Ferie i Stockholm med børn 12. september 2021 – Kategori: Ferie med børn, Rejser, Sverige – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Oplevelser i Stockholm for børn

Stockholm byder på mange sjove oplevelser for både børn og voksne. Der er noget at se på hele året rundt, uanset om I vælger at holde sommerferie eller efterårsferie i Stockholm. Og når I ikke rundt til alle seværdighederne, er det heldigvis billigt at flyve dertil, så I kan altid komme igen.

9 seværdigheder for børn i Stockholm

Her kan du læse om de seværdigheder i Stockholm, som I helt sikkert ikke må gå glip af, når I besøger Sveriges hovedstad. I artiklen her finder du sjove seværdigheder for børn i Stockholm – med links, så du hurtigt kan se, om det er noget for jer. Der er dog meget mere at se og opleve i Stockholm end dét, der blev plads til her. Se flere seværdigheder hos turistinformationen i Stockholm. Nederst får du også tips til de sejeste hoteller og vandrehjem i Stockholm, hvor børn vil elske at overnatte!

Gamla Stan

Intet besøg i Stockholm er komplet uden en lille smuttur til Gamla Stan, Stockholms oprindelige centrum. På Stortorget finder du de karakteristiske middelalderhuse. Blandt de farvestrålende huse, der ligner store LEGO-klodser, er det svært at forestille sig, at det var her, at Det Stockholmske Blodbad, et af de sorte kapitler af Danmarks historie, fandt sted. Få minutters gang derfra ligger Kungliga Slottet, hvor store dele er åbent for offentligheden. Besøg også den imponerende Storkyrkan eller tag på Takvandring ® på Riddarholmen.

Djurgården

Der kan nemt gå en hel ferie på Djurgården, øen med de mange forlystelser, parker og museer. Skal I besøge den spændende ø. kan I enten tage Djurgårdslinjen, sporvognen der kører fra Norrmalmstorg og ud til Djurgården eller sejle dertil. Fra Slussen og Nybrokajen (den sidste kun i sommerperioden) kan I sejle med de gamle både ud til Djurgården. Her kan I blandt andet opleve Gröna Lund, Junibackan, Vasamuseet og Skansen.

Gröna Lund

Gröna Lund har siden 1883 været en af Sveriges sjoveste forlystelsesparker. Her kan I opleve koncerter med de store navne eller tage en tur i en af de 30 vilde forlystelser. Gå endelig ikke glip af Eclipse, der tager dig på sightseeing 121 meter over byen. De mindste børn vil elske at komme på besøg i huset hos Peddersen og Findus.

Junibackan

Junibackan er et interaktivt museum, hvor I rejser igennem Astrid Lindgrens magiske univers. Stig på Sagotåget og hils på alle de elskede figurer fra børnebøgerne og hjælp Pippi med at bage peberkager på gulvet i Villa Villekulla.

Vasamuseet

Vasamuseet – Der var engang en konge, der ønskede sig et stort og flot skib, større og flottere ned alle de andre. Det fik han, og det var så stort, at det sank, da det skulle ud og sejle sin allerførste tur. Skibet Vasa blev bjerget i 1961 og kan i dag ses på Vasamuseet.

Skansen

Skansen er verdens ældste frilandsmuseum, der åbnede i 1891. Gå på opdagelse i de gamle huse og gårde og fortsæt til den zoologiske have med skandinaviske dyr. På Skansen er der flere restauranter, og her kan I få virkelig gode köttbullar med mos og lingon.

Sejltur i skærgården

Byen med de 57 broer skal selvfølgelig opleves fra vandet på en af de mange bådture. Var det ikke nok med den lille sejltur til Djurgården, tilbyder Strömma Sightseeing Tours mange forskellige ture. I kan her komme på bådtur i skærgården, kanalrundfart i Stockholm og den populære “Hop On – Hop Off”. Her kommer I rundt til mange af de berømte seværdigheder i Stockholm ad vandvejen.

NB! Skal I sejle i skærgården om vinteren, så tag godt med tøj på! Det er så koldt, at bådene sejler igennem slush ice.

Eriksdalsbadet

Var det noget med en svømmetur i en af Stockholms mange svømmehaller? I Eriksdalsbadet kan I plaske rundt i udendørsbassinet om sommeren og i de sjove vandrutsjebaner om vinteren. For de helt små er der soppebassin, og de store børn kan slappe af i boblebadet.

Skyview

I Skyview kan I komme op på toppen af Ericsson Globe, Globen hvor alle de store koncerter og også Melodi Grand Prix bliver afholdt. 130 meter over jorden er der en fantastisk udsigt ud over Stockholm! De to gondoler tager af sted hvert 10. minut, og det er en god ide at booke billetter hjemmefra, så I undgår at stå i kø.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Find et godt hotel i Stockholm

Her får du anbefalinger på vandrehjem og hoteller i Stockholm, som børnene vil synes, det er supersjovt at bo på! I kan f.eks. bo i et gammelt fængsel eller en ombygget Boeing 747. Alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Bo i det gamle fængsel på Långholmen

Vest for Gamla Stan ligger den lille ø, Långholmen. Indtil 1975 husede øen Centralfængslet, hvor den sidste henrettelse i Sverige fandt sted. I dag er fængslet bygget om til hotel og vandrehjem, og her kan du få lov at bo i de gamle fængselsceller. Konceptet er gennemført ned til mindste detalje, med de oprindelige grønne døre og gamle avisudklip om forbryderne på undersiden af din køjeseng. Du kan også vælge at bo på de lidt dyrere hotelværelser, hvor du stadigvæk bor i en fængselscelle, men sover i en rigtig seng. Der er fri entre til fængselsmuseet for hotellets gæster. Morgenmaden indtages i den hyggelige restaurant.

Udenfor fængslet byder den Långholmen på smuk natur med løbestier og badestrand. Långholmen og det tilstødende kvarter Hornstull huser overvejende beboelse, og der er enkelte restauranter og butikker i området. Heldigvis er det nemt at komme ind til centrum herfra, og om vinteren kan du skyde genvej til byen henover isen på Mäleren.

Læs mere her: STF Långholmen Hostel (vandrehjem) og Långholmen Hotell (hotel)

Flyv en tur til drømmeland

Når I lander i Arlanda lufthavn, kan I starte ferien i Stockholm med at tjekke ind på et af verdens sejeste vandrehjem. På Jumbo Stay bor I i en ombygget Boeing 747, der siden 2009 har huset hotelgæster, hvis højeste ønske er en flyvetur til drømmeland. Vandrehjemmet har både sovesale og dobbeltværelser. Har du den store pengepung med, kan du også booke en suite i cockpittet – men her skal I være ude i god tid. NB! Fra Stockholm Arlanda Airport er der cirka 20 minutter med højhastighedstog ind til selve Stockholm.

Læs mere her: Jumbo Stay

Bo på et skib

Når I kommer gående over Skeppsholmsbron, kan I ikke undgå at få øje på den majestætiske fuldrigger, HMS Chapman. Fuldriggeren holder til ud for Hantverkshuset, den tidligere flådekaserne. Skibet er bygget i 1988 og har siden 1949 ligget fortøjret på Skeppsholmen, hvor det har fungeret som vandrehjem.

I kan vælge at bo på selve skibet i de flotte kahytter med koøje eller i Hantverkshuset på et af de lyse værelser. I Hantsverkshuset er der også en café, der har åbent hele året rundt – og om sommeren kan I spise på dækket af HMS Chapman. Fra vandrehjemmet er der få minutters gang til busstation og tunnelbane.

Læs mere her: STF af Chapman & Skeppsholmen

Hvordan kommer I til Stockholm?

Det tager cirka 5-6 timer at komme med toget fra Københavns Hovedbanegård til Stockholms Centralstation. Vælger I at flyve, kan samme tur gøres på en god time. I kan også flyve fra Billund og Tirstrup Lufthavn ved Aarhus.

Vær opmærksom på hvilken lufthavn, du flyver til. Udover Bromma Lufthavn, som er den tættest på, kan du også lande i Arlanda (den største og med 20 minutter i tog til centrum) samt Stockholm Skavsta lufthavn og Stockholm Västerås lufthavn (begge 1½ time i tog til Stockholm centrum).

Se flere gode hoteller i Stockholm her!

Læs de andre artikler om Stockholm her!

« Venedig – anbefalinger til en ferie i den skønne by
8 fantastiske seværdigheder i Skopje »