Gode restauranter i Ayamonte 13. februar 2024 – Kategori: Rejser, Spanien – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Find de gode restauranter i Ayamonte

Der er overaskende mange gode restauranter i Ayamonte, den lille by på grænsen til Portugal. Ayamonte har et skatkammer af gode råvarer at vælge imellem. Med sin beliggenhed lige ved Atlanterhavets kyst kan du her få alt, hvad hjertet kan begære af fisk, skaldyr og muslinger. Baglandet byder også på opdræt af geder og Iberico-grise, ligesom gode oste er at finde på menukortene.

Banner - Spanien - Lær sprog

De fleste restauranter og tapasbarer ligger i og omkring gågaderne ved havnen, så det er nemt at finde rundt. Med forbehold for at noget kan lukke og andet åbne, har vi her samlet en liste over gode restauranter i Ayamonte.

Lidt tips til restauranterne i Ayamonte

Inden vi går videre til at fortælle om de gode restauranter i Ayamonte, er det vigtigt lige at få spisetiderne på plads. Ayamonte er ikke særlig turistet, og det betyder, at spisetiderne følger de lokale spaniere. I Ayamonte åbner restauranterne tidligst kl. 20 til aftensmad, og ofte først 20.30. Frokost indtages ca. mellem 13 og 15, og herefter er det kagetid og siesta frem til kl. 18. Inden aftensmaden er det velvalgt med et lille glas øl eller en aperitif.

Artiklen her stammer fra vores langtidsferie i Ayamonte. Vi besøgte byen fra januar til april, som jo nok må regnes for at være udenfor sæsonen. Bortset fra et par enkelte dage efter Helligtrekongersdag i starten af januar, var der fint tryk på restauranterne, hvor især lokale og også turister hurtigt fyldte bordene. Det kan derfor anbefales at bestille et bord eller ankomme, når restauranten åbner. Du kan se åbningstiderne ved at klikke på links ved restauranterne herunder.

Hvad kan vi lide at spise?

Inden da lige et par ord om, hvad det er for nogle restauranter, du kan læse om, og hvad vi går efter, når vi skal vælge. Restaurant-besøgene er nemlig en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før. Så ved du det, når du skal beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Og lad os så sætte os til bords!

6 gode restauranter i Ayamonte

Meraki Tapas

Vi starter lige med det bedste først! Meraki Tapas er efter vores ydmyge mening nok et af byens bedste spisesteder. Med sin unikke atmosfære og enestående gastronomiske oplevelser er tapasbaren Meraki da også blevet en favoritdestination for både lokale og besøgende fra nær og fjern.

Restauranten tilbyder autentiske spanske smagsoplevelser, fra klassiske tapas som presa og croquettas til innovative kreationer, der virkelig kildrer både gane og øje. Atmosfæren på Meraki Tapas er stilet og alligevel afslappet. Skal du flette fingre med kæresten eller bare have en virkelig lækker madoplevelse, er Meraki et godt valg.

Tierra Y Mar

SidderUnderEnPalme - Tierra Y Mar - BacalaoMeraki deler nok førstepladsen om at være byens bedste restaurant med Tierra Y Mar. Uanset hvornår på året, du får lyst til at spise på den smukke restaurant med den klassiske blå facade, så skal du bestille bord. Her er altid fyldt, også på en tirsdag aften i januar!

Hvor mange af de andre restauranter i Ayamonte byder på klassiske retter, så er maden hos Tierra Y Mar tapas med et twist. Vi elskede deres Bacalao med en cremet ostesovs, de dekonstruerede croquettas med kalkun og den spicy chorizo. Det bedste var dog den imødekommende service, og vi følte os meget velkomne. Tierra Y Mar er til den helt fine middag med forretningsforbindelser, noget der skal fejres – eller bare nogen, der skal forkæles!

Banner - Spanien - Sprogspil

La Casona

La Casona spiser du også godt! Her er alle de klassiske tapasretter, du kender og elsker. Dertil en skøn stemning, når restauranten fyldes med spaniere, der kommer for at spise godt og meget. Det er meget autentisk og lokalt, og her er masser af plads. Er I en større gruppe, der vil spise sammen, er det her, I skal bestille bord.

Vi smagte blandt andet de lækre croquettas, en platte med lokale specialiter, Solomillo (en udskæring fra Iberico-grisen) og en udsøgt omgang Cazón en Abado. Det sidste er en ret, du ikke må snyde dig selv for. De sprøde stykker af dogfish (pighaj) er marineret i eddike og masser af krydderier og inden friturestegningen vendt i en skøn panering. Velbekomme!

SidderUnderEnPalme - Meson La Serrania de Macías - RevueltoMeson La Serrania de Macías

Leder du efter en skøn frokost, kan Meson La Serrania de Macías anbefales. Restauranten med grisen ude foran ligger lige ved byens lille torv, Plaza de la Coronación. Her kan du følge med i byens hyggelige liv, imens du får en øl og en snack.

Restauranten, som også har et tilhørende, charcuteri, er især berømt for sin udsøgte skinke. Så bestil roligt en tallerken med skiveskåret jamón, men gem også lidt appetit til en tapa eller to. Bemærk, at når du bestiller de større racións, at portionerne er meget store. Vi endte således med en kæmpe tallerken revuelto og fem store Iberico-kødboller indbagt i aubergine. Det smagte godt, men det var lige i overkanten til to personer.

Margallo

Vil du ud i byen og prøve noget virkelig lokalt, så sving ind forbi Margello. Du finder den i de små gader bag færgen til Portugal. Gå efter skiltet med “Bar del Pescaito Frito”, lavet af de fineste glaserede kakler.

I Margallo kan du få tre ting: tomatsalat, friterede fisk og blæksprutte. Bestil en tallerken af hver og gerne med en øl til. Husk vådservietter hjemmefra: fisk og blæksprutte spises med fingrene, og ligesom tomatsalaten smager det himmelsk!

Gode barer i Ayamonte

Efter maden har du måske fået lyst til et lille glas at skylle efter med. Der er masser af små hyggelige barer i byen – men du skal ikke vente for længe! Spanierne går nemlig tidligt ud og tidligt hjem igen. Måske var det bare fordi, det var tidligt på sæsonen, da vi var her fra januar til april, men der er sjældent gang i byen efter midnat. Bylivet peaker derimod fredag eftermiddag samt lørdag til frokost.

Her mødes man især på Plaza de la Laguna, byens store torv. Imens børnene løber og spiller bold, er der et festligt liv på de mange barer og caféer rundt om pladsen. Om aftenen er her dog noget mere stille. Her mødes folk bl.a. lige rundt om hjørnet på barerne ved siden af Margallo, fiskebaren.

På Plaza la Lota ved Meraki Tapas er der også trængsel ved vandhullet, og her ligger flere barer. Hyggeligst er der dog, hvis du går rundt om hjørnet til Delicatessen Merkajamón, som er kombineret vinbar og charcuteri. Har du ikke nået aftensmaden endnu, er det muligt at svælge i jamón, udsøgte tapas og dejlige oste – og gerne skylle det ned med at godt glas rødvin eller en sherry. Får du lyst til mere, hænger der skinker på væggene, og hylder og montrer bugner af vine og oste, som du kan købe med hjem.

SidderUnderEnPalme - Tabanco la Peñita - OstefadHos Tabanco la Peñita er der både udsigt til Castro Marim – og gode øl og snacks. Der er virkelig meget gang i den lørdag til middag, så kom og nyd stemningen. Vælg gerne deres store ostebræt, se billedet, eller en gang ansjoser serveret på det søde flade brød, Inés Rosales.

… og et godt sted til kage!

I Ayamonte er man glad for kage, og den spises oftest om eftermiddagen. Fra frokost og frem til den sene aftensmad klokken 21, kan maven godt begynde at rumle. Her er det rart med at stykke kage til at lægge bunden. Ayamonte byder på flere gode konditorierer, som du ikke må snyde dig selv for.

I gågaden ligger Cafetería Museum Centro, som har åbent hele dagen. Her er der et mindre udvalg af gode kager, og de lokale får sig også gerne et brød med tomat. Ude på den anden side af parken ligger endnu et dejligt konditori, Cafetería La Flor de la Canela, med et noget større udvalg af kager og andre søde sager. Endelig er der også det store torv, Plaza de la Laguna, hvor de fleste barer og caféer har en kagemontre, du kan gå på rov i.

Endelig kan du også hver formiddag – undtagen søndag – smage de sprødeste churros i de to boder lige ved madmarkedet. For 1€ får du 8 lækre churros! Billederne herunder er fra hvert af de tre steder – i kronologisk rækkefølge.

Flere gode tips til din ferie i Ayamonte

Ayamonte er med sit hyggelige byliv og naturskønne omgivelser en rigtig andalusisk perle, der kun venter på, at du kommer forbi. Vores langtidsferie i byen har givet os en oplevelse for livet, og vi skal helst sikkert tilbage en anden gang.

For Ayamonte ligger dér og lokker med sin charme. Det er let lige at tage et par overnatninger på vej til Portugal – eller bare fordi. Byen har også et væld af skønne hoteller, og udover vores fine byhus nåede vi også at bo på Hotel Parador de Ayamonte.

Flor de Sal – et autentisk byhus i Spanien

For os har det altid været drømmen rejse sydpå, når vinteren nærmede sig i Danmark. Pakke kufferten, låse døren og bare tage afsted, ned til lyset og varmen. I Ayamonte fandt vi det helt perfekte byhus, som dannede rammen om vores tre måneder lange arbejdsferie. Vil du også på langtidsferie i Spanien? Så læs vores tips her: Workation: Tag dit arbejde med på langtidsferie i Spanien

Det lille blå og hvide byhus, Flor de Sal, ligger helt oppe på toppen af byen, med udsigt udover saltmarkerne. Fra den øverste terrasse kan man også kigge på den store Guadiana-flod og over til Portugal, og mod syd helt ud til Atlanterhavet.

Indenfor var den charmerende indretning holdt i samme blå og hvide farver, og der var alt, hvad vi skulle bruge, inklusiv en arbejdsplads med skrivebord. Huset var kort sagt alt det, vi havde ledt efter: autentisk, hyggeligt og med en lukket gårdhave, hvor vi tilbragte mange timer med at grille og bare dase i eftermiddagssolen. Læs mere om Flor de Sal ved at klikke på billeder og links.

Hotel Parador de Ayamonte

Rundt omkring i Spanien ligger ca. hundrede statsdrevne Parador-hoteller, alle placeret i smukke gamle bygninger, f.eks. klostre, slotte og paladser. Hotel Parador de Ayamonte ligger på det højeste sted i byen, hvor borgen Castillo de Ayamonte lå i gamle dage. Her er en pragtfuld udsigt over mod Portugal og den skønneste solnedgang.

Under vores langtidsferie kunne vi fejre vores 10-års dag som kærester. Selv om vi allerede havde vores dejlige byhus, syntes vi alligevel, der skulle ske noget helt specielt og besluttede os for at forkæle os selv med en overnatning på byens bedste hotel. Det var helt igennem skønt og et dejligt minde til fremtiden.

Læs mere om hotellet her: Hotel Parador de Ayamonte og se alle de andre hoteller i Ayamonte ved at klikke her. Du kan også lave din egen søgning efter hoteller i Ayamonte lige her:Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferien i Spanien

Læs alle de andre artikler om Ayamonte her!

« Workation: Tag dit arbejde med på langtidsferie i Spanien
Seværdigheder i Ayamonte, Spanien – 8 ting du skal opleve! »