Sådan kommer du rundt i Venedig 23. september 2021 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Transport i Venedig – til fods og til vands

Skal du rundt i Venedig, er den bedste måde til fods eller med en vaporetto, en af de mange vandbusser. Og det kræver lige lidt tilvænning pludselig at befinde sig i en by, hvor alle ruter gennem byen også kræver en overvejelse om, hvordan du kommer henover kanalerne. Der er nemlig kun fire broer over Canal Grande, den store kanal gennem byen, med Rialtobroen som den mest kendte.

Banner - Italien - Lær sprog

Så den imponerende laguneby er også en by, hvor der både skal sejles og traves igennem! Udover de fire store broer, består byen også af uendelig mange små stenbroer med trapper, der skal forceres, og er du gangbesværet, bliver det en hård tur. Der er ikke ramper henover særlig mange af broerne, men heldigvis er personalet på vaporetti’erne, havnebusserne, søde til at hjælpe med at få kørestole af og på.

Kom rundt i Venedig til fods

Med andre ord kræver Venedig, at du har lyst og energi til at bevæge dig rundt til fods. Og lad endelig de højhælede sko og de tyndslidte klipklappere blive hjemme! Byen kræver et par solide travesko, gerne sneakers eller sandaler, der sidder fast på fødderne, for der er mange brosten og huller i fortovene. Det bliver også hurtigt en lang tur for korte ben, og har du børnene med på ferie i Venedig, kan du læse vores rigtig gode tips til en børnevenlig ferie her.

Venedig er én stor labyrint af vand, og du bliver ret glad for Google Maps, når du skal bevæge dit rundt. Der er både bus- og metrolinjer på kortet, du får vist den hurtigste vej og får samtidig et kort. Du kan sagtens bruge et bykort af papir til de store veje, men inde i de små gyder er det svært at finde rundt over alle kanalerne.

Men Venedig indbyder også til at fare bare en lille smule vild, for der er så meget skønt at kigge på! Der er så mange fantastiske steder i Venedig, som du måske ikke kommer til at se, hvis du bare følger de sædvanlige turistveje. Et lille tip skal du dog have: Inden du går hele vejen ned ad gaden, så kig lige om der er vand, der bevæger sig for enden. Er der ikke en bro, er det sandsynligvis en blindgyde, og så skal du hele vejen tilbage igen.

Bemærk, at det ikke er tilladt at cykle i Venedig, du må faktisk ikke engang trække en cykel, den skal bæres som en kuffert. Kun byens beboere og børn op til otte år må bruge cykler i Venedig. Dette er en af de særlige regler, der gælder for turister i Venedig, og som du kan læse mere om her. Det er f.eks. heller ikke tilladt at sætte sig på jorden ved Markuspladsen og tage et lille hvil. Reglerne er indført, fordi alt for mange turister havde lidt for svært ved at opføre sig ordentligt – og efter et besøg i byen forstår man det faktisk godt.

Kom rundt i Venedig ad vandvejen

Til gengæld kan du nemt komme rundt i Venedig med en vaporetto, havnebussen med de mange ruter. Vaporetto’erne sejler over hele byen og også ud til mange af de 117 andre venetianske øer i lagunen. De lokale i byen er flittige brugere af veporetto’en, og det er da også en nem måde at komme rundt på. Desværre bliver de hurtigt fyldte, og man kan ikke altid være sikker på at komme med i første omgang.

Vi besøgte Venedig i september 2021, hvor de store turiststrømme endnu ikke var vendt tilbage til Venedig, og allerede dér var der godt fyldt på Vaporettoerne. Men Venedig er heldigvis ikke større, end du kan gå rundt til alle seværdighederme.

Det kan bedst betale sig at købe et 3-dages kort, eller hvor mange dage du nu skal være i byen. Du kan købe det på Piazzale Roma eller her på ACTV, hvor du også finder sejlplaner og masser af information om vaporetti-systemet. Med flerdages-billetten kan du rejse ubegrænset i Venedig og ud til de andre øer. Husk at bippe din billet, inden du stiger på, ellers får du en bøde.

I Venedig kan du også preje en vandtaxi, hvis du skal lidt hurtigere frem. Det er en lidt dyrere fornøjelse, og du kan selv tjekke priser og booke en tur her hos et af byens største selskaber, Consorzio Motoscafi.

Banner - Italien - Sprogkursus

Endelig kan du også tage en sejltur med gondol på kanalerne. En privat gondoltur koster fra 550 kroner og op, måneskin og Gajoler er dog ikke inkluderet! Du kan stige på gondolerne alle steder, og mange af dem ligger fast ved Markuspladsen. Se de officielle priser for goldolture i Venedig her: The Gondola and its history.

Hvordan kommer du ind til Venedig?

Lander du med fly i Venedig, sker det i en af byens to lufthavne: Marco Polo Airport, der ligger 10 kilometer fra centrum og Treviso Lufthavn, som ligger 40 km nord for Venedig. Lander du i Treviso, går der lufthavnsbusser ind til Venedig hele dagen, som koster 12 euro for en enkeltbillet. Læs mere her: Treviso Airport Shuttle Bus.

Ankommer du i bil, skal du være opmærksom på, at du – selvfølgelig – ikke kan køre i bil inde i selve Venedig. Når du er kommet over den lange bro, kan du stille bilen i et af de store parkeringshuse bag Piazzale Roma eller på Tronchetto, hvor alle de store krydstogtskibe lægger til.

Kommer du i forvejen nordfra, kan du også køre ud på den lille fastlandstange og stå på ved Punta Sabbioni. Det tager ca. en lille time med vaporetto’en, hvor du sejler igennem den smukke lagune og forbi mange af de venetianske småøer.

Hvor skal du bo i Venedig?

Der er mange skønne hoteller i Venedig, og i stedet for at tage en endagstur til byen, må du endelig ikke snyde dig selv for en eller flere overnatninger! Book gerne et hotel i Venedig, der ligger tæt på en Vaporetto-station, så du nemt kan komme ud i byen. Vi boede lige midt i Venedig på Hotel Al Ponte Mocenigo – med San Stae som nærmeste station. Det var nemt at komme ud til øerne, f.eks. sejlede linje 1 fra San Stae og hen ad Canal Grande, forbi Markuspladsen og hele vejen ud til Lido.

Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Venedig, og i artiklen Hvor skal du bo i Venedig kan du læse mere om, hvor i Venedig du skal booke din ferie. Der er flere romantiske hoteller på listen, og du får også et rigtig godt tip til, hvor du skal bo, hvis du har børn med på ferie i Venedig.

Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Venedig lige her:Booking.com

Hotel Al Ponte Mocenigo - Sidder Under En Palme

Hotel Al Ponte Mocenigo

En anbefaling: Hotel Al Ponte Mocenigo

Hotel Al Ponte Mocenigo er en perfekt ramme for kæresteferien i Venedig. Hotellet ligger lige i hjertet af Venedig, væk fra turisternes larm og med egen vaporetto-station (San Stae) få skridt nede ad gaden. Ellers ligger Rialtobroen kun syv minutters gang væk og Markuspladsen et kvarter.

Det lille boutique-hotel har kun 10 smukke værelser, alle indrettet i venetiansk 1700-tals stil med fritlagte loftsbjælker, damaskgardiner, store lysekroner og bløde senge. Om morgenen byder hotellet på skøn morgenmad i den lille gårdhave efter devisen, lidt men virkelig godt. Der er æg og bacon, knitrende sprøde croissanter og vigtigst af alt: god kaffe!

Se flere gode hoteller her: Hvor skal du bo i Venedig?

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs alle de andre spændende artikler om Venedig her!

« En tur ud til øerne omkring Venedig
Ferie med børn i Venedig »