Gode restauranter i Cadiz, Spanien 29. marts 2022 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: Andalusien, Anmeldelser, Cadiz, Ferie, Mad, Rejser, Restauranter, Spanien, Weekendtur
*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*
Find de gode restauranter i Cadiz
Den gamle søfartsby Cadiz ligger lige ud til Atlanterhavet, og det er en by for dig, der elsker fisk og skaldyr. De fleste restauranter i Cadiz har som minimum klassikerne på menukortet, Tortillita de Camarones, Atún Rojo og Cazón En Adobo, som bare er nogle af de ting, du skal spise, når du er i Cadiz.
Selv om det kun tager ca. 20 minutter at gå henover øen i den gamle bydel, så byder Cadiz på uforholdsmæssigt mange gode spisesteder. På vores ferie i Cadiz havde vi lejet en lejlighed med et større køkken. Denne gang skulle vi endelig hen på madmarkedet og købe ind og prøve at lave alle de dejlige retter derhjemme. Men dels er der bare så mange gode restauranter i Cadiz, og dels er det billigt at spise ude, så det endte vi med at gøre hver eneste aften.
Tapas – selvfølgelig!
I Cadiz spiser du også både godt og billigt. Der er rigtige restauranter i byen, sådan med dug på bordet og kniv og gaffel. Det er dog ikke dem, der er flest af, og det er heller ikke der, de lokale spiser. Her i artiklen vil der også udelukkende være henvisninger til tapasbarer og taverner.
Mange af retterne på menukortet er tapas, hvilket gør det nemt at nå at smage mere end én ting. Pas på med ikke at bestille for meget mad, og gerne kun halve portioner, ½ eller medio racion. Det passer fint med 2-3 deletapas eller halvanden racion pr. person. Der er heller ikke nogen, der kigger skævt til dig, hvis du beder om menukortet igen efter de første par retter. Prisniveauet i byen er generelt lavt, og selv om vi var to voksne og en teenager afsted, løb regningen aldrig op i over €40, ca. 300 kr.
Lidt tips til spisetiderne i Cadiz
Inden vi går videre til at fortælle om restauranterne i Cadiz, er det vigtigt lige at få spisetiderne på plads. De fleste restauranter i Cadiz åbner nemlig ikke før kl. 20.00 – og de lokale går tidligst ud og spiser klokken 20.30-21.00 og indtil 23.00. Det giver god mening i en by, der er meget varm om sommeren, så kom igennem dagen med et par tapas eller et kræmmerhus med churros og spis, når mørket er faldet på.
De lokale er altid ude i byen, og det kan være svært at få et bord, hvis du kommer samtidig med dem. Så er der en restaurant, som du virkelig gerne vil spise på, så bestil et bord, både til frokost og aften. Eller gør som os: kom når restauranten åbner, så er du næsten altid sikker på at få en plads.
For en dansker kan det være lidt forvirrende at prøve at følge med i, hvornår man egentlig spiser hvad. Men her får du vejledningen: Om morgenen er alt lukket, undtagen bageren der åbner klokken 7 og 8 i weekenden. Fra klokken 10 spiser man churros, og over middag er det blevet tid til frokost, som varer frem til klokken 15-16 stykker. Fra 16 og frem til klokken 19 er der siesta. Klokken 19 begynder man at gå ud for at få en lille før dinner-drink og også gerne en sød snack. Dessert er ikke rigtig en ting, for i Cadiz man spiser det søde før maden, der i stedet afsluttes med en sherry.
Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Cadiz
Endelig vil vi også gerne lige fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger. Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før.
Og lad os så sætte os til bords!
6 gode restauranter i Cadiz
Casa Manteca
Casa Manteca er vel nok den mest berømte tapasbar i Cadiz – og det er ikke tilfældigt. Vi besøgte stedet en på en kølig aften i marts, og var vi ikke kommet, lige da de slog dørene op, havde vi ikke fået en plads, for du kan ikke bestille bord. Både maden og også stemningen i Casa Manteca er helt unik, og her SKAL du bare prøve at spise. Det er rimeligt billigt, og retterne er sjove. Vi fik bl.a. chicharrones (especial), der svarer til tyndskåret flæskesteg, krydret pølse, tun og ost. Det hele blev ved med at komme i en lind strøm, sammen med sherryen fra de store tønder oppe under loftet.
Ultramarinos Bar El Veedor
El Veedor er så traditionel en tapasbar, som det overhovedet bliver. To meget gamle mænd, som ligner, at de blev født samtidig med baren, styrer showet med øvet hånd. Imens du nyder din ensaladilla eller tun fra en af de mange farverige dåser, er det blandt de brune trævægge ikke svært at drømme sig hen til et andet Cadiz, der var der lige før. Hvad det sted ikke må have set af gamle søulke og fine skibsredere gennem tiderne!
Du vil i øvrigt opleve, at mange tapasbarer rundt omkring i byen bærer tilnavnet “Ultramarinos”. Det er bare en indikation af, at her er der lækker fisk og skaldyr – på dåse.
La Candela
I den modsatte ende af tapasbrættet byder La Candela på en Instagramvenlig fusion mellem spansk og asiatisk. Spansk mad smager så vanvittig godt, men kønt er det altså ikke lige altid. Men hos La Candela er alle tapas sirligt anrettet i små glaskrukker og på flotte lerfade. Det er så smukt – og heldigvis smager det lige så godt, som det ser ud.
Stedet er ekstremt populært, og du SKAL bestille bord, gerne hjemmefra når du booker din ferie til Cadiz. Det havde vi selvfølgelig ikke gjort, men vi endte heldigvis med en plads i baren, hvorfra vi kunne følge køkkenkunstneren, som du kan se på billedet øverst. Til os lavede han bl.a. en salat med gedeost, ceviche med rå tun og anderavioli, og vi kunne sagtens have siddet der endnu!
Mercado Central De Abastos
Madmarkedet Mercado Central er et naturligt centrum i den gamle bydel. Det er her, de lokale henter deres fisk om morgenen, og til frokosttid er der kommet gang i de små madboder. Her kan du få en stående tapas og en øl, og det er fuldstændig uhøjtideligt og meget, meget lækkert.
Madmarkedet lukker i siestaen, men om aftenen går det løs igen, hvor det gadeliv, du kender fra de andre byer ved Middelhavet, blusser op. Sherryglassene klirrer, kokkene har travlt med at grille pluma, den lækre udskæring fra sortfodsgrisen, og duften blander sig med snak og latter og stiger op mod den åbne, stjerneklare himmel. Madmarkedet er med andre ord et must, og der er noget for enhver smag. Prøv et par montaditos (åbne sandwich), frisk sushi eller bare et kræmmerhus med chicharrones traditional, de sprøde flæsketerninger.
Freiduria Las Flores I
På en shoppingtur i Cadiz er det rart med en lille pause for at få tanket op på mad og væske. Begge dele klarer den populære Freiduria Las Flores I, der ligger på det hyggelige blomstertorv, Plaza de las Flores. På den traditionelle tapasbar kan du få alt i fisk og skaldyr, og prøv endelig deres cazón en adobo (en lille hajart) eller en gang pescaíto frito, små, stegte fisk som spises hele med hoved og hale.
La Tabernita
La Tabernita ligger lidt udenfor bykernen, men er populær både blandt lokale og turister. Det er en rigtig god begynder-tapasbar til den første aften, hvor du lige skal prøve det overskuelige menukort af. Her er alle portionerne nemlig i tapasstørrelse, hvilket betyder, at du kan prøve at smage lidt af det hele. Tjeneren er sød og taler alverdens sprog, og han er god til at forklare, hvad du skal prøve. Bestil gerne deres blæksprutte-boller i eget blæk, salsa verde og alle deres varianter af croquettas.
… og også lidt om kage!
I Cadiz kan du få churros mange steder, men de lokale sværger til den lille brune bod lige udenfor Mercado Central, Churrería la Guapa. Åbningstiderne er ikke fuldstændig åbenlyse, men der er altid åbent om formiddagen og nogle gange også et par timer om eftermiddagen. De sprøde strænger dyppes i den flydende chokolade, du køber ved siden af.
Vi prøvede et par forskellige caféer og deres skønne croissanter og kæmpestore doughnuts. Bedst var dog bagerierne Casa Hidalgo og deres empenadas og Pastelería Alameda og deres Turrón de Cádiz. Pan de Cadiz, som det også kaldes, er ikke et brød men en firkantet klump marcipan med kandiserede frugter.
Flere tips til din ferie i Cadiz
Find et godt hotel i Cadiz
Cadiz ligger lige ud til Atlanterhavet, og uanset hvor du bor i byen, er der ikke langt til den nærmeste badestrand. Især kvarteret La Vina i den gamle bydel lige ved stranden La Caleta er populært blandt turister. Men længere mod syd lokker kilometervis af dejlige sandstrande ved Playa Santa María Del Mar og Playa La Victoria med lige så lækre hoteller – så hvor skal du bo?
På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Cadiz, og nedenfor kan du også læse vores anbefaling til det bedste sted at bo i Cadiz. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Cadiz lige her:
En lejlighed midt i den gamle bydel i Cadiz
Vi var to voksne og en teenager på ferie, og det krævede derfor et ekstra værelse. Vi endte med at finde den lækreste lejlighed lige midt i La Vina i den gamle bydel. Der var ikke ét, men to ekstra værelser samt en sofa, der kunne slås ud. Dertil to toiletter, en stor stue med spiseplads og et virkelig lækkert køkken.
Som sagt havde vi allerede hjemmefra planlagt vi al den mad, vi nu skulle købe på madmarkedet, der ligger kun fem minutters gang fra lejligheden, men det skete bare aldrig! La Vina og faktisk hele den gamle bydel er fyldt med billige tapasbarer og restauranter, og vi endte med at spise ude hver eneste aften.
Lejligheden ligger også lige ved stranden La Caleta, hvor både små og store vil elske at bade. Det allerstørste plus var nu alligevel, at nøglen til lejligheden skal hentes i en nøgleboks, så du kan lukke dig ind, lige når du ankommer og ikke skal vente på udlejeren. Til gengæld stod der en flaske vin og en æske chokolade og ventede på os, da vi låste os ind. Vi kommer gerne igen!
Læs mere om lejligheden her: Precioso piso en La Caleta
Hvordan kommer du til Cadiz?
Den nemmeste måde at komme til Cadiz på er ved at lande i lufthavnen i Sevilla. Fra Sevilla lufthavn skal du først med lufthavnsbussen ind til togstationen Santa Justa. I marts 2022 kostede lufthavnsbussen €4.
Fra togstationen Santa Justa i Sevilla kan du køre videre mod Cadiz. Fra Sevilla og til Cadiz tager det ca. en time og femogfyrre minutter med toget. På stationen skal du købe dine billetter på billetkontoret (Renfe), hvor du også skal vise pas, inden du kan komme med toget. I marts 2022 kostede det €17 fra Sevilla til Cadiz, og prisen inkluderer en obligatorisk pladsbillet.
Vil du spare tid, kan du også købe billetter på app’en Omio. Bemærk, at du stadigvæk skal indtaste dine pasoplysninger her.
Læs de andre artikler om Cadiz her!