Shopping i Skopje – her finder du alle de gode butikker! 25. september 2020 – Kategori: Nordmakedonien, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Her shopper du i Skopje, Nordmakedonien

Skal du på shopping i Skopje, kan det godt betale sig at købe tøj til resten af året. Der er meget pænt tøj at vælge imellem – og så får du rigtig meget for pengene! I byen finder du mange af de store, internationale kæder og også masser af små, sjove butikker.

Ligesom på så mange andre områder deler Stone Bridge også Skopje i to shopping-distrikter: I Old Town finder du den klassiske bazar med alt i orientalske tæpper. På den anden side af stenbroen ligger moderne gågader og shoppingcentre – og du skal selvfølgelig opleve det hele!

Gode shoppinggader i Skopje

Fra Macedonia Square kan du fortsætte ligeud i Macedonia Street, Skopjes største gågade. På gaden her og i de omkringliggende gader finder du mange af de store kædebutikker og mange små og lokale butikker. Men ellers er det i shoppingcentrene og især i bazaren, der bliver handlet i Skopje!

Shoppingcentre i Skopje

Der findes flere shoppingcentre i Skopje, men tre af de største skal nævnes her: Ramstore Mall, Capitol Mall og Skopje City Mall. Ramstore Mall ligger lige ved siden af den gamle station med Skopje City Museum, imens Capitol Mall og Skopje City Mall ligger 3-4 kilometer hhv. øst og vest for centrum.

The Old Bazaar

Besøg også det hotteste shoppingcenter igennem tiderne: den gamle bazar. Fra Stone Bridge starter en labyrint af smalle og brostensbelagte gader. I bazaren, der er den andenstørste osmanniske bazar næstefter den i Istanbul, kan du gøre gode fund. Der er den ene finurlige butik efter den anden, hvor du finder alt fra guldsmede med imponerende filigranringe og skobutikker med tøfler af gedeskind. Mange af butikkerne tilbyder overdådige brudekjoler i klassisk marengsform med skørter af hundredevis af tyl-lag. Nord for de små bazargader ligger et stort marked, Bit Pazar, med alt i grøntsager, elektronik, t-shirts og køkkenredskaber.

I bazaren er der masser af små caféer, bagerier, slikbutikker, barer og restauranter. Slå dig ned på en af kafana’erne, hvor du kan få en kop kaffe og stille sulten med kebap eller en burek.

Læs mere her: The Old Bazaar

Hvad skal du købe med hjem fra Skopje?

I Skopje finder du mange af de kendte mærker, Lacoste, Tommy Hilfiger og TopShop. I Skopje ligger priserne på mærketøjet dog over de danske priser, og med mindre du ser noget, som du bare må have med hjem, kan det ikke betale sig at købe det her.

Til gengæld finder du mange lokale mærker i Skopje med virkelig smukt og billigt tøj. Køber du hele sommer- eller vintergarderoben i Skopje, kan det betale rejsen – i forhold til at skulle købe samme mængde tøj i Danmark. Især skal undertøjsmærket Sara Fashion og den tyrkiske tøjkæde Koton anbefales. I bazaren er der også masser af kitchy souvenirs og smukke, håndlavede ting.

NB! Gør din shopping i selve Skopje, der er ikke meget at købe i lufthavnen, udover parfume, slik og vin.

Butikkernes åbningstider i Skopje

De fleste butikker har åbent fra 9.00 til 18.00, lørdag lukkes nogle steder tidligere. Søndag har de fleste butikker lukket. Det samme gælder for butikkerne i bazaren, imens de store shoppingcentre har åbent fra 10.00 til 22.00 alle dage.

Find et godt hotel i Skopje

Uanset om du skal på ferie i Skopje eller bare vil besøge byen på en kort weekendtur, så er der mange dejlige hoteller i byen, hvor du kan bo godt. Generelt er det billigt at bo i Skopje, og selv med et lille budget kommer du langt. Vil du gerne forkæle dig selv, kan du også få rigtig meget luksus for pengene i Skopje.

Med de ord kommer vores anbefaling til et rigtig godt hotel i Skopje, der kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Arka - Skopje - SidderUnderEnPalme

Hotel Arka i Skopje – klik her for at booke!

Hotel Arka

Det er ret vildt, hvor meget man egentlig kan få for pengene i Skopje! Vi boede lige midt inde i den gamle bazar på det femstjernede Hotel Arka. Luksushotellet har udover værelser og suiter også tre temaværelser: et, der er holdt helt i hvidt med badekar, et andet der er sort og med spabad og et tredje i klassisk indretning, hvor du kan tage bad med udsigt ud over byens tage. Vi valgte selvfølgelig det med badet midt i stuen og udsigten ud over byen.

Morgenmadsbuffeten er fuldstændig overdådig og byder på makedonske specialiteter og frisklavet omelet. På tagterrassen finder du en poolbar, der er åben 24 timer i døgnet samt den mest fantastiske udsigt ud over byen og den gamle bazar. Fra Hotel Arka er der kun en kort gåtur til restauranterne i bazaren og Macedonia Square.

Læs mere her: Hotel Arka

Se flere gode hoteller i Skopje her på Booking.com!

Morgenmadsbuffeten på Hotel Arka - SidderUnderEnPalme

Vi må også bare lige vise den vildeste morgenmadsbuffet, vi nogensinde har set… altså, det her er bare noget af den!

Hvordan kommer du til Skopje?

Det tager cirka 2½ time at komme med fly fra Københavns Lufthavn til Skopje. WizzAir flyver dertil to gange om ugen. Fra Skopje Lufthavn kan du i dagtimerne tage en luftbus ind til byen, og det koster 160 denar (cirka 20 kr.). Foran lufthavnen holder der også taxaer med faste priser. 1500 denar koster det, cirka 180 kr. – og lad være med at spare penge ved at tage en pirattaxa. Der står ’Park’ på taget af de rigtige taxaer.

Når du skal tilbage til lufthavnen, kører bussen fra togstationen i den østlige ende af byen. Køb billet på banegården og stil dig foran ’East Entrance’. Bussen kører ikke om aftenen, se busplanen her.

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Skopje her!

« Gode restauranter i Hamborg – og en skøn café med spaghetti-is!
Shopping i Los Angeles – her finder du alle de gode butikker! »