Hold ferie i Nerja 25. april 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Badeferie i Nerja

Nerja er en skøn lille kystby, der ligger på Costa del Sol en lille times kørsel fra Malaga. Det er let at komme dertil med både lejebil og offentlig transport, så er du mere til strand og afslapning i en lille by end Malagas fest og farver, er Nerja lige noget for dig!

Banner - Spanien - Lær sprog

Den lille badeby Nerja kan egentlig ikke så meget andet end bare at være hyggelig. Samtidig har den lige præcis alt det, som de fleste danskere søger, når de leder efter en skøn charterferie. Her er små krogede gader med masser af butikker og restauranter. Om aftenen er der liv og glade dage – men ikke så meget, at det forstyrrer natteroen på hotellerne. Og så er der strandene! Her kan du læse om alle de dejlige ting ved Nerja.

Billig solskinsferie på Costa del Sol

Vi besøgte Nerja i den sidste uge af marts, hvor vi havde en række skønne solskinsdage på stribe. Om dagen var der varmt, mens aftenerne kaldte på en tyk trøje. Badevandet var stadig lidt køligt, men ikke noget der kunne afholde de ivrigste turister fra en badetur.

Balcón de Europa - Sidder Under En Palme

Balcón de Europa – Nerja

For sjov prøvede vi lige at sammenligne priserne med en tur til Tenerife, som mange andre danskere besøger på dette tidspunkt af året. På Tenerife så vi ikke noget til under 5.000 for en uge, imens vi her på Solkysten gav ca. 100 euro pr. dag for vores dobbeltværelse på det skønne Hotel Boutique Sibarys. Med andre ord er en ferie i Nerja en billig måde at få en masse solskinstimer på, både forår og efterår.

Hvad skal du se i Nerja?

Mange besøger Nerja i forbindelse med en tur ned i drypstenshulerne, Cuevas de Nerja. Det er også populært med en tur til den nærliggende Frigiliana, en af de smukke hvide landsbyer i Andalusien. Balcón de Europa med sit hyggelige liv trækker også mange turister til. Endelig kan du i Nerja også komme rundt i landskabet på de mange dejlige vandrestier.

De fleste vælger dog at holde ferie i Nerja på grund af de dejlige badestrande. Størst og mest populær er Playa Burriana i den østlige ende af byen, med de mange festlige barer og restauranter. Helt inde ved Balcón de Europa ligger også Playa Calahonda og Playa Calatilla. I alt har Nerja 12 badestrande indenfor kommunegrænsen fordelt på 13 kilometer kystlinie.

Gode restauranter i Nerja

På trods af sin størrelse, så er Nerja vant til at tage imod mange turister sommeren igennem. Det gør også, at udbuddet af spisesteder er forholdvis stort. Her er både virkelige gode restauranter og også masser af små tapasbarer, hvor de lokale lige dumper ind til en hurtig gang fisk.

Siden romertiden har Nerja været et populært sted at lande fisk, og det fornægter sig ikke på menukortet. Er du mere til en solid bøf og gourmetmad, så kan Nerja også byde på det.

Er du bare tørstig til et godt glas vin eller en kold øl, bliver du glad for at vide, at man i Nerja holder den gamle tapastradition i hævd. Bestiller du noget at drikke, følger der ofte en lille taps med: lidt skinke, friturestegte fisk eller albondigas, de lækre spanske kødboller.

Friturestegt rokke på El Pulguilla - SidderUnderEnPalme

Friturestegt rokke på El Pulguilla – Nerja

Hvordan kommer du til Nerja?

Den nemmeste måde at komme til Nerja på er ved at lande i Malaga lufthavn. Herfra kan du vælge at leje en bil og tage enten motorvejen eller kystvejen til Nerja. Det er nærmest bare til højre og så ligeud resten af vejen!

Banner - Spanien - Sprogspil

Vil du som os helst undgå at leje bil, så er faktisk endnu lettere at komme fra Malaga til Nerja med offentlig transport. Bussen går nemlig direkte fra Malaga lufthavn og ud til Nerja. Bussen kører i skrivende stund fire gange om dagen, og du kan få mange flere informationer på Omio. Omio er en gratis app og hjemmeside, hvor du kan finde bus og togstrækninger i hele Europa – OG også ofte købe din billet til turen med det samme.

Du kan også tage bussen inde fra selve bustationen i Malaga. Her har du endnu flere afgange at vælge imellem, som du kan se på Omio. Busstationen i Malaga finder du her: Estación de Autobuses.

Find et godt hotel i Nerja

Nerja er en lille by, men der er stadig overraskende mange hoteller. Mange turister kommer hertil på en charterferie, men vil du gerne booke selv, så er det lige så nemt. Vi valgte at bo lidt udenfor selve bykernen, men dog kun med få minutters gang til Balcón de Europa. På vores lille boutique-hotel Hotel Boutique Sibarys i en af de mindre gader var der derfor helt stille døgnet rundt.

Selv om hotellet kun ligger få minutters gang fra Playa Calahonda, så har hotellet sin egen lille pool med tilhørende poolbar. Vi boede med en skøn lille balkon lige ud til poolområdet og med udsigt ud over vandet. Med et lille bord og to stole var der lige plads til, at vi kunne sidde og nyde aftensolen, inden turen gik ud på en af byens restauranter. Om morgenen bliver morgenmaden indtaget i den lille spisesal i kælderen, med en buffet der er lavet efter devisen “lidt, men rigtig godt!”.

Hotel Boutique Sibarys er et voksenhotel, og det var ret tydeligt, at der kun boede livsnydere ligesom os selv! Sibarys er et hotel, du bor på, hvis du kan lide at slappe af og gerne vil bo tæt på bylivet, men alligevel i fred nok til at få en middagslur i solstolen uden at blive forstyrret.

Læs mere om hotellet her: Hotel Boutique Sibarys og se alle de andre hoteller i Nerja ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Nerja lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Nerja her!

« Gode restauranter i Nerja
Kom rundt i Barcelona – med bus, tog og metro »