Ferie i Aarhus med børn 16. januar 2022 – Kategori: Danmark, Ferie med børn, Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Oplevelser i Aarhus for børn

Aarhus er Smilets By og altid et besøg værd! Der er meget at se på i byen. Den flotte åbning af Åen og udsigten fra Domkirketårnet blev der desværre ikke plads til på listen, ligesom Aarhus Festuge i dén grad også er noget, der er gør Aarhus til en spændende ferieby.

Trine boede i sin ungdom i Aarhus, og vi har ofte besøgt byen sammen med Ivans fætter og kusine, der har deres farfar i byen. Vi er derfor ret godt kendt i Aarhus og har lavet en liste med de 10 bedste attraktioner for børn i byen. Nederst får du også tips til gode og børnevenlige hoteller, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

10 seværdigheder for børn i Aarhus

Der er mange spændende seværdigheder i Aarhus, der venter på et besøg.  Det er en god ide at planlægge i hvert fald noget af turen hjemmefra, for der er meget at opleve i Aarhus. VisitAarhus giver masser af inspiration til oplevelser og aktuelle arrangementer i byen. Men blandt de oplevelser, som du bare må have med hjem, så er der:

Den Gamle By

I Den Gamle By kan I se, hvordan folk levede i gamle dage. Her er mange fine historiske bygninger, smukke byhaver, arbejdende værksteder, butikker og et fantastisk Legetøjsmuseum. Der er gratis entre for børn og unge under 18 år. Botanisk have, som Den Gamle By støder op til, er en meget stor oplevelse med sine mange forskellige bede. I Væksthusene kan I se piratfisk og sommerfugle.

Gågaden

Man har ikke været i Aarhus, hvis man ikke lige har været ude på glasrampen på toppen af stormagasinet Salling og mærket, hvordan det kilder i maven! Fra platformen kan man se ud over gågaden i Aarhus og helt ned til Domkirken, som også er et besøg værd.

Bazar Vest

Bazar Vest er en stor sanseoplevelse for både børn og voksne. Her kan du købe små prinsessekjoler, der kan gøre selv Mary misundelig, rislende plasticvandfald og billigt frugt og grønt.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er altid et besøg værd. Her er der vilde forlystelser, zombie-jagt og rolige picnicområder. Om fredagen er der koncerter med store danske bands, og søndagen byder på underholdning for børn.

Dyrehaven

Syd for Århus By, i Thors Skov, ligger Dyrehaven. Husk at samle kastanjer og agern undervejs, for her kan I fodre sika-hjortene eller vildsvinene eller bare nyde en dag i skoven.

MOMU, Moesgaard Museum

MOMU eller Moesgaard Museum rummer et af Danmarks største klenodier fra oldtiden; her ligger nemlig Grauballemanden. Gå rundt om Stavkirken og vikingehusene og fortsæt ad Oldtidsstien ned til Skovmøllen, der serverer den bedste varme kakao og nybagte boller.

ARoS

Du og især dine børn vil elske den farvestrålende prisme i kunstmuseet ARoS, som er dels giver en fantastisk udsigt ud over hele byen, og dels en tur gennem det smukkeste farveladelandskab. Museet byder på mange oplevelser i børnehøjde, og hver søndag er der rundvisninger specielt for børn.

Den Permanente

Trænger I til at dyppe tæerne, er der enten Den Permanente, søbadet med skov og strand nedenfor Riis Skov eller byens mange svømmehaller. I den gamle badeanstalt Spanien kan man udover en svømmetur nyde den smukke indretning, hvor mange af de fine detaljer fra åbningen i 1933 er bevaret. Her er der ingen vandrutchebaner, men det er der til gengæld i Gellerupbadet, som også har varmtvandsbassin til babyer. Se alle svømmehaller i Aarhus her.

Mindeparken

Mindeparken ved Marselisborg Slot og indbyder med sin legeplads og store arealer til fri leg. Marselisborg Slot er Dronningens sommersidens, og der er vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12.00 i de perioder, hvor Dronningen opholder sig på slottet.

Legepladser i Aarhus

Besøg også en af de mange legepladser i Aarhus. Du finder dem alle sammen ved at klikke på linket.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Find et godt hotel i Aarhus

Her får du et par anbefalinger på gode og børnevenlige hoteller i Aarhus, som alle kan bookes igennem Booking.com.Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Bo lige ved banegården midt i byen

Kommer I med toget, er det dejligt at kunne slippe for at tænke på, hvordan I kommer rundt i byen. På Milling Hotel Ritz bor I to minutters gang fra barnegården og få minutter fra rutebilstationen og byens andre buslinjer. Hotellet ligger lige midt i centrum med kort afstand til gågade, Aarhus Street Food, biograf og mange af seværdighederne, der er nævnt her. Spis i den gratis morgenmadsbuffet, og lad hotellet hjælpe jer med at leje cykler, så I kan komme ud og se byen.

Læs mere om hotellet her: Milling Hotel Ritz

Et billigt hotel i Aarhus med eget køkken

Når man rejser på ferie med børn, er det rart at have adgang til et køkken. Vil I spare lidt penge, kan I lave nogle af måltiderne derhjemme. Først og fremmest giver et køkken på hotelværelset meget mere frihed. I behøver ikke at springe ud af sengen om morgenen for at nå morgenbuffeten, og små børn, der står tidligt op, kan få morgenmad med det samme.

ApartHotel Faber ligger i et roligt område lige bag ARoS Kunstmuseum og Musikhuset og både hotelværelserne og i hotellejlighederne er udstyret med et køkken. Hotellet er billigt i forhold til Aarhus-standarder, men du skal også selv tjekke ind, og der er er ikke morgenmad på hotellet.

Læs mere om hotellet her: ApartHotel Faber

Bo godt og billigt i Aarhus

Vil I gerne bo godt og billigt, har Aarhus også flere vandrehjem. På Danhostel Aarhus bor I tæt på badeanstalten Den Permanente, og det er jo oplagt at være tæt på stranden i sommerferien. På det store udendørsområde er der plads til at løbe og lege, og i den smukke, gamle hovedbygning serveres morgenmad.

Læs mere om vandrehjemmet her: Danhostel Aarhus

Se flere dejlige hoteller i Aarhus på Booking.com her!

Læs de andre artikler om Aarhus her!

« Ferie i Madrid med børn
Ferie i København med børn »