Hold ferie i Siracusa og Ortigia, Sicilien 4. januar 2023 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Masser af rejsetips til Siracusa

Siracusa ligger helt ud til vandet på Siciliens sydligste østkyst. Siracusa er uden sammenligning den mest turistvenlige by af alle de byer, vi har besøgt på Sicilien. Især halvøen Ortigia, den gamle bydel, er populær blandt både danske og udenlandske turister. Og det forstår man godt! Ortigia er smuk på samme måde som Venedig, og så er de smalle gader fyldt med små butikker og hyggelige caféer og restauranter.

Banner - Italien - Lær sprog

Ortigia er det historiske hjerte i Siracusa, og når du er kommet over broen ved de mange fiskerbåde, så parkér bilen i et af parkeringshusene udenfor bykernen. De krogede gader indbyder til langsomme slentreture, og det tager kun 10-15 minutter at gå tværs henover halvøen. Nyd den smukke udsigt fra stien, der går hele øen rundt eller sæt dig og nyd solnedgangen med en Aperol. I Siracusa får du nemlig hurtigt skuldrene helt ned!

Se flere rejsetips til Siracusa og Ortigia – klik her!

Hvornår skal du besøge Siracusa?

Vi holdt ferie i Siracusa og Ortigia midt i oktober 2022. Her var badeplatformene ved at blive pakket sammen, og vi så enkelte lokale med tykke jakker. Men nu var det jo også italiensk efterår med kun 25-30 grader! Med andre ord så kan du sagtens tage til Siracusa udenfor sommerferien og stadig have en forrygende badeferie.

Som feriemål er byen helt perfekt til en romantisk kæresteferie for par, der bare har lyst til at slentre hånd i hånd gennem de små gader og nyde en drink på havnen med den smukke solnedgang som bagtæppe. Også for familier med større børn vil byen være et hit. Der er masser at se på, mulighed for at bade fra de sjove platforme inde i byen og lækre strande i køreafstand.

Shopping i Siracusa

Siracusa har alle de små, hyggelige butikker, som du overhovedet kan forestille dig! Der er både lokalt kunsthåndværk og butikker med den nyeste mode. I det samme du træder over på halvøen Ortigia, står du faktisk næsten på den største shoppinggade i byen, Corso Giacomo Matteotti. Her er mange af de kendte kædebutikker: Zara, Maxa Mara og også vores lokale Tiger.

Vil du have en souvenir med hjem, som du ikke finder andre steder, f.eks. den originale Ortigia-parfume, skal du dog ud i de mindre gader. Parallelt med den store gågade løber Via Cavour, hvor du finder souvenirbutikker og lokale kunstnere. De små butikker ligger spredt ud over hele øen, og du kan roligt fortsætte ud ad Via Roma.

Lige ved broerne findes et farvestrålende gademarked med billigt skrammel fra østen. Går du forbi dem, kommer du op til fiskemarkedet. Her kan du hver formiddag købe frisk fisk, frugt og grøntsager og velduftende krydderier. Leder du i stedet efter et supermarked, finder du en velassorteret Coop på Via Cavour 71.

Åbningstiderne i Siracusa er som på resten af Sicilien: i hverdagene fra ca. 9.30 – 13.00 og igen fra 16.00 – 20.00. Om søndagen er det meste lukket.

Strande i Siracusa

Vil du ud og bade, skal du lidt undenfor byen. I selve Siracusa finder du kun et par stenede bystrande. De lokale bader dog lystigt fra de mange “Solarium” – store træplatforme, der er sat op rundt omkring langs bymuren. Her ligger man og soler sig, drikker og snakker og tager engang imellem et lille dyp ud i det lave, krystalklare vand. Det ser virkelig hyggeligt ud, men husk badesko!

Banner - Italien - Sprogkursus

Et kvarters togkørsel syd for byen finder du den populære badestrand Fontane Bianche. Tag toget mod Gela og Modica. Det koster under €5 og kører hele dagen. Har du lejet en bil, kan turen også gå til Lido Arenella, der ligger lidt tættere på Siracusa.

Hotel Alla Giudecca - Siracusa - Sidder Under En Palme

Vores hotel i Ortigia, Siracusa – Alla Giudecca. Klik på billedet for at læse mere.

Find et godt hotel i Siracusa

På sådan en rigtig kæresteferie, som vi var på, skal man selvfølgelig bo i det historiske centrum på halvøen Ortigia, hvor der er masser af små, hyggelige hoteller. Vi boede på det super-romantiske Hotel Alla Giudecca i den gamle jødiske bydel.

I de gamle 1400-talsbygninger finder du et charmerende hotel, smukt indrettet med lidt gammeldags værelser omkring i en atriumgård. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan middelalderbygningen oprindeligt så ud, for væggene i underetagen er rå helt ind til de store kalksten, og lige under de store buer er der kig til de fritlagte bjælker.

Vi blev opgraderet til et dobbeltværelse med udgang til egen tagterrasse, dvs. ud over vores eget soveværelse med himmelsengene i smedejern (som du kan se på billedet), så havde vi lige et ekstra soveværelse. Fra værelset havde vi også kig ned til den græske brønd, der ligger ved indgangen til den jødiske mikva.

Morgenmaden blev serveret i spisesalen fra middelalderen, og der var lidt af det hele og små lune retter. Vi kunne også selv have lavet mad på hotelværelset i det lille te-køkken, men hotellet ligger i hjertet af Ortigia og så tæt på en masse af de rigtig gode restauranter, at vi aldrig fik brugt så meget som en gaffel.

Læs mere om hotellet her: Hotel Alla Giudecca

Hvis du synes, hotelpriserne inde i Ortigia er fuldstændig ublu, så kan du sagtens bo ovre på den anden side af de to små broer i selve Siracusa og så spadsere over til Ortigia. Du kan se hotellerne i Ortigia og Siracusa ved at klikke her – eller lav din egen søgning efter skønne hoteller på Sicilien:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Sicilien her!

« Seværdigheder i Siracusa og Ortigia, Italien
Hvor skal du holde ferie på Sicilien? »