Seværdigheder i Rom – 10 attraktioner du skal se! 1. oktober 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Skønne turistattraktioner i Rom

Der er seværdigheder i Rom til flere måneder, så hvad skal du bare se, hvis du kun er her på en kort weekendtur? Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen og Pantheon er hurtigt set og skal ses – men Rom har så mange andre skønne attraktioner, at det kan være svært at vælge noget ud.

Banner - Italien - Lær sprog

Rom byder på en overflod historie og kultur, spændende museer og også dejlige grønne oaser. Byens historie er domineret af romertiden og kirken, men du får især de helt unikke oplevelser, når du bare slentrer rundt i byen og besøger de smukke torve og parker.

Er du kun i Rom på en weekendtur, kan det være svært at vælge, hvad du skal nå at se, så her kommer en liste over de seværdigheder i Rom, som du helt sikkert bliver nødt til at besøge, når du er på ferie i Rom. Du kan se alle de andre seværdigheder i byen og planlægge dit eget besøg på: Rome Tourism and Travel Guide. Og husk endelig de gode travesko! Rom er en by, der bedst ses til fods, og du går hurtigt 10-15 kilometer på en dag.

10 seværdigheder i Rom – du kan nå på en weekend

Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen

Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen er seværdigheder på linje med vores hjemlige Den Lille Havfrue og Storkespringvandet. Ikke nødvendigvis attraktioner, der giver de store oplevelser, men seværdigheder der helt sikkert skal besøges på en ferie i Rom.

Fra toppen af Den Spanske Trappe er der en fin udsigt ud over det myldrende liv på Piazza di Spagna. Her er der masser af turister og gadehandlere og meget at se på. Bemærk, at det ikke er tilladt at sidde på trappen. 10 minutters gang derfra finder du Trevi-fontænen, en anden af Roms ikoniske seværdigheder. Trevi-fontænen blev udødeliggjort i Fellini-filmen “La Dolce Vita”, hvor Anita Ekberg tager det berømte bad i Trevi-fontænen. Ifølge myten skal du med højre hånd smide en mønt over venstre skulder – så vender du tilbage til Rom.

Besøg gerne begge attraktioner tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Trevi-fontænen er især helt fantastisk i nattens stilhed. Her er der ingen turister, og du får de skønneste billeder foran den smukt oplyste fontæne.

Pantheon

På Piazza della Rotonda finder du Pantheon, der blev opført i år 126 e.Kr. Det gamle tempel for alle de romerske guder er en af de bedst bevarede bygninger i Rom, hvilket skyldes, at det siden det 7. århundrede har været i brug som kirke. Pantheon er bedst kendt for den store kuppel med det gigantiske hul op mod himmelrummet. Det er også her i Pantheon, at professor Langdon i bogen “Engle og Dæmoner” leder efter spor fra Illuminati-broderskabet.

Colosseum

Colosseum er også et must, når du besøger Rom. Det gamle amfiteater imponerer med både sin størrelse og den spændende historie, der altid har fulgt det. Byggeriet af det, der fra starten var kendt som Flavius’ Teater, blev påbegyndt i år 72 e.Kr. Tag en gåtur rundt om det store amfiteater og fornem fortidens storhed. Køb en billet, så du kan se teatret indefra eller en af de guidede ture, hvor du kan høre om de blodige gladiatorkampe og se den store arena.

Palatinerhøjen og Forum Romanum

Din billet til Colosseum gælder også til Palatinerhøjen og Forum Romanum. På Palatinerhøjen boede kejserne i de store paladser, og på Forum Romanum mødtes indbyggerne på byens torv i det antikke Rom. Ifølge myten byggede Roms grundlægger, Romelus, sin bolig på Palatinerhøjen, men under undgravninger er der fundet spor efter endnu ældre bebyggelser. Når du bevæger dig rundt mellem ruinerne, så luk øjnene et øjeblik og forestil dig, at her har også alle de store kejsere gået rundt.

Circus Maximus

Hvor Palatinerhøjen ender mod syd ligger Circus Maximus. Der er ikke meget at se af den gamle væddeløbsbane, men forestil dig de historiske hestevæddeløb, der fandt sted på den centrale plads i bygninger lige så imponerende som Colosseum. I dag bruges den store plads til koncerter og byfester.

Banner - Italien - Sprogkursus

Via Appia Antica

En af de seværdigheder i Rom, som du bare bliver nødt til at opleve, er Via Appia Antica. Fra Circus Maximus er der cirka en halv times gang hen til Porta San Sebastiano, hvor Via Appia Antica tager sin begyndelse. På den gamle romerske vej får du en fornemmelse af historiens vingesus, og også hvordan antikkens Rom var planlagt som en moderne storby med en gennemtænkt infrastruktur. Det kan anbefales at besøge Via Appia Antica om søndagen, hvor der er få biler. Husk vand og madpakke – og solide travesko!

Er du kun i Rom på en weekendtur, så tag bus 118 ud til San Sebastino-katakomberne og gå en tur på regina viarum, “Vejenes Dronning”. Den imponerende romerske vej er omkranset af cypresser, katakomber og gamle ruiner, og det er skønt at slippe for larmen i Roms myldrende gader. Har du masser af tid og gode ben, så gå hele vejen fra Porta San Sebastiano og ud ad Via Appia Antica, indtil du når vejen Via del Casale Rotondo. Drejer du ind mod den lille forstad Capannelle, finder du en regionaltogsstation, der kan tage dig ind til Termini. NB! Der er ingen billetautomat på stationen, og du køber billet i app’en for Trenitalia.

På Via Appia Antica er det også muligt at leje cykler flere steder, hvilket mange benytter sig af.

Læs mere om Via Appia Antica her: Alternative seværdigheder i Rom

Vatikanet – Peterskirken og Vatikanmuseet

Hvor Romerriget mødte sin undergang, tog kirken over. Rom er i dag den romersk-katolske hovedby, med Peterskirken som den største og mest berømte kirke. Peterskirken er bygget over apostlen Peters grav, og det er gratis at komme ind og se den imponerende basilika-kirke. Der er ofte lange køer med ventetid på en time eller derover, og vil du ikke vente, kan du købe en billet til Peterskirken og Vatikanmuseet, hvor du springer køen over. I Vatikanmuseet kan du blandt andet se Det Sixtinske Kapel med det berømte maleri af Michelangelo.

Campo de’ Fiori

Slut dagen af på en af Roms mange hyggelige pladser. På Campo de’ Fiori finder du et af Roms mest populære markeder. Det gamle blomstermarked byder ikke længere kun på stande med blomster, for her kan du købe både grøntsager, oste og masser af italienske specialiteter.

Find et godt hotel i Rom

Booking.com får du tusindvis af hoteller at vælge imellem, når du søger på Rom. Det kan derfor godt være svært at vælge, for hvilket hotel er det bedste hotel i Rom? Rom byder på hoteller i alle prisklasser, og her får du anbefalinger til gode hoteller i Rom, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

En lejlighed i Rom til en familie

På vores sidste besøg i Rom, boede vi i en skøn lejlighed med den mest fantastiske udsigt til Peterskirken. St Peter’s View Apartment ligger ca. 10 minutters gang fra Peterspladsen. Lejligheden består af to værelser, stue, bad&toilet og et mindre køkken.

Det sidste nåede vi dog aldrig at bruge, fordi vi blev så glade for den lille café Capitan Cono, som ligger lige rundt om hjørnet. Her fik vi morgenkaffe hver dag og de sprødeste croissanter, og aftensmaden blev indtaget på nogle af alle de dejlige restauranter i Rom. Læs mere om lejligheden her: St Peter’s View Apartment

Hold ferie i et forsvarstårn fra middelalderen

Vil du have en helt unik hoteloplevelse, så book et værelse i Residenza Torre Colonna. Tårnet blev bygget i 1247 for at beskytte den fornemme Colonna-familie og huser i et dag et eksklusivt boutique-hotel. Det gamle forsvarstårn fra middelalderen har fem rummelige værelser og ligger midt i centrum lige ved alle de store seværdigheder. Tag morgenmaden med op på den lille tagterrasse og nyd udsigten over den allerældste del af byen. Residenza Torre Colonna er et hotel for dig, der gerne vil midt i historien, men med boblebad og aircondition.

Et billigt hotel i hyggelige Trastevere med masser af gode restauranter

På den anden side af Tiberen ligger Trastevere, et område der byder på masser af gode restauranter og barer. I gåafstand fra Campo de’ Fiori finder du et billigt gæstehus, Relais Le Clarisse a Trastevere. Det lille, charmerende B&B var tidligere et kloster tilhørende Le Clarisse-ordenen. For et mindre beløb kan du indtage morgenmaden i nonnernes gamle urtehave, under de skyggefulde oliven- og citrustræer. Lige foran hotellet kører der både busser og sporvogne, klar til at fragte dig ind til centrum. Relais Le Clarisse a Trastevere er for dig, der gerne vil bo billigt midt i det historiske byliv i Trastevere.

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Rom her!

« Seværdigheder i Madrid – 5 attraktioner du skal se
10 af de største seværdigheder i London »