Seværdigheder i Alicante – 5 ting du ikke må gå glip af 25. september 2020 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Guide til Alicante

Der er masser af seværdigheder i Alicante! Nyd den imponerende udsigt ud over Middelhavet fra borgen Castillo de Santa Bárbara, der vogter over byen, eller gør som de andre turister og gå ned i tempo med med en hyggelig slentretur langs havnepromenaden.

Banner - Spanien - Lær sprog

Temperaturen i Alicante er både forår og efterår som en god, dansk sommer, og det er svært at vende ryggen til solskinnet og gå ind i museernes mørke. Der venter dog mange spændende oplevelser, så skulle du løbe ind i en af de få regnvejrsdage, så er det godt at vide, at Alicante stadig har masser at byde på.

Der er meget mere at se og opleve i Alicante, end dét, der blev plads til her. Derfor finder du her også links til både turistinformation og en kalender, så du kan følge med i, hvad der sker i byen.

Castillo de Santa Bárbara

Over Alicante tårner borgen Castillo de Santa Bárbara sig op, synlig fra de fleste gader. Middelalderborgen er bestemt et besøg værd, og bliver du bekymret ved udsigten til at bestige den stejle skråning, så kan du tage elevatoren fra stranden. Har du mod på at spadsere op, kan du vælge den smukke, men stejle vej syd for borgen via Parque del la Ereta eller den lidt mindre anstrengende nordlige rute gennem parken ved Subida Al Castillo.

Oppe i selve borgen kan du nyde den smukke udsigt ud over Middelhavet og Alicante eller gå på opdagelse i den gamle fæstning.

Playa del Postiguet

Den hvide sandstrand indbyder til at dase og drikke kølige drinks. Spanierne bruger den nu også til at spille beach-volley, som du vil opleve, hvis du ignorerer de trælse barer i begyndelsen af stranden ved Esplanade d’Espagne og i stedet går nordpå til den modsatte ende. Her finder du den skønneste strandbar, Xiringuito, hvor du får serveret cocktails, øl og lette snacks. Men pas på: Det er svært at komme op af strandstolen igen, med det evigt brusende hav og den afslappede stemning.

Gå en tur på havnen

Overalt hvor du går på havnen møder du turister og lokale, der gør det, man skal gøre i Alicante: slapper af og nyder livet! På Esplanade d’Espagne er der liv hele dagen og natten, både i de mange, små boder og især hos is-sælgerne. Det kan dog ikke anbefales at spise på restauranterne her; for det samme beløb kan du besøge byens bedre restauranter, der aldrig ville drømme om at servere chicken nuggets fra frost.

Alicante huser også en stor marina, og gå gerne ud langs kajen og se på de flotte både. Yderst findes et museum for Volvo Ocean Race, en kapsejlads hvor de store sejlbåde skal hele jorden rundt.

Museer, koncerter og arrangementer i Alicante

Alicante har flere museer, for både kunst, historie og tyrefægtning. Sæt gerne tid af til at besøge det arkæologiske museum, MARQ, hvor du i de spændende samlinger lærer om byens historie.

I Alicante er der også altid en koncert eller en byfest i gang et eller andet sted. På hjemmesiden for Alicantes Turistbureau finder du en opdateret kalender – ligesom du i kan holde dig opdateret over events i My Guide Alicante.

Banner - Spanien - Sprogspil

Tag på tur med TRAM eller bus

Det er nemt og billigt at tage på en lille udflugt ud fra Alicante. Tag for eksempel med TRAM, den lille sporvogn, op til Alicantes mest berømte strand, Playa San Juan. Den hvide sandstrand er flere kilometer lang, så gå så langt du kan og tag så sporvognen hjem. Er du frisk, kan du spadsere hen til stranden, der er ca. 7 kilometer fra Playa del Postiguet. Se køreplaner og stoppesteder her: TRAM Alicante.

Fra busstationen, lige efter den sydlige ende af havnen, kan du komme videre ud i landet. Busserne er moderne, og billetterne er – med danske øjne – til ren foræringspris. Tag gerne til palmebyen Elx / Elche og se den flotte kirke, Basilica De Santa Maria. Er du sulten, kan du på Plaça del Salvador også få friske churros hos Cafeteria El Salvador. Se køreplaner og stoppesteder her: vectalia Alicante – planos.

Find et godt hotel i Alicante

I Alicante får du rigtig meget hotel for pengene, og du kan roligt booke en ekstra stjerne, end du plejer. I forhold til danske priser bliver du nemlig ikke ruineret, hvis du drømmer om at bo med lidt mere luksus end normalt. Her får du anbefalinger på fantastiske hoteller i Alicante, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel med byens bedste havudsigt

Hotel Sercotel Suites del Mar bor du helt ude på kajen ved marinaen. Her får du en fantastisk udsigt ud over havet, slottet og stranden. Suites del Mar er et af byens bedste hoteller med store værelser og rummelige altaner, du kan slappe af på. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra for at få den skønne udsigt udover stranden og havet og vælge by-siden fra, hvor der kan være larm til ud på de små timer. Morgenmaden på Hotel Sercotel Suites del Mar er uovertruffen; med juicemaskine, friskbagte croissanter og bobler ad libitum. På hotellet findes også en spa-afdeling og en lille pool – men hvem har brug for det, når stranden kan nås på få minutter?

Læs mere her: Hotel Sercotel Suites del Mar

NB! Suites del Mar er bygget sammen med det lidt billigere Melia Alicante. Dette hotel ligger længere inde mod land, men du får stadigvæk samme fantastiske udsigt.

5 stjerner i det gamle kloster

I de hyggelige gader lige ved alle Michelin-restauranterne og tæt på havnen og stranden ligger luksushotellet Hotel Hospes Amerigo med de fem stjerner. Og det er ikke dyrt: for samme pris som et standardhotel en aften i København kan du her bo i det ombyggede kloster, hvor der er tænkt på alle detaljer. Sov sødt i de egyptiske lagner i de store og lyse værelser og kom godt i gang med dagen med en gourmet-morgenmadsbuffet. Hotellet har sin egen restaurant, Fondillón Restaurant, der er berømt for sin minimalistiske æstetisk og gode råvarer. Slut dagen af i den skønne pool på toppen med udsigt ud over slottet Santa Bárbara.

Læs mere her: Hotel Hospes Amerigo

Lejlighedshotel tæt på strand og shopping

Er I en familie eller en flok venner, der gerne vil have lidt mere plads på ferien, er der mange lejligheder i Alicante. Lejlighedshotellet S30 Reina Victoria Suites har taget alle de gode ting fra en hotelferie, daglig rengøring og en hyggelig, lille bar, og kombineret det med friheden ved at bo i en lejlighed. Lejlighederne er rustikt og smagfuldt indrettet og med et veludstyret køkken. Lejlighedshotellet ligger i et beboelseskvarter tæt på slottet og med ca. ti minutters gang til havnen. Det store marked ligger lige rundt om hjørnet, og der er mange barer og restauranter i området.

Læs mere her: S30 Reina Victoria Suites

Se flere gode hoteller i Alicante her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Alicante?

Det tager ca. 3½ time at komme med fly fra København til Alicante. Det kan i øvrigt anbefales at besøge byen i starten og slutningen af sæsonen, april/maj og august/september, hvor klimaet er en som en god, dansk sommer, og hvor mængden af turister er på et passende niveau.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Alicante her!

« Shopping i Alicante – her finder du alle de gode butikker!
Cook Islands – find livsglæden i Paradis! »