Cook Islands – find livsglæden i Paradis! 25. september 2020 – Kategori: Cook Islands, Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Cook Islands – Paradisøerne i Polynesien

Mangler du inspiration til den næste store ferie? Leder du efter det perfekte sted til en romantisk bryllupsrejse? Eller kunne du bare godt tænke dig at se noget, du ikke har oplevet før? Så venter Cook-øerne på dig!

SidderUnderEnPalme - Spil til ferie - Banner

Hvorfor skal du tage til Cook Islands?

”Welcome to Paradise”, siger den polynesiske tolder, når du lander på Rarotonga. Det lyder som en kliché, men han har ret. Rarotonga er præcis det billede, de fleste af os har af, hvordan der kunne se ud i Paradisets Have. Det er så smukt et sted, at det er svært at beskrive, selv i billeder – det skal opleves! Til gengæld er det nemt at fortælle, hvordan stedet får dig til at føle: Du får lyst til at leve!

Rarotonga er ikke det gængse charterturistmål med høje hoteller i vandkanten. På den uspolerede og autentiske stillehavsø, er der kun bygget i to etager hele øen rundt, og kun så det falder i ét med palmer og blomster. Thailand kan måske byde på lige så skønne bountystrande, men på Rarotonga er der ingen turisterhorder, gadesælgere og larmende musik. Kun fred og ro, afbrudt af de evigt brølende bølger, der brydes ude på revet.

Øen henvender sig især til voksenbackpackeren, der rejser med rullekuffert. Det er et feriemål for dig, der gerne vil have unikke oplevelser, men som stadigvæk også godt kan lide komfort, gode restauranter og en cocktail i solnedgangen. Først og fremmest skal du dog vælge Cook Islands på grund af Stillehavet, den smukke natur og de helt utrolig venlige øboere.

Brændingen-på-revet-ude-bag-palmerne-1024x768 - Sidder Under En Palme

Brændingen på revet ude bag palmerne

Fakta om Cook Islands

Øgruppen Cook Islands, der ligger i Polynesien i det sydlige Stillehav, består af 15 små øer. Den største af øerne, Rarotonga, er kun lige over 67 km² – det svarer cirka til Tåsinge på Sydfyn. De 14 andre øer, hvor den mest populære er Aitutaki, kan nåes med en kort flyvetur eller sejltur fra Rarotonga. Samlet bor der 17.500 på øerne og cirka 60.000 på New Zealand, som Cook Islands hører ind under i en hjemmestyre-aftale.

Øerne er opkaldt efter Captain James Cook, som besøgte øerne i 1773 og 1777. Det var nu ikke ham, der opdagede øgruppen. I år 900 e.Kr. blev øerne koloniseret, formentlig af beboere fra Tahiti. På den 29 kilometer lange vej Ara Metua, der løber fra Nationalmuseet og ned til Muri Beach, er der fundet spor efter de første polynesiske indbyggere. I 1595 kom det første spanske skib forbi, mens portugiserne i 1606 var de første til at sætte foden på øen Rakahanga, som de døbte Gente Hermosa (Smukke Mennesker).

Og smukke er de, de indfødte på Cook Islands. De høje kvinder med deres lange, sorte hår, prydet af en Ei, en farvestrålende blomsterkrans. Mændene stærke og stolte – det er tydeligt, at indbyggerne gennem generationer har haft et rigt spisekammer i naturen.

Om-lørdagen-er-der-live-show-på-Punanga-Nui-Market.-Bandet-spiller-op-til-Ura-de-rituelle-danse - Sidder Under En Palme

Om lørdagen er der live-show på Punanga Nui Market. Bandet spiller op til Ura, de rituelle danse

Sådan kommer du til Cook Islands!

Paradis er kun et flyvetur væk! Eller faktisk lidt mere end én. Cook Islands ligger på den anden side af jorden, og du kan kun komme dertil ved enten at flyve over New Zealand eller Los Angeles. Fra Rarotonga er der fast flyforbindelse til de andre småøer med propelflyver.

Vi bookede turen selv og tog over Los Angeles. Fordi vi fandt et virkelig godt tilbud, kom vi af sted for 5.000 kr. pr. person, tur/retur. For at finde de bedste priser er det en god ide at søge på de enkelte flyafgange, København – Los Angeles og derefter Los Angeles – Rarotonga. Måske får du på den måde et par ekstra overnatninger i Los Angeles, men hvem ville blive sur over det?

Hvad skal du tage med til Cook Islands?

Masser af penge! Du skal ikke vælge Cook Islands for prisens skyld, for det er ikke et billigt turistmål. Til gengæld kommer du til at holde din ferie sammen med andre turister, der med hjertet har valgt Cook Islands til for den helt unikke oplevelse – ikke for at få en billig brandert. Priserne på brød, frugt og kød er de samme som i Danmark, men du er på en ø, hvor det meste kommer via skib eller fly. Internet er også dyrt: for 50 newzealandske dollars (225 DKK) får du 3 GB data. Det er nok til at tjekke mails, men ikke til YouTube-videoer.

Ellers er der en del ting, som du bliver glad for at have pakket i kufferten. Glemmer du noget, kan det hele også købes på øen.

  • Myggemiddel, gerne noget der virker! Der er virkelig mange myg på øerne. Mellemlander du i Los Angeles, så køb noget af det, der ikke må sælges i Danmark. Du bliver også glad for en myggestift, der kan tage kløen, når myggene har været der.
  • El-adapter med omformer til australske stik.
  • Badesko – strandene er fyldt med smukke koraller og sten. Til gengæld kan der gå mange timer med bare at kigge på dem.
  • Solcreme og hat. Små børn bør bære soltøj. UV-indekset kan sagtens nå over 10. Husk aftersun.
  • Snorkel og svømmebriller. Der er meget at se på under vandet, og det kan også anbefales at pakke et undervandskamera.
  • Gode travesko. Der er meget at se på øen, og skal du ud på en af vandreturene op på bjergene, kræver det et par solide sko. Sneakers er okay, men ikke med en slidt sål.

Hvad skal du tage med hjem fra Cook Islands?

Cook Island er berømt for sine smukke, sorte perler. Er pengepungen ikke lige til perleøreringe, så er der også flere steder på øen mulighed for at få syet en kjole. Kvinderne på øen er dygtige til at sy, og du finder det mest fantastiske stof i metermål rundt omkring på øen, hvis du selv har lyst til at sidde ved symaskinen.

På Punanga Nui Market kan du købe en ukulele med hjem eller en af de frygtindgydende masker. Har du ikke plads i håndbagagen til en Ei, en blomsterkrans, går det måske lettere med en af de farvestrålende hårblomster.

Et-godt-køb-stof-i-metermål-på-Rarotonga-med-mønstre-du-ikke-finder-andre-steder - Sidder Under En Palme

Et godt køb: stof i metermål på Rarotonga med mønstre, du ikke finder andre steder

Et-pragteksemplar-af-en-Coconut-Crab - Sidder Under En Palme

Et pragteksemplar af en Coconut Crab fra Cook Islands Library & Museum. Normalt er de på størrelse med en fugleedderkop – men de gør ikke noget. Faktisk skal du være heldig, hvis du overhovedet ser en, de er meget sky.

Er der farligt på Cook Islands?

Cook Islands har alt det lækre fra troperne, varmen, strandene og palmerne, men uden alt det ubehagelige. Eftersom du er i troperne, kan der forekomme cykloner og hurricanes, især især fra november til april. Cook Islands har også været udsat for enkelte tsunamier, men der er et velfungerende tsunamivarsel, og flugtruter er tydeligt markeret over hele øen. Det farligste på øen på en almindelig hverdag er kokosnødderne, som du virkelig ikke vil have i hovedet. Læs mere om sikkerhed på Cook Ilands.

Hvor naboøerne New Zealand og Australien har alt i klamme edderkopper, slanger og andet giftigt kryb, så er der ingen farlige dyr eller giftige edderkopper på Cook Islands. Øen har ingen slanger, og den største edderkop, The Huntsman Spider, skal du virkelig lede længe efter. Få har set den, den er på øen, den er på størrelse med en hånd, og den er klam, men den er ikke giftig.

Kakerlakker og gekkoer kommer du ikke udenom, men eftersom de går efter lyset, så tænd det i badeværelset, så finder de selv derud. I vandet kan du være så uheldig at træde på et søpindsvin eller en stenfisk, men du kan tage dine forholdsregler ved at iføre dig badesko.

Et klamt dyr, som på ingen måde er farligt, men derimod regnes som en delikatesse på de kanter, er The Coconut Crab. Krabben, der kan blive op til 50 år og veje 4 kilo, er heldigvis meget sky og ret bange for mennesker. Hvis du vil se dem fare ned i hullerne, så lever de blandt andet nord for Muri Beach, på vejen op til The Mooring Fish Café. Og ja, de lever af kokosnødder, som de kan åbne med kløerne.

Find et godt hotel på Rarotonga

Rarotonga byder på hoteller, resorts og lejligheder i alle prisklasser. Her får du et par anbefalinger på gode hoteller på Rarotonga, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Hotel i strandkanten på Muri Beach

Lige ned til strandkanten i den blå lagune ved Muri Beach ligger det luksuriøse resort Muri Beach Club Hotel. Her kan du nyde udsigten til de paradisiske småøer i lagunen, imens de festlige turbåde sejler rundt med turister. Når kroppen skal køles af, er der få skridt til en dukkert i det koralblå vand. Leder du efter et hotel, hvor der sker lidt, er Muri Beach næst efter hovedstaden Avarua det område på øen med flest restauranter og barer.

Afslappet luksus med udsigt til Stillehavet

Der findes få steder på jorden, der er smukkere end Cook Islands – og med den syd-østlige spids af Rarotonga helt i toppen af listen. Her på kysten ligger en perle af et strandhotel, Moana Sands Beachfront Hotel. Hotellet er til dig, der er taget om på den anden side af jorden for at få den ultimative livsnyderferie. Her er der sørget for alle dine behov, som på de kanter hurtigt begrænser sig til blåt vand, hængekøjer helt ned i strandkanten og en bartender, der står klar til at shake kølige drinks.

Et godt hotel tæt på strand og by

Ti minutters kørsel fra Avarua ligger den store, sorte sten, Black Rock. Stenen markerer starten på nogle af øens bedste badestrande, der ligger hele vejen ned langs kysten. Området har derfor også mange små og større hoteller og resorts, men her er noget mere stille end Muri Beach. Her kan du bade fra sandstrandene og nyde solnedgangen til lyden af bølgernes brusen. Leder du efter et godt hotel, der er til at betale, kan The Edgewater Resort and Spa anbefales. Om morgenen kan du gå direkte ud i lagunen til en badetur, og øen lille bus har sit eget stoppested på resortet.

Se flere gode hoteller på Rarotonga her på Booking.com!

Ekstra forkælelse til ferien?

Der bliver endnu mere at glæde sig til med de festlige ferie-kuponer fra Lou Noire! Her kan du for eksempel byde på en drink i lufthavnen eller en frokost, når I når frem. Klip de sjove gavekort ud og lav et festligt kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles på turen. Download og print Kuponhæfte til ferien med det samme!

Banner - Kuponhæfte til ferien

Læs de andre artikler om Cook Islands her!

« Seværdigheder i Alicante – 5 ting du ikke må gå glip af
Gode hoteller på Rarotonga, Cook Islands »