Gode restauranter i Alicante – og et godt tip til morgenmad! 25. september 2020 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Guide til restauranter i Alicante

Leder du efter gode restauranter i Alicante? I den skønne solskinsby kan du få mange pragtfulde madoplevelser, hvis du vel at mærke ved, hvor du skal gå hen. Som i alle andre byer er et par minutters googling godt givet ud, og du vil her se, at Alicante har nogle virkelig gode – og dyre – restauranter. Det er dog også muligt at finde billige restauranter i Alicante, og mange spaniere snupper gerne en hurtig montadito, et lille brød med delikat fyld, sammen med et glas vin.

Banner - Spanien - Lær sprog

Inden du går på jagt efter de gode restauranter, er det dog vigtigt at nævne, at der også er rigtig meget dårlig frituremad i Alicante. En tommelfingerregel er at undgå de mest turistede spisesteder ved Esplanade d’Espagne og de første par gader op fra marinaen – med La Taberna Del Gourmet som en klar undtagelse.

Hold udkig efter restauranter hvor de lokale spiser. Sidder der kun turister, er det ofte ikke et sted, hvor du får de helt store madoplevelser. Dette kan dog også snyde, for spanierne spiser sent, gerne efter klokken 21. De restauranter, der for et øjeblik siden var helt tomme, bliver derefter hurtigt fyldt op med spaniere, der ved, hvor de bedste restauranter i Alicante ligger. Hvis det er muligt, er det derfor en god ide at bestille bord allerede hjemmefra.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Alicante

Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Alicante, er det dog på sin plads lige at fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før.

Velbekomme!

Gode restauranter i Alicante

El Canto

Det brune interiør minder om en dansk krostue, men El Canto ligner dét, den er: En tapasbar fyldt med traditioner, hvor du spiser virkelig god, lokal mad! Stå gerne klar foran døren, når de åbner, for der bliver meget hurtigt fyldt. Serveringen er lettere kaotisk, men meget underholdende, og udskiftningen blandt de spisende gæster er stor – køen udenfor vokser nemlig hele tiden.

Gå efter de traditionelle tapas med skinke, ost og rejer og bestil også gerne en eller flere montaditos, de små brød med fyld. Gør som de andre spanske gæster og vælg en god, lokal øl til.

Læs mere her: El Canto

El Portal

En af stjernerne i byen, som du ikke må gå glip af, er den fashionable restaurant El Portal. Her får du en oplevelse for både gane og øje! Mens du venter på maden, kan du nyde synet af de professionelle bartendere, der ved baren midt i rummet mixer farvestrålende cocktails.

Banner - Spanien - Sprogspil

Maden er udsøgt og helt sikkert værd at rejse efter. I Alicante kan du spise gourmetmad til overkommelige priser. Prøv for eksempel den faste menu med snacks, to forretter, fisk, kød og dessert samt den tilhørende vinmenu, til en pris på ca. 1500 danske kroner.

Og nyd så når retterne begynder at ankomme: en skaldyrsanretning, marineret sild med mangosauce og kaviar (sikkert eksotisk for spanierne, men danskere vil nok savne snapsen!), æg med svampe, foiegras og trøffelolie, tun, sortfodsgris og kage med kaffe-is.

Læs mere her og husk at bestille bord: El Portal

La Taberna Del Gourmet

Leder du efter god tapas, og gerne noget du ikke har smagt før, så bestil et bord på La Taberna Del Gourmet. Ud over det store menukort byder restauranten også på en lille og en stor menu til henholdsvis 29 og 59 euro, 220 og 440 danske kroner.

En “lille menu” er noget misvisende, for der er meget mere mad, end de fleste kan spise. Et godt råd må derfor være at gå langsomt til værks for at få plads til de mange retter.

Læs mere her og bestil et bord: La Taberna Del Gourmet

La Tasca Del Barrio

Hvor de tre første restauranter alle havde indendørs servering, er det straks lidt sværere at finde en god restaurant under åben himmel. Der er mange restauranter, der gerne vil tilbyde dig en plads, hvor du kan nyde den spanske sommeraften, men maden på turist-restauranterne langs Ramblaen kan nogle gange være direkte tarvelig.

Går du længere ind i den gamle del af byen, kan du dog i de små, snævre gader finde udmærkede restauranter. På La Tasca Del Barrio får du god tapas til prisen. Menukortet byder på de velkendte tapas og dertil også pintxos, ristet brød med fyld. Bestil et godt glas vin til og nyd livet i den lille gade!

Læs mere her: La Tasca Del Barrio

Nyd et godt glas vin eller en cocktail efter maden

Spanierne elsker at gå ud og især fredag og lørdag er der tryk på i bargaderne omkring Carrer Castaños. Besøg gerne vinbaren Syrah Wine Bar til et godt glas vin eller find den lille gade Calle San Pascual, hvor bordene hurtigt bliver fyldt af lokale og turister.

Find den gode morgenmad i Alicante

Bor du som anbefalet herunder på Hotel Suites Del Mar, kan du nyde den store morgenmadsbuffet på hoteller. Her er alt, hvad hjertet kan begære af lækkert brød, æg og bacon, skinke, frugt – og som det bedste – friskpresset juice fra de sødeste appelsiner. Efter den velsmagende brunch er der kun plads til en lille eftermiddagssnack inden aftenens restaurantbesøg.

Mindre kan dog også gøre det, og morgenmaden kan sagtens bestå af en god kop café con leche og en sprød croissant, som den serveres på Cafe El Mirador. Du finder den i den nordlige ende af stranden, tæt ved elevatoren op til Castillo de Santa Bárbara. Turen op ad bakken er det hele værd for her har du udsigt ud over havet, der langsomt vågner op.

Find et godt hotel i Alicante

I Alicante får du rigtig meget hotel for pengene, og du kan roligt booke en ekstra stjerne, end du plejer. I forhold til danske priser bliver du nemlig ikke ruineret, hvis du drømmer om at bo med lidt mere luksus end normalt. Her får du anbefalinger på fantastiske hoteller i Alicante, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel med byens bedste havudsigt

Hotel Sercotel Suites del Mar bor du helt ude på kajen ved marinaen. Her får du en fantastisk udsigt ud over havet, slottet og stranden. Suites del Mar er et af byens bedste hoteller med store værelser og rummelige altaner, du kan slappe af på. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra for at få den skønne udsigt udover stranden og havet og vælge by-siden fra, hvor der kan være larm til ud på de små timer. Morgenmaden på Hotel Sercotel Suites del Mar er uovertruffen; med juicemaskine, friskbagte croissanter og bobler ad libitum. På hotellet findes også en spa-afdeling og en lille pool – men hvem har brug for det, når stranden kan nås på få minutter?

Læs mere her: Hotel Sercotel Suites del Mar

NB! Suites del Mar er bygget sammen med det lidt billigere Melia Alicante. Dette hotel ligger længere inde mod land, men du får stadigvæk samme fantastiske udsigt.

5 stjerner i det gamle kloster

I de hyggelige gader lige ved alle Michelin-restauranterne og tæt på havnen og stranden ligger luksushotellet Hotel Hospes Amerigo med de fem stjerner. Og det er ikke dyrt: for samme pris som et standardhotel en aften i København kan du her bo i det ombyggede kloster, hvor der er tænkt på alle detaljer. Sov sødt i de egyptiske lagner i de store og lyse værelser og kom godt i gang med dagen med en gourmet-morgenmadsbuffet. Hotellet har sin egen restaurant, Fondillón Restaurant, der er berømt for sin minimalistiske æstetisk og gode råvarer. Slut dagen af i den skønne pool på toppen med udsigt ud over slottet Santa Bárbara.

Læs mere her: Hotel Hospes Amerigo

Lejlighedshotel tæt på strand og shopping

Er I en familie eller en flok venner, der gerne vil have lidt mere plads på ferien, er der mange lejligheder i Alicante. Lejlighedshotellet S30 Reina Victoria Suites har taget alle de gode ting fra en hotelferie, daglig rengøring og en hyggelig, lille bar, og kombineret det med friheden ved at bo i en lejlighed. Lejlighederne er rustikt og smagfuldt indrettet og med et veludstyret køkken. Lejlighedshotellet ligger i et beboelseskvarter tæt på slottet og med ca. ti minutters gang til havnen. Det store marked ligger lige rundt om hjørnet, og der er mange barer og restauranter i området.

Læs mere her: S30 Reina Victoria Suites

Se flere gode hoteller i Alicante her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Alicante?

Det tager ca. 3½ time at komme med fly fra København til Alicante. Det kan i øvrigt anbefales at besøge byen i starten og slutningen af sæsonen, april/maj og august/september, hvor klimaet er en som en god, dansk sommer, og hvor mængden af turister er på et passende niveau.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Alicante her!

« Book din egen ferie – sådan gør du!
Gode restauranter i Hamborg – og en skøn café med spaghetti-is! »