Ferie i København med børn 16. januar 2022 – Kategori: Danmark, Ferie med børn, Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Oplevelser i København for børn

København er en fantastisk by – men dyr! Heldigvis er der også mange gratis seværdigheder i børnehøjde. I artiklen her finder du 10 attraktioner for børn i København – med links, så du hurtigt kan se, om det er noget for jer. Nederst får du også tips til gode og billige hoteller, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

10 seværdigheder for børn i København

Udover alle de kendte seværdigheder i København, er der også flere, som børnene vil elske. Tivoli eller Bakken er et must, men dyrt! Heldigvis er der mange gratis attraktioner for børn i København, som du også kan finde i listen her:

Amalienborg

Tag en spadseretur ved Amalienborg, og helst når Den Kongelige Livgarden har vagtskifte kl. 12.00. Hvis de små ben kan holde til det, kan turen fortsættes ud ad Langelinie, hvor alle de store krydstogtskibe lægger til, og med en afstikker til Den Lille Havfrue. Fra Amalienborg kan I også hoppe på Havnebussen, den gule færge på billedet i toppen. Havnebussen er en del af det alminelige bussystem i København, så I skal bare huske rejsekortet.

Strøget

Selvfølgelig skal der også være tid til en slentretur på Strøget, hvor der er masser af ting at kigge på. Drejer I af ved Købmagergade, kommer I til Rundetårn, hvor der er den flotteste udsigt ud over København.

Flyvergrillen

Flyvergrillen ligger for enden af Amager Landevej og helt op til hegnet, som omkranser landingsbanerne i Kastrup Lufthavn. Her kan I få en pølse og sammen med de garvede flyspottere være med til at kigge på de fly, der letter og lander.

Tivoli og Bakken

Når man er i København, er det store spørgsmål altid: Tivoli eller Bakken? Tivoli er flot og hyggelig, men lidt dyr. Omvendt så er det gratis at komme ind på Bakken, og selv om stedet ikke er smukt på samme måde som Tivoli, så har stedet sin hel egen charme – og fede forlystelser!

Frilandsmuseet

Lige nord for København ligger Frilandsmuseet, hvor der altid er gratis adgang for børn. Museet har igennem mere end 100 år opbygget en meget fin samling af historiske huse. Her er både gårde og gamle prydhaver, og en hel lille stationsby hvor man kan se, hvordan livet så ud, dengang bedsteforældrene var børn.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

ZOO København

ZOO København er en stor oplevelse for både børn og voksne. Se det flotte elefantanlæg, kom med til fodringen af søløverne eller leg på den nye, store legeplads.

Gratis legepladser

Når børnene er blevet trætte af at se museer eller være med dig på shopping, så byder København på125 legepladser. Du kan finde den nærmeste legeplads her. Klik på kortet, når du kommer ind på siden.

Marionetteatret

I Kongens Have spiller Marionetteatret gratis forestillinger for børn hver dag. Sæsonen løber fra starten af juni til slutningen af august. Hver sommer spilles der 2 forskellige forestillinger, som skifter i juli. Der skiftes forestilling medio juli.

Børnenes Museum

Besøg også Børnenes Museum på Nationalmuseet, hvor børnene kan lege ”gamle dage” i skolestuen eller tage på en sejltur over havet med vikingerne. I kan også lave mad i det gamle køkken fra middelalderen eller gøre borgen kampklar til fjendens angreb. Rundt omkring på Nationalmuseet er der en Kedsomhedsknap, og når man trykker på den, så kan alt ske. Malerier taler, drager forbløder, eller der går ild i en samling.

Sømods Bolcher

Trænger I til en pause fra alt det kulturelle, er det også et stort hit at se på bolchefremstillingen hos Sømods Bolcher i Nørregade. Se tidspunkter for bolcheproduktion på hjemmesiden, så I ikke går forgæves.

Find et godt hotel i København

Her får I et par anbefalinger på gode hoteller i København, som alle kan bookes igennem Booking.com. Vi har boet på dem alle og vil gerne anbefale dem til andre familier med børn. Du kan også finde flere hoteller i København ved at lave din egen søgning her:

Booking.com

Bo i Tivoli på hele ferien – næsten

Tivoli Hotel, et kvarters gang fra Tivoli, kan du bo i de særlige Tivoli-værelser. Temaværelserne på Tivoli Hotel er det tætteste, I kommer på at være i Tivoli uden egentlig at være der. Værelserne er alle inspireret af den gamle have, og her kan du for eksempel bo på Garder-værelset, der er inspireret af Tivoli Garden. Trommer er omdannet til borde og trompeter til sengelamper. Columbine-værelset er enhver prinsesses drøm med motiver fra Pantomineteatret på væggene. I Tivoli Time-værelset står Pjerrot ved sengegavlen og byder velkommen.

Læs mere om hotellet her: Tivoli Hotel

Hipt vandrehjem med indendørs pool

På Vesterbro med fem minutters gang til Rådhuspladsen og Tivoli ligger Steel House Copenhagen, et luksushostel i newyorker-stil. Det hippe vandrehjem har en unik storby-vibe og er indrettet med lige dele coolfaktor og rå elegance. Ivan og Trine boede her i sommeren 2020, fordi vi simpelthen blev nødt til at se, hvad det kunne. Vi er ikke fælles sovesals-mennesker, så vi valgte den lidt dyrere løsning og bookede et dobbeltværelse på øverste etage med egen terrasse. Der var ikke så meget plads, men til gengæld den mest fantastiske udsigt ud over Planetariet og Søerne.

Det er ret tydeligt, at Steel House tiltrækker både familier og også unge mennesker, der skal rundt i verden på et skrabet budget. Fælleskøkkenet var fyldt fra morgen til aften, og folk hyggede sig og kom hinanden ved på de store fællesarealer.

Læs mere her: Steel House Copenhagen

Bo godt og billigt i København – med en fantastisk udsigt

Med alle de skønne hoteller i København, er det også rart at vide, at du kan bo billigt i byen. Vil du gerne bo tæt på Tivoli, Rådhuspladsen og Strøget, så er Danhostel Copenhagen City et godt bud på billig overnatning i København. Fra vandrehjemmet er der 10 minutters gang. I de private værelser er der bløde senge, bad og toilet og en pragtfuld udsigt ud over København.

Se flere skønne hoteller her: Hoteller i København på Booking.com

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om København her!

« Ferie i Aarhus med børn
Ferie i Berlin med børn »