Ferie med børn i Cadiz, Spanien 29. marts 2022 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hold en børnevenlig ferie i Cadiz

Hvordan får du den allerbedste ferie med børn i Cadiz – og er byen egentlig noget for børn? Det korte svar er et stort og rungende JA!, og her får du de allerbedste tips til, hvordan du får en børnevenlig ferie i den smukke by. Du kan både læse om, hvordan du får den bedste ferie for de helt små børn, og der er også rejsetips til ferien med de større børn og teenageren. Du får også vores tip til et rigtig godt sted at bo, når du er på ferie med børn i Cadiz.

Banner - Spanien - Lær sprog

Lad os så komme afsted!

Tips til en ferie i Cadiz med små børn

Den gamle søfartsby lige ved Atlanterhavet er først og fremmest en by, hvor I kan få en skøn strandferie. Helt inde i den gamle bydel ligger badestranden La Caleta, og her i den lille vig er bølgerne ikke så store, så de helt små kan også få en badetur. Sandet er fint og hvidt og indbyder til en dasedag med sandslotte. Bemærk, at der er klipper ude i vandet, så det vil være en god ide at medbringe badesko til store og små. Bliver I trætte af at bade, er der også forholdvist mange legepladser i byen. De ligger langs med vandet og inde i de store parker.

Dan gamle bydel er i øvrigt udpræget børnevenlig, og det helt perfekte sted at bo, når I er på ferie med børn i Cadiz. Det tager ca. 20 minutter at gå tværs henover den ende af øen, hvor den gamle bydel ligger. Det kan selv helt små børneben sagtens klare – især hvis I køber en is med på vejen fra et af de mange heladerias, de lækre isbutikker. Som I alle andre byer ved Middelhavet er der stejle fortovskanter, men I kan sagtens komme rundt i byen med en klapvogn. Hvis de små ben bliver trætte, så kører der busser, men kun ude på de store veje rundt om byen. Inde i selve bymidten kører der kun taxi’er og private biler.

Er der børnevenlig mad i Cadiz?

Når I har været hjemme til en siesta efter strandturen, er det tid til aftensmad. Her er det vigtigt at vide, at restauranterne tidligst åbner klokken 20 og oftest først 20.30, så husk at købe rigeligt med churros om dagen. Kan barnet ikke holde sig vågen, må man gerne tage det sovende barn med i klapvognen, det er helt normalt her.

Er barnet en natteravn, er der til gengæld er der rigtig mange ting på det almindelige menukort, som er børnevenlige, bl.a. indbagte rejer og blæksprutteringe og så de sprøde Tortillita de Camarones. Det sidste er friturestegte omeletter med små rejer i. Læs mere om alle de lækre, lokale retter her: 10 ting, du skal spise i Cadiz, Spanien

Ferie i Cadiz med store børn og teenagere

De lidt større børn og teenagerne vil også få en dejlig ferie i byen. I den nye bydel, der strækker sig hen ad tangen og ned til San Fernando på den anden side af bugten, ligger yderligere to brede sandstrande, Playa Santa María Del Mar og Playa La Victoria. Her er Atlanterhavsbølgerne større, og det tiltrækker mange surfere fra hele verden. Selv de store børn, der er ved at komme i den trælse alder, hvor de ikke rigtig vil noget, vil få svært ved at være rigtig teenagesure her på stranden!

I artiklen Seværdigheder i Cadiz, Spanien har vi skrevet om de attraktioner, som man bør besøge på en ferie i byen. Men det er ikke alt, der er lige egnet for børn. Hvis vi skal vælge noget ud, så vil alle børn helt sikkert elske:

De større børn, som kan være stille og ikke løber rundt, vil også synes, at den fønikiske/romerske udgravning Yacimiento Arqueologico Gadir, der ligger i mørket under jorden, er ret spændende. Er der nogle i familien, som er mere til shoppingtur i Cadiz, byder den gamle bydel på masser af butikker, og der er to store shoppingcentre i byen. Ligger interessen i heste, er der fantastiske rideshows i Jerez de la Frontera.

Flere tips til din ferie i Cadiz

Find et godt hotel i Cadiz

Cadiz ligger lige ud til Atlanterhavet, og uanset hvor du bor i byen, er der ikke langt til den nærmeste badestrand. Især kvarteret La Vina i den gamle bydel lige ved stranden La Caleta er populært blandt turister. Men længere mod syd lokker kilometervis af dejlige sandstrande ved Playa Santa María Del Mar og Playa La Victoria med lige så lækre hoteller – så hvor skal du bo?

Banner - Spanien - Sprogspil

Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Cadiz, og nedenfor kan du også læse vores anbefaling til det bedste sted at bo i Cadiz. Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Cadiz lige her:Booking.com

En lejlighed midt i den gamle bydel i Cadiz

Precioso piso en La Caleta - Lejlighed i Cadiz - Find et godt hotelVi var to voksne og en teenager på ferie, og det krævede derfor et ekstra værelse. Vi endte med at finde den lækreste lejlighed lige midt i La Vina i den gamle bydel. Der var ikke ét, men to ekstra værelser samt en sofa, der kunne slås ud. Dertil to toiletter, en stor stue med spiseplads og et virkelig lækkert køkken.

Allerede hjemmefra planlagde vi al den mad, vi nu skulle købe på madmarkedet, der ligger kun fem minutters gang fra lejligheden, men det skete bare aldrig! La Vina og faktisk hele den gamle bydel er fyldt med billige tapasbarer og restauranter, og vi endte med at spise ude hver eneste aften.

Lejligheden ligger også lige ved stranden La Caleta, hvor både små og store vil elske at bade. Det allerstørste plus var nu alligevel, at nøglen til lejligheden skal hentes i en nøgleboks, så du kan lukke dig ind, lige når du ankommer og ikke skal vente på udlejeren. Til gengæld stod der en flaske vin og en æske chokolade og ventede på os, da vi låste os ind. Vi kommer gerne igen!

Læs mere om lejligheden her: Precioso piso en La Caleta

Hvordan kommer du til Cadiz?

Den nemmeste måde at komme til Cadiz på er ved at lande i lufthavnen i Sevilla. Fra Sevilla lufthavn skal du først med lufthavnsbussen ind til togstationen Santa Justa. I marts 2022 kostede lufthavnsbussen €4.

Fra togstationen Santa Justa i Sevilla kan du køre videre mod Cadiz. Fra Sevilla og til Cadiz tager det ca. en time og femogfyrre minutter med toget. På stationen skal du købe dine billetter på billetkontoret (Renfe), hvor du også skal vise pas, inden du kan komme med toget. I marts 2022 kostede det €17 fra Sevilla til Cadiz, og prisen inkluderer en obligatorisk pladsbillet.

Vil du spare tid, kan du også købe billetter på app’en Omio. Bemærk, at du stadigvæk skal indtaste dine pasoplysninger her.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs de andre artikler om Cadiz her!

« Gode restauranter i Cadiz, Spanien
Seværdigheder i Cadiz, Spanien – 10 attraktioner du skal se! »