Fantastiske seværdigheder i Reykjavik 25. september 2020 – Kategori: Island, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

En guide til seværdigheder i Reykjavik

Mangler du tips til, hvad du skal opleve på en ferie i den smukke by højt mod nord, får du her en guide til seværdigheder i Reykjavik. Den allerstørste attraktion i Island er selvfølgelig den storslåede natur med nordlyset, geysere og vulkaner, men Reykjavik, hovedstaden i Island, byder også på mange spændende oplevelser.

Hvad skal du se i Reykjavik?

Allerede når du lander i lufthavnen eller på busstationen, er der mange foldere om seværdigheder i Reykjavik og resten af Island. Der er så meget at se på, og islænderne er gode til at fortælle om alle de smukke ting. Med sædvanlig islandsk humor er der også mere kuriøse museer, for eksempel et museum for udstoppede penisser.

Er du kun i Reykjavik på en miniferie, kan det være svært at vælge, hvad du skal nå at se, så her kommer en liste over de seværdigheder i Reykjavik, som du helt sikkert bliver nødt til at besøge, når du er på ferie i byen. Du kan se alle de andre seværdigheder i Reykjavik og planlægge dit eget besøg på: Visit Iceland

Nederst finder du en liste over gode hoteller i Reykjavik, som alle kan bookes direkte igennem Booking.com.

Spændende seværdigheder i Reykjavik

Islands Nationalmuseum

Uanset hvad du ellers vælger at se i Reykjavik, så må du ikke snyde dig selv for et besøg på Islands Nationalmuseum. Her får du hele den spændende historie om nordboernes kolonisering af øen, sagaerne og kampen for selvstændighed. Museet rummer mange flotte genstande fra vikingetiden, blandt andet den lille bronzefigur af guden Thor med sin hammer. Museet gør meget ud af formidlingen af fund og historie, og udstillingen er rigtig godt sat op.

Læs mere her: Þjóðminjasafn Íslands

Hallgrímskirkja – Hallgrimskirken

Højt oppe over Reykjaviks tage knejser den imponerende Hallgrimskirke. Med sine 74 meter er Hallgrimskirken den højeste bygning i Reykjavik, og oppe fra tårnet er der da også en fantastisk udsigt ud over byen og det omkringliggende landskab. Kirken er bygget til minde om den islandske salmedigter Hallgrímur Pétursson, med tilnavnet “Islands Kingo”. Ude foran Hallgrimskirken står en statue af Leif den Lykkelige, den første europæer, der opdagede Amerika.

Læs mere her: Hallgrimskirkja

Harpa

I 2007, året før den den økonomiske krise ramte Island, besluttede man at sætte gang i et kæmpe byggeprojekt på havnen. Udover Harpa var også et luksushotel planlagt sammen med det nye hovedkvarter for Islands nationalbank, Landsbankinn. Men i 2008 var kassen tom, og den islandske stat overtog opførelsen af koncerthuset og konferencecentret Harpa. I dag kan du besøge den imponerende kolos ved havnen og nyde den mageløse konstruktion i stål og glas.

Selve navnet Harpa kan henvise til strengeinstrumentet harpen, men er også navnet på den allerførste sommermåned i den gamle nordiske kalender, hvor man begynder at se frem mod lysere tider. Historien om den islandske stædighed (og det galopperende storhedsvanvid under finanskrisen) kan du høre i det morsomme one man-show, How to become Icelandic in 60 minutes, et af de mange events i den store, smukke bygning.

Læs mere her: Harpa

Sólfar – Solfærd

På en solskinsdag er det en god ide at gå en tur langs vandet. Her støder du på den eventyrlige skulptur, Sólfar (se billedet øverst). For de fleste ligner det skelettet af en vikingebåd, men faktisk var det ikke det, kunstnere Jón Gunnar Árnason havde i tankerne. Båden er et billede på en drømmerejse fra Mongoliet til Island, en færd der kan tage dig ud mod fjerne horisonter.

Læs mere her: Sólfar

Penismuseum – Det Islandske Fallosmusseum

Penismuseet indeholder 217 dyrepenisser og penisrelaterede genstande, indsamlet fra næsten samtlige af de pattedyr, der findes i og omkring Island. Og når du er færdig med at fnise, så er museet faktisk både interessant og oplysende. Besøg også den morsomme souvenirbutik og køb en lille ting med hjem til familien.

Læs mere her: The Icelandic Phallological Museum

Perlan

Skal du have et sidste kig ud over denne fantastiske by, så gør det fra Perlan. Er vejret godt, kan du spadsere fra byen og op til Perlan ad en af de mange vandrestier i området. Ellers går der shuttlebusser fra Harpa, som er gratis, hvis du har købt billet i forvejen. I Perlan kan du se betagende udstillinger, Wonders of Iceland, om den islandske natur og i planetariet lære om Áróra, det smukke nordlys. Besøg den indendørs isgrotte og se rekonstruktionen af fugleklippen Látrabjarg, der er hjemsted for millioner af fugle. Øverst opppe under den store kuppel finder du restauranten og et observationsdæk med panoramaudsigt, hvor du kan se ud over hele Reykjavik.

Læs mere her: Perlan

Find et godt hotel i Reykjavik

Uanset om du skal på ferie i Reykjavik eller bare vil besøge byen på en kort weekendtur, så er der mange dejlige hoteller i byen, hvor du kan bo godt. Her kommer et par anbefalinger til gode hoteller i Reykjavik, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Luksushotel i Reykjavik: Black Pearl Apartment Hotel

Den blanksorte glasfacade spejler nordlyset og giver et vink om, hvad du kan forvente et af byens mest luksuriøse hoteller, Black Pearl Apartment Hotel. Hotellet byder både på 16 lejligheder, fordelt på standardværelser, suiter og penthouselejligheder. Alle er smagfuldt indrettet i den lyse, skandinaviske stil og indrettet med køkken. Her er al den luksus, du kan ønske dig – men plads til at arbejde og mulighed for at lave dig en kop kaffe, når du har lyst!

Hotellet ligger lige ved havnen og kun få minutters gang fra de bedste restauranter og barer. Fra Black Pearl kører du direkte ud på ringvejen, der fører dig ud af byen.

Læs mere her: Black Pearl Apartment Hotel

Godt til prisen: Storm Hotel

Allerede tidligt fra morgenstunden er der trængsel ved buffeten, der serverer god, men basal morgenmad – kaffe, brød, pålæg, havregrød og kager. De turister, der bor på Storm Hotel skal alle ud på og se noget, og store busser forlader hele morgenen området udenfor hotellet.

Beliggenheden lidt uden for centrum ved en af de store hovedveje er godt for dig, der gerne vil ud og se noget på Island. Også for gæster, der skal ind i Reykjavik, er hotellet fint placeret. Det ligger cirka et kvarters gang fra bymidten, for enden af den lange gågade. Med paraply eller regnfrakke kan du sagtens gå frem og tilbage.

Læs mere her: Storm Hotel

Bo billigt i Reykjavik: LOFT Hostel

Midt i centrum og så tæt som du kan komme på de fleste barer og restauranter i Reykjavik ligger LOFT Hostel. På vandrehjemmet møder du fortrinsvis unge mennesker, for hvem en seng og godt selskab er alt rigeligt. På LOFT Hostel kan du vælge at sove i køjeseng på sovesal eller booke dit eget private værelse. Uanset hvordan du vælger at sove, er der adgang til den populære tagterrasse med udsigt til Hallgrimskirken. En dejlig overnatningsmulighed for dig, der gerne vil møde andre unge mennesker!

Læs mere her: LOFT Hostel

Se flere gode hoteller i Reykjavik her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Island her!

« Shopping i Svendborg – her finder du alle de gode butikker
Seværdigheder i Aarhus – 8 attraktioner, du skal se »