Venedig – anbefalinger til en ferie i den skønne by 22. september 2021 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

En lille turistguide til Venedig

I årene før Corona-krisen havde Venedig hvert år besøg af 30 millioner turister – det er ca. 80.000 om dagen i en by, der har ca. 50.000 faste indbyggere. I 2020 faldt tallet drastisk, og venetianerne glædede sig over for et øjeblik at have byen for sig selv. I 2021 begyndte turisterne at vende tilbage igen, og vi begyndte at snakke om, om hvis vi skulle se Venedig, så var lige nu nok det allerbedste tidspunkt nogensinde.

Banner - Italien - Lær sprog

Vi har altid ønsket at besøge byen, men rygterne om de store turisthorder havde indtil nu holdt os tilbage. Men med en returbillet til 105 kr. (RyanAir) slog vi til, og i september 2021 var vi, Rune og Trine, på kæresteferie i den smukke laguneby i Adriaterhavet. Historierne om en kulisseby med masser af turister og virkelig dårlige restauranter skræmte dog stadigvæk. Vi elsker Italien, men kunne det overhovedet lade sig gøre at opleve det ægte Venedig?

Det var nogle af de tanker, vi gjorde os, inden vi tog afsted. Vi rejser som regel i den modsatte retning af de store turistmasser, og vi var helt ærligt i tvivl om, om det ville blive en god ferie. Især det med restauranterne var et minus, for internettet er fyldt med negative madanmeldelser fra Venedig. Men åh, hvor blev vi heldigvis overraskede!

En tirsdag morgen i Venedig…

En lille dreng kommer ned ad gaden, trillende med sin skoletaske på hjul. Han løber det sidste stykke hen til vaporettoen, der lige har lagt til. Ud myldrer de lokale, der er på vej på arbejde, alle i gummisko, for der er mange stenbroer, der skal forceres på vej gennem labyrinten af kanaler. Et par tidlige turister tripper ombord på havnebussen, lidt overvældede af denne nye måde at transportere sig rundt på.

Ude på Canal Grande kaster solen sine varme stråler ned på den livlige trafik. Ølmandsbåden sejler forbi, på vej med sodavand og fustager til de mange barer. Lige bagefter følger DLG-båden, der skal ud med pakker. Skraldebåden lægger til og tømmer jernburene for gårsdagens affald, inden den igen snor sig ud i kanalen.

Nede ved Rialtomarkedet har fiskehandlerne været i gang længe. Dagens fangst kom ind for mange timer siden, og nu skal friskfangede fisk og skaldyr fra lagunen fordeles ud i de mange fantastiske restauranter. Fra Rialtobroen går turen ned gennem de smalle, skyggefulde gyder med et væld af butikker, der sælger karnevalsmasker og italienske lædervarer. Pludselig træder du ud på Markuspladsen, der allerede er godt fyldt i morgensolen.

Når Dogepaladset og Sukkenes Bro også er krydset af på listen, står valget mellem at gøre som mange af de andre turister og sejle en tur i gondol – eller at gå på opdagelse og fare lidt vild i labyrinten af vand. Det sidste er klart at foretrække. Venedig er en af de smukkeste byer i verden, og tager du dig tid til langsomt at se den, rigtigt se den, så vil den igen og igen tage vejret fra dig med sin skønhed.

Hvordan får du den bedste oplevelse af Venedig?

En fantastisk ferie i Venedig kræver først og fremmest tid. Byen kan ikke ses på bare én dag, den fortjener at blive oplevet langsomt. Desværre får de fleste turister ikke set så meget andet end Rialtobroen og Markuspladsen, og det er virkelig en skam.

Der skal være tid til bare at slentre, ned til kvarteret Dorsaduro med de hyggelige pladser og caféer, op til den gamle jødiske ghetto i Cannaregio og også til en skøn middag på en af de mange restauranter ned til kanalen. Og selvfølgelig også til en sejltur ud til en af de andre 117 øer i den venetianske lagune.

Så vend ryggen til de andre turister, gå den modsatte vej og oplev en af de smukkeste byer i verden.

Banner - Italien - Sprogkursus

Don’t be THAT tourist!

Og lige et sidste tip til at få de bedste oplevelser i Venedig. Langs Canal Grande hænger en del bannere med teksten “Free Marco”. Vi undrede os en del over, hvem denne her Marco mon var, indtil vi kom ned til Markuspladsen. I de seneste år har debatten rejst sig blandt de faste beboere, som ønsker en mere bæredygtig turismeindustri. De er trætte af de kæmpestore krydstogtskibe, af masserne der invaderer Venedig som kakelakker, af ikke at kunne leve i deres egen by.

Men prøv lige at sæt deres i deres sted: Hvad ville du selv sige til, at turister vadede op og ned ad din egen gade, kiggede ind af dine vinduer, skubbede og tog din plads i bussen, holdt picnic lige ude foran din gadedør og generelt opfattede din by som en kulisse for sine Instagram-selfies? Nej, vel?

Så lad være med at vær dén turist, alle andre steder og især i Venedig. Vi vil alle gerne have, at venetianerne også i fremtiden ønsker at have os som gæster. Så opfør dig ordentligt: lad gerne lillemor gå først ind på vaporettoen og tag din rygsæk af, så der er plads til flere. Og hold nu op med at klakke rundt i byen med din rullekuffert og vække alle os andre, men brug pengene på en vandtaxi, der sejler dig lige til din hoteldør.

Læg dine penge i byen, book et par overnatninger i stedet for at være endagsturist, bestil flere retter på restauranterne og lad være med at brokke dig over coperto’en, serveringsgebyret på restauranterne. Og meget vigtigt: gå højre om på de små kanalgader, og det var HØJRE! Helt generelt: vær en af de turister, som Venedig gerne vil have besøg af igen.

Flere tips til din ferie i Venedig

Hvor skal du bo i Venedig?

Der er mange skønne hoteller i Venedig, og i stedet for at tage en endagstur til byen, må du endelig ikke snyde dig selv for en overnatning! Så hvor skal du bo? På Booking.com kan du se det store udvalg af hoteller i Venedig, og i artiklen Hvor skal du bo i Venedig kan du læse mere om, hvor i Venedig du skal booke din ferie. Der er flere romantiske hoteller på listen, og du får også et rigtig godt tip til, hvor du skal bo, hvis du har børn med på ferie i Venedig.

Du kan også lave din egen søgning på Booking.com efter et godt hotel i Venedig lige her:Booking.com

Hotel Al Ponte Mocenigo - Sidder Under En Palme

Hotel Al Ponte Mocenigo

En anbefaling: Hotel Al Ponte Mocenigo

Hotel Al Ponte Mocenigo er en perfekt ramme for kæresteferien i Venedig. Hotellet ligger lige i hjertet af Venedig, væk fra turisternes larm og med egen vaporetto-station (San Stae) få skridt nede ad gaden. Ellers ligger Rialtobroen kun syv minutters gang væk og Markuspladsen et kvarter.

Det lille boutique-hotel har kun 10 smukke værelser, alle indrettet i venetiansk 1700-tals stil med fritlagte loftsbjælker, damaskgardiner, store lysekroner og bløde senge. Om morgenen byder hotellet på skøn morgenmad i den lille gårdhave efter devisen, lidt men virkelig godt. Der er æg og bacon, knitrende sprøde croissanter og vigtigst af alt: god kaffe!

Se flere gode hoteller her: Hvor skal du bo i Venedig?

Hvordan kommer du til Venedig?

Det tager ca. to timer at komme fra København og Billund til Venedig. Byen har to lufthavne: Marco Polo Airport, der ligger 10 kilometer fra centrum og Treviso Lufthavn, som ligger 40 km nord for Venedig. Lander du i Treviso, går der lufthavnsbusser ind til Venedig hele dagen, som koster 12 euro for en enkeltbillet. Læs mere her: Treviso Airport Shuttle Bus.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs alle de andre spændende artikler om Venedig her!

« Shopping i Venedig – her finder du alle de gode butikker!
Ferie i Stockholm med børn »