8 anderledes seværdigheder i København 24. september 2020 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Seværdigheder i København, som turisterne ikke finder

Der er masser af seværdigheder i København, som turisterne aldrig finder. Der er mange alternativer til at stå på tæer med alle de andre turister i nakken, for der er så mange seværdigheder i København, som turisterne slet ikke kender eksistensen af. Er du ofte i byen, og har du besøgt alle de traditionelle attraktioner, så får du her en håndfuld tips til steder, som du måske ikke allerede kender, og som du bare må se.

8 skjulte seværdigheder i København

Glem Tivoli, Den Lille Havfrue og Glyptoteket og tag med på en anderledes sightseeing, hvor du får set nogle af de andre spændende seværdigheder i København. Her får du masser af tips til skjulte og oversete seværdigheder – som for de lokale slet ikke er så skjulte endda. Det er nemlig her, de tager hen for at finde fred og ro, når turisterne oversvømmer byen. Der er masser at se på, og meget nyt at opleve!

Tag på sejltur med Havnebussen

I stedet for en larmende tur på kanalrundfart, så kan du også tanke Rejsekortet op og tage på tur med de gule Havnebusser. På en almindelig busbillet kan du se København fra vandsiden, hele vejen fra Refshaleøen til Teglholmen. Der er 9 stop i alt, blandt andet ved Den Sorte Diamant, Operaen og Nyhavn. Står du af ved Nordre Toldbod, er der kun få meter hen til den næste attraktion:

Kastellet

Lad alle de andre turister stå i kø ved Den Lille Havfrue og gå i stedet en tur op på Kastellet, der ligger lige ved siden af. Det historiske forsvarsværk er stadigvæk i brug som arbejdsplads og kaserne for Forsvaret, og her kan du på samme tid se både gammel og ny militærhistorie. Kastellet er også et dejligt udflugtsmål, og måske tager du dig selv i at nynne “Jeg skal til picnic på Kastellet” – og det er dét Kastellet, som sangen handler om.

Den Kongelige Livgarde

Lad alle de andre turister strække hals for at se vagtskiftet ved Amalienborg. Der er nemlig et andet sted, hvor du bedre kan se de flotte garder. Den Kongelige Livgarde marcherer kl. 11.30 fra Livgardens Kasserne i Gothersgade 100 ved Rosenborg Slot gennem Københavns gader, hvor de ender ved Amalienborg til vagtskiftet kl. 12:00. Stil dig klar på ruten – eller gå med bag det festlige musikkorps!

Landbohøjskolens have

Landbohøjskolen på Frederiksberg hedder i dag en masse bogstavforkortelser, der hele tiden skifter. Hvis du skal spørge de lokale om vej, så brug derfor og for nemhedens skyld bare Landbohøjskolens Have. Landbohøjskolens Have blev grundlagt i 1858 samtidig med opførelsen af Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. I den smukke park kommer besøgende langvejs fra for at se Den Romantiske Have, indrettet i datidens stil med små vandløb, en rosenhave og en lægeplantehave. Læs mere om rundvisninger her: Landbohøjskolens Have – Rundture

Vor Frelsers Kirke

I stedet for at nyde udsigten sammen med alle de andre turister i Rundetårn – så tag op i Vor Frelsers Kirke. På Christianshavn ligger kirken med det smukke, gyldne tårn, og det kan du komme op i! De 400 smalle trin, der snor sig rundt om tårnet, er ikke for de sarte, men udsigten ud over Københavns smukke tage er en dejlig belønning for al besværet.

Refshaleøen

Og når du nu er på de kanter, så er det oplagt med et besøg på Christiania – men i stedet for se på alle turisterne, der fnisende tager billeder af hashboderne, så kunne du i stedet bevæge dig længere ud på Christianshavn mod Refshaleøen. Først og fremmest ind i det Christiania, der ikke er Pusher Street. Det historiske område strækker sig langs de gamle volde, forbi Operaen og ud til Holmen – helt ud til madmarkedet Reffen og strandbaren ved Halvandet.

Det gamle kaserneområde på Christiania, Dokøens flotte bygninger og det gamle industriområde, Refshaleøen, hvor skibsværftet B&W engang havde til huse, er et smukt og råt område, med masser af historie. Klik på de forskellige links ovenfor for at læse mere om de enkelte steder.

Flyvergrillen

For enden af Amager Landevej ligger Flyvergrillen. Sammen med andre flyspottere kan du fra den lille platform, der ligger helt op til Københavns Lufthavn, kigge på de fly, der letter og lander. Det er noget mere fascinerende, end det umiddelbart lyder, og det er svært at løsrive sig. Heldigvis kan du i Flyvergrillen få både øl og pølser, så du kan blive lidt længere.

Amager Strandpark

På de varme sommerdage mødes store og små for at bade, dyrke sport eller løbe på rulleskøjter i Amager Strandpark. Den lange strand er et populært udflugtsmål til picnic, udendørsfilm og koncerter. Den genopførte badeanstalt Helgoland har kønsseparate afdelinger. Det er et skønt sted at bade, dels fordi du ikke får sand mellem tæerne, og dels fordi du slipper for at blive gloet på.

Hvor skal du bo i København?

Her får I et par anbefalinger på gode hoteller i København, som alle kan bookes igennem Booking.com. Vi har boet på dem alle og vil gerne give vores bedste anbefalinger! Du kan også finde flere hoteller i København ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Bo i Tivoli på hele ferien – næsten

Tivoli Hotel, et kvarters gang fra Tivoli, kan du bo i de særlige Tivoli-værelser. Værelserne er alle inspireret af den gamle have, og her kan du for eksempel bo på Garder-værelset, der er inspireret af Tivoli Garden. Trommer er omdannet til borde og trompeter til sengelamper. Columbine-værelset er enhver prinsesses drøm med motiver fra Pantomineteatret på væggene. I Tivoli Time-værelset står Pjerrot ved sengegavlen og byder velkommen.

Luksushotel med en imponerende udsigt

Tæt på Royal Arena, lufthavnen, Bella Center, DR Byen og Fields Shoppingcenter er AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen i Ørestaden også et oplagt valg til dig, der gerne vil bo i fred og ro. Du kan dog hurtigt komme ind til centrum af København. Lige overfor Bella Sky ligger metrostationen Bella Center St., som tager dig ind til Kongens Nytorv og Nyhavn på 9 minutter. Bella Sky er et moderne designhotel til gæster, der ikke er bange for højder. Hotellet er fordelt på 23 etager, og der er en imponerende udsigt ud over København fra de store panoramavinduer.

Bo godt og billigt i København – med en fantastisk udsigt

Med alle de skønne hoteller i København, er det også rart at vide, at du kan bo billigt i byen. Vil du gerne bo tæt på Tivoli, Rådhuspladsen og Strøget, så er Danhostel Copenhagen City et godt bud på billig overnatning i København. Fra vandrehjemmet er der 10 minutters gang. I de private værelser er der bløde senge, bad og toilet og en pragtfuld udsigt ud over København.

Se flere skønne hoteller her: Hoteller i København på Booking.com

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om København her!

« Seværdigheder i Bologna – 9 attraktioner du skal se!
Billig ferie i Los Angeles på budget – sådan sparer du penge »