Gode restauranter i Venedig – en guide! 28. september 2021 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Venedig

Venedig byder på et utal af gode restauranter – men det kræver, at du ved, hvor du finder dem! Hvor du i f.eks. Bologna bare kan dumpe ind på en tilfældig restaurant og være sikker på at få serveret et godt måltid mad, så kræver Venedig, at du ser dig godt for og bruger næsen. Sidder der lokale venetianere, er menukortet kun på italiensk, og dufter der af god mad? Så kan du roligt sætte dig til bords!

Banner - Italien - Lær sprog

Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Venedig, er det dog på sin plads lige at tale lidt om det dårlige ry, der klæber til Venedig som madby. Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer.

Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før. Og med det sagt, så var vi faktisk lidt i småpanik, inden vi tog afsted, for flere steder læste vi, at 90% af restauranterne i Venedig serverer tarvelig crap-mad. Tænk, hvis der slet ikke fandtes gode restauranter i Venedig!

Hvordan fandt vi de gode restauranter i Venedig?

Så der blev researchet på livet løs, bare for at have en liste med restauranter, vi kunne spise på, hvis vi nu ikke selv fandt nogle dernede. Men faktisk endte det med, at vi slet ikke fik besøgt nogle af dem. Det skyldes dels, at i Venedig skal du bestille bord, hvis der er sted, du gerne vil spise og også dels, at vi kom forbi så mange gode steder, især når vi for lidt vild. Vi kan helt ærligt sige, at der er så mange gode restauranter i Venedig, at vi bliver nødt til at vende tilbage igen.

Så til dem, der skriver, at maden i Venedig er dårlig: Det passer ikke! Der er masser af gode restauranter i byen, du skal bare selv ud og finde dem. Hvad der derimod ER sandt, er, at der er rigtig meget crapmad i Venedig – for det er det, rigtig mange turister efterspørger. Og du får svært ved at finde det, som den typiske dansker ville kalde “en god restaurant” med lidt bøf, lidt lasagne og lidt pasta.

I Venedig er det et enten-eller: enten spiser du alt godt fra fryseren på de tarvelige restauranter, der har billeder af mad i stedet for et menukort eller også spiser du lokal, venetiansk mad, et meget fiske- og skaldyrstungt køkken. Men du kan roligt regne med at få store madoplevelser i Venedig. For at finde dem, kræver det dog, at du bevæger dig rundt i de små, labyrintiske gader og selv snuser dig frem til de gode steder, hvor de lokale spiser.

Lidt tips til at spise i Venedig

Nu er vi der snart – nede ved listen med de gode restauranter – men inden da har vi også lige et par tips i ærmet til at spise godt i Venedig (og bare rul ned, hvis du har været i Venedig før). Men det vigtigste først: I Venedig er det ulovligt at sætte sig på gaden eller i offentlige parker, mens man spiser. Du får en klækkelig bøde, hvis du lige hiver picnickurven frem på Markuspladsen, og det er helt okay.

Venedig får hvert år besøg af 30 millioner turister, og vi bliver altså nødt til at opføre os ordentligt, hvis venetianerne skal blive ved med at ønske os som gæster. Helt kort, så er det okay at give dit barn en banan for at afværge små og større katastofer, men du skal selv lige vente med at spise, til du befinder dig et sted, hvor du bliver serviceret.

Til gengæld kan du spise godt og billigt i de små bàcari, de lokale vinbarer, der serverer de lækre cicchetti. Det kan du læse meget mere om her: Hvor skal du spise Cicchetti i Venedig? Her kan du få et glas af husets gode vin til €1,5 og en chichetta til mellem €1,5 og €3,5 euro.

Ellers er prisniveauet på restauranterne i Venedig som i en dansk provinsby, altså ikke dyre københavnerpriser, men heller ikke billigt som mange andre steder i Italien. Så snart du sætter dig ned på en restaurant, skal du i øvrigt også betale coperto på et par euro. Det er en standard kuvertpris, som dækker over dug, opdækning og brød, og dem betaler du bare. Sig endelig også ja tak til vand, alt andet er italienernes øjne bare uhøvisk.

Banner - Italien - Sprogkursus

3 gode restauranter i Venedig

Vi havde 3½ dag i Venedig, og de tre restauranter, vi nåede at besøge, er resultatet af, at vi var for sløve til at bestille bord – og heldigvis for det! Der bliver meget hurtigt fyldt på de mest populære restauranter, og vi besøgte endda Venedig i september 2021, hvor de store turisthorder endnu ikke var vendt tilbage. Vi løste problemet ved at gå ned ad en sidegade og finde et andet sted end det, vi lige havde planlagt. Vi tør dog ikke sige, hvordan det vil være at spise i Venedig, når turismen er blevet normal igen. Men herfra en klar anbefaling herfra om altid at booke bord, gerne i samme øjeblik som du har bestilt flybilletten.

De restauranter, som vi endte med at spise på i Venedig, var dog virkelig gode! Du kan læse lidt om dem her og følge med på kvarterkortet imens.

Levante

Går du lidt op bagved Strada Nova i Cannaregio, kommer du op til kanalgaden Fondamenta Misericordia. Her finder du sidst på dagen en helt speciel stemning, hele vejen fra den ultralækre vinbar Vino Vero, som du kan læse om længere nede, og op nordpå langs kanalen mod de mere lokale osteriaer og trattoriaer. Det er her, de lokale hænger ud for at spise og drikke, og der er masser af fest og skønne restauanter og barer.

Vi havde læst rigtig meget godt om Osteria Anice Stellato, men uanset hvornår vi gik forbi, så der så mærkeligt lukket ud. Vi endte derfor på fiskerestauranten Ristorante Levante, som ligger lige ned til kanalen. Dér i måneskinnet fik vi serveret fisk og skaldyr, som tydeligvis lige var blevet trukket op af lagunen om morgenen. Vi smagte orata, en større karpefisk, og også en tallerken Fritto Misto. Her får du alt godt fra havet, småfisk, skaldyr og blæksprutter vendt i tempuradej og stegt i olie. Og ja, med alt godt fra havet menes der også rejeskaller og sardinhoveder – men det smager vildt godt.

Marcianino

Næste aften var det samme historie. Denne gang havde vi udset os Ostaria da Rioba, igen i Cannaregio. Og altså hallo, vi sad på baren lige ved siden af, men fordi vi lige skulle nå en aperitif mere, så var der helt fyldt, da vi endelig fik rejst os og spurgt efter et bord. Det var måske et spørgsmål om 20 minutter, fra vi blev enige om, at vi da ikke behøvede at bestille bord, til restauranten var helt fyldt. Så hurtigt kan det gå med de populære restauranter i Venedig! Men det er klart et sted, vi skal spise næste gang.

Heldigvis fandt vi Marciano PUB Venezia lige ovre på den anden side af kanalen. De kalder sig en gastropub, men det var meget mere end det! Ja, de laver fremragende cocktails og har også små hapseretter – men du kan også få ret store madoplevelser her. Deres Fegato alla veneziana, kalvelever, var desværre udsolgt, og i stedet diskede de op med en svineskank, der havde ligget og simret i noget svampesovs siden tidernes morgen. Jøsses, det var lækkert!

Antica Besseta

Efter to aftener i det livlige restaurantkvarter, besluttede vi os for at prøve at afsøge spisestederne i vores eget kvarter i Santa Croce. Og vi blev bestemt ikke skuffede, faktisk var det største problem at vælge! Til sidst kom vi dog forbi Antica Besseta, et af Venedigs ældste trattorier. Her var alt det, som vi altid leder efter: lokale råvarer og en kok, der virkelig vidste, hvad han lavede. Og dertil masser af nye smagsoplevelser med søasparges, bøffelmozzarella, risotto og den vildeste dessert: bladselleri-sorbet med et skvæt tequila.

… og et par boblere til næste gang

Der er et par restauranter mere på listen, som vi virkelig gerne ville have spist på. Næste gang vi kommer til Venedig skal vi altså lære at booke et bord, for det var lidt dumt at have sejlet hele vejen til Burano, for så at få at vide, at alt var optaget på øens bedste restaurant, Gatto Nero. Den lille restaurant, hvor billedet øverst er fra, er især kendt for sin risotto, og næste gang så skal vi smage den.

På den allersidste aften gik vores vej hjem forbi Al Grill. Det er bare én af mange perler i de bittesmå gader omkring San Stae, men der duftede så godt. Al Grill skiller sig meget ud blandt de andre venetianske restauranter ved ikke primært at servere fisk og skaldyr – her kan du nemlig få en god bøf! Gæsterne var primært italienere, og det lover jo i sig selv godt. Vi glæder os i hvert fald til næste besøg i Venedig.

Gode barer i Venedig

Ingen artikel om restauranter er dog komplet uden lige også at fortælle, hvor du kan få en aperitif før maden eller en god cocktail efter. Det kan nemlig godt være svært at finde gode vandhuller ved de store turistattraktioner, men du skal ikke ret langt væk fra turisthorderne, før du finder virkelig gode barer i Venedig. Her er et lille udvalg, som du roligt kan styre imod, hvis du ikke selv finder noget endnu bedre på vejen.

En god eftermiddagsaktivitet er at få krydset Bellini’en af på listen. For du kan jo slet ikke besøge Venedig uden at drikke en Bellini, den berømte cocktail, der blev opfundet på Harrys Bar. I stedet for at betale spidsen af en jetjager, får du en fantastisk Bellini til en rimelig pris på La Cantinetta på Calle Larga i kvarteret Santa Croce.

La Sete og Vino Vero, to gode vinbarer ved Fondamenta Misericordia, starter aftenenen med et glas vin og en chicchetta. Er du mere til øl, så besøg Il Santo Bevitore, en specialølsbar med øl i de mange haner fra hele verden. Efter middagen kan det være lidt sværere at finde en rigtig cocktailbar. Ved et tilfælde kom vi forbi Osteria da Filo, som på det tidspunkt (ret sent, indrømmet) var fyldt med unge studerende. Men deres cocktails var vanvittig gode! Prøv gerne en Zazá eller en Poppa Mule, begge med frisk ingefær. Om dagen er da Filo et mødested og et madsted for de lokale, med musik- og spilaftener.

Flere tips til din ferie i Venedig

Hvor skal du bo i Venedig?

Der er mange skønne hoteller i Venedig, og i stedet for at tage en endagstur til byen, må du endelig ikke snyde dig selv for en overnatning! Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Venedig, og i artiklen Hvor skal du bo i Venedig kan du læse mere om, hvor i Venedig du skal booke din ferie. Der er flere romantiske hoteller på listen, og du får også et rigtig godt tip til, hvor du skal bo, hvis du har børn med på ferie i Venedig.

Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Venedig lige her:Booking.com

Hotel Al Ponte Mocenigo - Sidder Under En Palme

Hotel Al Ponte Mocenigo

En anbefaling: Hotel Al Ponte Mocenigo

Hotel Al Ponte Mocenigo er en perfekt ramme for kæresteferien i Venedig. Hotellet ligger lige i hjertet af Venedig, væk fra turisternes larm og med egen vaporetto-station (San Stae) få skridt nede ad gaden. Ellers ligger Rialtobroen kun syv minutters gang væk og Markuspladsen et kvarter.

Det lille boutique-hotel har kun 10 smukke værelser, alle indrettet i venetiansk 1700-tals stil med fritlagte loftsbjælker, damaskgardiner, store lysekroner og bløde senge. Om morgenen byder hotellet på skøn morgenmad i den lille gårdhave efter devisen, lidt men virkelig godt. Der er æg og bacon, knitrende sprøde croissanter og vigtigst af alt: god kaffe!

Se flere gode hoteller her: Hvor skal du bo i Venedig?

Hvordan kommer du til Venedig?

Det tager ca. to timer at komme fra København og Billund til Venedig. Byen har to lufthavne: Marco Polo Airport, der ligger 10 kilometer fra centrum og Treviso Lufthavn, som ligger 40 km nord for Venedig. Lander du i Treviso, går der lufthavnsbusser ind til Venedig hele dagen, som koster 12 euro for en enkeltbillet. Læs mere her: Treviso Airport Shuttle Bus.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs alle de andre spændende artikler om Venedig her!

« Shopping i Cordoba – her finder du alle de gode butikker!
Seværdigheder i Venedig – 10 attraktioner du skal se! »