Skål verden rundt på 40 sprog

LÆR AT SIGE SKÅL VERDEN RUNDT!

Egészségedre, Sláinte og Na zdrowie! Kan du drikke som en lokal verden rundt? Ellers kan du lære det her i det sjove drikkespil!

Skål-spillet ligner et almindeligt huskespil, hvor deltagerne skiftes til at vende brikker og samle stik. I denne version af spillet er der dog lige den tilføjelse, at der skal skåles på det rigtige sprog, når der er fundet et stik.

Et sjovt spil til en festlig aften med vennerne, i fredagsbaren eller på ferien! Download, print og spil med det samme.

(* prisen er vejledende)

39,95 DKK

Vare-ID: 14467 Kategorier: , , Tags: , , , , ,

Drik som en lokal verden rundt

Egészségedre, Sláinte og Na zdrowie! Kan du sige SKÅL! som en lokal verden rundt? Ellers kan du lære det her i det sjove drikkespil!

Skål-spillet ligner et almindeligt huskespil, hvor deltagerne skiftes til at vende brikker og samle stik. I denne version af spillet er der dog lige den tilføjelse, at der skal skåles på det rigtige sprog, når der er fundet et stik.

Sådan gør du

Spillet kommer i en PDF-fil, som downloades. Print spillebrikkerne ud i farver. Vælg gerne noget kraftigt papir, hvis du vil undgå, at ordene kan ses igennem. Du kan også klæbe spillebrikkerne op på et stykke karton, inden du klipper dem ud – eller lime dem fast på ølbrikker.

Du behøver ikke at kunne læse fonetiske tegn for at lære at sige skål verden rundt. Ordene er skrevet, præcis som du ville sige dem, med danske bogstaver. Hvis du er usikker på, hvordan du skal sige ordet, så gå ind på Google Translate og søg på det engelske ord [cheers]. Bruger du det danske [skål], får du oversættelsen til en køkkenskål.

Svar på spørgsmål, der kan udløse en diskussion

Skål kan siges på mange måder på de forskellige sprog, afhængig af egn og dialekt. Sydafrika har for eksempel hele 11 sprog, og kun det sjoveste ord for at skåle er kommet med i spillet. Hvor et land har flere sprog, vil det være angivet, hvilket sprog der bliver skålet på.

Storbritannien

Savner du Storbritanniens flag, det karakteristiske Union Jack, i spillet, er forklaringen, at Det Forenede Kongerige består af flere lande med hver deres fantastiske måde at sige skål på – og eget flag. For Englands vedkommende er Union Jack derfor skiftet ud med St George’s Cross-flaget.

Rusland

En af de helt store misforståelser er, at man i Rusland siger “Na zdrowie”, når vodkaen skal skylles ned. Men for det første taler du her polsk til en russer, og for det andet har man slet ikke et enkelt ord for skål i Rusland.

Hvis du vil lære at skåle på russisk, skal du vide, at en skål i Rusland helt afhænger af konteksten. Her skåler man for eksempel for værten, familien eller venskabet, gerne med en lille tale. I spillet her er der – med tanke på dagen i morgen – valgt en russisk skål for helbredet…

Hvad får du?

Pakken med skål-spillet indeholder spillebrikker med SKÅL! på 40 forskellige sprog. I pakken er der også spilleregler samt blanke kuponer – til dig der kan sige skål på endnu flere sprog!

Sådan gør du

Når du klikker på Køb-knappen, bliver du sendt videre til Lou Noire, hvor du kan købe spillet.

Print skål-spillet ud i farver. Vælg gerne noget kraftigt papir, hvis du vil undgå, at ordene kan ses igennem. Du kan også klæbe spillebrikkerne op på et stykke karton, inden du klipper dem ud – eller lime dem fast på ølbrikker.

Se også alle de andre sjove spil og festlege – klik her!

Oplysninger om skål-spillet

Titel: Skål verden rundt på 40 sprog – Forfatter: Lou Noire – Forlag: Pretty Page – Udgivelsesår: 2020 – 1. udgave –  ISBN: 978-87-93515-48-2 – Format: PDF

Du kunne også være interesseret i...