Hvor skal du bo i Venedig? 24. september 2021 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du vælge hotel i Venedig?

Hvor skal du bo i Venedig? Venedig består af forskellige bydele og områder, alle med hver deres særpræg og smukke udsigter ud over kanalerne. Byen fortjener i hvert fald mindst et par overnatninger, for du kan ikke nå at indfange essensen af den smukke by med en endagstur. Og måske får du lyst til at bo flere forskellige steder i byen, efter at have læst med her? Det kan sagtens lade sig gøre, også hvis du har lyst til en badeferie. Venedig kan nemlig byde på det hele!

Banner - Italien - Lær sprog

Her får du en kort gennemgang af bydelene, så du har et bedre udgangspunkt for at træffe en beslutning om, hvor du skal bo i Venedig. Inden du går i gang med at læse så klik dig lige ind på kortet over kvarter i Venedig lidt nede af siden på Den Store Danske. Her får du et godt overblik over de forskellige bydele.

Du behøver dog ikke være bange for, at valget af hotel afgør, om du kan komme rundt og se alle seværdighederne. Venedig er ikke større, end du kan gå til fods tværs over øen på et par timer. Ellers er vaporetti’erne, havnebusserne, vandtaxier og gondoler klar til at bringe dig rundt i byen.

Her er en gennemgang af de kvarterer, som plejer at være populære blandt turister i Venedig. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Venedig lige her:Booking.com

Kvarterer i Venedig – en oversigt

Markuspladsen

Skal du kun tilbringe én nat i Venedig, så er det oplagt at bo lige midt i alle seværdighederne ved Markuspladsen. Her er du også tæt på alle de dejlige shoppinggader, der ligger hele vejen fra Markuspladsen og op til Rialtobroen. Langs kajkanten er der liv fra morgen til aften med et mylder af turister, der skal ud at sejle i gondol eller hygge sig på en af de mange caféer ud til vandet.

Det er også lige her omkring Markuspladsen, at du finder nogle af byens fineste og dyreste hoteller. Bedst kendt er nok det legendariske Hotel Danieli, hvor gæster som Charles Dickens, Wagner og Steven Spielberg har boet igennem tiderne. Det er også på dette hotel, at filmen The Tourist med Johnny Depp og Angelina Jolie i hovedrollerne blev optaget. Selv om det er i den dyrere ende, så klik dig alligevel lige ind på hotellet, om ikke andet så bare for at sætte gang i drømmen om at ankomme til luksushotellet i bedste James Bond-stil!

Se alle de skønne hoteller ved Markuspladsen i Venedig – klik her!

Cannareggio

Fra Markuspladsen bevæger vi os lidt nordpå og vestover, mod det livlige kvarter Cannareggio, hvor billedet øverst er fra. Vasketøjet, der hænger til tørre inde de smalle gader, giver et kraftigt praj om, at her bor der rigtig mange lokale. Og det forstår man godt!

Cannaregio er livligt område med masser af barer og restauranter lige ned til kanalerne, og derfor også et område, vi endte med at tage tilbage til igen og igen. Det kan du læse mere om her: Gode restauranter i Venedig. Det er også her i bydelen, at du finder den gamle jødiske ghetto, ja faktisk stammer ordet ghetto herfra! Hvis du er interesseret i historien bag, har Videnskab.dk skrevet en fremragende artikel, der giver et godt indblik i ghetto’ens historie.

Banner - Italien - Sprogkursus

Se alle de skønne hoteller i livlige Cannaregio – klik her!

Dorsoduro

Fra Cannaregio går det nu stik syd ned til kvarteret Dorsoduro. Af en eller anden mærkelig grund fik vi først udforsket dette område på den allersidste dag, i timerne før vi skulle flyve. Men det er helt klart i Dorsoduro, vi skal bo næste gang. Her er der lidt mere luft mellem husene og meget få turister i gaderne.

Fra den hyggelige café Al Canton, der ligger lige ned til en af de mange kanaler, er det nemt at få et indblik i, hvordan de lokale egentlig lever. De studerende, der nyder deres lange frokostpause, den lille, tynde bedstemor, der uden at klage lige får svinget sin indkøbsvogn henover alle trapperne på stenbroen, børnene der løber og spiller fodbold, og på mærkværdigvis undgår at skyde bolden ned i vandet. Med andre ord, så er her bare rart!

Se alle de skønne hoteller i hyggelige Dorsoduro – klik her!

Santa Croce og San Polo

Hotel Al Ponte Mocenigo - Sidder Under En Palme

Hotel Al Ponte Mocenigo

Vi var nu også ret glade for det kvarter, vi endte med at bo i, nemlig Santa Croce, der ligger lige i hjertet af byen. Her inde mellem de høje huse, er det let at fare vild i de labyrintiske gader. Og der er altid noget nyt og spændende, der venter lige rundt om det næste hjørne, især en masse lækre restauranter!

Vi boede på Hotel Al Ponte Mocenigo, som var en perfekt ramme for vores kæresteferie. Det lille boutique-hotel har kun 10 smukke værelser, alle indrettet i venetiansk 1700-tals stil med fritlagte loftsbjælker, damaskgardiner, store lysekroner og bløde senge. Om morgenen byder hotellet på skøn morgenmad i den lille gårdhave efter devisen, lidt men virkelig godt.

Hotellet ligger få skridt nede ad gaden fra vaporetto-stationen San Stae, og det blev vi ret glade for, når vi skulle ud på nogle af de længere ture ud i byen. Ellers ligger Rialtobroen kun syv minutters gang væk og Markuspladsen et kvarter.

Se alle de andre skønne hoteller i Santa Croce – klik her!

Lidt sydligere og over mod Rialtobroen finder du bydelen San Polo. Det var lige her ved Rialtobroen, at venetianerne oprindeligt slog sig ned i sidst i 500-tallet og lagde fundamentet til byen, eller rettere begyndte at banke de pæle i, som Venedig i dag er bygget på.

Det er også her, du finder Rialtomarkedet, som du bare må besøge. Kom gerne tidligt om morgenen, når fiskemarkedet åbner. Senere på dagen er der også godt gang i den på den travle turistgade, Ruga dei Oresi. Her er der masker, Murano-glas og vifter i lange baner – og masser af barer og restauranter i sidegaderne, hvor benene kan få et hvil.

Se alle de skønne hoteller i San Polo – klik her!

Lido

Men hvorfor egentlig ikke kombinere storbyferien i Venedig med en rigtig badeferie? Øen Lido ligger kun en kort sejltur fra Markuspladsen. Ferieøen med de kilometerlange sandstrande har masser af hyggelige caféer og butikker, og der kan sagtens gå en dag eller to med bare at dase på stranden efter de mange seværdigheder i Venedig. Det er dermed et godt valg til de sidste par dage af ferien, inden turen går hjemad igen og helt perfekt til en børnevenlig ferie i Venedig, som du læse mere om her: Ferie med børn i Venedig.

Se alle de skønne hoteller på badeferieøen Lido – klik her!

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs alle de andre spændende artikler om Venedig her!

« Hvor skal du spise Cicchetti i Venedig?
En tur ud til øerne omkring Venedig »