punkter. Her er der den skønneste udsigt ud over Rarotonga og Stillehavet. Pludselig kan du se, hvor langt væk du er fra alting! Turen fra syd til nord og hele vejen ud til rundkørslen ved havnen tager ca. 4-5 timer i afslappet tempo og med tid til at nyde udsigten undervejs.

Wigmores-Waterfall - Sidder Under En Palme

Papua / Wigmore’s Waterfall

Vandreruten går op og ned ad stejle stier igennem den grønne regnskov. Nogle gange kan du gå frit, andre gange skal du passere vandløbenes glatte sten eller klatre op ad bjergsider, kun med hjælp fra krogede trærødder. Regnskoven er visse steder tæt, men der er ingen farlige dyr. Der blev set to firben, tre små tusindben, en lille orm og en edderkop på størrelse med en negl.

Du kan gennemføre turen på to måder: Enten kan du gå fra syd til nord. Stå af bussen ved Wigmore’s Waterfall og nyd det lille, fine vandfald. Vandfaldet er dog kun en rislen, når det ikke har regnet længe. Du kan også starte turen fra nordsiden, hvor du drejer af ved rundkørslen ved havnen og finder Avatiu Road. Fra parkeringspladsen er der cirka en-halvanden times vandretur op til The Needle.

Fra nordsiden er turen op til The Needle kortest. Når du efter det første stejle stykke når til korsvejen, kan du vælge at fortsætte ligeud eller de 200 meter videre op til udsigtspunktet. Turen er dog lige hård begge veje, men afmærkningen er rettet mod de vandrere, der kommer nordfra. Og et meget vigtigt tip: Hvis du ikke kan se orange pile, så gå tilbage til du ser en og find den rigtige sti.

Sådan forbereder du dig til turen

Vælg en dag, hvor der er overskyet, men ikke regnvejr, for her er stierne glatte af mudder. Medbring drikkevarer. Du kan ikke købe noget at drikke undervejs, men 200 meter efter rundkørslen på nordsiden ligger der en lille kiosk. Husk derfor mindst 1-1½ liter vand pr. person, energibarer eller andre snacks, myggemiddel, hat og solcreme. Solidt fodtøj anbefales, gerne vandrestøvler. Tag kun sneakers på, hvis de har en god sål, hvor du kan stå fast på mos og glatte sten.

Sværhedsgrad

Der er seks andre vandreruter op til bjergtoppene på Rarotonga, hvor denne er den letteste. De andre bliver af erfarne hikere beskrevet som ”difficult”. Når det er sagt, så er det en hårdere vandretur og IKKE for folk i dårlig form. Turister i mindre god form kan i stedet nyde den smukke spadseretur fra rundkørslen på nordsiden og ud til starten af stien, ca. 2-3 kilometer på flad vej. Stien er fin hele vejen, og det er en smuk tur.

The-Needle-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Tag på vandretur henover Rarotonga og nyd udsigten!

Sejltur i lagunen ved Muri Beach

Mere afslappende er de festlige “lagoon cruises”, som du kan stige på ved Muri Beach. Her sejler du sammen med de lokale guider – som også udgør bandet – ud i den turkisblå lagune til de små øer. Til lyden af ukulele og trommer kan du snorkle eller lære at åbne en kokosnød.

Muri-Beach-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Paradis i lagunen ved Muri Beach, Rarotonga

Besøg Aitutaki og de andre småøer

Øgruppen Cook Islands består af 15 små øer, hvor Rarotonga er den største. Fra lufthavnen i Rarotonga er det muligt at flyve ud til de andre øer, eller du kan gøre turen med katamaranbåd. Nord for Rarotonga ligger Aitutaki, som efter hovedøen er den næstmest besøgte. Aitutaki er berømt for sin koralblå lagune og One Foot Island, hvor du kan snorkle blandt de tropiske fisk.

Tag-på-flyvetur-til-Aitutaki-Cook-Islands - Sidder Under En Palme

Et af de store fly på vej til landing. Skal du ud på en af småøerne, foregår det med propelfly

Det historiske Rarotonga

Blandt de flotte seværdigheder på Rarotonga finder du også flere spændende museer, og tag dig endelig tid til at lære det historiske Roratonga at kende. I den østlige ende af Avarua ligger de to museer tæt på hinanden. På Museum Cook Islands, der også huser et bibliotek, kan du se en udstilling med genstande, dragter og udstoppede dyr og læse den spændende fortælling om Cook Islands. På Cook Islands National Museum finder du meget af det samme, og skal du kun besøge ét museum, så vælg Museum Cook Islands for den flinke bibliotekar, der elsker at fortælle om sin ø!

Går du lidt ind i landet fra et af de to museer, støder du på den oldgamle vej, Ara Metua (Forfædrenes Vej). Vejen blev oprindelig anlagt af de første indbyggere, der koloniserede Rarotonga og resten af Cook Islands omkring år 900 e.Kr. Vejen er stadig i brug, men der er ikke meget tilbage af den originale kampestensvej.

Vejen fører ned til et andet sted af interesse, nemlig et mindesmærke for de syv kanoer, der sejlede ud fra Rarotonga for at emigrere til Aotearoa (Land of the Long White Cloud – New Zealand). For over 1000 år siden sejlede de ud på det store hav og navigerede kun med hjælp fra stjerner og havstrømme sig frem til New Zealand, som de bosatte sig på.

Museum-og-bibliotek-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Et af øens museer, der sammen med biblioteket drives af frivillige

Punanga Nui Market

Hver lørdag strømmer lokale og turister ind til Punanga Nui Market i Avarua. Kom tidligt om morgenen for at udgå den værste middagshede. De mange boder på markedet byder frugt og grønt, men langt de fleste kommer her for at spise og hygge sig. Prøv en Nu, en umoden kokosnød med læskende kokosvand, en af de mange gryderetter eller en pandekage med kokos og mango. Om formiddagen er der live-show, hvor du kan opleve de rituelle danse. Markedet er absolut en af de seværdigheder på Rarotonga, som du ikke må gå glip af!

Punanga-Nui-Market-Rarotonga-Cook-Islands - Sidder Under En Palme

Turister og lokale strømmer hver lørdag til Punanga Nui Market i Avarua, Rarotonga

Sådan kommer du til Cook Islands!

Paradis er kun et flyvetur væk! Eller faktisk lidt mere end én. Cook Islands ligger på den anden side af jorden, og du kan kun komme dertil ved enten at flyve over New Zealand eller Los Angeles. Fra Rarotonga er der fast flyforbindelse til de andre småøer med propelflyver.

Vi bookede turen selv og tog over Los Angeles. Fordi vi fandt et virkelig godt tilbud, kom vi af sted for 5.000 kr. pr. person, tur/retur. For at finde de bedste priser er det en god ide at søge på de enkelte flyafgange, København – Los Angeles og derefter Los Angeles – Rarotonga. Måske får du på den måde et par ekstra overnatninger i Los Angeles, men hvem ville blive sur over det?

Find et godt hotel på Rarotonga

Rarotonga byder på hoteller, resorts og lejligheder i alle prisklasser. Her får du et par anbefalinger på gode hoteller på Rarotonga, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel i strandkanten på Muri Beach

Lige ned til strandkanten i den blå lagune ved Muri Beach ligger det luksuriøse resort Muri Beach Club Hotel. Her kan du nyde udsigten til de paradisiske småøer i lagunen, imens de festlige turbåde sejler rundt med turister. Når kroppen skal køles af, er der få skridt til en dukkert i det koralblå vand. Leder du efter et hotel, hvor der sker lidt, er Muri Beach næst efter hovedstaden Avarua det område på øen med flest restauranter og barer.

Afslappet luksus med udsigt til Stillehavet

Der findes få steder på jorden, der er smukkere end Cook Islands – og med den syd-østlige spids af Rarotonga helt i toppen af listen. Her på kysten ligger en perle af et strandhotel, Moana Sands Beachfront Hotel. Hotellet er til dig, der er taget om på den anden side af jorden for at få den ultimative livsnyderferie. Her er der sørget for alle dine behov, som på de kanter hurtigt begrænser sig til blåt vand, hængekøjer helt ned i strandkanten og en bartender, der står klar til at shake kølige drinks.

Et godt hotel tæt på strand og by

Ti minutters kørsel fra Avarua ligger den store, sorte sten, Black Rock. Stenen markerer starten på nogle af øens bedste badestrande, der ligger hele vejen ned langs kysten. Området har derfor også mange små og større hoteller og resorts, men her er noget mere stille end Muri Beach. Her kan du bade fra sandstrandene og nyde solnedgangen til lyden af bølgernes brusen. Leder du efter et godt hotel, der er til at betale, kan The Edgewater Resort and Spa anbefales. Om morgenen kan du gå direkte ud i lagunen til en badetur, og øen lille bus har sit eget stoppested på resortet.

Se flere gode hoteller på Rarotonga her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Cook Islands her!

« Sådan kommer du rundt i Los Angeles uden bil
Seværdigheder i Flensborg – 8 attraktioner du skal se »