Ferie i Berlin med børn 16. januar 2022 – Kategori: Ferie med børn, Rejser, Tyskland – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Oplevelser i Berlin for børn

Skal du holde ferie i Berlin med børn? Berlin er en fantastisk by – og den er også for børn! Berlin er en dejlig by på alle tidspunkter af året, og så er den børnevenlig. Der masser af spændende attraktioner for børn, masser af historie at snakke om og plads til at løbe og lege.

Banner - Tyskland - Sprogspil

I artiklen her finder du 10 attraktioner for børn til en ferie i Berlin – med links, så du hurtigt kan se, om det er noget for jer. Nederst får du også tips til gode og billige hoteller, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

Sådan kommer I til Berlin

Det tager ca. en times tid at komme med fly fra København til Berlin. Du kan også vælge at køre til Berlin i bil, men det er endnu nemmere at tage toget. Det er billigst at bestille tog igennem Deutsche Bahn, og siden er på dansk. Seks timer fra for eksempel Odense, og så lander I friske og veludhvilede om eftermiddagen.

10 seværdigheder til en ferie i Berlin med børn

Udover alle de kendte seværdigheder i Berlin, er der også flere, som børnene vil elske. Når I har set Brandenburger Tor, Check Point Charlie og Museumsøen, er det tid til at komme helt ned i børnehøjde!

Tierpark Berlin

Tierpark Berlin ligger som en stor, grøn park midt i Berlin. Stå af ved “Tierpark” og nyd en dejlig tur i Zoologisk Have. Her er mange spændende dyr, hvor I kan sige hej til isbjørne, tigre og elefanter. Vil I gerne klappe geder, er det også muligt. Besøg også den fine legeplads og tag en tur med ZOO-toget.

KaDeWe

KaDeWe er en kronjuvel i stormagasinernes verden og hjertet i det gamle kapitalistiske Vest-Berlin. Her er al den luksus, du overhovedet kan tænke dig! Alle er velkomne til bare at komme ind og ose. Tag op i chokoladeafdelingen og prøv at tælle hvor mange forskellige slags chokolade, man egentlig kan få. Generelt er hele området omkring Kurfürstendamm et eldorado for store og små shoppere, med masser af kædebutikker og gode tilbud.

Stolpersteine

Lige rundt om hjørnet, på Ansbacher Strasse, ligger der halvejs henne ad gaden nogle af de mange små Stolpersteine, Snublesten, som Berlin er fuld af. Stenene er mindemærker for de jøder, romaer og andre befokningsgrupper, som blev deporteret af nazisterne og udryddet i koncentrationslejrene. Har du børn, der ikke let får mareridt, så brug tid på at læse de jødiske navne, fødsels- og dødsdato, og hvor de blev deporteret hen. Berlin rummer meget historie, og det her er et af de mørke kapitler.

Kanalrundfart

Tag med på kanalrundfart fra Nikolaiviertel og se det nye Berlin. Turen er rigtig fin, og I kommer blandt andet ud forbi Rigsdagen, Kohl-losseum og Museuminsel. Har I allerede været i Tiergarten, kommer I nu til at se den fra vandsiden.

RitterSport

I RitterSport-museet kan man bygge sin egen RitterSport eller få et chokoladekursus. Husk at booke det sidste hjemmefra! Det tilhørende chokolademuseum er ikke så stort, men for chokoladeelskere er det meget oplysende. Det store udvalg af RitterSport i alle smagsvarianter og størrelser kan også vække jubel. Tag den store rygsæk med!

Fernsehturm

Fernsehturm, tv-tårnet på Alexanderplatz, hvor billedet øverst er fra, kan virkelig også anbefales. Book gerne billetter over nettet, og hvis der er lidt luft i budgettet, så tag gerne VIP-billetterne. Booker du ikke i forvejen, kan der være lang ventetid. Med en VIP-billet kan du springe køen over. Oppe i tårnet er der udsigt ud over hele Berlin. Det er underligt at forestille sig, at så meget af Berlin efter bombardementerne under 2. verdenskrig ikke var andet end murbrokker.

Banner - Tyskland - Sprogkursus

Spis gerne frokost i restauranten, det er samme pris og nogenlunde kvalitet som alle andre steder i området. Oppe i Fjernsynstårnet får du dog en roterende panorama-udsigt udover hele Berlin, for restauranten drejer rundt, også om kagebuffeten. Husk også at booke bord over nettet.

Sporvogne i Berlin

Vil I videre ud i byen, kører der fra Alexanderplatz – og mange andre steder i den tidligere østdel – sporvogne, et utrolig praktisk transportmiddel, som er lige til at hoppe af og på. Sporvogne er uendelig praktiske! Det er ikke en bus, I skal vente på, og heller ikke et tog, hvor I først skal langt ned i jorden for at køre med.

Berlinmur på Bernauerstrasse

Tag sporvognen til Bernauerstrasse, hvor I finder et mur-museum i fri natur med et stykke af Berlin-muren. Mellem de originale sektioner af muren bliver det meget tydeligt, hvordan byen engang var delt. Her er der tid til en snak om Øst og Vest. Det bliver også tydeligt, at Vest-Berlin engang var denne her lille enklave i det store, lukkede Østtyskland, hvor folk prøvede at flygte fra. Der er mindeplader for dem, som gjorde forsøget og ikke overlevede.

Mauerpark

Lige ved siden af, i Mauerpark, er der hver søndag et kaotisk, overfyldt loppemarked – men også meget, meget andet! Den kæmpestore, grønne park er fyldt til randen med fodboldspillende, dansende, grillende, solbadende, øldrikkende, glade mennesker. Det er et mini-Roskilde Festival, med plads til børn på den store legeplads eller inde ved klappegederne.

Lego World

Under Sony Center ved Potsdamer Platz ligger LEGOLAND Discovery Center, et kæmpe indendørs legeland i LEGO-tema. Her kan børnene bygge med LEGO-klodser, tage en tur i en af de sjove forlystelser eller se LEGO-film i 4D. Der er åbent alle dage, undtagen den 24. december.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Find et godt hotel til en ferie i Berlin med børn

Her får du et par anbefalinger på gode hoteller i Berlin, som alle kan bookes igennem Booking.com. Vi har boet på dem alle og kan give dem vores bedste anbefalinger. Se flere gode hoteller i Berlin ved at lave din egen søgning her:


Booking.com

Et hotel med swimmingpool i Berlin

Leder I efter et godt hotel i Berlin, der er til at betale – og i gåafstand til Kurfürstendamm, KaDeWe og Tierpark Berlin? Så kan Pestana Berlin Tiergarten anbefales! Her bor I i det rolige ambassadekvarter, kun en lille gåtur fra et væld af butikker og gode restauranter. Pestana Berlin Tiergarten har rummelige værelser og en overdådig morgenmadsbuffet, og der er swimmingpool på hotellet. I en by, hvor det godt kan være svært at finde overnatning, der ikke er alt for dyrt, er hotellet her et glimrende bud.

Læs mere om hotellet her: Pestana Berlin Tiergarten

Et godt hotel i Berlin, der er til at betale

Når du skal finde et hotel, der både er godt og samtidig til at betale, kan du altid kigge efter et ibis-hotel. ibis-hotellerne findes i mange storbyer, og de fleste børn vil elske, at indretningen er end alle steder. Her får I en seng, ofte med køjeseng ovenover, bad og toilet. Det er ikke fancy, men altid godt og virkelig hyggeligt. I Berlin kan I for eksempel bo på ibis Berlin Kurfuerstendamm, to minutters gang fra KaDeWe og Ubahn-stationen.

Læs mere om hotellet her: ibis Berlin Kurfuerstendamm

Billige hostels i Berlin

Kigger du på Booking.com, kan du finde mange billige hostels (vandrehjem) i Berlin. Byen er dog også en magnet for unge mennesker, og du skal lige overveje, om det er nu også er så god en ide at bo med børn på hostel. På de hostels, hvor der er mange unge, er det normalt at komme væltende hjem midt om natten og fortsætte festen. Vælger du alligevel at bo på hostel, så kig efter et der er decideret familievenligt. Ofte har du også mulighed for at booke et privat værelse.

Et godt og billigt vandrehjem i Berlin, der er børnevenligt, og hvor I kan få jeres eget værelse, er Sunflower Hostel Berlin i det hippe Friedrichshain. Her er der en kort gåtur til metrostationen Warschauer Str. og ind til alle de spændende seværdigheder.

Se flere gode hoteller i Berlin på Booking.com her!

Banner - SidderUnderEnPalme - Rejsespil Tyskland ferie - rejse

Læs de andre artikler om Berlin her!

« Ferie i København med børn
Ferie i Los Angeles med børn »