Gode restauranter på Langeland 24. september 2020 – Kategori: Danmark, Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvad skal du spise på Langeland?

Der er mange skønne restauranter på Langeland – men hvad skal du spise? Øen byder nemlig på et af de bedste spisekamre i Danmark. Hele vejen rundt om Langeland ligger det bedste fiskevand, så når du er på øen, skal du selvfølgelig spise fisk. Prøv en frisk rødspætte eller rejer, der stryges (fiskes) på lavt vand. Du kan købe frisk fisk hos Fiski i Bagenkop, hvor du også kan bestille den berømte fiskelagkage.

Over hele Langeland produceres frisk frugt, grøntsager marmelade og honning. Vil du have en souvenir med hjem, kan du finde små stande ude ved vejen med alle de lækre varer. Og på Langeland stoler folk på hinanden, så du tager bare, hvad du skal bruge og lægger det aftalte beløb i pengekassen.

Med disse ord får du her en guide til de bedste restauranter på Langeland:

Bagenkop Kro

Bagenkop Kro på Sydlangeland er især berømt for deres fiskebuffet. På den overdådige buffet serveres der alt i fisk og skaldyr. Bagenkop Kro har også en à la carte-menu, hvor du kan få gode kro-klassiskere som for eksempel frisk rødspætte eller en engelsk bøf.

Kædeby Caféen

I svinget i den lille landsby Kædeby ligger Kædeby Caféen. Gæsterne kommer langvejs fra for at spise restaurantens bud på en wienerschnitzel, der her fylder det meste af en stor middagstallerken. Wienerschnitzlen serveres med brun sovs – og det smager himmelsk. Kædeby Caféen har også et stort menukort til børn og tag selv-isbar.

Skovsgaard Café og Gårdbutik

Skovsgaard Café og Gårdbutik ligger lige øst for Lindelse. I caféen kan du købe økologisk mad og kage samt økologiske øl og sodavand. Gårdbutikken sælger økologisk kød og grøntsager.

Gaardhaven

I en af Rudkøbing små, charmerende gader er et af byens ældste værthuse omdannet til det hyggeligste lille spisested. Hos Gaardhaven kan du få lette retter, gode øl, udsøgt vin og en fantastisk stemning i den hyggelige gårdhave.

Rudkøbing Skudehavn

Restauranten på Hotel Rudkøbing Skudehavn ligger med udsigt til Langelandsbroen. Hovedtemaet i restauranten er fisk, som du både finder på det populære fiskebræt og flere steder i menukortet. Om sommeren serverer restauranten også en sommerbuffet med mange lækre udskræinger.

Picharts

I Tranekær ligger Restaurant Generalen, der serverer gourmetmad med lokale råvarer.  Restauranten er navngivet efter Lensgreve Frederik Ahlefeldt-Laurvig, der opførste mange af husene i den lille landsby. I den originale herskabsstald er menukortet sammensat med inspiration fra det langelandske landkøkken samt kogebogen af C. Jacobsen, der var Generalens chefkok på Tranekær Slot.

Find et godt hotel på Langeland

Der er mange sommerhuse på Langeland, men hvorfor ikke booke en fuldstændig stressfri sommerferie, hvor du ikke skal tænke på madlavning og rengøring? Her får du anbefalinger på gode hoteller på Langeland samt et B&B i det hyggelige Tranekær. Alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Bagenkop Kro

På sydspidsen af Langeland, hvor færgen engang sejlede til Kiel i Tyskland, finder du Bagenkop. Det lille fiskersamfund vandt i 2011 prisen som Årets Landsby, og det med god grund! Bagenkopperne holder gang i byen, og du kan blandt andet glæde dig til Bagenkop Havnefest, musik- og kulturdage samt et levende kunstnermiljø. På Bagenkop Kro bor du tæt på havnen i den idylliske landsby. Kroen har både dobbeltværelser på selve hotellet og feriehuse med plads til 8 personer. Kærligheden til vandet og fiskerierhvervet er trukket med helt ind i hotellet. Du skal bestemt ikke spise hjemmefra, for Bagenkop Kro byder i restauranten på en fiskebuffet, der er berømt langt væk fra den lille by.

Læs mere her: Bagenkop Kro

Hotel Rudkøbing Skudehavn

Når du kører over Langelandsbroen, får du hurtigt øje på ‘Skudehavnen’, som hotellet også kaldes. De farvestrålende feriehuse ligger lige ud til lystbådehavnen, hvor de sejlende turister har deres både fortøjret. På Hotel Rudkøbing Skudehavn kan du vælge at bo i et af de 24 hotelværelser eller i en ferielejlighed. Ferielejlighederne har plads til 6 personer og har enten altan eller terrasse, de fleste med udsigt ud over Langelandsbæltet. Hotellet har egen restaurant, hvor du spiser godt. Fra hotellet er der en kort gåtur op i byen eller hen på havnen, hvor færgerne kan tage dig ud på flere eventyr til øerne Ærø og Strynø.

Læs mere her: Hotel Rudkøbing Skudehavn

Tranekær Slotskro

Nord for Rudkøbing ligger landsbyen Tranekær. Når du kører igennem byen, vil du sikkert bemærke, at mange af husene er ens. Grev Frederik Ahlefeldt Laurvig, kaldet ‘Generalen’, var godsejer på Tranekær Slot fra 1791-1832. I den periode omdannede han den lille landsby efter model af de tyske fyrstedømmer og byggede både fabrikker, et teater og også Gæstgivergården, der i dag huser Tranekær Slotskro. Kroen har 12 værelser og 1 suite, og der er morgenmad med i prisen. Her bor du i den langelandske landsbyidyl, i gåafstand fra Tranekær Slot og TICKON-parken.

Læs mere her: Tranekær Slotskro

Se flere gode hoteller på Langeland her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Langeland her!

« Skal du holde nytår i Los Angeles?
Seværdigheder i Bologna – 9 attraktioner du skal se! »