De bedste restauranter i Bologna – find dem her! 24. oktober 2023 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Bologna

Der er masser af fantastiske restauranter i Bologna – og her får du en lille guide til nogle af de bedste! Beliggenheden i Emilia-Romagna regionen, Italiens spisekammer, garanterer for store madoplevelser. Regionen er nemlig kendt for at producere verdenskendte delikatesser som parmesan, balsamico, mortadello, parmaskinke og de lækreste vine. Bologna er også berømt for sine sfogline, pastabagere, der har gjort det til en kunstform at fremstille de mange pastavarianter i hånden. Den største udfordring bliver at få plads i maven!

Banner - Italien - Lær sprog

Hvor skal du spise i Bologna?

Bologna byder på et utal af gode spisesteder, og faktisk er det svært at finde en restaurant, der ikke serverer et godt måltid mad. Hvor du i andre turistbyer, især i Rom, skal se dig godt for, så du ikke havner i en af turistfælderne, kan du i Bologna bare dumpe ind på en tilfældig restaurant. Dufter der af god mad, kan du roligt sætte dig til bords.

I forhold til byens størrelse er der uforholdsmæssigt mange gode spisesteder, og det kan være svært at plukke enkelte restauranter ud, som du bare må besøge. Alligevel får du her et par tips til unikke, gastronomiske oplevelser i Bologna, som du ikke må gå glip af. Og HUSK at bestille bord, især fredag og lørdag aften – og gør det gerne hjemmefra i god tid.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Bologna

Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Bologna, er det dog på sin plads lige at fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før. Inden besøget i en ny by går der meget tid med at researche og finde de bedste restauranter i byen – men ikke nødvendigvis de dyreste. Velbekomme!

De bedste restauranter i Bologna – et lille udvalg

Oltre – gourmetrestaurant

Oltre Bologna - SidderUnderEnPalme

Oltre Bologna

Vi starter lige med det allerbedste først. Bag døren med de mange klistermærker gemmer der sig ikke en techoklub, som man ellers måske godt kunne forvente. Her 10 minutters gang vest for Piazza Maggiore gemmer der sig i stedet en af Bolognas bedste restauranter.

På vores første besøg i byen i jauar 2020, blev vi smilende afvist i døren, da vi afslørede, at vi ikke havde lavet en reservation på forhånd. Oltre er så hyperpopulær, at vi til vores næste tur derned bookede et bord samtidig med flybilletterne!

Og det var bestemt ventetiden på de tre år værd. Vi havde på forhånd bestilt den faste Menù Heritage (€ 65), hvor du får lov til at smage på mange af Bolognas berømte specialiteter. Vi fik således serveret vol au vent med friggione, en lokal tomatsovs, kanin, tortellini og både ragù og Coteletta Bolognese. Til dessert en skøn Fiordilatte, på disse kanter en budding med karamelsauce.

Det var så lækkert og udsøgt, og både mad og betjening var alt det, du forventer af en gourmet-restaurant. Oltre er et sted, hvor du tager hen for at fejre fødselsdag eller holder forretningsmøder – og det er et fuldstændig perfekt sted til en romantisk middag lidt udover det sædvanlige.

Læs mere her: Oltre Bologna

Banner - Italien - Sprogkursus

La Baita Vecchia Malga – skinke og ost

Overalt i byen kan du bestille en tagliere di salumi, en platte med skiver af pølser, skinker og salami, serveret med tigelle, de små, runde brød bagt i et fladjern. Vælger du en tagliere formaggio, får du helt sikkert serveret parmesan på din ostetallerken!

Vil du smage nogle af de bedste specialiteter, regionen kan byde på, så slå vejen forbi La Vecchia Malga i en af de hyggelige sidegader til Piazza Maggiore. Delikatesseforretningen har eksisteret siden 1969 og med sit store udvalg af oste, skinker og pølser, frister den både lokale og turister. Der er siddepladser ude i den hyggelige gade eller ovenpå.

Læs mere her: La Baita Vecchia Malga

Margheri Bologna - SidderUnderEnPalme

Margheri Bologna

Margheri Bologna – virkelig god pizza

På vores anden tur landede vi om aftenen på vores hotel i den nordlige del af byen. På vores jagt efter noget at spise fandt vi hurtigt den lille hyggelige pizzarestaurant Margheri. Vi var her de eneste turister blandt kvarterets lokale pizzaelskere, og stemningen var høj, selv for en tirsdag aften.

Vi bestilte hver en pizza, hhv. Carmelo, en rød pizza med burrata og en Calabresella, en hvid pizza med en krydret pølse og grønkål. Selv om der blev delt flittigt henover bordet, nårde vi aldrig til enighed om, hvilken pizza der var bedst!

Med hver et glas rødvin og en vand nåede regningen op på hele 38 €, ca. 275 kr. Der er meget god pizza mange andre steder i Bologna, men mangler du en hurtigt anbefaling til god pizza i Bologna, kan du roligt tage herhen. De tilbyder i øvrigt også takeaway, og der er gode parkeringsmuligheder i området.

Trattoria Caffè del Rosso – dejlig frokost

Trattoria Caffè del Rosso - Lasagne - SidderUnderEnPalme

Trattoria Caffè del Rosso

Den lille, uformelle familierestaurant ligger 10 minutters gang nord for Piazza Maggiore. Her får du en fremragende frokost, der oven i købet er til at betale. Menukortet består af klassiske retter fra området, og vælg gerne en Lasagna alla Bolognese med de grønne lasagneplader eller en gang Tortellini in Brodo. Sidstnævnte er tortellinier serveret i en klar suppe.

Har du ikke bestilt bord til frokost, så kom før klokken 13, hvor restauranten hurtigt fyldes af lokale spisegæster.

Læs mere her: Trattoria Caffè del Rosso

Drogheria della Rosa – et virkelig godt måltid

En af de restauranter i Bologna, som du bare må besøge, er Drogheria della Rosa. Her får du enkle og yderst lækre egnsretter, serveret i en afslappet og familiær stemning. Menukortet er ejeren selv, Emanuele Addone, der kommer hen til bordet og fortæller om dagens fristelser. Der er ikke noget menukort og ingen priser, og når de søde tjenere samtidig bliver ved med at tilbyde forretter, et lille glas vin, brød og nyplukkede mandariner, så kan du godt blive fristet til at tro, at du er havnet i en regulær turistfælde.

Drogheria della Rosa - SidderUnderEnPalme

Drogheria della Rosa

Men bare følg med strømmen og sig ja tak til det hele! De mange små ekstraserveringer er bare et udtryk for den venlighed, du i øvrigt møder overalt i Bologna. For 50 euro får du for eksempel to gange pasta, to desserter, to glas god vin – og så alt det andet. Bestiller du dessert, bliver flasken med Limoncello sat på bordet, og så kan du selv forsyne dig.

Prøv gerne en gang Tagliatelle ragù, spaghetti med kødsovs. Du må endelig ikke spørge efter Spaghetti Bolognese, når du er i Bologna, for det hedder retten ikke her. Bestil også gerne en af de store bøffer som secondi, hovedret. Er der mere plads i maven, så slut af med mascarpone al cioccolato, en syndig dessert, hvor du får en hel tallerken mascarpone-creme med chokoladedrys på toppen. Her giver det god mening med den store flaske Limoncello!

Læs mere her: Drogheria della Rosa

Osteria al 15 – lokal og traditionel

Tigelle og lardo - SidderUnderEnPalme

Tigelle og lardo

Lige ovenfor Porta San Mamolo ligger den lille restaurant Osteria al 15. Du kan sagtens komme til at gå forbi døren, for restauranten gør ikke det store væsen ud af sig selv udefra. Men det behøver den heller ikke. Når du åbner døren, møder du en restaurant fyldt med storsnakkende lokale, der alle kommer her for både maden og den hyggelige stemning.

Osteria al 15 er absolut gåturen fra bymidten værd, for her får du yderst velsmagende, hjemmelavet mad. Portionerne er store, og priserne lave, og der er mange specialiteter at vælge imellem. Prøv gerne en Squacquerone di Romagna til forret eller en Pesto Modenese. Det første er en lækker friskost, imens pestoen ikke har noget som helst med basilikum at gøre! Hovedingrediensen i Pesto Modenese er Lardo, krydret og lagret spæk, og serveret med de små tigelle-brød.

Fortsæt gerne med en af de lækre pastaretter, for eksempel Tortelloni Burro e Salvia, ostefyldte tortellinier med smør og salvie, eller en gang Polpetta, store kødboller serveret med stegte kartofler. Slut af med en gang Tiramisu eller husets berømte Chocolate Salame, der svarer til vores kiksekage, men formet som en spegepølse!

Læs mere her: Osteria al 15

La trattoria del Tempo Buono – midt i restaurantområdet

La trattoria del Tempo Buono finder du ved det lille torv Piazza San Martino, hvor der ligger den ene gode restaurant efter den anden. Vi kiggede lidt rundt på menukortene, og uanset hvor vi var gået ind, havde det med stor sandsynlighed været godt.

La trattoria del Tempo Buono var dog mest fyldt, og det gjorde udslaget for vores valg. Og godt var det! Til forret delte vi en Carpaccio Gessetto, kalv med parmesansovs. Hovedretterne var tortellini og tagliatelle, som også smagte fuldstændig forrygende. Sammen med hver et glas vin, vand og kuvertgebyr kom vi af med 50€.

Stemningen er hyggelig og uformel, og det er lige præcis sådan en restaurant her, de fleste turister er på jagt efter, når de besøger Bologna! Her kan du smage lidt af alt det gode, som byen har at byde på, og her er både plads til forelskede kærestepar og venner, der starter her til en god aften i byen.

Læs mere her: La trattoria del Tempo Buono

San Silvestro in Cantina – til en fredag aften

En fredag aften i Bologna kan du godt komme til at gå længe rundt og lede, hvis du ikke i forvejen har booket bord på en restaurant. Her skal alle de lokale nemlig også ud at spise, og bordene bliver hurtigt fyldt op.

Vi havde ingen reservation og startede derfor denne fredag aften med tidligt at gå ud i byen for at finde den helt perfekte restaurant. Det er noget med at kigge lidt i menukort, se om der sidder lokale ved bordene og vigtigst af alt snuse sig frem. Dufter her af god mad?

Det gjorde der ude foran San Silvestro in Cantina. Selv om vi var i oktober, kunne man stadig sidde udenfor i den lune aften. Vi kom som nogle af de første, og derefter blev bordene med de stivede hvide duge hurtigt fyldt – med gæster der var ude for at få en madoplevelse af høj kvalitet.

Menuen er også her fyldt med lokale specialiteter, og vi fik både smagt trøfler, en auberginebøf med mozzarellekerne, pastaretter og Pinza bolognese. Det sidste er en sandkageagtig roulade med marmeladefyld. Det var – også – lækkert!

Læs mere her: San Silvestro in Cantina

Et billigt måltid – og en dyr kop kaffe

Il Forno di Un Chicco - SidderUnderEnPalme

Il Forno di Un Chicco

Når du nærmer dig universitetsområdet, møder der dig masser af små spisesteder, hvor du kan få en hurtig og billig snack. Især i gaderne Largo Respighi og Via Zamboni, samt på pladsen Piazza Giuseppe Verdi finder du masser af tilbud om et godt stykke pizza al taglio, firkantede pizzaslices solgt efter vægt eller en sandwich med mortadella.

Dyrt er det til gengæld at slå sig ned på en af caféerne omkrig den centrale plads, Piazza Maggiore. Vælger du at gå et lille stykke ned ad en af sidegaderne, bliver prisen for en kop kaffe halveret. Vi kan stærkt anbefale det lille bageri Il Forno di Un Chicco på Via de’ Falegnami 16 lige nord for Piazza Maggiore. Nøj, det var alligevel de bedste croissanter, vi har fået i Bologna! Den lille gårdhave og alle bordene udenfor var da også pakket med både lokale og turister, der havde fundet stedet ud fra den lækre duft.

Gode barer i Bologna

Gran Bar - SidderUnderEnPalme

Gran Bar

De lokale går sent ud at spise, gerne efter klokken 21. Tiden, inden turen går til en af de skønne restauranter i Bologna, tilbringes på en af byens utallige barer, hvor der nydes en Aperitivo, en drink før maden, gerne en Negroni eller den sødere og boblende Negroni Sbagliato. Efter maden drikker man Aperol Spritz eller Campari Spritz – eller også drikker man bare, hvad man har lyst til!

Især gaden Via Zamboni er fyldt med barer, og her hænger byens unge ud på studenterbarerne. Vil du hellere nyde det helt store cocktailkort sammen med den kreative klasse, så besøg den hyggelige Gran Bar lige midt i centrum. På Via Pescherie Vecchie er der altid masser af hyggelige restauranter og barer, hvor du kan få et godt glas vin.

Flere tips til din ferie i Bologna

Hvor skal du bo i Bologna?

Der er mange skønne hoteller i Bologna, livsnydernes by! Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Bologna, og her får du lige et par gode tips til at booke et hotel, der passer til din ferie:

Så længe du vælger et hotel indenfor den gamle bymur, markeret af ringvejen, bor du i gåafstand til alle de bedste restauranter og seværdigheder. I de små gader i centrum af den gamle bymidte er der en hyggelig gadestøj døgnet rundt. Varer bliver leveret tidligt om morgenen, og både turister og lokale går sent om natten feststemte hjem fra en glad aften i byen.

Er du meget lydoverfølsom, så vælg et hotel, der ligger tættere på bymuren end på Piazza Maggiore. Den gamle bymidte er bare dér, hvor alt det sjove sker, og hvor de mest charmerende hoteller ligger. Tag et par ørepropper med og deltag i festen! Er du virkelig glad for fest og farver, så find et hotel udenfor bymuren.

Se alle hoteller i Bologna på Booking.com ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Al Cappello Rosso - Bologna - SidderUnderEnPalme

Hotel Al Cappello Rosso i Bologna – klik på billedet for at læse mere!

Luksushotel: Hotel Al Cappello Rosso

På vores første besøg i Bologna boede vi på det ikoniske Hotel Al Cappello Rosso, der siden 1375 har inviteret gæsterne indenfor på det charmerende hotel, få skridt fra byens centrale Piazza Maggiore. Det lille luksushotel med den hyggelige stemning har over 600 års erfaring i at tilbyde en eksklusiv hoteloplevelse ud over det sædvanlige.

Hotellet har 33 lækre værelser og 10 lejligheder, indrettet med husets historie for øje og alle moderne bekvemmeligheder. Mange af værelserne er dekoreret af lokale kunstnere, og vi boede f.eks. i BilBolBul 2014, som er dekoreret af kunstneren Liza Passaniti i forbindelse med tegneseriefestivalen samme år.

Hotel Al Cappello Rosso er et charmerende luksushotel med masser af historie, og vi elskede, at vi boede lige ved siden af byen centrale plads med alt det byliv, der nu følger med.

Supergodt til prisen: Elizabeth Lifestyle Hotel

På vores andet besøg i Bologna, vidste vi på forhånd, at vi skulle bruge meget af ferien på vandreture udenfor byen. Vi bookede os derfor ind på det dejlige Elizabeth Lifestyle Hotel, som ligger udenfor bymuren og i gåafstand fra togstationen. Lige foran hotellet kører bus nr. 25 også ind til stationen og videre ind mod centrum.

Dette er godt at vide, hvis man kommer i bil til Bologna. Dels har hotellet en stor parkeringsplads, og dels er det ikke en god ide at køre rundt inde i selve Bologna – der er simpelthen for mange biler! Så lad bilen stå på hotellet og tag bussen ind til byen.

Selve hotellet er lækkert og nyindrettet. Vi boede i en af suiterne på 7. etage – med en fire meter bred seng! Fra den store balkon var der en dejlige udsigt ud over parken og op mod bjergene. Parken bliver flittigt benyttet af hundeluftere, og hotellet er også kæledyrsvenligt, hvis du overvejer at tage hunden med.

Morgenmaden kører efter konceptet “lidt, men godt”. Udvalget er ikke overdådigt, men det har du virkelig heller ikke brug for i en by som Bologna, hvor meget af ferien går med at prøve at spise sig igennem nogle af byens mange restauranter! Personalet er søde og taler godt engelsk, og hotellet er pænt, rent og ikke mindst stille. Når vi gik hjem om aftenen var det rart at lægge larmen i centrum bag os og søge ud i vores eget rolige kvarter.

Elizabeth Lifestyle Hotel passer godt til dig, der er på rundtur i Norditalien, og som gerne vil kombinere bilferie med byferie. Bologna er en dyr by at bo i, så ved at booke dig ind her, kan du også ofte spare helt op til 50% ved at rykke udenfor den gamle bymur.

Se flere gode hoteller i Bologna her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Bologna?

Det tager ca. 2 timer at komme fra København til Bologna. Byens lufthavn, Aeroporto G. Marconi Bologna (BLQ), ligger nord-vest for byen, 20 minutters kørsel fra centrum. Du kan også nemt stige ombord på lufthavnsbussen, der kører til togstationen, og billetter kan købes på stationen eller hos Aerobus. Det koster 6 euro pr. person, imens en taxa til centrum koster imellem 15-20 euro.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Bologna her!

« Seværdigheder i Ayamonte, Spanien – 8 ting du skal opleve!
Seværdigheder i Catania, Sicilien – 8 ting du skal opleve! »