Gode restauranter på Rarotonga, Cook Islands 25. september 2020 – Kategori: Cook Islands, Rejser – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Gode restauranter på Rarotonga, Cook Islands

Leder på efter anbefalinger til gode restauranter på Rarotonga? På den lille Stillehavsø finder du hverken McDonalds, KFC eller Starbucks – og heldigvis for det. Stillehavet og øens tropiske klima frembringer et spisekammer, hvis lige du sjældent møder.

Hos fiskehandleren kan du købe yellowfin tuna, mahi mahi og blue marlin, som lige er trukket op af havet. Ikke til at betale hjemme i Danmark, men her er det hverdagsmad. Træerne bugner af passionsfrugter, mango og papaya. Fra palmerne dumper kokosnødderne ned, og langs vejen er der små boder, hvor du kan købe friske ananas og bananer, plukket samme morgen.

Mango-okra-og-bread-fruit-på-Pungana-Nui-Market - Sidder Under En Palme

Mango, okra og bread-fruit på Pungana Nui Market

Hvor skal du spise på Rarotonga?

Rundt omkring på øen og især i hovedbyen Avarua finder du gode restauranter, hvor kokken virkelig forstår at trylle med de lokale råvaeer. Øen har dog også mange steder, hvor der reklameres med “5$ burger” (ca. 25 DKK) og andre hurtige snacks. Kvaliteten af spisestederne på øen er generelt svingende, og hvis du vil være sikker på at få et godt måltid, så tjek Tripadvisor.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

Disse 5 restauranter og spisesteder skal dog særligt anbefales, hvis du kommer forbi Rarotonga:

Tamarind Restaurant

En af de bedste restauranter på Rarotonga er Tamarind Restaurant, som ligger øst for Avarua, lidt uden for byen. I haven bag det store tamarind-træ gemmer der sig en perle af en restaurant. Når du nærmer dig, kan du ikke undgå at bemærke selve huset, som restauranten ligger i. I det ombyggede britiske konsulat er der stadig spor efter de oprindelige ejere, The Union Steamship Company, der i 1904 opførte bygningen i typisk koloni-stil.

Menukortet på Tamarind Restaurant byder på god, solid mad af lokale råvarer. I følge de lokale får du altid spændende madoplevelser her af samme høje kvalitet. Vælg gerne noget, du ikke ved hvad er, for eksempel den lokale specialitet Ika-mata, rå fisk i kokosmælk. En anden specialitet er Blackened Tuna with Pawpaw Salsa, serveret med snake beans og breadfruit. Tun kender du, en pawpaw er papaya, men de meterlange bønner og den stivelsesrige brødfrugt skal opleves!

Sue Carruther, der driver restauranten sammen med sin mand Robert Brown, er i øvrigt også forfatter til en af de eneste kogebøger med mad fra Rarotonga. Får du lyst til at lave al den spændende mad derhjemme, er bogen en oplagt souvenir.

Ika-mata-på-Tamarind-Restaurant - Sidder Under En Palme

Ika-mata med breadfruit chips på Tamarind Restaurant

The Mooring Fish Cafe

Med en udsigt udover starten på lagunen ved Muri Beach kan du sætte tænderne i en yderst delikat version af fiskesandwichen, som Rarotonga især er kendt for. Fjerlet, hvidt sandwichbrød, perfekt afstemt dressing, sprød salat og så en gang friskstegt mahi mahi – ingen dikkedarer, bare virkelig, virkelig godt!

Hos The Mooring Fish Cafe får du helt klart den bedste fiskesandwich på øen, og det ved de lokale godt. De små borde er fyldt, så snart restauranten åbner hver dag.

The-Mooring-Fish-Cafe - Sidder Under En Palme

Tun-sandwich og mahi mahi-wrap på The Mooring Fish Cafe

Kai Pizza

Som sagt er der ingen af de store fastfoodkæder på Rarotonga. Skulle du derimod blive ramt af en ustyrlig lyst til pizza, så finder du Kai Pizza lige overfor Punanga Nui Market i Avarua. Her får du lækre og sprøde pizzaer, ofte med et temmelig eksotisk fyld. Her er ananas på pizzaen helt standard!

Et lille tip: De lokale er meget glade for BBQ-sauce og putter det også gerne på pizzaen. Med mindre du er sådan en, der elsker smagen af BBQ på alt, også på dine havregryn, så bed om at få saucen serveret i en lille skål ved siden af. Og husk, at uanset hvor du er i verden, så går du aldrig galt i byen med den klassiske Pizza Margherita.

Kai-Pizza-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Får du lyst til at prøve en pizza med et eksotisk twist, så kig forbi Kai Pizza, Rarotonga

Antipodes

En af de mere udsøgte restauranter på Rarotonga finder du lidt syd for hovedbyen. Oppe på det grønne bjerg med den skønneste udsigt ud over bugten ved Black Rock, troner øens fineste restaurant, Antipodes. I restauranten, der er bygget og indrettet som en europæisk middelalderborg, finder du et klassisk middelhavskøkken, tilpasset de lokale råvarer.

De dygtige tjenere hjælper med at vælge fra det fristende menukort. Har du måske lyst til en gang østers med tilhørende bobler? Papegøjefisk i kokosnøddesovs? Og kunne du tænke dig at slutte af med en semifreddo eller en zabaglione? Åh, det er svært at vælge. Imellem de mange lækre retter kan du den smukke udsigt, imens solen langsomt lander i det evigt brusende Stillehav.

Antipodes-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Crudo (rå fisk) Rarotonga-style på Antipodes

Punanga Nui Market

Hver lørdag strømmer lokale og turister ind til Punanga Nui Market i Avarua. Allerede tidligt om morgenen er den lille bus fyldt, og parkeringspladserne bag markeder bliver hurtigt besat. De mange boder på markedet byder frugt og grønt, men langt de fleste kommer her for at spise og hygge sig. Prøv en Nu, en umoden kokosnød med læskende kokosvand, en af de mange gryderetter eller en pandekage med kokos og mango.

Pandekage-på-Punanga-Nui-Market-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Pandekage med frisk banan, friskrevet kokos og hjemmelavet mangosirup på Punanga Nui Market

Et godt tip til morgenmad

Rundt omkring på øen findes de skønneste, små bagerier, hvor du kan købe friskbagt brød, så snart hanerne begynder at gale. Prøv et cheesebread (med en skive indbagt ost), en af de varme croissanter (bagt af bolledej) eller en himmelsk dadel-scone. Øens bagere er især berømte for deres doughnuts med kanelsukker, og med sådan en i maven behøver du ikke at tænke på frokost!

Et-fristende-udvalg-hos-den-lille-bager-ved-Cooks-Oasis-Rarotonga - Sidder Under En Palme

Et fristende udvalg hos den lille bager ved Cooks Oasis, Rarotonga

Er du blevet sulten? Sådan kommer du til Cook Islands!

Rarotonga byder på hoteller, resorts og lejligheder i alle prisklasser. Her får du et par anbefalinger på gode hoteller på Rarotonga, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel i strandkanten på Muri Beach

Lige ned til strandkanten i den blå lagune ved Muri Beach ligger det luksuriøse resort Muri Beach Club Hotel. Her kan du nyde udsigten til de paradisiske småøer i lagunen, imens de festlige turbåde sejler rundt med turister. Når kroppen skal køles af, er der få skridt til en dukkert i det koralblå vand. Leder du efter et hotel, hvor der sker lidt, er Muri Beach næst efter hovedstaden Avarua det område på øen med flest restauranter og barer.

Afslappet luksus med udsigt til Stillehavet

Der findes få steder på jorden, der er smukkere end Cook Islands – og med den syd-østlige spids af Rarotonga helt i toppen af listen. Her på kysten ligger en perle af et strandhotel, Moana Sands Beachfront Hotel. Hotellet er til dig, der er taget om på den anden side af jorden for at få den ultimative livsnyderferie. Her er der sørget for alle dine behov, som på de kanter hurtigt begrænser sig til blåt vand, hængekøjer helt ned i strandkanten og en bartender, der står klar til at shake kølige drinks.

Et godt hotel tæt på strand og by

Ti minutters kørsel fra Avarua ligger den store, sorte sten, Black Rock. Stenen markerer starten på nogle af øens bedste badestrande, der ligger hele vejen ned langs kysten. Området har derfor også mange små og større hoteller og resorts, men her er noget mere stille end Muri Beach. Her kan du bade fra sandstrandene og nyde solnedgangen til lyden af bølgernes brusen. Leder du efter et godt hotel, der er til at betale, kan The Edgewater Resort and Spa anbefales. Om morgenen kan du gå direkte ud i lagunen til en badetur, og øen lille bus har sit eget stoppested på resortet.

Se flere gode hoteller på Rarotonga her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Cook Islands her!

« Shopping i Hamborg – her finder du alle de gode butikker!
Weekendtur til Flensborg »