Gode restauranter i Skopje – og et godt tip til barer 25. september 2020 – Kategori: Nordmakedonien, Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Hvor skal du spise i Skopje, Nordmakedonien?

Der er mange skønne restauranter i Skopje, så mange at det er umuligt at nå at spise på dem allesammen. Derfor får du her et udvalg af nogle af alle de spændende og sjove madoplevelser, du kan få i Skopje. Og der er selvfølgelig også tips til hyggelige barer, hvor du kan starte – eller fortsætte – den gode aften.

Det er værd at bemærke, at mange af de gode restauranter i Skopje er samlet i samme område. I gaderne Gjorgji Peshkov, Orce Nikolov og Zhivko Chingo ligger der den ene dejlige restaurant efter den anden. Området kan godt være lidt svært at finde, hvis du ikke kan læse de kyrilliske vejskilte. Lettere er det at lokalisere den store Boulevard Ilinden og følge den fra byen og mod vest. Når du når til starten af stadionparken, kan du også begynde at dufte det grillede kød – så drejer du til venstre.

Vær også opmærksom på, at man i Nordmakedonien må ryge på alle barer og restauranter, der har åbent udadtil. Kan du ikke lide røg, så vælg en restaurant uden terrasse eller tag plads udenfor.

Hvad skal du spise i Skopje?

Nordmakedoniens køkken er en skøn blanding af alt godt fra de omkringliggende lande, og du vil genkende mange retter fra Grækenland, Tyrkiet og Israel. Menukortene på de fleste restauranter med respekt for sig selv er gigantiske med rigtig meget at vælge imellem, så her får du et par forslag til, hvad du helt sikkert skal smage, når du er i Skopje.

Makedonerne er især glade for kød: grillet kød, kød med ost indeni, ost med kød og så kebap. Samtidig er det også et ostetungt køkken, og du finder den velsmagende feta i alle de retter, den overhovedet kan tænkes ind i. Er du vegetar, vil du dog også blive glad for det store udvalg af grønne retter. Der er enkelte veganer-restauranter i byen, men på alle de almindelige restauranter vil du altid kunne finde forskellige salater eller for eksempel friturestegte, indbagte squash.

Der bliver ikke som sådan skiltet med kødfri retter, men makedonerne er meget glade for deres friske grøntsager, og de bestilles som en ret for sig til alle måltider. Som i mange andre lande omkring Middelhavet bestiller man flere små og store retter, som man deler imellem sig.

Sidder du med det store menukort, og er du i tvivl om, hvad du skal vælge, går du aldrig galt i byen, hvis du gør som makedonerne og bestiller en shopska-salat, en pastrmalija (en blanding mellem pizza og tarte flambée), en kødret samt en gang pindjur, en dip lavet af rød peber.

Til maden passer det godt med den makedonske Skopsko-øl, der kommer i flere varianter. Prøv endelig også den lokale rødvin, gerne en Alexandria Cuvée med en fyldig og kraftig smag.

Og så er det i øvrigt rørende billigt at spise godt i Makedonien: 2 personer kan på en af de gode restauranter i Skopje bestille 5-6 retter, en flaske god vin, kaffe, dessert og avec – for 300 danske kr. Skal du have en hurtig frokostsnack, får du en mættende burek for 3-4 kr.

Lidt om anbefalingerne til gode restauranter i Skopje

Inden vi tager dig med til de gode restauranter i Skopje, er det dog på sin plads lige at fortælle lidt om, hvilke madoplevelser, vi plejer at gå efter – så du kan beslutte, om du vil følge vores anbefalinger.

Vi elsker at spise godt, og restaurantbesøgene er normalt en stor del af vores ferier. Vi spiser ikke nødvendigvis dyrt, men altid lokalt og med egnens råvarer. Vi er også altid på jagt efter de store madoplevelser og spiser helst noget, vi aldrig har smagt før.

Velbekomme!

Gode restauranter i Skopje

Skopski Merak

Uanset hvilken rejseblog du læser på eller lokal indbygger, du spørger, så anbefaler alle Shopski Marek. Det er der cirka hundrede gode grunde til – samme antal som på deres menukort! Der bliver hurtigt fyldt, så kom i god tid. Restauranten er især berømt for sine pastrmalija’er, og det bliver du helt sikkert nødt til at prøve.

Læs mere her: Skopski Merak

Kafana Debar Maalo

På Kafana Debar Maalo mødes forretningsbindelser, venner og familie. Stemningen er hyggelig og højrøstet, og live-musikanterne har svært ved at overdøve gæsterne. Men stemningen er skøn, og maden virkelig god. Prøv gerne de indbagte squash i friture og husk at bestille baklava til dessert. Huset har sin egen specialitet med birkes, som smager, så englene – og musikerne – synger.

Læs mere her: Kafana Debar Maalo

Restoran Gurmet

Du må endelig ikke tage fejl af det makedonske køkken, for kønt er det ikke. Nogle gange får du bare en tallerken med et stykke kød og en dusk persille på, men det er helt i orden. For hvad det makedonske køkken mangler i raffinement i serveringen, har det nemlig til gengæld i overflod i smag og variation.

På Gurmet mødes især familierne fredag aften og fejrer årets begivenheder. Menukortet er stort, men prøv gerne grillet fisk eller kød samt den bagte feta.

Læs mere her: Restoran Gurmet

NB! Alle tre restauranter ligger lige ved siden af hinanden i restaurantgaderne.

The Old Bazaar

I bazaren spiser du også godt – og billigt! Mange restauranter serverer små frokostretter: salat, kebap og burek. Bemærk, at kebap på disse kanter ikke er noget, der roterer på en grill, men små, krydrede pølser uden skind.

Inden du slår dig ned og bestiller en kold øl, så tjek lige om der nu også serveres alkohol. Mange kafanaer og restauranter i bazaren er ejet af muslimer, og det er ikke alle, der serverer alkohol.

Læs mere her: The Old Bazaar

Et tip til billig frokost

Er der morgenmad på hotellet, så har du måske ikke brug for den store frokost inden det store aftenmåltid. Gør i stedet som makedonerne og snup en billig og delikat frokost-snack med på vejen. Burek, som er en slags butterdej fyldt med feta eller kød, sælges mange steder sammen med de sesamdækkede ringe.

Et lille tip til den bedste burek: Skal du op til Tusindårs-korset, så tag maden med nedefra. I gaden , der fører op til korset, og hvor bus nr. 25 også kører fra, ligger flere bagerier. Den bedste er den på hjørnet af Mother Teresa og Bel Kamen, hvor der altid er kø langt hen ad fortovet.

Gode barer i Skopje

Makedonerne elsker at drikke, men du vil ikke se fulde mennesker på gaden som i Danmark. I stedet for at drikke for en hel uge ad gangen, går de ud, så ofte de kan og drikker en genstand eller to. Barerne er derfor fyldt med mennesker dagen lang, og stemningen er hyggelig.

Leder du efter lokalt bryggede øl i Skopje, så besøg Old Town Brewery, der ligger på nordsiden af Kale Fortress. Her får du friskbrygget øl, og hvis du vil smage både den røde pilsner, porteren og deres IPA, så prøv et smagesæt.

Læs mere her: Old Town Brewery

Rakija-baren

Fem minutters gang derfra og inde i selve bazaren ligger byens eneste rakija-bar. Rakija er den makedonske variant af raki, en brændevin brygget på frugt, blandt andet blommer. Hos rakija-baren Kaldrma har de 40 forskellige slags, og er du ikke til den sprittede smag, så bestil den med kirsebær.

Der er generelt meget høj musik på mange barer, og leder du efter et sted at gå ud om aftenen, hvor du kan høre, hvad du selv tænker, så er Kaldrma et dejligt sted! Der er livemusik hver aften og en fantastisk stemning.

Læs mere her: Kaldrma

Find et godt hotel i Skopje

Uanset om du skal på ferie i Skopje eller bare vil besøge byen på en kort weekendtur, så er der mange dejlige hoteller i byen, hvor du kan bo godt. Generelt er det billigt at bo i Skopje, og selv med et lille budget kommer du langt. Vil du gerne forkæle dig selv, kan du også få rigtig meget luksus for pengene i Skopje.

Med de ord kommer vores anbefaling til et rigtig godt hotel i Skopje, der kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel Arka - Skopje - SidderUnderEnPalme

Hotel Arka i Skopje – klik her for at booke!

Hotel Arka

Det er ret vildt, hvor meget man egentlig kan få for pengene i Skopje! Vi boede lige midt inde i den gamle bazar på det femstjernede Hotel Arka. Luksushotellet har udover værelser og suiter også tre temaværelser: et, der er holdt helt i hvidt med badekar, et andet der er sort og med spabad og et tredje i klassisk indretning, hvor du kan tage bad med udsigt ud over byens tage. Vi valgte selvfølgelig det med badet midt i stuen og udsigten ud over byen.

Morgenmadsbuffeten er fuldstændig overdådig og byder på makedonske specialiteter og frisklavet omelet. På tagterrassen finder du en poolbar, der er åben 24 timer i døgnet samt den mest fantastiske udsigt ud over byen og den gamle bazar. Fra Hotel Arka er der kun en kort gåtur til restauranterne i bazaren og Macedonia Square.

Læs mere her: Hotel Arka

Se flere gode hoteller i Skopje her på Booking.com!

Morgenmadsbuffeten på Hotel Arka - SidderUnderEnPalme

Vi må også bare lige vise den vildeste morgenmadsbuffet, vi nogensinde har set… altså, det her er bare noget af den!

Hvordan kommer du til Skopje?

Det tager cirka 2½ time at komme med fly fra Københavns Lufthavn til Skopje. WizzAir flyver dertil to gange om ugen. Fra Skopje Lufthavn kan du i dagtimerne tage en luftbus ind til byen, og det koster 160 denar (cirka 20 kr.). Foran lufthavnen holder der også taxaer med faste priser. 1500 denar koster det, cirka 180 kr. – og lad være med at spare penge ved at tage en pirattaxa. Der står ’Park’ på taget af de rigtige taxaer.

Når du skal tilbage til lufthavnen, kører bussen fra togstationen i den østlige ende af byen. Køb billet på banegården og stil dig foran ’East Entrance’. Bussen kører ikke om aftenen, se busplanen her.

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Skopje her!

« Gode restauranter i Milano – og et godt tip til cocktails
The Golden Circle på Island »