Weekendtur til Flensborg 25. september 2020 – Kategori: Rejser, Tyskland – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Tag på miniferie i Flensborg

Trænger du til et lille afbræk i hverdagen, kan en smuttur til Flensborg anbefales. Byen ligger lige syd for den danske grænse og er altid velbesøgt af turister. Udover den skønne natur byder byen også på masser af oplevelser.

Banner - Tyskland - Sprogspil

De gamle hertugdømmer, Slesvig og Holstein, var engang en del af Danmark, og det bærer meget af området præg af. I Flensborg kan du være heldig at kunne betale med dit Dankort, og mange taler, eller i hvert fald forstår, dansk. Der er masser at se på her, det er billigt at overnatte og hurtigt at komme til og fra.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

Seværdigheder i Flensborg

En gåtur langs fjorden er obligatorisk! Kommer du i sommermånederne, kan du stige ombord på en af de mange turbåde og se byen fra vandsiden. Besøg også det arbejdende skibsværft, der bygger og udstiller kopier af historiske sejlfragtskibe og arbejdsbåde fra det 18. og 19. århundrede. Læs mere her: Museumswerft Flensburg

Byen har altid været et centrum for den omfattende Østersøhandel, både på land hvor flere vigtige handelsveje mødtes – Hærvejen eller Ochsenweg, der gik fra nord til syd, og den øst-vest-gående vej mellem Angel og det nordlige Friesland – og til vands på grund af de meget store forekomster af sild i fjorden. Tag med på af de guidede byvandringer og hør de spændende historier om byen.

Planlæg dit besøg på: Flensburg Tourismus

Gode restauranter i Flensborg

Flensborg byder på mange gode restauranter. Besøg gerne det hyggelige bryghus, Hansens Brauerei, der byder på klassiske nordtyske retter, for eksempel Grillhaxe og Sauerkraut. Mellem de store, blankpolerede kedler på bryggeriet er der en festlig stemning, og husk at bestille den berømte “1 meter øl”.

Næste morgen byder på brunch i den skønne Marien-Café, stedet med de 1000 kaffekander. Om der lige er 1000 må I selv tælle jer frem til, men der er i hvert fald rigtig mange af dem! Besøg dog stedet for den fortrinlige morgenmad eller de store kager. Det anbefales at bestille bord, da stedet er meget velbesøgt.

Shopping i Flensborg

Byen gør meget for at give handlende en god oplevelse. Her kan man godt lide turister, og mange butikker har også åbent om søndagen. Tag en slentretur på den lange gågade eller besøg det store shoppingcenter, Citti Park.

Gennem den lange gågade er der opstillet små boder, hvor du kan få stillet både tørst og sult. Kommer du i julemåneden, kan du oplevede det hyggelige julemarked i Flensborg, der strækker sig fra Nordermarkt hele vejen til Südermarkt med masser af boder, hvor der serveres gløgg, brændte mandler og andre lækkerier. I de mange boder kan du købe  juledekorationer og kunsthåndværk, for eksempel de kendte englefigurer og nøddeknækkere fra Erzgebirge.

Find et godt hotel i Flensborg

Trænger du til et lille afbræk i hverdagen, kan en shoppingtur sagtens kombineres med en lille ferie i Flensborg. Udover de mange muligheder for at gøre en god handel byder byen også på spændende seværdigheder og skøn natur. Her får du anbefalinger på nogle af alle de dejlige hoteller i Flensborg, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:

Banner - Tyskland - SprogkursusBooking.com

Flensborgs bedste hotel

Det firstjernede Hotel Hafen ligger lige i Flensborgs maritime hjerte ved museumsværftet og med fem minutters gang til gågaden. Siden 1853 har der ligget et hotel i bygningerne her på Schiffbrücke, den brostensbelagte vej der løber parallelt med fjorden og det gamle havneanlæg. Bo på et af de smukt indrettede værelser med udsigt ud over den gamle by eller havnen og start dagen med en udsøgt morgenmad og en slentretur langs fjorden. Tilbage på Hotel Hafen kan du indtage aftensmaden i den eksklusive gourmetrestaurant med den imponerende vinkælder og slutte dagen af med et kig til stjernerne i den romantiske gårdhave. Luksushotellet indbyder til ren afslapning hele døgnet rundt, måske lige afbrudt af en gang massage i spa-afdelingen.

Læs mere her: Hotel Hafen

Designerhotel i det gamle posthus

Den tidligere postcentral i Flensborg er i dag omdannet til det moderne livsstilshotel, Hotel Alte Post Flensburg. I den karakteristiske røde bygning på hjørnet lige ved busstationen finder du det lækreste designerhotel med gourmetrestaurant og byens største udvalg af rom i hotelbaren. På Hotel Alte Post Flensburg er alle værelser designet i skandinavisk stil, udover temaværelser med sjove og mindeværdige koncepter. Bo for eksempel på et værelse indrettet med inspiration fra det lokale bryggeri “Flensburger Brauerei”. Her er der øl fra gulv til loft. Værelse 119 er inspireret af ORION, som blev grundlagt i byen og nu er en af de største erotik-virksomheder i Tyskland. Værelset emmer af romantik, og her kan du også nyde en candle-light dinner… eller måske en tur på korset. Er du vild med håndbold, er der også et temaværelse, der hylder SG Flensburg-Handewitt. Hotellet ligger så tæt på centrum, som du overhovedet kan komme, lige ved gågade, restauranter og havnen.

Læs mere her: Hotel Alte Post Flensburg

Lejlighed i Flensborg med eget køkken

Er I en hel familie eller en flok venner, der skal på ferie i Flensborg, er det rart med en lejlighed, hvor I kan bo sammen. Flensburg Akademie ligger i et roligt område lidt udenfor centrum. Her er der mulighed for at få en billig ferie i Flensborg. I de store og lyse lejligheder er der nemlig et køkken med alt, hvad der behøves for at kunne lave jeres egne måltider. Her er der ingen grund til at springe ud af sengen om morgenen for at nå morgenbuffeten. Når du booker dig ind på Flensburg Akademie, bor du på selve akademiet sammen med håndboldspillerne. Samtidig er du med til at støtte juniorafdelingen i Flensburg Akademi, der træner spillerne fra SG Flensburg-Handewitt. På hotellet er der gratis parkering og et kvarters gang til centrum.

Læs mere her: Flensburg Akademie

Se flere gode hoteller i Flensborg her på Booking.com!

Banner - SidderUnderEnPalme - Rejsespil Tyskland ferie - rejse

Læs de andre artikler om Flensborg her!

« Gode restauranter på Rarotonga, Cook Islands
Pakkeliste til badeferie – hvad skal du tage med? »