Shopping i Los Angeles – her finder du alle de gode butikker! 25. september 2020 – Kategori: Rejser, USA – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du shoppe i Los Angeles?

Tag med på shopping i Los Angeles! Du husker sikkert den ikoniske scene, hvor Julia Robert går på shopping i de fornemme butikker på Beverly Hills’ Rodeo Drive. Har du ingen Richard Gere med på turen med et fuldt opladet VISA-kort, så er det rart at vide, at der er andre gode shoppingmuligheder i Los Angeles – også for os almindelige mennesker.

I Los Angeles er der dog ikke et centrum, hvor alle butikkerne er samlet, som du kender det fra København og mange andre europæiske storbyer. Butikkerne finder du i stedet i overdækkede malls, storcentre, eller på de store gader rundt omkring i de forskellige bydele.

Skal du på shopping rundt i Los Angeles med bus eller metro, og har du ikke ubegrænset internet på telefonen, er det derfor en god ide at forberede turen hjemmefra. Find ud af hvor du skal hen og notér så metrolinjer, busnumre og afgangstider.

Shoppingcentre i Los Angeles

Kan du ikke få shopping nok, findes der mange store shoppingcentre i Los Angeles, hvor du kan nyde air-conditionen, imens du shopper i alle de kendte kædebutikker, Levi’s, Nike, H&M, Zara og Forever 21.

Citadel Outlets

Citadel Outlets er en udsalgslandsby, som du blandt andet finder den i Ringsted og Neumünster i Nordtyskland. I de mange huse kan du købe mærkevarer i sidste års farve til udsalgspris, ofte halvdelen af normalprisen i Danmark. Der er gode penge at spare på alle de kendte mærker, blandt andet Tommy Hilfiger, Coach, Levi’s, Calvin Klein og Disney. Bonusinfo: Når du løber tør for strøm, kan du få ladet telefonen op i Tommy Hilfiger.

Der er rigtig mange gode tilbud – og det har alle de andre turister også fundet ud af! Kom derfor tidligt eller sent, for der er rigtig mange mennesker. Der er ikke specielt hyggeligt, men den store food court med de mange restauranter giver heldigvis en tiltrængt pause!

Fra Downtown kører en shuttlebus direkte til Citadel Outlets. Du finder stoppestederne ved at klikke på linket her: Citadel Outlets Express.

The Grove

The Grove er et meget populært shoppingområde i Fairfax, Los Angeles. Især omkring juletid bliver stemningen helt Disney-agtig, og om sommeren kan du nyde det store åbne område med de mange restauranter. Her finder du alle de butikker, som hjertet kan begære. Alle de kendte kædebutikker er placeret her, og udover det kan du få helt særlige shoppingoplevelser som for eksempel bogsignering af kendte forfattere i Barnes & Noble.

Trænger du til et hvil, kan du køre med The Grove Trolley, en ombygget sporvogn, fra The Grove og hen til Los Angeles Farmer’s Market, hvor kulinariske oplevelser fra hele verden venter på dig.

Nordstrom

Rundt omkring i Los Angeles finder du også stormagasinet Nordstrom, der minder meget om Magasin. På de forskellige etager kan du finde eksklusive mærkevarer med alt i dametøj, tøj til herrer og børn, sko og boligudstyr.

Shopping i de forskellige bydele

Der er også gode muligheder for shopping rundt i de forskellige bydele. The Sunset Strip kender du sikkert allerede, men også Santa Monica og Venice byder på mange gode butikker. Gå på shopping i de forskellige bydele her:

The Sunset Strip

The Sunset Strip, som du finder på Sunset Boulevard i West Hollywood, er egentlig mest kendt for sit natteliv. Men mellem de mange barer, spillesteder og restauranter finder du også gode butikker, for eksempel Armani og H&M. Besøg Sunset Plaza, hvor du finder et livligt område med mange gode restauranter og butikker.

Shopping i Downtown

Downtown byder på mange fede butikker, især i firkanten der udgøres af gaderne 7th og 11th samt Wall Street og South Main Street. På South Figueroa Street finder du også et mindre shoppingcenter, FIGat7th, med H&M, Target. Victorias Secret og Pink.

Er du en læsehest, må du ikke snyde dig selv for et besøg i boghandlen The Last Bookstore. I Califoniens største boghandel finder du både nye og brugte bøger samt vinyl-plader. Der er mange timers underholdning i bog-labyrinten og fine kunstudstillinger.

Shopping i Santa Monica

Besøg også Santa Monica for de gode shoppingmuligheder lige ved metroens endestation. Bag shoppingcentret Santa Monica Place ligger den hyggelige shoppinggade Third Street Promenade, hvor du kan finde Levi’s, Nike, Zara, Victoria’s Secret og alle de andre populære kædebutikker. Lige rundt om hjørnet ligger en anden stor boghandel, Bookmonster, med både nye og brugte bøger.

Shopping i Venice

Langs strandpromenaden i Venice Beach ligger der skæve og sjove butikker med alt fra strandhåndklæder og pinup-badedragter til kunsthåndværk og t-shirts med tryk. På Abbott Kinnet Boulevard finder du mange fantastiske specialbutikker med lokale designere.

Hvad skal du købe i Los Angeles?

Tøj, tøj og mere tøj. Gemmer du hele årets tøjbudget for at bruge det på én gang i Los Angeles, kan besparelsen sagtens betale flybilletten. Der er med andre ord rigtig mange penge at spare, især på de mærker, som vi regner som dyre i Danmark. Der er masser af tilbud på blandt andet Tommy Hilfiger og Levi’s.

Det samme gælder for undertøj, sportstøj og sko. Også bøger er billige, så har du plads i kufferten, kan du med fordel tage de nyeste udgivelser med hjem.

Shopping i LAX, Los Angeles Airport

Til sidst et lille tip, til dig der tænker, at du sikkert kan spare endnu flere penge ved at købe tøj og souvenirs i LAX, lufthavnen i Los Angeles: Det er en virkelig dårlig ide! Der er meget få butikker i udenrigsterminalen (Tom Bradley International Terminal, Terminal 6), og det, du kan købe, er bare dyrt. Så gør dine indkøb i selve Los Angeles – og spis også hjemmefra. Der er kun dyre og ikke særlig gode restauranter i afgangshallen.

Find et godt hotel i Los Angeles

Los Angeles byder på hoteller i alle prisklasser, og det kan være svært at vælge. Her får du anbefalinger til tre skønne hoteller i Los Angeles – med noget for enhver pengepung! Alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Lækkert hotel i North Hollywood

Da vi skulle til Los Angeles, spurgte vi venner og bekendte, om de kunne anbefale et godt hotel i byen. Trines søster og svoger havde året før boet på The Garland Hotel – med stor tilfredshed. De sagde: Det er en smule dyrt, men alle pengene værd! Tag en tur i swimmingpoolen, spis en Nutella-toast til morgenmad og sov godt i de store Queensize-senge, der er store nok til to. Der er gratis shuttlebus til Universal Studios. Hotellet ligger i den nordøstlige dele af Los Angeles, tæt på motorvejen, så det er nemt at komme rundt i byen med bil.

Læs mere om hotellet her: The Garland Hotel

Et godt og billigt hotel – med autentisk diner i stueetagen

En af vores venner kunne anbefale et godt og billigt hotel tæt på det hele, The Adler a Hollywood Hills Hotel. Her bor du med Hollywood Boulevard lige rundt om hjørnet og tæt på både metro (Hollywood/Vine) og afkørsel til freewayen. Hotellet har egen swimmingpool, og der er køleskab og mikrobølgeovn på værelset. I samme bygning finder du også The 101 Coffee Shop, en autentisk diner med en pragtfuld brunch.

Læs mere om hotellet her: The Adler a Hollywood Hills Hotel

En lejlighed i Los Angeles til en familie

Samtidig med anbefalingerne søgte vi selv rundt og fandt til sidst en dejlig lejlighed i Downtown LA. Lejligheden i Wilshire Apartments opfyldte alle vores behov for beliggenhed og komfort. Lejligheden bestod at et værelse samt kombineret stue/køkken, hvor stuen havde en sovesofa. Der var et veludstyret køkken med opvasker, vaskemaskine og tørretumbler og tv med den helt store tv-pakke.

Ovre i den anden bygning lå swimmingpool og fitnessrum, som vi havde fri adgang til, og der var også reserveret en gratis plads i parkeringskælderen til os. Lige ovre på den anden side af vejen ligger et stort supermarked samt en Starbucks (med WIFI!). Der er 5-10 minutters gang til metrostationen i Downtown, hvorfra du kan komme rundt i hele Los Angeles.

Læs mere om lejligheden her: Wilshire Apartments
Se flere hoteller i Los Angeles her på Booking.com!

Vil du gerne kunne sige “Godmorgen” på engelsk?

Lær 50 af de vigtigste ord på engelsk, imens du sidder i flyet eller på hotellets balkon. I det sjove huskespil træner du udtalen af ordene, imens du lærer engelsk. Find spillet her: Spil med ord på ferien – England

Banner - Spil med ord - England

Læs de andre artikler om Los Angeles her!

« Shopping i Skopje – her finder du alle de gode butikker
Seværdigheder i Lübeck – 8 attraktioner du skal se »