Gode restauranter i Nerja 26. april 2023 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Nerja

Der er overaskende mange gode restauranter i Nerja, den lille badeby på Costa del Sol. Nerja har siden romertiden været et populært sted at lande fisk, og det afspejler sig da også på menukortet. Her kan du få alt, hvad hjertet kan begære af fisk, skaldyr og muslinger. Er du mere til en stor, rød bøf eller finere gastronomi, finder du også det her i Nerja.

Banner - Spanien - Lær sprog

Er du bare tørstig til et godt glas vin eller en kold øl, bliver du glad for at vide, at man i Nerja holder den gamle tapastradition i hævd. Bestiller du noget at drikke, følger der ofte en lille tapa med: lidt skinke, friturestegte fisk eller albondigas, de lækre spanske kødboller.

De fleste restauranter og tapasbarer ligger ved Balcón de Europa og i de små gågader, der går ud herfra. Også rundt omkring i byen er der gode madoplevelser, som du kan læse om her.

Lidt tips til restauranterne i Nerja

Inden vi går videre til at fortælle om de gode restauranter i Nerja, er det vigtigt lige at få spisetiderne på plads. I Nerja er der mange seniorturister, og det betyder, at spisetiderne er rykket lidt frem i forhold til andre spanske byer. Hvor restauranterne i f.eks. Sevilla først åbner klokken 20, kan man i Nerja mange steder sætte sig til bords fra klokken 19. Frokost indtages ca. mellem 13 og 15.

Vi besøgte Nerja i marts, som må regnes for at være udenfor sæsonen. Alligevel var der ret meget tryk på restauranterne, hvor både lokale og turister hurtigt fyldte bordene. Det kan derfor anbefales at bestille et bord eller ankomme, når restauranten åbner. Du kan se åbningstiderne ved at klikke på links ved restauranterne herunder.

Hvilke restauranter har vi valgt?

Inden da lige et par ord om, hvad det er for nogle restauranter, du kan læse om, og hvad vi går efter, når vi skal vælge. Restaurantbesøgene er nemlig en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før. Så ved du det, når du skal beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Og lad os så sætte os til bords!

6 gode restauranter i Nerja

Bar El Pulguilla

Vi starter lige med det bedste først! Indtil denne gang havde vi nemlig aldrig prøvet at være på en ferie, hvor vi spiste på den samme restaurant tre dage i træk. Men konceptet i El Pulguilla er så sjovt, og der var så mange lækre ting, vi gerne ville prøve at spise, så sådan blev det altså.

El Pulguilla er da også et helt genialt sted, og fyldt med liv og duften af dejlig mad. Når du bestiller noget at drikke, gerne et lille glas øl ligesom alle de lokale, skal du vælge en tapas fra tavlen. Det kan f.eks. være to små stykker rokke, en bolle med pølse i eller små stegte fisk. På den måde fik vi både smagt rokke, hestemakrel og rosada, den røde fisk. Du kan også bestille tapas i hele og halve portioner, men du kan rigeligt blive mæt af det, der følger med til 2-3 øl. Og så er det ikke dyrt. For fire små øl med tilhørende tapas, en halv portion rokke og en halv portion berenjenas (friturestegte auberginer) kom vi af med ca. 20 euro.

El Artesano

Den lille fiskebar El Artesano nåede vi dog “kun” forbi to gange – men alene fordi der er så lidt plads, at det er svært at få en stol. Der er kun åbent til frokost, og menukortet byder på få andre ting end frisk fisk. Men åh… hvilken fisk! Du kan se den sprøde portion friturestegte rosada, som vi fik begge gange på billedet øverst og udvalget i fiskedisken herunder.

Banner - Spanien - Sprogspil

Bar Hibiscus

En anden dejlig frokostrestaurant er Bar Hibiscus, hvor vi fik de lækreste avocadomadder med solvarm tomat. Stedet ligger lidt uden for bykernen ned mod vandet, og du behøver ikke at gå tværs igennem byen for at spise her. Omvendt så ligger her mange hoteller og ferielejligheder i området, og bor du her, er det et hyggeligt sted at spise.

Bakus

Har I noget, I skal fejre på ferien, eller har I bare lyst til et virkelig godt måltid mad, så kan Bakus anbefales. Bakus ligger lige ovenfor Playa Carabeillo, og når du spiser her, kan du høre havets brusen. Det er nok en af byens bedste restauranter, og prisen er da også i den høje ende – men det er det hele værd. Vi fik en forret, to hovedretter, en dessert, to glas vin, vand og en sherry og kom af med 85 euro. Vi skal hilse og sige, at der blev spist op!

To gode barer

Tilbage i det gamle centrum igen har du måske fået lyst til en god cocktail efter maden. Ved Balcón de Europa ligger mange hyggelige caféer og barer, men der er mere festligt lidt længere oppe i byen i det kryds, hvor Calle de la Gloria møder den lidt større gade Calle Almte. Ferrándiz.

På La Tasquita del Sevillano er udvalget af drinks og cocktails stort, og her får du lige som i El Pulguilla også en lille tapa, når du bestiller noget at drikke. Hos Bar Redondo får du ikke noget at spise, med mindre du selv bestiller fra det store menukort. Til gengæld er der fuld gang i den i den runde bar, hvor musikken er høj og stemningen altid festlig.

Find et godt hotel i Nerja

Nerja er en lille by, men der er stadig overraskende mange hoteller. Mange turister kommer hertil på en charterferie, men vil du gerne booke selv, så er det lige så nemt. Vi valgte at bo lidt udenfor selve bykernen, men dog kun med få minutters gang til Balcón de Europa. På vores lille boutique-hotel Hotel Boutique Sibarys i en af de mindre gader var der derfor helt stille døgnet rundt.

Selv om hotellet kun ligger få minutters gang fra Playa Calahonda, så har hotellet sin egen lille pool med tilhørende poolbar. Vi boede med en skøn lille balkon lige ud til poolområdet og med udsigt ud over vandet. Med et lille bord og to stole var der lige plads til, at vi kunne sidde og nyde aftensolen, inden turen gik ud på en af byens restauranter. Om morgenen bliver morgenmaden indtaget i den lille spisesal i kælderen, med en buffet der er lavet efter devisen “lidt, men rigtig godt!”.

Hotel Boutique Sibarys er et voksenhotel, og det var ret tydeligt, at der kun boede livsnydere ligesom os selv! Sibarys er et hotel, du bor på, hvis du kan lide at slappe af og gerne vil bo tæt på bylivet, men alligevel i fred nok til at få en middagslur i solstolen uden at blive forstyrret.

Læs mere om hotellet her: Hotel Boutique Sibarys og se alle de andre hoteller i Nerja ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Nerja lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Nerja her!

« Seværdigheder i Nerja – hvad skal du se og opleve?
Hold ferie i Nerja »