Tag feriestemningen med hjem til hverdagen 25. september 2020 – Kategori: Rejser, Rejsetips – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Savner du feriestemningen?

Feriestemningen holder oftest kun, til vi er hjemme igen og træder ind i hamsterhjulet. Følelsen af frihed og glæden ved at blive fyldt op af nye oplevelser afløses af de sædvanlige rutiner og 9-16. Du har efter-ferie blues, og som det ser ud er der kun én ting, der kan lyse lidt op i tristheden, og det er en ny ferie.

Men stop lige op, for sådan behøver det ikke at være! Du kan sagtens tage i hvert fald noget af feriestemningen med hjem og lade den puste nyt liv ind i hverdagen. Hvordan du gør hverdag til ferie, kan du læse om her!

Hvorfor savner du feriestemningen?

Inden du får alle de gode tips, er det praktisk lige at tage et kig på, hvorfor vi egentlig synes, det er så rart at være på ferie. For hvad er det der gør, at det er så skønt at være på ferie i forhold til derhjemme?

Ferien er dér, hvor vi har tid til at være sammen og mærke hinanden. Vi får snakket om alt mulig andet, end om hvad der lige ligger i fryseren og bilen, der skal have skiftet vinterdæk. På ferien oplever vi nye ting; vi ser, smager og hører nyt, og den store, åbne verden, hvor alt er muligt, minder lidt om at være ung igen.

Det er også på ferien, at vi har pakket alt det pæne tøj, som måske ikke lige passer ind på arbejdet. På ferien forkæler vi os selv mere, drikker de store, lyserøde cocktails og spiser det, vi har lyst til – når vi har lyst.

Det er i det hele taget den der lystbårne tilgang til hele tilværelsen, der giver følelsen af at være i live. Når livet leves efter et “Hvad har jeg lyst til?” og ikke et “Hvad er næste punkt på TO DO-listen?”, så bliver det hele bare lidt sjovere!

Tag den gode følelse med hjem

Den der dejlige følelse af frihed kan du sagtens tage med hjem, både til hverdagen og også til arbejdslivet. Din chef bliver måske ikke rigtig begejstret, hvis du svinger hele hjemmebaren med op på skrivebordet og shaker dig en piña colada til frokost, men det kan godt gøres lidt sjovere at gå på arbejde.

I stedet for kun at tage glimmerblusen frem, når du skal på ferie, så tag den da på til en festlig dag på kontoret. Pynt skrivebordet med et billede fra ferien eller noget andet, der gør dig glad. Sæt bølgebrus på i høretelefonerne eller læs de vigtige dokumenter igennem til lysen af de bedste feriehits.

Arbejdslivet behøver ikke at være en jammerdal, hvor du kun venter på at kunne holde fri. Dit arbejde skal faktisk, ligesom ferierne, være fyldt med forkælelse, fordi det er der, vi skal yde vores bedste. Så husk også at forkæle dig selv på arbejdet. Kom nu bare sukker i kaffen. Giv dig selv nye smagsoplevelser med i madpakken. Lav nye, gode vaner på arbejdet. Tag en halv fridag til at gå til frisøren eller få ordnet negle – eller bare til at sove længe, hvis du trænger.

Måske skal du bare tage konsekvensen?

Men hvad nu, hvis du elsker ferierne så meget, fordi de dybest set giver dig en pause fra et liv, du ikke længere kan holde ud? Hvis du i virkeligheden har fået indrettet et liv, som på ingen måde passer til dig og den, du er, så er det måske på tide, du bruger en af dine ferier på at finde ud af, hvordan du kan lave det om.

Kan du gå ned i tid, så der er mere tid til at rejse? Eller vil du i virkeligheden hellere lave noget andet? Har du lyst til at arbejde et andet sted, tage en ny uddannelse eller blive selvstændig? Mulighederne er mange, men det er dig, der skal træffe beslutningen.

Tag et service-tjek på rutinerne

Inden du laver dit liv helt om og skifter parcelhuset ud med en bambushytte i et økologisk strandkollektiv, så prøv at starte i det små med at kigge på din hverdag. Er det hamsterhjulet med dets evindelige madpakker-arbejde-forældremøde- aftensmad-tv, du ikke kan holde ud?

Prøv at se, om du ikke kan skippe nogle af rutinerne. I en familie med små børn er der behov for masser af struktur og planlægning, men hvis 3-årige ikke er en del af din hverdag, hvorfor skal du så partout spise aftensmad klokken 17.30? Og hvorfor kan du ikke lige så godt svinge ind i supermarkedet efter et par småting til en spontan picnic med kæresten eller vennerne?

I virkeligheden handler feriestemningen om at give sig tid til at lytte til de små og store ønsker inde i en selv – og at tude handle på dem. Måske har du ikke behov for at lave hele dit liv om – måske kunne dit liv bare godt tænke sig, at du sagde lidt mere ja til dig selv?

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs mere om rejser her!

« Gode barer i Reykjavik, Island
Shopping i Berlin – her finder du alle de gode butikker! »