Ferie med børn i Venedig – alle de bedste rejsetips! 23. september 2021 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hold en børnevenlig ferie i Venedig

Hvordan får du den allerbedste ferie med børn i Venedig? Her får en række gode tips til, hvordan du får en børnevenlig ferie i den smukke by. Du kan både læse om, hvordan du får den bedste ferie for de helt små børn, og der er også rejsetips til ferien med de større børn og teenageren. Til sidst får du også et tip til det helt perfekte sted at bo i Venedig, når du er på ferie i byen med børn.

Banner - Italien - Lær sprog

Lad os så komme afsted!

Tips til en ferie i Venedig med små børn

Den imponerende laguneby er en by, hvor der virkelig skal traves igennem! Byen består også af uendelig mange stenbroer med trapper, der skal forceres, og det er lige noget, I skal overveje, hvis I har en klapvogn med. Vi så få andre turister med helt små børn, men de lokale tager klapvognen i stiv arm henover alle broerne.

Børnene i byen er også flittige brugere af veporetto’en, som er de smarte havnebusser, der sejler hele tiden, alle steder i byen. Det er en nem måde at komme rundt på, men de bliver hurtigt fyldte, og man kan ikke altid være sikker på at komme med i første omgang. Så er der altså langt at gå hen til den næste bro for et par små ben!

En anden ting, der lige skal overvejes, inden du tager børnene med på ferie i Venedig er, at der er rigtig, rigtig mange mennesker. Vi var der i september 2021, hvor de store turiststrømme endnu ikke var vendt tilbage, men normalt besøger ca. 80.000 turister Venedig – om dagen! Området omkring Markuspladsen kan nogle gange føles som Roskilde Festival, men det er ret nemt at komme væk fra alle turisterne. Fem minutters gang op ad en lille gyde, og så er alle mennesker væk.

Skal du pakke en redningsvest?

Du skal også lige gennemtænke Venedig som rejsemål, hvis du har et barn i løbe-væk alderen. Der er ikke rækværk ned til kanalerne, og hvis man gerne vil falde i vandet, så er det ret nemt. Det kan være utrolig stressende at skulle løbe rundt efter et barn, der hele tiden bliver draget af vandet. Men det skal ikke afholde jer fra at besøge den smukke by.

Der bor masser af børn i byen, som spiller fodbold lige ud til kanalkanten, helt tørskoede. Har du et nysgerrigt barn, der gerne vil undersøge det hele på egne ben, så spænd barnet fast i klapvognen, når I går rundt – og find så en af de mange åbne pladser, hvor der er plads til fri leg. Du finder dem især i kvartererne Dorsaduro og Santa Croce, som du kan læse mere om her: Hvor skal du bo i Venedig?

Ferie i Venedig med store børn og teenagere

For de større børn og teenagerne er Venedig en perfekt by at holde ferie i. Der er masser af spændende seværdigheder, gode shopping-muligheder med både H&M og lokale butikker med masker og vifter – og så vil de helt sikkert også synes, at selve byen med de mange kanaler fantastisk. Et kort gåtur kommer hurtigt til at tage mange timer, fordi der hele tiden skal stoppes op på kanalbroerne og “næh’es” og “ahh’es” over den smukke udsigt.

Madmæssigt byder Venedig ikke på det helt samme som f.eks. Rom. Selv børn der spiser alt, vil nok stadig savne Spaghetti Bolognese, eller Spaghetti al ragù, som vores spaghetti & kødsovs hedder i støvlelandet. Men der er mange lækre ting at spise i Venedig, også noget som børnene helt sikkert kan lide.

Det er muligt at få en pizza i Venedig, men på grund af brandfaren er det ikke tilladt at bage den i stenovn. Så det er altså ikke helt det samme, men det smager stadig godt. Venedig har desværre også mange virkelig dårlige restauranter. Det kan være fristende at sætte sig ind på de steder, der har billeder af mad ude på husfacaden, der gør det nemt for børnene at vælge – men lad være, det er ikke et godt tegn! Går det helt galt, så er der er også både en Burger King og en McDonalds. Det skal være en god ferie for alle!

Banner - Italien - Sprogkursus

Badeferie og storbyferie i Venedig

Når årets ferie skal planlægges, er der måske nogle, der gerne vil til Tenerife, mens andre er til en ren storbyferie med kunst og kultur. Så hvordan får man mors og fars fascination af kanalbyen til at gå op med børnenes lyst til daseleg på stranden? I Venedig er det let at kombinere begge ferieformer, så I kan få den allerbedste ferie med børn i Venedig.

Venedig består af 118 øer, og en lille sejltur væk fra Markuspladsen ligger øen Lido. Øen byder på kilometerlange sandstrande, badeture i Adriaterhavet og med hotelpriser, der er lavere end inde i selve Venedig. Her kan dagene bruges på at grave huller i sandet og besøge de mange hyggelige caféer. Vi var der som sagt i midten af september, hvor vejret var som en god dansk sommerdag. Vandtemperaturen var helt perfekt, og der var ret tomt på stranden. Bemærk, at Lido både har betalingsstrande og en gratis strand lidt længere ude.

Vaporetto-linjerne 1, 5A, 5B og 11 sejler hele tiden og det er let at tage ind til Venedig et par timer hver dag, indtil de små ben bliver trætte. På Lido går der rigtige busser, ikke vandbusser, rundt på hele øen, og ellers er øen kun 1 km i bredden. Hele den lange sandstrand er fyldt med skønne hoteller, som du selv kan søge frem her:Booking.com

Hvordan kommer du til Venedig?

Det tager ca. to timer at komme fra København og Billund til Venedig. Byen har to lufthavne: Marco Polo Airport, der ligger 10 kilometer fra centrum og Treviso Lufthavn, som ligger 40 km nord for Venedig. Lander du i Treviso, går der lufthavnsbusser ind til Venedig hele dagen, som koster 12 euro for en enkeltbillet. Læs mere her: Treviso Airport Shuttle Bus.

Skal du videre ud til Lido, kan du købe et 3-dages rejsekort på Piazzale Roma eller andre større stationer. Derfra kan du tage vaporettoen, havnebussen, ud til Lido. Vaporettoen sejler hele dagen indtil midnat, og når du først har dit rejsekort, kan du bare stige af og på. Du kan læse mere her på ACTV, hvor du både kan se sejlplaner og købe billetter.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs alle de andre spændende artikler om Venedig her!

« Sådan kommer du rundt i Venedig
Hvad skal du spise i Venedig? »