Hvad skal du se og opleve i Modica og Ragusa? 2. januar 2023 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Besøg Modica og Ragusa

Helt nede i den sydøstlige ende af Sicilien ligger de to små bjergbyer, Modica og Ragusa. Modica er kendt for sin chokolade og Ragusa for produktionen af ost. Begge UNESCO-byer har en udsigt oppe fra bjergtoppene, der vil få dig til at tabe vejret. De mange barokbygninger gør sammen med den smukke natur byerne til et must, hvis du er på de kanter.

Banner - Italien - Lær sprog

Toget kører fra Siracusa og til de to bjergbyer flere gange om dage. Du kan derfor sagtens tage en dagstur, hvor du spiser chokolade i Modica og hopper på toget videre for at spise ost i Ragusa. Men du kan også tage de to UNESCO-byer helt ind under huden, med slentreture op ad bjergsiden i de krogede gader, med mad fra det traditionelle og tunge bjergkøkken og med underkæben helt nede på brystet over byernes mageløse skønhed.

Vi havde to overnatninger i Modica og besøgte Ragusa, og næste gang gør vi det omvendt – for vi kommer helt klart igen! Det er ikke fordi, der er det vilde natteliv eller voldsomt mange lækre restauranter, men her er rig mulighed for at vandre, både op ad de stejle gader i begge byer og for Ragusas vedkommende også i den store kløft. Se hoteller i hhv. Modica og Ragusa ved at klikke på bynavnene.

Sådan kommer du til Modica og Ragusa

Som sagt kan du komme fra Siracusa til både Modica og Ragusa. Det lille bumletog har mange daglige afgange og stopper i begge byer. Find din afgang her på Trenitalia.

Fra Modica kan du komme videre med bus til Catania. Det er AST, der betjener strækningen, og bussen kører fra den anden ende af byen ved turistinformationen.

Seværdigheder i Modica

Chokolademuseet

Modica er berømt for sin særlige koldpressede chokolade. Teknikken indebærer, at ingen ingredienser bliver opvarmet til over 45 grader. Da chokoladen samtidig heller ikke bliver tilsat fedt, ender slutproduktet med at være en lidt tør og grynet, men ultrasund chokoladebar.

I Modica kan du besøge chokolademuseet, Museo del Cioccolato di Modica. Udover plancher, der fortæller om historien bag chokolade og fremstillingen af den, indeholder museet en del chokoladeskulpturer, deriblandt et Italienskort, der fylder et helt rum. Det er… mest sjovt og ret meget kitch. I museet kan du også købe chokolade, men vent med det til du kommer hen i det nærmeste supermarked, hvor du ikke skal betale overpris.

På gaden hvor chokolademuseet ligger, kan du også besøge nogle af de traditionelle chokolademagere i byen, bl.a. Antica Dolceria Rizza.

Duomo di San Giorgio

Længere henne ad hovedvejen kan du begynde at bevæge dig opad ad Scalinata di San Giorgio, trapperne der fører op til Duomo di San Giorgio. Den smukke barokkirke er et resultat af den genopførelse, der var nødvendig efter det store jordskælv i 1693. Kirken er smuk med alle sine barokkrummelurer, men prøv allerede her at vende dig rundt og se den fantastiske udsigt.

Belvedere

Og vi skal længere op endnu! Fortsæt op ad alle trapperne og videre op ad bjerget til udsigtspunktet Belvedere ved Via Pizzo. Husk at tage en kold sodavand med herop, for nu er det blevet tid til at sætte sig på de velplacerede bænke og bare tage byens skønhed ind. Vi vil ikke afsløre mere, kun at det er hele den stejle gåtur værd.

Banner - Italien - Sprogkursus

Gode restauranter i Modica

Dagen igennem myldrer de mange turister ind på spisestederne, der er særligt indrettet til at bespise mange mennesker af gangen. Det går heldigvis ikke ud over kvaliteten. På Osteria dei Sapori Perduti kan du smage alle specialiteterne fra det lokale bjergkøkken. Husk også at besøge toilettet, alene for væggen med gamle billeder af byen i den lille gang.

Om eftermiddagen er det en selvfølge, at du skal spise kage i Pasticceria Fede, det fine gamle konditori. Bed gerne om en af de lokale Modica-kager. Mpanatigghi’en er en lille halvmåneformet kage fyldt med chokolade, nødder – og kød.

Når mørket falder på, forlader de store busser byen og tager de mange turister med. Tilbage er en stille bjergby, måske ikke med så mange restauranter og det helt store natteliv, men hyggeligt og afslappende. Første aften spiste vi madpandekager hos Creperia Panineria del Corso. Udefra ligner det en lille pandekagebod med billigt streetfood, men det smagte himmelsk. Prøv gerne den med hestekød, hvis du er modig nok.

Næste aften besøgte vi vinbaren Vitae lige ved siden af, hvor vi fik en Tagliere Salumi e Formaggi. På brættet var både skinke, Mortadelle og Ragusa-oste. En godnat-cocktail fik vi sammen med de lokale, der hænger ud i de små barer og caféer på baggaden Via Clemente Grimaldi.

Seværdigheder i Ragusa

Fra Modica fik vi også tid til en udflugt til nabobyen Ragusa. Byen her er med sine kun 2.000 indbyggere lidt mere en seværdighed end en rigtig levende by. Men besøg den alligevel, alene for at kunne slentre igennem de smukke, krogede gader.

Ragusa er delt op i den moderne by og så Ragusa Ibla. Den sidste kommer du til ved at følge alle de mørkerøde skilte, der peger over mod bjergtoppen. Det går op ad trapper og ned ad glatte fliser, og turen fra togstationen til parken for enden er ca. tre kilometer lang. Turen er smuk, men hvis stigningen er for hård, kører der også et lille tog på ruten.

Gå gerne over den smukke gamle bro, Ponte Vecchio. Ved du allerede, at du skal ned og vandre i dalen bagefter, så tag gerne en snack med fra bageriet Panificio Giummarra. På Ragusa Ibla kan du se den flotte kirke og spise ost på en af de mange caféer ved torvet, eller du kan gå helt ud for enden af ruten og tage et hvil i den smukke park.

På vej tilbage til vores tog, fandt vi en ny rute, syd om Ragusa Ibla. Det blev hurtigt tydeligt, at trapperne var en del af et større vandresti-system, San Bartolomeo-ruten Hvis du finder den gamle vandmølle på kortet, så stisystemet lige ovenfor denne. På Facebook-siden her, hvor naturprojektet med byhaven også beskrives, kan du få en fornemmelse af, hvor fantastisk det er. Stien løber langs med bjerget, og der er mulighed for at komme ned og hike i den frodige, skyggefulde dal. Vi havde desværre ikke mere tid den dag, men opdaterer artiklen her, når vi har været tilbage for at vandre i kløften.

FerroHotel - et godt hotel i Modica - SidderUnderEnPalmeFind et godt hotel i Modica

Fordi vi allerede vidste, at vi ville videre til Ragusa, valgte vi det hotel, der ligger tættest på den lille togstation i Modica. Men Modica er ikke særlig stor, så alt er tæt på. Noget rigtig godt ved FerroHotel er dog, at den korte vej fra stationen til hotellet er helt flad. Du behøver derfor ikke at bekynre dig om at få din kuffert op ad alle bakkerne.

FerroHotel har 4 stjerner, og her boede vi godt! Værelset var lyst og meget rent, og badeværelset nok det bedste på hele turen. Fra værelset havde vi den smukkeste udsigt ud over dalen og den store bro. Hver dag kunne vi gå ombord i en ret stor morgenmadsbuffet, og dertil god kaffe.

Hotellet ligger 5 minutters gang fra togstationen og 10 minutters gang fra byen. Skal du videre med bussen til Catania, er der ca. 20 minutters gang hen til busstationen. Kommer du i bil, har hotellet en større parkeringsplads.

Læs mere om hotellet her: FerroHotel

Se alle de andre dejlige hoteller i Modica ved at klikke her eller lav din egen søgning efter skønne hoteller på Sicilien:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Sicilien her!

« Hvor skal du holde ferie på Sicilien?
Rundrejse på Sicilien – alle de gode rejsetips! »