Seværdigheder i Catania, Sicilien – 8 ting du skal opleve! 9. august 2023 – Kategori: Italien, Rejser – Tags: , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her: Samarbejdspartnere*

Turistattraktioner i Catania

Der er masser af spændende seværdigheder i Catania. Byens historie går langt tilbage, og mange forskellige folkeslag har sat deres præg på byen. Catania blev grundlagt i det 8. årh. f.Kr. som en græsk koloni i Magna Graecia, og var næsten 2.000 år senere også en del af det arabiske emirat under navnet Madīnat al-fīl, elefant-byen. Netop elefanten er et symbol, som du møder mange steder i byen, og som du kan læse om her i artiklen, er der delte meninger om oprindelsen.

Banner - Italien - Lær sprog

Også romerne var forbi Sicilien, der blev betegnet som Romerrigets kornkammer. De store rigdomme, der blev akkumuleret her, udmøntede sig i de pragtfulde bygninger, som du stadig kan se spor af.

De fleste turister besøger dog nok mest Catania i forbindelse med en tur op på vulkanen Etna. Alle vores rejsetips til en Etna-udflugt har vi derfor samlet i en artikel for sig: Vulkanen Etna – de bedste tips til din udflugt. Der er dog mange andre fantastiske seværdigheder i Catania, som du kan læse om lige her!

8 spændende seværdigheder i Catania

Piazza del Duomo

Start din rundtur i Catania på Piazza del Duomo, det store torv ved domkirken, Cattedrale di Sant’Agata. Det er muligt at nyde udsigten ud over Catania fra det store tårn, og ellers kan du bare beundre den flotte elefant i springvandet. Overalt hvor du går i Catania, ser du den sorte elefant, Catanias vartegn. Hvorfor det lige er en elefant, fortaber sig et sted i legenderne, mellem vilde elefanter ved Etnas fod, sejren over Libyen og magiske elefanter. Der er ikke helt enighed om det.

A’ Piscaria Mercato del Pesce

Ovre i hjørnet af torvet finder du den smukke marmorfontæne, Fontana dell’Amenano. Fontænen markerer samtidig også indgangen til fiskemarkedet, A’ Piscaria Mercato del Pesce. Markedet er sjovt, spændende og festligt, men vi kan ikke anbefale at besøge det iført sandaler. Skiddent vand og fiskeindvolde ligger op til en centimeters højde nogle steder. Men besøg det alligevel og nyd det traditionelle marked med de blanke fisk, sorte muslinger og fiskehandlerne, der ivrigt brøler om kap.

Castello Ursino

Fem minutters gang fra fiskemarkedet ligger Castello Ursino. Slottet, som ser så underligt ufærdigt og bart ud, blev bygget af Kong Frederik II, imellem 1239 og 1250. Store stridigheder havde splittet det sicilianske folk, men med denne konge blev der ro, og Sicilien blev samlet. Det var her, at han udøvede sin magt fra, og inde i selve slottet er der i dag et bymuseum samt skiftende kunstudstillinger.

Det græsk-romerske teater

Lige nord for slottet ligger det imponerende teater, Teatro Antico greco-romano di Catania. Det teater, du ser i dag, er romersk og blev opført i det første århunderede e.Kr. ovenpå en eksisterende græsk teater. Det, der gør teatret så imponerende, er både beliggenheden herinde mellem alle husene og så sæderne i teatret, der er hugget ud af sorte lavablokke. Går du igennem de smukke buegange, kommer du om til det mindre Odeon, et halvcirkelformet teater, der stadig er i brug til koncerter.

På din gåtur rundt i Catania vil du i øvrigt nok også på et tidspunkt støde på ruinerne efter det romerske amfiteater ved Piazza Stesicoro. Beliggenheden ved en trafikeret vej og med kun kælderen tilbage, er det ikke lige så imponerende som teatret, men stadig værd lige at standse op for.

Via Crociferi

Fra det græsk-romerske teater er det let at komme til byens mest berømte gade med de mange barokkirker, Via Crociferi. Lige inden du drejer op til venstre ad den lange gade, passerer du i øvrigt Bellinis fødehjem. Via Crociferi er et must, når du er i Catania, for ingen andre steder i byen møder du samme skønhed. Flere italienske film er i øvrigt også blevet optaget i de små sidegader. Udover de mange flotte bygninger er gaden også hjemsted for gode restauranter og barer.

Monastero dei Benedettini di San Nicolò l’Arena

Fra Via Crociferi går turen vestpå til benediktiknerklostret, Monastero dei Benedettini. Den imponerende bygning, der også huser det humanistiske fakultet, kan besøges hver formiddag og eftermiddag. Det er gratis at besøge UNESCO-bygningen, men book gerne en tur, som tager dig rundt til dele af museet, som ellers ikke er tilgængelige for offentligheden. Fra klostret er det også muligt at komme op på taget og nyde udsigten ud over Catania.

Banner - Italien - Sprogkursus

Chiesa di San Nicolò l’Arena

På Sicilien taler man stadig om de to mest voldsomme begivenheder i øens ellers ret omskiftelige historie: vulkanudbruddet i 1669 og jordskælvet i 1693. Etna gik i 1669 udbrud og sendte strømme af lava ned over Catania. Byens indbyggere måtte flygte, og selv om benediktinerklostret blev reddet, overlevede den daværende kirke ikke.

I 1687 begyndte man at genopbygge kirken, men bare 13 år senere, i 1693, skete en af de mest omfattende katastrofer i Siciliens historie. Jordskælvet jævnede byen med jorden og dræbte mere end 2/3 af Catanias befolkning. I 1702 begyndte genopbygningen af kirken igen, men den dag i dag står facaden stadig bar og ufærdig. Dette har nu ikke noget med jordskælvet at gøre, men klostret blev simpelthen uvenner med det firma, der skulle levere de sidste sten til kirken.

Villa Bellini

Efter alle de mange spændende seværdigheder er det godt at slappe lidt af i skyggen. Catania er stolte af deres bysbarn Vincenzo Bellini, med tilnavnet “Catanias svane”. Prøv f.eks. at lytte til “Casta Diva”, gerne med Maria Callas som sopran. Den store park Villa Bellini er bygget som en hyldest til komponisten. Hvor mange andre områder i Catania godt være være beskidte og forfaldne, så er parken her smuk og stille.

Find et godt hotel i Catania

Liberty Hotel - Catania - SidderUnderEnPalmeNår du booker hotel i Catania, skal du være opmærksom på, at det er en by, hvor man ikke har noget imod larm. Sørg for at booke et hotel, der ligger væk fra de store veje og væk fra de sjoveste festgader. Det rejsetip havde vi heldigvis fundet på nettet, inden vi bookede, og den viden blev vi ret glade for.

Vi boede på Liberty Hotel i et af Catanias pænere kvarterer. Det smukke hotel i koloni-stil ligger i en rolig gade, men med kun fem minutters gang til den store gågade og den smukke Bellini-park. Samme afstand er der også til det store benediktiner-kloster og til den ufærdige kirke, San Nicolò.

Det lille boutique-hotel har kun 18 værelser, og der var ikke trængsel ved morgenbuffeten. Værelserne er smukt indrettet og meget klassisk italienske. Det er helt sikkert et hotel, vi kommer til at bo på igen, næste gang vi er i Catania!

Læs mere om hotellet her: Liberty Hotel

Se alle de andre dejlige hoteller i Catania ved at klikke her eller lav din egen søgning efter skønne hoteller på Sicilien:



Booking.com

Sidder Under En Palme - Sjove spil til ferie i Italien

Læs de andre artikler om Sicilien her!

« De bedste restauranter i Bologna – find dem her!
Gode restauranter i Catania, Sicilien »