Gode restauranter i Reykjavik, Island 24. september 2020 – Kategori: Island, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du spise i Reykjavik?

Leder du efter gode restauranter i Reykjavik? Islands hovedstad, Reykjavik, har alt, hvad en metropol bør indeholde og således også et væld af gode restauranter. På Island spiser man godt, og mange restauranter har en “tasting menu”, hvor turister kan smage øens delikatesser: hval, lammekød samt fisk og skaldyr i alle afskygninger. Priserne er som i Danmark, ofte i den dyre ende.

Uanset hvor du skal hen, anbefales det, at du bestiller bord. Går du ud en fredag eller lørdag aften, er alt optaget på de fleste restauranter i Reykjavik. På ugens andre dage er større og mindre spisesteder fyldt af turister og især lokale. Så hvis du vil være sikker, så stik ind i restauranten midt på dagen og meld din ankomst. På mange restauranter er det også muligt at bestille bord via hjemmesiden.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Reykjavik

Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Reykjavik, er det dog på sin plads lige at fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før.

Velbekomme!

Gode restaunranter i Reykjavik

SKÁL! (Hlemmur Mathöll)

En af de restauranter i Reykjavik, som turisterne ikke lige finder, ligger i torvehallen Mathöll. For enden af gågaden, ved busstationen med lokalbusser, ligger Hlemmur Mathöll. Udefra ligner det et cafeteria på enhver anden busstation, men går du ind, finder du et madtempel, der fint kan måle sig med Torvehallerne i København i alt andet end størrelsen.

I Hlemmur kan du spise dig verden rundt. Restauranten har fokus på lokale råvarer og serverer traditionelle, islandske retter. Prøv gerne de velkrydrede lammekødboller med kartoffelmos eller det mere eksotiske og lokale “plokkfiskur”, plukfisk og kartoffelmos. Begge retter er enestående i smag og anretning, og klart en oplevelse værd.

Reykjavik Fish Restaurant

Er du bare til en hurtig frokost så gå ned til havnen. Her spiser du godt i  Reykjavik Fish Restaurant. Som navnet antyder, serveres der her friskfanget fisk med sprøde kartofler. Bestil gerne de forskellige slags dip til, for eksempel tartar eller bearnaise.

Menukortet byder også på andre lækre sager – dagens fisk eller fiskesuppe – og vælg gerne en gang vafler til dessert.

Apotek

En af de rigtig gode restauranter i Reykjavik finder du i det store gå i byen-område, der starter i Austurstræti og fortsætter mod vest. Apotek er et af byens fineste spisesteder, og her må du gerne lufte din pæne kjole. Islændingene klæder sig generelt pænt på for at gå ud, og du kommer til at stikke ud fra mængden, hvis du møder op i jeans og sneakers.

På Apotek finder du en tasting-menu, hvor du kan få lov til at smage på alle de lækreste specialiteter, som Island kunne byde på. Røget hval, lammetartar og en skyr-dessert er bare nogle af lækkerierne, som varierer efter sæsonen. Der startes selvfølgelig med en islandsk snaps!

Forréttabarinn

Forréttabarinn er en uhøjtidelig, men hip restaurant på havnen. Som du måske allerede har gættet ud fra navnet, bliver der her kun serveret forretter, i små og større portioner. Det kan være mere end svært at vælge imellem de mange gourmet-retter med lokalt islæt.

Har du ikke den store og altoverskyggende kærlighed til de smukke, islandske heste, så prøv en gang hest. Ellers er der mange andre gode retter på kortet: Hvad med en gang friskfanget fjeldørred? Uanset hvad du vælger er der ved alle retter virkelig kælet for smag og anretning.

Nyd også den løsslupne stemning i den lidt rå restaurant. Restauranten breder sig over to lokaler, hvor der i det andet er en hyggelig cocktailbar, med mulighed for at se fodbold.

Find et godt hotel i Reykjavik

Uanset om du skal på ferie i Reykjavik eller bare vil besøge byen på en kort weekendtur, så er der mange dejlige hoteller i byen, hvor du kan bo godt. Her kommer et par anbefalinger til gode hoteller i Reykjavik, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Luksushotel i Reykjavik: Black Pearl Apartment Hotel

Den blanksorte glasfacade spejler nordlyset og giver et vink om, hvad du kan forvente et af byens mest luksuriøse hoteller, Black Pearl Apartment Hotel. Hotellet byder både på 16 lejligheder, fordelt på standardværelser, suiter og penthouselejligheder. Alle er smagfuldt indrettet i den lyse, skandinaviske stil og indrettet med køkken. Her er al den luksus, du kan ønske dig – men plads til at arbejde og mulighed for at lave dig en kop kaffe, når du har lyst!

Hotellet ligger lige ved havnen og kun få minutters gang fra de bedste restauranter og barer. Fra Black Pearl kører du direkte ud på ringvejen, der fører dig ud af byen.

Læs mere her: Black Pearl Apartment Hotel

Godt til prisen: Storm Hotel

Allerede tidligt fra morgenstunden er der trængsel ved buffeten, der serverer god, men basal morgenmad – kaffe, brød, pålæg, havregrød og kager. De turister, der bor på Storm Hotel skal alle ud på og se noget, og store busser forlader hele morgenen området udenfor hotellet.

Beliggenheden lidt uden for centrum ved en af de store hovedveje er godt for dig, der gerne vil ud og se noget på Island. Også for gæster, der skal ind i Reykjavik, er hotellet fint placeret. Det ligger cirka et kvarters gang fra bymidten, for enden af den lange gågade. Med paraply eller regnfrakke kan du sagtens gå frem og tilbage.

Læs mere her: Storm Hotel

Bo billigt i Reykjavik: LOFT Hostel

Midt i centrum og så tæt som du kan komme på de fleste barer og restauranter i Reykjavik ligger LOFT Hostel. På vandrehjemmet møder du fortrinsvis unge mennesker, for hvem en seng og godt selskab er alt rigeligt. På LOFT Hostel kan du vælge at sove i køjeseng på sovesal eller booke dit eget private værelse. Uanset hvordan du vælger at sove, er der adgang til den populære tagterrasse med udsigt til Hallgrimskirken. En dejlig overnatningsmulighed for dig, der gerne vil møde andre unge mennesker!

Læs mere her: LOFT Hostel

Se flere gode hoteller i Reykjavik her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Island her!

« Seværdigheder i Svendborg – 8 attraktioner, du skal se
Shopping på Langeland – her finder du alle de gode butikker »