En tur ud til øerne omkring Venedig 23. september 2021 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Tag ud til øerne i lagunen omkring Venedig

Venedig er ikke kun den smukke by med alle kanalerne, faktisk består øsamfundet af 118 større og mindre øer spredt ud i den venetianske lagune i Adriaterhavet. Med en historie, der altid har involveret sejlads, både på kanalerne i Venedig og også ude i den store verden, har det givet en helt speciel kultur, som du ikke finder andre steder i Italien.

Banner - Italien - Lær sprog

Befolkningen ser bare lidt anderledes end i resten støvlelandet, hvor både mænd og kvinder godt kan være temmelig overpyntede. I den stolte venetianske søfartskultur har rigtig mange kæmpestore tatoveringer, noget som man ellers ikke ser i Italien. Og alle, både mænd og kvinder, knokler på med at få lagunesamfundet til at køre. Det er et besværligt sted at bo, hvor alt foregår på vandet, men de lokale elsker deres flydende by.

Tag på sejltur i Venedig

Sæt gerne en eller flere dage af på ferien i Venedig til at sejle rundt i lagunen. Her får du nemlig en fornemmelse af, hvad det egentlig har krævet at opbygge et samfund som Venedig; fra de øde sandbanker, som byen blev grundlagt på i 500-tallet og til vores dages travle vandrige.

Her får du vores bedste tips til øhopping i Venedig. Vi nåede kun at besøge de fire af øer, vi har skrevet om her, men næste gang vi kommer forbi skal også Torcello og Giudecca ses. Den første for at se Trono di Attila og Ponte del Diavolo og Giudecca, bare fordi den ligger så tæt på hovedøen, at den vækkede vores nysgerrighed. Men lige her skal det handle om de spændende ture ud til Lido, Burano og Murano. I artiklen Sådan kommer du rundt i Venedig kan du i øvrigt læse mere om, hvordan vaporetti-systemet fungerer.

Lido

Nogle af øerne er nemmere at komme til end andre. F.eks. sejler vaporetto linje 1 hele vejen ud til Lido. Efter en kort sejltur fra Markuspladsen befinder du dig på i en afslappet feriestemning, der allermest får dig til at tænke på Tenerife og Kreta og ikke den storby, den lige har forladt. Badeferie i Venedig, hvem skulle have troet det?

Lido er kun 1 km i bredden, og ellers kører der rigtige busser, ikke vandbusser, rundt på hele øen. Men hvorfor køre? Strækningen fra havnen til stranden er fyldt med hyggelige kaffebarer og caféer, der inviterer til en lille snack. Går du videre, kommer du direkte ned til den kilometerlange sandstrand, fyldt med hoteller og strandbarer. Bemærk, at Lido både har betalingsstrande og en gratis strand, hvis du drejer til venstre.

Har du husket badetøjet, kan dagen bruges på at slappe af på stranden, afbrudt af svalende badeture i Adriaterhavet. Vi var der i midten af september, hvor vejret var som en god dansk sommerdag. Vandtemperaturen var helt perfekt, og der var ret tomt på stranden.

Burano & Isola Mazzorbo

Fra Lido kan du tage vaporetto linje 14 videre ud til det gamle fiskersamfund på øen Burano, hvis billedet øverst er fra. Vi havde læst om de smukke huse, der er malet i alle regnbuens farver og glædede os til at komme lidt væk fra alle turisterne. Men vi blev faktisk først lidt skuffede, da vi trådte i land, for den lille ø er meget turistet, på den allertarveligste Mallorca-måde.

Bar Il Turisto for enden af molen og med den skønneste udsigt ud over vandet lykkedes det os at komme lidt væk menneskemasserne. Her på baren, hvor de lokale var i gang med at indtage frokosten, diskuterede vi, om vi bare skulle sejle tilbage igen, for det her var vist ikke lige os.

Heldigvis gjorde vi det, som vi tit gør, vendte ryggen til de andre turister og gik ud på ekspedition. Og så var der bare så smukt! I den anden ende af øen går en lille bro over til den lille Isola Mazzorbo, hvor der er helt, helt stille og meget uspoleret. Efter et besøg i klosterkirken Chiesa di Santa Caterina fra 700-tallet, var det blevet tid til lidt mad.

Banner - Italien - Sprogkursus

Isola Mazzorbo byder også på to rigtig gode trattorier på bagsiden af øen, hvor desværre kom for sent til frokosten, men de kan anbefales. Vi forsøgte os i stedet på Gatto Nero på Burano, som vi havde læst flere gode anbefalinger om, især deres risotto. Også her gik vi forgæves, og af det kan man lære, at i Venedig bestiller man bord, hvis man vil være sikker på at blive mæt!

Heldigvis ligger der lige om hjørnet også et skønt, gammelt bageri, der stadig bager de traditionelle Buranelli, som du kan læse mere om her: Hvad skal du smage i Venedig?

Murano

Lige omvendt var det heldigvis med Murano. Øen ligger så tæt på Venedig, at vi gik ud fra, at den ville være overrendt af turister i ren Malaga-stemning, men der er så hyggeligt! På Murano lever de gamle glaspustertraditioner i bedste velgående. Allerede i Venedigs middelalder, som tidsmæssigt svarer til vores vikingetid, var byen berømt i hele den kendte verden for sin glaskunst.

I 1200-tallet blev alle glasværkerne på grund af barndfaren rykket fra Venedig og over på Murano, og her ligger de endnu. Hele turen fra havnen og til den modsatte ende af øen er én lang og ganske pragtfuld udstilling af Murano-glas. En helt særlig souvenir fra Venedig er derfor et drikkeglas, et lille stykke glaskunst eller måske en af de kæmpestore lysekroner.

Sulten melder sig jo altid på et tidspunkt, og vi dumpede tilfældigt ned i hos Trattoria Al Corallo. Vi kom deresværre til at spise os mætte i deres fabelagtige cicchetti, da vi opdagede, at alle de lokale begyndte at strømme ind til frokosten. Vi fik ikke prøvet det, men vi så, hvad der kom ud på tallerknerne: her kan du roligt bestille en pastaret og et godt glas vin!

Flere tips til din ferie i Venedig

Hvor skal du bo i Venedig?

Der er mange skønne hoteller i Venedig, og i stedet for at tage en endagstur til byen, må du endelig ikke snyde dig selv for en overnatning! Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Venedig, og i artiklen Hvor skal du bo i Venedig kan du læse mere om, hvor i Venedig du skal booke din ferie. Der er flere romantiske hoteller på listen, og du får også et rigtig godt tip til, hvor du skal bo, hvis du har børn med på ferie i Venedig.

Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Venedig lige her:Booking.com

Hotel Al Ponte Mocenigo - Sidder Under En Palme

Hotel Al Ponte Mocenigo

En anbefaling: Hotel Al Ponte Mocenigo

Hotel Al Ponte Mocenigo er en perfekt ramme for kæresteferien i Venedig. Hotellet ligger lige i hjertet af Venedig, væk fra turisternes larm og med egen vaporetto-station (San Stae) få skridt nede ad gaden. Ellers ligger Rialtobroen kun syv minutters gang væk og Markuspladsen et kvarter.

Det lille boutique-hotel har kun 10 smukke værelser, alle indrettet i venetiansk 1700-tals stil med fritlagte loftsbjælker, damaskgardiner, store lysekroner og bløde senge. Om morgenen byder hotellet på skøn morgenmad i den lille gårdhave efter devisen, lidt men virkelig godt. Der er æg og bacon, knitrende sprøde croissanter og vigtigst af alt: god kaffe!

Se flere gode hoteller her: Hvor skal du bo i Venedig?

Hvordan kommer du til Venedig?

Det tager ca. to timer at komme fra København og Billund til Venedig. Byen har to lufthavne: Marco Polo Airport, der ligger 10 kilometer fra centrum og Treviso Lufthavn, som ligger 40 km nord for Venedig. Lander du i Treviso, går der lufthavnsbusser ind til Venedig hele dagen, som koster 12 euro for en enkeltbillet. Læs mere her: Treviso Airport Shuttle Bus.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs alle de andre spændende artikler om Venedig her!

« Hvor skal du bo i Venedig?
Sådan kommer du rundt i Venedig »