Hvor skal du spise Cicchetti i Venedig? 27. september 2021 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Leder du efter gode Cicchetti  i Venedig?

Venetianerne elesker deres ombra og cicchetti (udtales tji-kæt-ti), et glas vin med en lille hapser til. Cicchetti indtages døgnet rundt, og der bliver på ingen måde set skævt til dig, hvis du lige skyder formiddagen godt i gang klokken 10.30 med at bestille sådan et lille snack-sæt.

Banner - Italien - Lær sprog

Her får du vores anbefalinger det bedste ciccetti-sted i Venedig – og andre bàcari, vinbarer, der helt sikkert også er et besøg værd! Vinbarerne herunder er taget med for at give dig et overblik over det store udvalg, men du behøver ikke at løbe byen rundt for at nå at besøge dem alle. I Venedig kan du nemlig spise cicchetti alle steder!

Hvad er cicchetti?

Venetianernes yndlingssnack minder meget om de spanske montadito og pintxo. Cichetti er ofte en lille skive brød med kød-, oste- eller fiskepålæg, men det kan også være de små polpette (stegte kødboller), marinerede ansjoser eller bare en skive mortadella. Nogle cicchetti er helt enkle og svarer til vores egne håndmadder, mens andre er højtbelagt luksus-smørrebrød!

Når du står der ved disken og skal vælge, så må du helt sikkert prøve et stykke brød med baccalà mantecato, en fiskemos af klipfisk, rørt op med olivenolie, salt og peber. Er der også et stykke med sarde in saor, så må du heller ikke springe over denne venetianske klassiker. Retten minder lidt om vores egne stegte sild, men hvor sardinerne her har ligget i en sur/sød lage med rosiner og pinjekerner. Endelig skal du også lige smage et stykke med burrata-ost, der minder om mozzarella i både smag og konsistens.

Prisen for én cicchetta ligger på imellem €1.00 til €2.50, afhængig af type og størrelse, og start gerne med at bestille 3-4 stykker. De mætter meget mere, end de lige umiddelbart giver indtryk af.

Cichetti spises stående ved baren med en ombra de vin, et glas rød- eller hvidvin eller prosecco. Ombra betyder i øvrigt “skygge” og henviser til dengang vinhandlerne flyttede deres stand rundt med skyggen fra klokketårnet for at holde den kølig. Er du mere til Spritz, kan du sagtens bestille sådan en til dine cicchetti.

Hvor skal du spise Cicchetti?

Du kan – heldigvis – spise cicchetti over hele Venedig. Du finder dem oftest i en bàcari, en af byens mange vinbarer, men de er alle steder, hvor du kan få en drink. Med den viden kunne vi sagtens have prøvet mange flere ciccetti-steder, men faktisk blev det kun til to. Dels havde vi kun 3½ dag i Venedig, og dels måtte vi bare tilbage til Cantinone già Schiavi, hvor vi spiste cicchetti første gang.

Her får du alligevel en liste over steder, hvor vi kan anbefale, at du går hen og spiser cicchetti. Det er dog kun de to første, vi selv har prøvet. Vi har også lavet en lille bobler-liste nederst med anbefalinger til de mange steder, vi blev ved med at støde på igen og igen, da vi researchede efter gode spisesteder i Venedig.

Gode bàcari i Venedig, hvor du skal spise cichetti

Cantinone già Schiavi er en lille tidslomme fra dengang, det kun var de lokale, der kom dryssende forbi for at drikke et lille glas vin midt på dagen. Bag disken står de tre brødre og cichetti-mesteren over den alle: den hvidhårede mamma, der rutineret tryller de små kunstværker frem i en uendelig strøm.

Cantinone, hvor billedet øverst er fra, ligger i Dorsoduro lige ned til den lille San Trovaso-kanal. Mange turister går bare forbi, på vej hen for at se et af Venedigs sidste gondolværfter, squero di San Trovaso. Men du skal stoppe op lige her og smage et af de små mirakler!

Banner - Italien - Sprogkursus

La Cantinetta i Santa Croce faldt vi helt tilfældigt over en eftermiddag, hvor vi lige skulle have en lille snack inden aftensmaden. I Venedig skal du selvfølgelig også drikke en Bellini, som blev opfundet på den legendariske Harry’s Bar. Det kan du læse mere om her: Hvad skal du smage i Venedig? Den lækre aperitif med fersken og prosecco kan heldigvis fås alle steder i byen, og her på La Cantinetta laver de den til perfektion. Dén og så de højtbelagte luksus-cicchetti, den blev serveret sammen med, er en anbefaling værd!

Og så lige et par boblere til næste gang…

Ud over Cantinone già Schiavi var der flere andre cicchetti-steder, der også blev ved med at poppe op, da vi læste på vores lektier om gode spisesteder i Venedig. Vi skal lige understrege, at vi ikke selv har spist der, men det er der mange andre der har! Vi nævner dem lige her, også for at lave en lille huskeliste til steder vi skal besøge, næste gang vi kommer til Venedig.

All’Arco blev rost til skyerne af Trines søster, der havde spist der for et par år siden, og også af mange andre turister. Vi ville gerne have været forbi, men nåede det desværre ikke. I den lille bar får du cicchetti af en virkelig god kvalitet – og så er det ikke dyrt! Du finder den lige ved Rialtobroen.

Osteria al Squero ligger lige ved siden af Cantinone già Schiavi, overfor gondolværftet. Under begge vores besøg på den anden bar, gik vi også forbi Osteria al Squero, og det ser altså virkelig godt ud. Er der ikke plads på Cantinone già Schiavi, kan du roligt gå videre hertil.

Cantina Do Spade ligger i en ejendom, hvor der har været spisested siden 1488. Inspireret af de nærliggende Rialtomarked har familien Munarini specialiseret sig i fiskeretter.

Cantina do Mori, ligeledes ved Rialotobroen, er den ældste taverne i Venedig, fra 1462. Historien fortæller, at det var her, Casanova plejede at tage sine erobringer med ud på den første date. Cantina do Mori er poplulær både blandt venetianere og turister. Udvalget byder på mere end 150 forskellige vine samt lækre cicchetti.

Al Merca lige ved Rialtobroen er nok den mindste bar i byen. Efter sigende skulle den dog været pakket med lokale, især blandt studerende der kommer for de yderst rimelige priser.

Flere tips til din ferie i Venedig

Hvor skal du bo i Venedig?

Der er mange skønne hoteller i Venedig, og i stedet for at tage en endagstur til byen, må du endelig ikke snyde dig selv for en overnatning! Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Venedig, og i artiklen Hvor skal du bo i Venedig kan du læse mere om, hvor i Venedig du skal booke din ferie. Der er flere romantiske hoteller på listen, og du får også et rigtig godt tip til, hvor du skal bo, hvis du har børn med på ferie i Venedig.

Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Venedig lige her:Booking.com

Hotel Al Ponte Mocenigo - Sidder Under En Palme

Hotel Al Ponte Mocenigo

En anbefaling: Hotel Al Ponte Mocenigo

Hotel Al Ponte Mocenigo er en perfekt ramme for kæresteferien i Venedig. Hotellet ligger lige i hjertet af Venedig, væk fra turisternes larm og med egen vaporetto-station (San Stae) få skridt nede ad gaden. Ellers ligger Rialtobroen kun syv minutters gang væk og Markuspladsen et kvarter.

Det lille boutique-hotel har kun 10 smukke værelser, alle indrettet i venetiansk 1700-tals stil med fritlagte loftsbjælker, damaskgardiner, store lysekroner og bløde senge. Om morgenen byder hotellet på skøn morgenmad i den lille gårdhave efter devisen, lidt men virkelig godt. Der er æg og bacon, knitrende sprøde croissanter og vigtigst af alt: god kaffe!

Se flere gode hoteller her: Hvor skal du bo i Venedig?

Hvordan kommer du til Venedig?

Det tager ca. to timer at komme fra København og Billund til Venedig. Byen har to lufthavne: Marco Polo Airport, der ligger 10 kilometer fra centrum og Treviso Lufthavn, som ligger 40 km nord for Venedig. Lander du i Treviso, går der lufthavnsbusser ind til Venedig hele dagen, som koster 12 euro for en enkeltbillet. Læs mere her: Treviso Airport Shuttle Bus.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs alle de andre spændende artikler om Venedig her!

« Seværdigheder i Venedig – 10 attraktioner du skal se!
Hvor skal du bo i Venedig? »