Shopping i Cordoba – her finder du alle de gode butikker! 29. november 2021 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du shoppe i Cordoba?

Skal du på shopping i Cordoba, får du her en guide til de gader i den smukke by, hvor du kan finde de gode butikker. De fleste butikker ligger omkring den store gådegade Calle Cruz Conde, men du kan også finde hyggelige souvenirs i den gamle jødiske bydel, La Juderia. Alt det kan du læse om her – og også om byens hyggelige julemarked, som du kan opleve i november og december.

Banner - Spanien - Lær sprog

Gode shoppinggader i Cordoba

Start shoppingturen i Cordoba med et besøg i stormagasinet El Corte Inglés, der ligger på hjørnet mellem Av. del Gran Capitán og Av. Ronda de los Tejares. El Corte Inglés minder om vores hjemlige Magasin og har alt, hvad hjertet kan begære af tøj, makeup og gaveartikler.

I de små gader rundt om El Corte Inglés finder du mindre butikker med papirvarer, sko og tøj. Følger du Av. del Gran Capitán, kommer du kort efter til et stort torv med spanske kædebutikker. Du kan også vælge at starte din shoppingtur på byens største shoppinggade Calle Cruz Conde. Her er ligger de største lokale og udenlandske butikker. Besøg endelig også de små sidegader imellem de to store gågader, her ligger nemlig små perler af specialbutikker med unika designs, Iberico-skinke og keramik.

Fortsætter du ned ad Calle Cruz Conde og ligeud, imens gaden skifter navn et par gange, kommer du til sidst ned i de snævre gader i det gamle jødiske kvarter, La Juderia. De hyggelige, små butikker har masser af kvalitetssouvenirs: mauriske kakler, andalusiske forklæder, filigransmykker og duftende lædertasker.

Shoppingcentre i Cordoba

Ca. et kvarters gang øst for Puente Romano, den romerske bro, ligger byens største shoppingcenter El Arcángel. 34.000 m² fordelt på to etager lokker med over 100 butikker, og her kan du sagtens bruge flere timer. Er der børn med på turen, som er mindre glade for shopping, kan du altid lokke med et besøg ved den gamle flyvemaskine, der står på bakken lige syd for shoppingcentret. I den anden ende af byen, og ligeledes i udkanten, ligger Zoco Shopping Center, der er halvt så stort, men nyere og ret lækkert.

Endelig er der også hver tirsdag og fredag marked under de store “paddehatte” på Plaza de las Setas. Noreña-markedet, populært kaldet Las Setas, er ikke et decideret loppemarked, men der er 175 små og store boder, hvor du kan købe alt fra fra frisk frugt og krydderier til stof i metermål, sko og parfumer.

Julemarked i Cordoba

Vi var så heldige at besøge Cordoba i slutningen af november, hvor julestemningen allerede havde indfundet sig. Byen var smukt pyntet op med lyskæder, og på byens torv i centrum, Plaza de las Tendillas, fandt vi det hyggeligste julemarked. Har du været på julemarked i f.eks. Flensborg, så kender du allerede stemningen!

Fra de små, brune huse blev der solgt julepynt og julegodter, og over hele pladsen bredte der sig en skøn duft af julekager. Det var åbenlyst at selv om vi kun var i november, så havde cordobanerne allerede taget hul på julestemningen, og torvet var sort af mennesker, hver gang vi kom forbi.

Lige et par stemningsbilleder…

Åbningstider i Cordoba

De fleste butikker har åbent fra 9.30 – 14 og så igen fra 17-20. El Corte Inglés holder åbent hele dagen fra 10-22. Lørdag er der lukket om aftenen, og de fleste butikker, undtagen de helt store, har helt lukket om søndagen.

Banner - Spanien - Sprogspil

Flere tips til din ferie i Cordoba

Hvor skal du bo i Cordoba?

Der er mange skønne hoteller i Cordoba, og især den gamle bydel er populært blandt turister. Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Cordoba, og nedenfor kan du også læse vores anbefaling til et dejligt hotel, der er til at betale. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Cordoba lige her:Booking.com

En anbefaling: Hotel Cordoba Center

Hotel Cordoba Center - SidderUnderEnPalme

Hotel Cordoba Center

Vi boede på Hotel Cordoba Center, som ligger ca. 10 minutters gang fra togstationen. Vi havde booket et standard dobbeltværelse, men aldrig har vi haft så meget plads! Da vi kom, stod der en flaske mousserende vin klar til os på værelset, og det passede meget godt med det generelle indtryk af, at det primært var par og forretningsfolk, der tjekkede ind her. Vi så i hvert fald ingen børn på hotellet under vores ophold.

Morgenmadsbuffeten var gigantisk og med alt, hvad hjertet kan begære af bacon og æg, lokale specialiteter, kager og en udmærket kaffe. På toppen af hotellet er der en pool og poolbar med udsigt ud over byen, og i lobbyen er der endnu en bar. Vi brugte nu ingen af delene, for hotellet ligger kun fem minutters gang fra starten på centrum og den livlige gade, Av. del Gran Capitán, der byder på masser af barer og restauranter. Fra hotellet og til den gamle romerske bro er der ca. 25 minutters gang.

I november 2021 gav vi lige omkring 600,- pr. nat for et dobbeltværelse med morgenmad på Hotel Cordoba Center.

Hvordan kommer du til Cordoba?

Den nemmeste måde at komme til Cordoba på er ved at lande i lufthavnen i enten Malaga eller Sevilla. Vi valgte at flyve til Malaga og tage toget til Cordoba, det tager ca. en time. Fra Malaga lufthavn skal du med toget ind til Malagas togstation, Estación de Málaga María Zambrano.

På stationen skal du købe dine billetter på billetkontoret (Renfe), hvor du også skal vise pas, inden du kører din bagage igennem securitytjekket ved indgangen til perronerne. I november 2021 kostede det 30 euro fra Malaga til Cordoba og lidt mindre fra Cordoba til Sevilla. Der er ikke mulighed for at købe mad eller drikke i toget, så proviantér evt. på stationen.

Vi havde seks skønne overnatninger i Cordoba, inden vi tog toget videre til Sevilla, hvor vi skulle flyve hjem fra. Togturen mellem Cordoba og Sevilla tager ca. 45 minutter. Imellem Sevilla centrum og lufthavnen går der både tog og lufthavnsbusser, men vi skulle af sted så tidligt om morgenen, at vi valgte at tage en taxa.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs alle de andre spændende artikler om Cordoba her!

« Seværdigheder i Cordoba – 10 attraktioner du skal se!
Gode restauranter i Venedig »