Gode tips til den lange flyrejse 20. marts 2019 – Kategori: Rejser, Rejsetips – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Sådan undgår du at blive vanvittig på en lang flyvetur

Sidedamen filer negle. Ham foran insisterer på at læne sit sæde så meget tilbage, at du ikke kan spise din mad. Babyer skriger om kap. Som Jean Paul Sartre så smukt har udtrykt det: Helvede er de andre – mennesker. Og hvis du har prøvet at flyve langt, ved du, at du især når denne indsigt på en lang flyrejse.

Og selv om de andre passagerer opfører sig eksemplarisk, så er der stadigvæk de mange kedelige timer i flyet. Her skal du underholde dig selv, imens du sidder helt stille. Så hvordan får du egentlig en behagelig flyvetur?

10 gode råd til en behagelig flyvetur

Når du lander på destinationen, skulle du gerne være klar til at starte ferien med det samme – og ikke bruge de første par dage på at få hvilet ud. Lange flyveture kan godt være drænende, så hvordan får du det bedste ud af det? Og hvad skal du pakke til en lang flyrejse?

Søvn er vigtigt

På de lange rejser fra Europa til USA er der mulighed for at sove undervejs. Lyset bliver slukket, og du gør dig selv en stor tjeneste, hvis du kan fjerne et par timer af den lange rejse med en lur. Pak nakkepude og en sovemaske og træk det udleverede tæppe op om hagen. Hjælper sovemasken ikke, så lav en hule af det udleverede tæppe og træk det op over hovedet, så du lukker lys og lyde ude.

Undgå hævede ben på flyrejsen

Jo længere flyveturen er, jo større er risikoen for, at du får hævede ben. Selv om du sidder godt og er faldet i en dyb søvn, skal du alligevel tvinge dig selv op af sædet og rundt på en gåtur i flyet, minimum hver 1-2 time. Husk også at lave venepumpeøvelser, hvor du få blodet til at rulle rundt i kroppen.

Hvis du er sådan en, der allerede får hævede pølsefingre, når temperaturen kommer over 20 grader på en sommerdag, så tal med din læge. Udover at opfordre dig til at gå så meget rundt som muligt og lave strækøvelser, vil lægen sandsynligvis råde dig til at investere i et par støttestrømper.

Luk larmen ude

Selv på en lang flyrejse helt uden babygråd og en sidemand, der insisterer på at snakke, så er der stadig larmen fra selve flyet. Når du først én gang har prøvet at lukke støjen ude med et par noise cancelling høretelefoner, så ved du også, hvor meget larm, der egentlig er i et fly. Ørepropper er gode nok, men de fjerner ikke den brummende baggrundsstøj, som flyets motorer laver.

Mad og drikke

Flymad er en vigtig del af en lang flyrejse. Ikke så meget, hvad der bliver serveret, men mere fordi de faste serveringer giver nødvendige afbræk i nogle ellers virkelig kedelige timer. Uanset hvor elendig flymaden er, er den stadig øer af spænding i flyveturens uendelige hav af kedsomhed.

Husk også at pakke masser af snacks, både hvis flymaden skulle være helt elendig, og lige så meget for at have noget til at bryde kedsomheden med.

Drik rigeligt med væske undervejs, da luftfugtigheden i flyet er en del lavere end på jorden. Sig ja til alle drikkevarer, du bliver tilbudt, men hold igen med alkoholen, der kan virke vanddrivende. Nøjes med en enkelt øl eller et glas vin til maden.

Underholdning

Ligesom maden kan bryde den uendelige kedsomhed, så er det også nødvendigt, at du har noget, der kan underholde dig på turen. Undersøg på forhånd hjemmefra, om der er film ombord på flyet. Det kan du gøre ved at google flytypen og så “Entertainment system”, sådan her.

Hold ud!

Når du har spist alt dit slik… når du har fået en lur… når alle måltider er blevet serveret… og når du har løst alle dine kryds og tværs’er, og der stadigvæk er tre timer til landing – så kommer det svære. Vi er vant til et liv, hvor alt går hurtigt, og hvor vi bare kan tage telefonen frem, når vi keder os.

På en lang flyrejse må du bare holde kedsomheden ud. I stedet for at blive rastløs og irriteret, så tag dig tid til bare at være. Kig lidt ud af vinduet, overvej hvor du mon skal spise om aftenen og nyd at lige nu skal du ingenting. Går det helt galt, og er du ved at gå op i limningen af kedsomhed, så fortsæt med venepumpe- og bækkenbundsøvelserne. Selv om du stadig keder dig, når du i det mindste frem til destinationen med en veltrænet bækkenbund.

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs mere om rejser her!

« 5 dejlige hoteller i København
Seværdigheder på Langeland – 8 attraktioner, du skal se »