Seværdigheder i Madrid – 5 attraktioner du skal se 1. oktober 2020 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Fantastiske seværdigheder i Madrid

Madrid har så meget historie, at en weekend slet ikke er nok til at nå at se det hele. Især ikke, hvis du også skal have tid til at nyde alle de gode restauranter i byen. Her kan du læse om, hvilke seværdigheder i Madrid, som du helt sikkert ikke må gå glip af, når du besøger den smukke, gamle by. Der er dog meget mere at se og opleve i Madrid, end dét, der blev plads til her. Se flere seværdigheder hos turistinformationen i Madrid.

Banner - Spanien - Lær sprog

Hvordan er temperaturen i Madrid?

Temperaturen i Madrid er både forår og efterår som en god, dansk sommer, og om sommeren er der rigtig varmt! Det kan derfor anbefales at besøge Madrid udenfor de varmeste sommermåneder.

Hvad skal du se i Madrid?

Prado-museet

Museo del Prado er på top 10 over de kunstmuseer i verden, der skal ses. Og det er da også imponerende og har en meget fin samling med mere end 20,000 værker. Kong Ferdinand den 7. indviede museet tilbage i 1819, hvor det åbnede sine døre for offentligheden. På Prado-museet kan du se værker af alle de klassiske malere: Rembrandt og Velázquez, og museet huser også “The Black Paintings” af Goya.

Leder du efter malerier af Pablo Picasso og Salvador Dalí kan du også besøge Museo Reina Sofia, Dronning Sofias Museum.

Buen Retiro-parken

10 minutters gang fra Pradomuseet ligger den store Parque del Buen Retiro. Det er en af de største haver i Madrid, og parken tilhørte oprindelig det spanske kongehus. I dag er parken åben for offentligheden, og her kan du møde de lokale madrilenere. Der jogges, cykles og sejles på søen foran monumentet for Alfonso XII. Besøg også Krystalpaladset, inspireret af Crystal Palace i London, hvor du kan se skiftende udstillinger.

Palacio Real de Madrid

Palacio Real de Madrid er den spanske kongefamilie officielle residens. De bor dog ikke her, men i stedet på det mindre Palacio de la Zarzuela. Det gamle kongepalads i Madrid er i dag en af de største turistattraktioner i byen, hvor du kan gå på opdagelse i det kæmpestore slot. Det er kun nogle få af de over 3.000 værelser, der er åbent for offentligheden. I stedet kan du se den store samling af våben og besøge det enorme kongelige køkken fra 1800-tallet. Hver onsdag og lørdag kan du se det kongelige vagtskifte udenfor slottet.

Lige ved siden af kongepaladset ligger også Almudena-katedralen, der knejser stolt over Madrid.

Casa de Campo

Casa de Campo er det tidligere kongelige jagtområde og dækker 1,750 hektarer. På grund af parkens størrelse er det ikke et område, hvor du bare lige bevæger dig væk fra de afmærkede stier. Der er langt hjem igen – og langt imellem kioskerne med vand!

Tag for eksempel med kabelbanen, Teleferico de Madrid, op til hjertet af Casa de Campo. På turen kan du nyde den smukke udsigt ud over Madrid. Når du kommer op til endestationen i parken, er der en lille café, hvor du kan købe drikkevarer til turen.

I parken kan du også besøge forlystelsesparken Parque de Atracciones de Madrid eller Madrids zoologiske have, Zoo Aquarium de Madrid.

Banner - Spanien - Sprogspil

Temple de Debod

Når du alligevel er i den ende af byen, bliver du også nødt til også at se en af de mere undervurderede attraktioner i Madrid. I Rosaleda-parken ligger det gamle egyptiske tempel, Debod-templet. Templet blev oprindeligt opført ved Nilens bredder, men blev i forbindelse med opførelsen af Aswan-dæmningen. Templet spejler sig i det stille vand i springvandet, pludselig er du rejst fra millionbyen og til oldtidens Egypten.

LÆS OGSÅ: 4 gode restauranter i Madrid – og det bedste sted med churros!

Find et godt hotel i Madrid

Madrid er en af de dyreste byer at bo i, når rejsen går til Spanien. Som i de fleste andre storbyer er hotelpriserne højest i centrum, og i Madrid især omkring museums- og teaterkvarteret. Her bor du tæt på det store torv, Puerta del Sol, hvor handelsgaderne strækker sig ud fra og på de mange store seværdigheder.

Her får du tre anbefalinger på gode hoteller i Madrid, der alle kan bookes direkte igennem Se flere skønne hoteller i Madrid her på Booking.com:Booking.com

Luksushotel i Madrid

Luksushotellet Palacio de los Duques Gran Meliá ligger midt i den gamle bydel Los Austrias og blev oprindeligt bygget som et palads i 1800-tallet. Palacio de los Duques Gran Meliá har al den luksus, du kan ønske dig. Her får du virkelig mulighed for at forkæle dig selv! Tag en svømmetur i poolen med udsigt ud over Palacio Real og Almudena-Katedralen eller indtag middagen i en af hotellets tre restauranter. Hotellet er medlem af den eksklusive gruppe “The Leading Hotels of The World”, der lige nu tæller lidt over 400 hoteller i 80 lande.

Et godt lejlighedshotel med swimmingpool

I en varm storby som Madrid, hvor der er langt til havet, er det rart at kunne hoppe i swimmingpoolen. Er budgettet ikke til vild luksus, men vil du alligevel gerne have adgang til en swimmingpool i Madrid, så kan Eric Vökel Boutique Apartments anbefales. Lejlighederne ligger lige syd for den gamle bydel og Buen Retiro-parken, og du bor i gåafstand til de mange seværdigheder. I de lyse lejligheder har du dit eget tekøkken med alt, hvad du skal bruge for kunne lave morgenmad.

Et billigt hotel tæt på det hele

Skal du bare bruge et billigt, men godt hotelværelse i Madrid tæt på dér, hvor det hele sker, så kig på Eurostars Plaza Mayor. Her bor du fem minutters gang fra Puerto del Sol og 10 minutter fra Gran Via. Start dagen med morgenmad på tagterrassen med et kig ned i de smukke, gamle gader og gå så ud ad døren og lige ind i Madrids hjerte. Et perfekt hotel for dig, der bare skal bruge hele dagen ude med at shoppe og se på seværdigheder.

Se flere gode hoteller i Madrid her på Booking.com!

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Madrid her!

« De bedste steder i London til Afternoon Tea
Seværdigheder i Rom – 10 attraktioner du skal se! »