De bedste restauranter i Bologna – find dem her! 23. september 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Bologna

Der er masser af fantastiske restauranter i Bologna – og her får du en lille guide til nogle af de bedste! Beliggenheden i Emilia-Romagna regionen, Italiens spisekammer, garanterer for store madoplevelser. Regionen er nemlig kendt for at producere verdenskendte delikatesser som parmesan, balsamico, mortadello, parmaskinke og de lækreste vine. Bologna er også berømt for sine sfogline, pastabagere, der har gjort det til en kunstform at fremstille de mange pastavarianter i hånden. Den største udfordring bliver at få plads i maven!

Banner - Italien - Lær sprog

Hvor skal du spise i Bologna?

Bologna byder på et utal af gode spisesteder, og faktisk er det svært at finde en restaurant, der ikke serverer et godt måltid mad. Hvor du i andre turistbyer, især i Rom, skal se dig godt for, så du ikke havner i en af turistfælderne, kan du i Bologna bare dumpe ind på en tilfældig restaurant. Dufter der af god mad, kan du roligt sætte dig til bords.

I forhold til byens størrelse er der uforholdsmæssigt mange gode spisesteder, og det kan være svært at plukke enkelte restauranter ud, som du bare må besøge. Alligevel får du her et par tips til unikke, gastronomiske oplevelser i Bologna, som du ikke må gå glip af. Og HUSK at bestille bord, især fredag og lørdag aften – og gør det gerne hjemmefra i god tid.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Bologna

Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Bologna, er det dog på sin plads lige at fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før.

Velbekomme!

De bedste restauranter i Bologna – et lille udvalg

La Baita Vecchia Malga

Overalt i byen kan du bestille en tagliere di salumi, en platte med skiver af pølser, skinker og salami, serveret med tigelle, de små, runde brød bagt i et fladjern. Vælger du en tagliere formaggio, får du helt sikkert serveret parmesan på din ostetallerken!

Vil du smage nogle af de bedste specialiteter, regionen kan byde på, så slå vejen forbi La Vecchia Malga i en af de hyggelige sidegader til Piazza Maggiore. Delikatesseforretningen har eksisteret siden 1969 og med sit store udvalg af oste, skinker og pølser, frister den både lokale og turister. Der er siddepladser ude i den hyggelige gade eller ovenpå.

Læs mere her: La Baita Vecchia Malga

Trattoria Caffè del Rosso

Den lille, uformelle familierestaurant ligger 10 minutters gang nord for Piazza Maggiore. Her får du en fremragende frokost, der oven i købet er til at betale. Menukortet består af klassiske retter fra området, og vælg gerne en Lasagna alla Bolognese med de grønne lasagneplader eller en gang Tortellini in Brodo. Sidstnævnte er tortellinier serveret i en klar suppe. Har du ikke bestilt bord til frokost, så kom før klokken 13, hvor restauranten hurtigt fyldes af lokale spisegæster.

Banner - Italien - Sprogkursus

Læs mere her: Trattoria Caffè del Rosso

Drogheria della Rosa

En af de restauranter i Bologna, som du bare må besøge, er Drogheria della Rosa. Her får du enkle og yderst lækre egnsretter, serveret i en afslappet og familiær stemning. Menukortet er ejeren selv, Emanuele Addone, der kommer hen til bordet og fortæller om dagens fristelser. Der er ikke noget menukort og ingen priser, og når de søde tjenere samtidig bliver ved med at tilbyde forretter, et lille glas vin, brød og nyplukkede mandariner, så kan du godt blive fristet til at tro, at du er havnet i en regulær turistfælde.

Men bare følg med strømmen og sig ja tak til det hele! De mange små ekstraserveringer er bare et udtryk for den venlighed, du i øvrigt møder overalt i Bologna. For 50 euro får du for eksempel to gange pasta, to desserter, to glas god vin – og så alt det andet. Bestiller du dessert, bliver flasken med Limoncello sat på bordet, og så kan du selv forsyne dig.

Prøv gerne en gang Tagliatelle ragù, spaghetti med kødsovs. Du må endelig ikke spørge efter Spaghetti Bolognese, når du er i Bologna, for det hedder retten ikke her. Bestil også gerne en af de store bøffer som secondi, hovedret. Er der mere plads i maven, så slut af med mascarpone al cioccolato, en syndig dessert, hvor du får en hel tallerken mascarpone-creme med chokoladedrys på toppen. Her giver det god mening med den store flaske Limoncello!

Læs mere her: Drogheria della Rosa

Osteria al 15

Lige ovenfor Porta San Mamolo ligger den lille restaurant Osteria al 15. Du kan sagtens komme til at gå forbi døren, for restauranten gør ikke det store væsen ud af sig selv udefra. Men det behøver den heller ikke. Når du åbner døren, møder du en restaurant fyldt med storsnakkende lokale, der alle kommer her for både maden og den hyggelige stemning.

Osteria al 15 er absolut gåturen fra bymidten værd, for her får du yderst velsmagende, hjemmelavet mad. Portionerne er store, og priserne lave, og der er mange specialiteter at vælge imellem. Prøv gerne en Squacquerone di Romagna til forret eller en Pesto Modenese. Det første er en lækker friskost, imens pestoen ikke har noget som helst med basilikum at gøre! Hovedingrediensen i Pesto Modenese er Lardo, krydret og lagret spæk, og serveret med de små tigelle-brød.

Fortsæt gerne med en af de lækre pastaretter, for eksempel Tortelloni Burro e Salvia, ostefyldte tortellinier med smør og salvie, eller en gang Polpetta, store kødboller serveret med stegte kartofler. Slut af med en gang Tiramisu eller husets berømte Chocolate Salame, der svarer til vores kiksekage, men formet som en spegepølse!

Læs mere her: Osteria al 15

Et billigt måltid – og en dyr kop kaffe

Når du nærmer dig universitetsområdet, møder der dig masser af små spisesteder, hvor du kan få en hurtig og billig snack. Især i gaderne Largo Respighi og Via Zamboni, samt på pladsen Piazza Giuseppe Verdi finder du masser af tilbud om et godt stykke pizza al taglio, firkantede pizzaslices solgt efter vægt eller en sandwich med mortadella.

Dyrt er det til gengæld at slå sig ned på en af caféerne omkrig den centrale plads, Piazza Maggiore. Vælger du at gå et lille stykke ned ad en af sidegaderne, bliver prisen for en kop kaffe halveret.

Gode barer i Bologna

De lokale går sent ud at spise, gerne efter klokken 21. Tiden, inden turen går til en af de skønne restauranter i Bologna, tilbringes på en af byens utallige barer, hvor der nydes en Aperitivo, en drink før maden, gerne en Negroni eller den sødere og boblende Negroni Sbagliato. Efter maden drikker man Aperol Spritz eller Campari Spritz – eller også drikker man bare, hvad man har lyst til!

Især gaden Via Zamboni er fyldt med barer, og her hænger byens unge ud på studenterbarerne. Vil du hellere nyde det helt store cocktailkort sammen med den kreative klasse, så besøg den hyggelige Gran Bar lige midt i centrum. På Via Pescherie Vecchie er der altid masser af hyggelige restauranter og barer, hvor du kan få et godt glas vin.

Flere tips til din ferie i Bologna

Hvor skal du bo i Bologna?

Der er mange skønne hoteller i Bologna, livsnydernes by! Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Bologna, og her får du lige et par gode tips til at booke et hotel, der passer til din ferie:

Så længe du vælger et hotel indenfor den gamle bymur, markeret af ringvejen, bor du i gåafstand til alle de bedste restauranter og seværdigheder. I de små gader i centrum af den gamle bymidte er der en hyggelig gadestøj døgnet rundt. Varer bliver leveret tidligt om morgenen, og både turister og lokale går sent om natten feststemte hjem fra en glad aften i byen.

Er du meget lydoverfølsom, så vælg et hotel, der ligger tættere på bymuren end på Piazza Maggiore. Den gamle bymidte er bare dér, hvor alt det sjove sker, og hvor de mest charmerende hoteller ligger. Tag et par ørepropper med og deltag i festen! Er du virkelig glad for fest og farver, så find et hotel i nærheden af det nye universitet.

Se alle hoteller i Bologna på Booking.com ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Al Cappello Rosso - Bologna - SidderUnderEnPalme

Hotel Al Cappello Rosso i Bologna – klik her for at booke!

En anbefaling: Hotel Al Cappello Rosso

Vi boede på det ikoniske Hotel Al Cappello Rosso, der siden 1375 har inviteret gæsterne indenfor på det charmerende hotel, få skridt fra byens centrale Piazza Maggiore. Det lille luksushotel med den hyggelige stemning har over 600 års erfaring i at tilbyde en eksklusiv hoteloplevelse ud over det sædvanlige. Hotellet har 33 lækre værelser og 10 lejligheder, indrettet med husets historie for øje og alle moderne bekvemmeligheder. Nogle af værelserne er dekoreret af lokale kunstnere, imens andre er temaværelser, for eksempel “Shock in Pink”, der ærer den legendariske modedesigner Elsa Schiaparelli.

Hotel Al Cappello Rosso er et hotel til dig, der vil bo lige midt i centrum på et charmerende luksushotel med masser af historie.

Se flere gode hoteller i Bologna her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Bologna?

Det tager ca. 2 timer at komme fra København til Bologna. Byens lufthavn, Aeroporto G. Marconi Bologna (BLQ), ligger nord-vest for byen, 20 minutters kørsel fra centrum. Du kan også nemt stige ombord på lufthavnsbussen, der kører til togstationen, og billetter kan købes på stationen eller hos Aerobus. Det koster 6 euro pr. person, imens en taxa til centrum koster imellem 15-20 euro.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Bologna her!

« 4 dejlige hoteller i Flensborg
Brunch i København – her finder du alle de gode steder! »