Gratis seværdigheder i Rom 1. oktober 2020 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Sådan sparer du penge på din tur til Rom

Leder du efter gratis seværdigheder i Rom? De store attraktioner i Rom kan hurtigt sluge en stor bid af feriebudgettet, men heldigvis er der også mange gratis seværdigheder i Rom.

Banner - Italien - Lær sprog

En ferie i Rom handler i forvejen meget om prioritering, for der er så meget at se! Det er dog ikke på indgangen til Colosseum, du skal spare dine penge. Selv om du kan se den imponerende bygning udefra, så er det bare ikke set samme, som at stå højt oppe på tilskuerpladserne og skue ud over den gigantiske arena. Nogle ting skal man bare se, og er du kommet til Rom, så er Colosseum et must!

Fri adgang til seværdigheder i Rom

Heldigvis er der i Rom gratis adgang til alle statsejede arkæologiske seværdigheder den første søndag i måneden. Det kan du læse mere om nederst i artiklen. Og mange af de store seværdigheder, som folk kommer langvejs fra for at se, er ganske gratis. Det gælder for eksempel Den Spanske Trappe og Pantheon, som du ikke skal betale for at besøge.

Vil du have inspiration til flere gratis seværdigheder i Rom, så læs med her!

Gratis seværdigheder i Rom

Peterskirken og Vatikanmuseet

Peterskirken er bygget over apostlen Peters grav, og det er gratis at komme ind og se den imponerende basilika-kirke. Der er ofte lange køer med ventetid på en time eller derover, og vil du ikke vente, kan du købe en billet til Peterskirken og Vatikanmuseet, hvor du springer køen over. I Vatikanmuseet, hvor du blandt andet kan se Det Sixtinske Kapel med det berømte maleri af Michelangelo, er der kun gratis adgang den sidste søndag i måneden. Køen er meget lang!

Pantheon

På Piazza della Rotonda finder du Pantheon, der blev opført i år 126 e.Kr. Det gamle tempel for alle de romerske guder er en af de bedst bevarede bygninger i Rom, hvilket skyldes, at det siden det 7. århundrede har været i brug som kirke. Pantheon er bedst kendt for den store kuppel med det gigantiske hul op mod himmelrummet. Det er også her i Pantheon, at professor Langdon i bogen “Engle og Dæmoner” leder efter spor fra Illuminati-broderskabet. Det er gratis at besøge Pantheon.

Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen

Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen er altid gratis at besøge. Fra toppen af Den Spanske Trappe er der en fin udsigt ud over det myldrende liv på Piazza di Spagna. Her er der masser af turister og gadehandlere og meget at se på. Bemærk, at det ikke er tilladt at sidde på trappen. 10 minutters gang derfra finder du Trevi-fontænen, en anden af Roms ikoniske seværdigheder. Trevi-fontænen blev udødeliggjort i Fellini-filmen “La Dolce Vita”, hvor Anita Ekberg tager det berømte bad i Trevi-fontænen. Ifølge myten skal du med højre hånd smide en mønt over venstre skulder – så vender du tilbage til Rom.

Circus Maximus

Det er muligt at se resterne af de store paladser på Palatinerhøjen uden at betale for at komme ind. Når du står på Circus Maximus, har du direkte udsigt op på den historiske høj. Ellers er der ikke meget at se på den gamle væddeløbsbane, der i dag bruges til koncerter og byfester. Men når du stor på den store, øde plads, så forestil dig de historiske hestevæddeløb, der fandt sted her i bygninger lige så imponerende som Colosseum.

Via Appia Antica

Via Appia Antica er en af de seværdigheder, som mange turister slet ikke finder frem til. Og det er synd, for der venter en pragtfuld – og helt gratis – tur ud ad den historiske hovedvej mellem Rom og Bridisi. Fra Circus Maximus er der cirka en halv times gang hen til Porta San Sebastiano, hvor Via Appia Antica tager sin begyndelse.

På den gamle romerske vej får du en fornemmelse af historiens vingesus, og også hvordan antikkens Rom var planlagt som en moderne storby med en gennemtænkt infrastruktur. Det kan anbefales at besøge Via Appia Antica om søndagen, hvor der er få biler. Husk vand og madpakke – og solide travesko! Læs mere om Via Appia Antica her: Alternative seværdigheder i Rom

Banner - Italien - Sprogkursus

En slentretur i byen til de store pladser

Rom byder på et væld af store og små pladser, hvor romerne og turisterne mødes. Tag dig endelig tid til bare at gå rundt mellem de høje huse i den indre by, der så pludselig åbner sig ud i et af de store torve. På Campo de’ Fiori finder du for eksempel et af Roms mest populære markeder. Det gamle blomstermarked byder ikke længere kun på stande med blomster, for her kan du købe både grøntsager, oste og masser af italienske specialiteter. Den ovale Piazza Navona med de smukke fontæner er en af de mest populære pladser i byen og fyldt med turister, gadekunstnere og gøglere.

Travbanen i Capanelle

Vil du opleve noget lokalt og autentisk, som kun få turister finder frem til, så tag en tur på travbanen i den lille forstad Capannelle. På Ippodromo Roma Capannelle slapper de lokale af med hestevæddeløb, ligesom de også gjorde det i romertiden. Du kan spille på både galop og trav, og det er gratis at komme ind. Italienerne går meget op i sporten og møder op i pænt tøj.

Et par gode sparetips til Rom

Skal du på ferie i Rom med et stramt budget, er der flere måder, du kan få pengene til at strække på:

  • November er lavsæson, og det er både billigt at komme til Rom og bo der. I november er der stadigvæk mange solskinstimer, men husk regnfrakke og et par vandtætte sko. Endnu et plus er, at du slipper for de store turisterhorder, som besøger Rom om sommeren.
  • Rom ses bedst til fods – og det er jo helt gratis at gå – men på metrostationerne kan du udover en enkeltbillet også købe en 24-timers billet til 6 euro, en 3-dages billet til 16,50 euro og et ugekort til 24 euro. Så kan du frit komme rundt i Rom med metro og bus.
  • Rundt i hele byen finder du små pizzabarer, der sælger pizza al taglia, små firkantede pizzaslices til et par euro. Det er en god og billig frokost. Skal du på restaurant, så kig efter de lokale trattoria og osteria, hvor romerne spiser. Det er små, uformelle spisesteder, hvor du ofte kan få en pizza til under 10 euro og et glas vin til 2-3 euro.
  • Tag en madpakke med til seværdighederne! Omkring de store seværdigheder er der dyrt at spise. Køb en sandwich i den lokale pizzabar eller supermarkedet, inden du bevæger dig ud i byen.
  • Vandet i de offentlige fontæner kommer, som det jo har gjort i mange tusind år, oppe fra bjergene. Det smager godt, og du kan roligt drikke det, så tag en vanddunk med.
  • Mange af de store seværdigheder har forskellige rabatter på billetterne. Børn er ofte gratis, og unge mellem 18-25 får reduceret prisen.

Gratis adgang til museer og arkæologiske seværdigheder

Den første søndag i hver måned er der gratis adgang til alle arkæologiske seværdigheder. Dette tilbud gælder for eksempel både Colosseum, Forum Romanum og Ostia Antica. Bemærk, at der især ved Colosseum kan være lang kø og mange mennesker indenfor. Kom før de åbner og stil dig i kø – eller vent til efter frokost.

De statsejede museer har fra 2019 indført 8 gratis dage i løbet af året, som de selv må planlægge. Tjek det enkelte museum for at finde en dag, hvor du gratis kan besøge museet. Du kan læse mere om museer og arkæologiske seværdigheder med gratisdage her.

Find et godt hotel i Rom

Booking.com får du tusindvis af hoteller at vælge imellem, når du søger på Rom. Det kan derfor godt være svært at vælge, for hvilket hotel er det bedste hotel i Rom? Rom byder på hoteller i alle prisklasser, og her får du anbefalinger til gode hoteller i Rom, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

En lejlighed i Rom til en familie

På vores sidste besøg i Rom, boede vi i en skøn lejlighed med den mest fantastiske udsigt til Peterskirken. St Peter’s View Apartment ligger ca. 10 minutters gang fra Peterspladsen. Lejligheden består af to værelser, stue, bad&toilet og et mindre køkken.

Det sidste nåede vi dog aldrig at bruge, fordi vi blev så glade for den lille café Capitan Cono, som ligger lige rundt om hjørnet. Her fik vi morgenkaffe hver dag og de sprødeste croissanter, og aftensmaden blev indtaget på nogle af alle de dejlige restauranter i Rom. Læs mere om lejligheden her: St Peter’s View Apartment

Hold ferie i et forsvarstårn fra middelalderen

Vil du have en helt unik hoteloplevelse, så book et værelse i Residenza Torre Colonna. Tårnet blev bygget i 1247 for at beskytte den fornemme Colonna-familie og huser i et dag et eksklusivt boutique-hotel. Det gamle forsvarstårn fra middelalderen har fem rummelige værelser og ligger midt i centrum lige ved alle de store seværdigheder. Tag morgenmaden med op på den lille tagterrasse og nyd udsigten over den allerældste del af byen. Residenza Torre Colonna er et hotel for dig, der gerne vil midt i historien, men med boblebad og aircondition.

Et billigt hotel i hyggelige Trastevere med masser af gode restauranter

På den anden side af Tiberen ligger Trastevere, et område der byder på masser af gode restauranter og barer. I gåafstand fra Campo de’ Fiori finder du et billigt gæstehus, Relais Le Clarisse a Trastevere. Det lille, charmerende B&B var tidligere et kloster tilhørende Le Clarisse-ordenen. For et mindre beløb kan du indtage morgenmaden i nonnernes gamle urtehave, under de skyggefulde oliven- og citrustræer. Lige foran hotellet kører der både busser og sporvogne, klar til at fragte dig ind til centrum. Relais Le Clarisse a Trastevere er for dig, der gerne vil bo billigt midt i det historiske byliv i Trastevere.

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Rom her!

« Sådan undgår du skrabesår på inderlårene
En dejlig ferie i Skåne »